Όριο Μυωπίας Λιμενικού (2014)
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 13
Στους Σημαιοφόρους υπάρχει διαφορετικό Π/Δ που αναφέρεται στην Σωματική ικανότητα των Πτυχιούχων ΑΕΙ/ΤΕΙ, στους Υπαξιωματικούς αναφέρεται το Π/Δ που ισχύει για την ΣΜΥΝ, στο έχω γράψει 10 φορές αν δεν μπορείς να το κατανοήσεις πίσω στο δημοτικό.
Παιδιά γνωρίζει κάποιος αν περνάμε απο οφθαλμολογικές εξετάσεις και αν υπάρχει όριο βαθμού μυωπίας; Γιατί μου είπαν οτι απο 4 βαθμούς κ πάνω κόβεσαι.
Και 4 πολυ λες...3-3.5 ειναι το οριο. Δεν ειμαι σιγουρος 100%. Ειχα μυωπια παλιοτερα και το ειχα ψαξει στους νομους. Ριξε μια ματια στα προεδρικα διαταγματα περι σωματικης ικανοτητας για στρατο κτλ...
Παιδια, εγω δυστυχως εχω αρκετα υψηλη μυωπια... Την οικονομικη ανεση να κανω leiser δεν την εχω.
Να παω στις εξετασεις ή τσαμπα κοπος;
Με βαση τον βαθμο πτυχιου και τις ξενες γλωσσες ειμαι σε αρκετα καλη θεση... Αυτο δεν το κοιταν;
Με βαση τον βαθμο πτυχιου και τις ξενες γλωσσες ειμαι σε αρκετα καλη θεση... Αυτο δεν το κοιταν;
-
- Στρατηγός
b έγραψε:Παιδια, εγω δυστυχως εχω αρκετα υψηλη μυωπια... Την οικονομικη ανεση να κανω leiser δεν την εχω.
Θα σε κόψουν, τα αλλά που λες για πτυχία και ξένες γλώσσες είναι άκυρα, για αυτό υπάρχουν οι ιατρικές εξετάσεις για να πέρασουν όσοι κριθούν πως είναι κατάλληλοι να υπηρετήσουν στο Λιμενικό Σώμα.
Καλημερα παιδια! Εγω εχω λιγο μυωπια γυρω στο 1 με 1,5 και στα δυο ματια και εχω ενα ζευγαρι γιαλια τα οποια ειναι βοηθητικα και τα βαζω σπανια, αν βλεπω τηλεοραση απο μακρυα κλπ. Να τους το αναφερω και να τα εχω μαζι μου η να το αδησω καλυτερα μην εχω μπρερδεματα; η γνωμη σου φιλε Greek army ποια ειναι μιας και εισαι γνωστης και καλα ενημερωμενος επι του θεματος;
Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
-
- Στρατηγός
Έχεις μικρή μυωπία και δεν θα έχεις πρόβλημα, δεν υπάρχει λόγος να το κρύψεις.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 9
Εγω παλι παιδια εχω το εξης προβλημα! Αν διαβασατε και τα προηγουμενα μυνηματα μου ειχα μυωπια πανω απο το οριο και εκανα λειζερ εδω και 20 μερες... Το θεμα μου ειναι το εξης: Στο δεξι ματι εχει επανερθει η οραση μου νομιζω 100% στο αριστερο θελω λιγο ακομα γιατι ψηλοβλεπω θολα αλλα σιγουρα εχει μυωθει και εκει η μυωπια μου. Η ερωτηση μου ειναι η εξης, τωρα εγω δεν εχω γυαλια μυωπιας να παω κανονικα στις εξετασεις σαν να μην συμβαινει τιποτα και απλα εκει οι γιατροι θα βρουν οτι στο αριστερο μου ματι εχω π. Χ 1 βαθμο οποτε με περναν... Να τους πω την αληθεια ή πρεπει να εχω μαζι μου και γυαλια μυωπειας τα οποια δεν τα εχω (εχω μονο παλια που ειναι 3+ βαθμοι) ... Τι λετε να κανω?
-
- Στρατηγός
Δεν χρειάζεσαι γυαλιά οράσεως, από την στιγμή που έχεις κάνει επέμβαση είσαι κομπλέ και φυσικά θα πεις την αλήθεια, πολλά παιδιά έχουνε κάνει laser και πέρασαν από τις εξετάσεις χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.
Δεν εκανες επανεξεταση; αν εψαχνες λιγο τα μηνυματα για τη μυωπια θα εβλεπες καποια πραγματα.. τα ματια σου κατ αρχην θα καθαρισουν μετα απο κανα μηνα περιπου. αρα και θολα να βλεπεις μν σε ανησυχει ιδιαιτερα εως και καθολου... και κανονικα στην εβδομαδα επανω επρεπε να πας για επανεξεταση γιατι υπαρχει η περιπτωση να μην ηταν η επεμβαση επιτυχης. δεν πηγες; ξαναπας και σ λενε και ξαναμπαινεις χειρουργειο. εκανα τον περασμενο νοεμβρη με μυωπια κοντα στα 5 και δεν εχω κανενα προβλημα. και στο δεξι εκανα δευτερη φορα στην εβδομαδα πανω γιατι μου ειχε μεινει 0,5...προσωπικα θα σ λεγα να πας χωρις να συμβαινει τιποτα και αν σε ρωτησουν να τους πεις για laser και οτι πεταξες τα γυαλια. αν ο γιατρος σου ηταν καλος και το μηχανημα καλο η επεμβαση θελω μηχανημα για να φανει
and so will the world end,I think,a victim of love rather than hate.For love's ever been the more destructive weapon
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 9
ηλεκτρα15 έγραψε:Δεν εκανες επανεξεταση; Αν εψαχνες λιγο τα μηνυματα για τη μυωπια θα εβλεπες καποια πραγματα. Τα ματια σου κατ αρχην θα καθαρισουν μετα απο κανα μηνα περιπου. Αρα και θολα να βλεπεις μν σε ανησυχει ιδιαιτερα εως και καθολου... Και κανονικα στην εβδομαδα επανω επρεπε να πας για επανεξεταση γιατι υπαρχει η περιπτωση να μην ηταν η επεμβαση επιτυχης. Δεν πηγες; Ξαναπας και σ λενε και ξαναμπαινεις χειρουργειο. Εκανα τον περασμενο νοεμβρη με μυωπια κοντα στα 5 και δεν εχω κανενα προβλημα. Και στο δεξι εκανα δευτερη φορα στην εβδομαδα πανω γιατι μου ειχε μεινει 0,5... προσωπικα θα σ λεγα να πας χωρις να συμβαινει τιποτα και αν σε ρωτησουν να τους πεις για laser και οτι πεταξες τα γυαλια. Αν ο γιατρος σου ηταν καλος και το μηχανημα καλο η επεμβαση θελω μηχανημα για να φανει
εννοειτε ηλεκτρα πως πηγα ξανα και ξανα στον γιατρο μου... Μερα παρα μερα πηγαινα στην αρχη, απλα αυτο που μου ειπε ειναι να βαζω τις σταγονες μου και θα επανερθει, να μην ανησυχω κτλ. Απλα κουραστικα πλεον γιατι ειμαι στης 20μερες και οπως ειπες και εσυ, ολα τα ατομα που γνωριζω στις 10μερες ηταν κομπλε περιπου! Σας ευχαριστω και τους 2. Καλημερα!
Το καθε ματι ειναι διαφορετικο. μην ανησυχεις. θα επανελθει. μην ξεχνας το ζορισμα που τρωει. εξι μηνες εκανα μεχρι να ειναι ολα τελεια. απο αγγεια που σπασαν μεχρι και οραση ή ενοχλησεις.
and so will the world end,I think,a victim of love rather than hate.For love's ever been the more destructive weapon
-
- Στρατηγός
Δεν σου λέμε, είναι μυστικό.
Φιλε Greek army ευχαριστω για τη συμβουλη! Οντως ολα καλα πηγαν με τοσο λιγη μυωπια που εχω!! Τους ειπα και για τα βοηθητικα γυαλια που ειχα και μαζι μου και ουτε μου τα μετρησαν καν ολα μια χαρα! Καλη συνεχεια να εχουμε!
Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες