Γιατι οι στολές μας είναι τόσο άθλιες;

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Antonis21 »

Γιατι οι στολες μας και τα διακρητικα μας ειναι τοσο αθλια; Και δεν μιλαω σαν σχεδια, μιλαω σαν ποιοτητα. Και μιλαω για τις στολες εξοδου και οχι για τις φορμες παραλλαγης. Ολες οι στολες εξοδου του ΕΣ ειναι απο κακης ποιοτητας Υφασμα(εκτος απο το μαλλινο), κακοραμμενες και γενικα "δεν στεκονται καλα".

Επισης, τα διακρητικα μας ειναι παρα πολυ κακης ποιοτητας, ξεκινωντας απο τα ραφτα της φορμας που σαν φοντο αντι για υφασμα εχουν τσοχα, με αποτελεσμα να μπαμπακιαζει και να φθειρεται πολυ ευκολα, μεχρι τα μεταλλικα διακρητικα που ειναι πολυ κακης ποιοτητας και λεπτομεριας, ξεβαφουν κλπ. Και η ασχημια συνεχιζεται και στα παρασημα...

Το οποιοδηποτε διακρητικο πρεπει να ειναι παρα πολυ καλης ποιοτητας, γιατι εχει μεγαλη σημασια για αυτον που το φοραει. Και οταν ειναι κακης ποιοτηταςμ διχνει οτι η υπηρεσια που το προσφερει, δεν δινει σημασια στον θεσμο του διακρητικου και κατ'επεκταση στο εκαστοτε στελεχος σαν ατομο.

Ειμαι συλλεκτης και εχω στην κατοχη μου παρα πολλα διακρητικα του δευτερου παγκοσμιου, τα καλυτερα σε ποιοτητα ειναι τα γερμανικα και τα αμερικανικα, πολλα απο αυτα ειναι και απο ασημι! Πειτε την γνωμη σας στο θεμα...
Μαρίνα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Μαρίνα »

Γιατί όπως ακριβώς το είπες είναι στολή φαντάρου... Αν ήταν αξιωματικού να είσαι σίγουρος πως αν μπορούσαν θα τις έφτιαχναν από το καλύτερο μετάξι... Εικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Οι στολές που αναφέρει ο Αντώνης είναι ίδιες με των Αξιωματικών (8α,8β,8γ).
Μαρίνα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Μαρίνα »

Εγώ καλέ μου αντώνη ήθελα να πω οτι τους φαντάρους τους έχουνε γραμμένους και γιαυτο εκφραστηκα με λίγα λόγια έτσι... Δεν έχω υπηρετήσει και δεν ξέρω πως είναι οι στολές φορεμένες. Ο αδελφος μου δεν διαμαρτυρήθηκε ποτε για την Ποιότητα (έχει υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμει) αλλά μόνο για το νούμερο. Και επίσης έχω να πώ οτι οι δικές τους στολές εξόδου ήταν τόσο αθλιες σε σχέδιο όσο οι στολές αγκαρίας τους μόνο που ήταν λίγο πιο καθαρές...
argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά

Δημοσίευση από argeadas »

Ότι έχει σχέσει με χορήγηση του στρατού είναι άθλιο για λόγους οικομικούς.
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Marina2 »

Ετσι είναι και την πληρωνουν μετα οι φαντάροι επειδή είναι αγυάλιστοι για παράδειγμα...
argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Αγαπητή μου Μαρίνα αυτό που λες δεν ευσταθί. Δηλαδή αν πάρουμε παπούτσια από το παζάρι με 10 ευρώ δεν πρέπει να τα βάφουμε;

Αν πάρουμε μια μπλούζα με 5 ευρώ δεν πρέπει να την πλύνουμε ούτε να την σιδερόσουμε;

Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Marina2 »

Οχι καλέ μου δεν λέω αυτό... Δεν ξέρω αν εχω πάθει εγω κατι σημερα ή οι άλλοι και δε με καταλαβαίνουν, αλλά δεν εννοουσα αυτό που κατάλαβες... Και βέβαια πρεπει να είναι γυαλισμενοι. Αυτό που λές με τα παπουτσια και τις μπλουζες δεν ταιριαζει γιατι δεν μιλησα για πολίτες αλλά για φαντάρους οι οποοι τις περισσότερες φορες δεν νομιζω οτι μπορούν να πλένουν τα ρούχα τους ή να τα σιδερώνουν... Αυτά τα κάνουν οι φουκαριάρες οι μάνες τους αν είναι κοντα τα παιδια ή πάρουν καμια αδεια... Εγω ηθελα να πω πως ενω ο στρατός εχει τα στελέχοι του και τους φαντάρους ντυμένους με ρουχα χειριστης ποιότητας Και πολλές φορες και 2 νούμερα μικρότερα από αυτά φοραν κανονικα (δηλ.Bebe), ενοχλειται οταν οι φαντάροι του είναι αγυάλιστοι ή αξυριστοί.
argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Για 2 νούμερα μεγαλύτερα θα συμφωνούσα.Εικόνα Όσο για ξύρισμα και για γυάλισμα... αυτός είναι ο στρατός παντούΕικόνα

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Από ότι θυμάμαι τα (αγκαρίας) του ναυτικού είναι μια χαρά. Άντεχαν και στις κακουχίες τα ρημάδια!

Μόρτικο μπλε τζην και πουκαμισάκι! Εικόνα

Στυλάκια ήμασταν τα άτιμα! Εικόνα

Μη μιλήσω και για την στολή εξόδου.

Οι τουρίστριες στα νησάκια, έπεφταν σαν τις σφαίρες από τα rheimentall! Εικόνα

Ζήτω το ένδοξο Ελληνικό πολεμικό ναυτικό! Εικόνα

Στεριανοί πήξτε! Εικόνα

Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Marina2 »

Το καλυτερο σωμα ειναι... Αλλα θα καταργηθει η θητεια εκει δυστυχως.
wouolf
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από wouolf »

εμένα μου έδωσαν 1 φαρδύ χιτώνιο και ένα φαρδύ παντελόνι για
στολή εξόδου... Να κυκλοφορώ σαν τον 50cent... , και δεν μου τα άλλαζαν κιόλας,
μόνο μικρότερα αλλάζουν ( και αυτά με το ζόρι )... Πριν πάρεις ρούχα σε βάζουν να υπογράψεις ότι είναι 1ης ποιότητας και ότι σου ταιριάζει το νούμερο , χωρίς να το έχεις διαβάσει αυτό... Απλά λένε υπέγραψε! Έτσι για να έχουν καλημενο το κ**ο
τους
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Antonis21 »

Χχαχαχχα wouolf εισαι κλασσικο υπερπαραδειγμα φιλε.
Μετα λες, ρε κουφαλες αφου με θελετε ετσι, ετσι θα με εχετε. Εαν εισαι φανταρος, δε σου καιγεται και καρφακι και παει στο διαολο...
Εγω σαν στελεχος ακου τι εχω αντιμετωπισει. Να μην μας δινουν παραλλαγες, αναγκαστικα και λογω της φυσης της δουλειας που τις λιωνουμε να χρειαζεται να αγοραζουμε απ'εξω, ως γνωστο το υφασμα που χρησιμοποιουν οι εταιριες που ραβουν για τον στρατο προστατευεται απο συμβαση και ειναι παρανομο να κυκλοφορησει στην αγορα, οποτε αναγκαστικα να αγοραζεις φορμα με υφασμα εμποριου, να την φορας μεσα και να ακους και καντιλι γιατι η φορμα σου δεν ειναι υπηρεσιας!
Και οπως λεει ενας συναδελφος και φιλος, "Σ'αυτη τη ζωη ειναι μην πετυχεις τον Μαλακα, ο ***** ειναι ανικητος... "
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Και οι στολές των ΔΕΑ είναι άθλιες.
Επειδή η 2η μετάθεση ήταν Αθήνα και κάθε μέρα είχα 8Γ (παραλλαγές τέλος)
έρραψα 2 θερινά παντελόνια, πήρα και 3 πουκάμισα, σκουρόχρωμα (δεν προβλέπεται, αλλά κάθε αξκος που σέβεται τον εαυτό του τέτοια έχει Εικόνα)
και πήρα και λουστρίνια αντί των αθλίων σκαρπινιών. Μια καλή επένδυση, για την πάρτη μου και μόνο, για να μην κυκλοφορώ σαν γιωτάς.
(Όχι, σακάκι οχτάρας κώλωσα να ράψω, ήθελε 150 ευρώ. Απλά του είχα καλύτερα οπλόσημα)
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Γιατί τι έχουνε οι κανονικές;

Και πόσο στις χρεώνουνε τις στολές θυμάσαι;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης