Έρευνας Πληροφορικής και ΕΛΔΥΚ

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Δαμιανός
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Δαμιανός »

Γεια χαρά σε όλους! Κατατάσσομαι σε λίγες μέρες στη Θήβα (2014 Β ΕΣΣΟ - ΚΕΠΒ) και έχω επιλεχθεί Έρευνας Πληροφορικής, με Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πάτρας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς πληροφορίες, εμπειρίες, ή έστω προσωπική γνώμη για το πού θα μπορούσε να καταλήξει ένας Έρευνας Πληροφορικής αν δηλώσει Κύπρο και τον πάρουν (πχ σε 5η ΕΜΑ, Σύνταγμα, ή κάποιο άλλο στρατόπεδο σε 'νορμαλ' θεση οπλιτη). Ευχαριστώ!
χριστος

Δημοσίευση από χριστος »

(προσωπική γνώμη) αν πας κύπρο θα σου αλλάξουν σώμα. Αλλά δεν νομίζω, γενικά αυτοί που αλλάζουν σώμα είναι οι υέα, οι τσολιάδες/στρατονόμοι/ε. Δ και οι κομμένοι.

Δαμιανός
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εννοεις θα κόψουν το Έρευνας Πληροφορικής και θα πάω ως 'κανονικής' θέσης φαντάρος με την ίδια τύχη και προοπτική όπως οι υπόλοιποι - και όπου καταλήξω από κει και πέρα. Καλά κατάλαβα;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δαμιανός έγραψε:Εννοεις θα κόψουν το Έρευνας Πληροφορικής και θα πάω ως 'κανονικής' θέσης φαντάρος με την ίδια τύχη και προοπτική όπως οι υπόλοιποι - και όπου καταλήξω από κει και πέρα. Καλά κατάλαβα;

Καλά κατάλαβες.

Δεν υπάρχουν έφεδροι ΕΠ στην ΕΛΔΥΚ παρά μόνο μονιμάδες Κύπριοι (κυρίως).

Συνεπώς ή σαν πληροφορικάριος πας σε μονάδα της Ελλάδος ή αλλιώς ξεχνάς το Σώμα και υπηρετείς σε άλλο (κυρίως όπλο) στην ΕΛΔΥΚ (αν το έχεις τόση λόξα).

Δαμιανός
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Σας ευχαριστώ πολύ. Χεχε δεν το έχω απαραίτητα 'λόξα', αλλά ζυγίζοντάς τα βλέπω την περίπτωση της Κύπρου αρκετά θετικά, γι'αυτό κοιτάω τις επιλογές μου.

Κάτι ακόμη. Η προσωπική σας γνώμη είναι ότι μέσω του πτυχίου καταλήγω πιθανότατα 5η ΕΜΑ ή Σύνταγμα ή δεν μετράει κάν το πτυχίο;(φαντάζομαι κοιτάνε αν ξέρεις π. Χ.'υπολογιστές' έστω, γι'αυτό ρωτάω).

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν μπορώ να γνωρίζω δυστυχώς. Οπουδήποτε θα μπορούσαν να σε τοποθετήσουν.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δαμιανός έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ. Χεχε δεν το έχω απαραίτητα 'λόξα', αλλά ζυγίζοντάς τα βλέπω την περίπτωση της Κύπρου αρκετά θετικά, γι'αυτό κοιτάω τις επιλογές μου.

Κάτι ακόμη. Η προσωπική σας γνώμη είναι ότι μέσω του πτυχίου καταλήγω πιθανότατα 5η ΕΜΑ ή Σύνταγμα ή δεν μετράει κάν το πτυχίο;(φαντάζομαι κοιτάνε αν ξέρεις π. Χ.'υπολογιστές' έστω, γι'αυτό ρωτάω).

Αν δηλώσεις για ΕΛΔΥΚ υπάρχει η πιθανότητα να πας σαν ΔΒ.
Άβαταρ μέλους
Rettop
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Rettop »

Δαμιανός έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ. Χεχε δεν το έχω απαραίτητα 'λόξα', αλλά ζυγίζοντάς τα βλέπω την περίπτωση της Κύπρου αρκετά θετικά, γι'αυτό κοιτάω τις επιλογές μου.

Καλησπερα φιλε και καλη θητεια σου ευχομαι...
για κυπρο δεν ξερω, δεν εχω ακουσει ομως ποτε καποιος ΕΠ να παει Κυπρο...
για το που θα πας... Οι ΕΠ σχεδον παντα πηγαινουν σε σχηματισμους... Ταξιαρχια και πανω λογω οτι εκει υπαρχουν ΓΕΠ στα οποια θα τοποθετηθεις... Υπαρχουν μερικες εξαιρεσεις οπου πας και σε συνταγμα που εχει ΓΕΠ... Αυτα. Για οτιδηποτε αλλο εδω ειμαστε... :)
tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tp »

Καλησπέρας σας,
είμαι αναμεσα σε δυο επιλογές ΕΛΔΥΚ και έρευνας πληροφορικής. Γνωρίζοντας ότι το Ε. Π.(Έρευνας Πληροφορικής) είναι δύσκολα να μπεις και να σε κρατήσουν ακόμη και αν έχεις ενδειξη για το σώμα αυτό καλοβλέπω την πιθανότητα να πάω ΕΛΔΥΚ και ας είναι μακρια.
Εσείς τι μου προτείνεται;
Ευχαριστώ
tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tp »

Αν έχω ένδειξη για Ε. Π. Και μετα την βασική εκπαιδευση δεν με κρατήσουν μπορω μετα να πάω να δηλώσω ΕΛΔΥΚ;
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Όχι, για την Κύπρο το δηλώνεις την πρώτη βδομάδα της κατάταξης.
tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tp »

Οκ. Ευχαριστώ
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες