ΑΕΝ: Προκήρυξη για εισαγωγή (2014)

Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
VIP MEMBER
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από VIP MEMBER »

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα περιστατικό το οποίο ίσως να αφορά και άλλους οι οποίοι θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2014 με στόχο την εισαγωγή τους στις Α. Ε. Ν. Αφού πήγα στο σχολείο και έκανα την αίτηση για την συμμετοχή μου στις εξετάσεις ως απόφοιτος, πήρα την επόμενη μέρα τηλέφωνο στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας και συγκεκριμένα στο γραφείο πολίτη (210-4191480) για να ενημερωθώ για το τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια. Από εκεί μου είπαν πως απαραίτητη προυπόθεση για την εισαγωγή στις Α. Ε. Ν και μέσω προκήρυξης αλλά και μέσω πανελληνίων εξετάσεων είναι ο υποψήφιος να έχει πτυχίο αγγλικής γλώσσας. Σας παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος κάτι επί του θέματος ας απαντήσει στο μήνυμα μου.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από D.Y.K »

VIP MEMBER έγραψε:Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα περιστατικό το οποίο ίσως να αφορά και άλλους οι οποίοι θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2014 με στόχο την εισαγωγή τους στις Α. Ε. Ν. Αφού πήγα στο σχολείο και έκανα την αίτηση για την συμμετοχή μου στις εξετάσεις ως απόφοιτος, πήρα την επόμενη μέρα τηλέφωνο στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας και συγκεκριμένα στο γραφείο πολίτη (210-4191480) για να ενημερωθώ για το τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια. Από εκεί μου είπαν πως απαραίτητη προυπόθεση για την εισαγωγή στις Α. Ε. Ν και μέσω προκήρυξης αλλά και μέσω πανελληνίων εξετάσεων είναι ο υποψήφιος να έχει πτυχίο αγγλικής γλώσσας. Σας παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος κάτι επί του θέματος ας απαντήσει στο μήνυμα μου.

Ισχύει. Από φέτος θα είναι απαραίτητο το πτυχίο (lower) για την εισαγωγή στις ακαδημίες. Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με αυτή την κίνηση καθώς στον συγκεκριμένο κλάδο η χρήση της Αγγλικής αργότερα στα βαπόρια κρίνεται απαραίτητη.

costasss
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από costasss »

VIP MEMBER έγραψε:... Μέρα τηλέφωνο στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας και συγκεκριμένα στο γραφείο πολίτη (210-4191480) για να ενημερωθώ για το τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια. Από εκεί μου είπαν...

Καταρχάς δεν υπαρχει Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου πήρες τηλέφωνο, σου απαντησαν, δεν τους πίστεψες;
καποιος

Δημοσίευση από καποιος »

Αρα λοιπον στα δικαιολογητικα που θα υποβαλλεις περιπου τον Ιουλιο θα πρεπει να συμπεριλαβεις και ενα πτυχιο γνωσεως της Αγγλικης γλωσσας τουλαχιστον επιπεδου lower ή ισαξιο πχ toefel 500 ή... Ψαξε ποιο βγαινει πιο γρηγορα, αλλιως επανερχεσαι δριμυτερος του χρονου
Panaghs

Δημοσίευση από Panaghs »

Παιδιά είναι σίγουρο πως το lower θα είναι απαραίτητο και στην προκήρυξη (χωρίς εξετάσεις) αλλά ΚΑΙ στις πανελλήνιες;

Και στις δύο οδούς;

alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από alexakis7 »

Αν δωσεις κανονικα πανελληνιες, νομιζω δεν ειναι απαραιτητο να εχεις lower. Μονο αν θες να μπεις με τον βαθμο του απολυτηριου.
~312 λελε~
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

alexakis7 έγραψε:Αν δωσεις κανονικα πανελληνιες, νομιζω δεν ειναι απαραιτητο να εχεις lower. Μονο αν θες να μπεις με τον βαθμο του απολυτηριου.

Αν θα ισχύσει το μέτρο θα αφορά και τις Πανελλήνιες.

Μην ξεχνάς ότι για να σταδιοδρομήσεις στο συγκεκριμένο επάγγελμα τα Αγγλικά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ έτσι κ αλλιώς.

alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Τα αγγλικα ειναι απαραιτητα συμφωνω απολυτα. Και ειδικα η ναυτικη ωρολογια (αγγλικα) ειναι τελειως διαφορετικα απο τα αγγλικα που ολοι ξερουμε... Αλλα εχω την εντυπωση πως μεσω γραπτων εξετασεων (πανελληνιες) δεν χρειαζεται ως απαραιτητη προυποθεση να εχεις καποιο πτυχιο αγγλικων...
~312 λελε~
alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

~312 λελε~
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

alexakis7 έγραψε: Αλλα εχω την εντυπωση πως μεσω γραπτων εξετασεων (πανελληνιες) δεν χρειαζεται ως απαραιτητη προυποθεση να εχεις καποιο πτυχιο αγγλικων...

Ακόμη και έτσι να γίνει, εσύ το βρίσκεις λογικό το να μπουν αέρα πατέρα (χωρίς να ξέρουν γρι Αγγικά) όσοι είναι από Πανελλήνιες, ενώ όσοι δίνουν με το απολυτήριο να έχουν απαραίτητα πτυχίο;

Δεν νομίζω να ισχύσει.

alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Μου φαινεται λιγο κουλο (sorry κιολας) να δινει καποιος πανελληνιες Και να του ζητανε βασικη προυποθεση για να μπει στην σχολη lower... Γιατι μιλαμε για πανελληνιες. Το να βγαλεις εναν βαθμο στο απολυτηριο λυκειου (και ειδικα απο επαλ) ειναι αστειο. Και θεωρω καπως πιο δικαιο να τους ζητανε ως απαραιτητη προυποθεση lower αγγλικων... Για να ειναι κατα καποιο τροπο λιγακι δικαιο με τα παιδια που δινουν πανελληνιες και σκοτωνονται στο διαβασμα ολη την χρονια και δινουν τοσα λεφτα σε φροντιστηρια

φιλικα παντα :)
~312 λελε~
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Θεωρητικά μπορεί να σου φαίνεται κουλό, όμως σε αυτή την χώρα μόνο κουλά θα συναντάς και ότι του φανεί του λολοστεφανί!Εγώ προσωπικά το βρίσκω απόλυτα λογικό το να βάλουν ως απαραίτητη προϋπόθεση το lower για την εισαγωγή και πίστεψε με (αν ενδιαφέρεσαι για την Σχολή) θα το καταλάβεις όταν με το καλό ανέβεις στο καράβι και διαπιστώσεις πως όλες οι επικοινωνίες τα manuals αλλά ακόμη και η συννενόηση με κάποιους συναδέλφους σου (πχ φιλιππινέζους) θα είναι ΜΟΝΟ στα Αγγλικά.

Όσο για το "σκοτώνονται στο διάβασμα" όσοι δίνουν με Πανελλήνιες για να περάσουν στην ΑΕΝ που η βάση είναι τόσο χαμηλή,sorry φίλε αλλά μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω αυτό!

Επαναλαμβάνω ΔΕΝ γνωρίζω αν θα μπει ως απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά προσωπικά είμαι πολύ ΥΠΕΡ αυτής της προσθήκης (σε περίπτωση που υλοποιηθεί).

Αυτά (επίσης) φιλικά από κάποιον ΠΡΩΗΝ σπουδαστή της ΑΕΝ Εικόνα

alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Να ρωτησω κατι αλλο... Σχετικα με το ποτε βγαινει η προκυρηξη. Υπαρχει στανταρ ημερομηνια καθε χρονο ή αλλαζει χρονια με την χρονια; Δηλαδη μπορει να βγει και πριν τις πανελληνιες; Ή παντα γινεται προς το τελος των εξετασεων;
~312 λελε~
γιωργος

Δημοσίευση από γιωργος »

Εσυ φιλε που το ξέρεις οτι ισχυει?
Konstantinos

Δημοσίευση από Konstantinos »

Για σας θελω να κανο μια ερωτηση ειμαι αγγλος υπηκοος ειμαι στιν Ελλαδα ολοι μου την ζωη ο πατερας μου ειναι Ελληνας. Εδωσα πανελληνιες απο επαλ και δεν μπηκα στην σχολη ΑΕΝ που ηθελα με βαθμο 9,7 στο απολυτηριο, και πτυχιο μηχανικου 11

Εχω Αγγλικο διαβαριο και τα αγγλικα τα εμαθα οσο περναγανε τα χρονια γιατι ταξιδευα στην Αγγλια

lower δεν εχω...

θα το χρειαστω αν θελεισω να μπο με προκηρυξη στιν ΑΕΝ;

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης