Ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Μήπως κάποιος αναγνώστης έχει υπηρετήσει σε ειρηνευτική αποστολή; Τι εμπειρίες είχατε;
(Δεν γνωρίζω καν εάν παίρνουν κληρωτούς, αλλά μου ακούγεται πιθανώς ενδιαφέρον.)
(Δεν γνωρίζω καν εάν παίρνουν κληρωτούς, αλλά μου ακούγεται πιθανώς ενδιαφέρον.)
Δεν παίρνουν κληρωτούς. Μόνο Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και ΕΠ. ΟΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση Αγγλικών.
Σε μία μόνο περίπτωση μπορείς να πάρεις μέρος σε τέτοια αποστολή: Υπάρχει ο θεσμός του ΟΒΑ (Οπλίτη Βραχείας Ανακατατάξεως). Βασικά είναι 1-2 χρόνια παραπάνω θητεία με αμοιβή Μόνιμου Λοχία.
Αν συμμετάσχεις στη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (Κοκκινα Μπερέ) σαν ΟΒΑ ΙΣΩΣ συμμετάσχεις σε ειρηνευτικές αποστολές με πρόσθετη αμοιβή.
Μη ρωτήσεις τη προϋποθέσεις θέτουν για εισαγωγή στην 71η Α/Μ Ταξιαρχία. Ρώτα είτε το Στρατολογικό σου Γραφείο είτε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Σε μία μόνο περίπτωση μπορείς να πάρεις μέρος σε τέτοια αποστολή: Υπάρχει ο θεσμός του ΟΒΑ (Οπλίτη Βραχείας Ανακατατάξεως). Βασικά είναι 1-2 χρόνια παραπάνω θητεία με αμοιβή Μόνιμου Λοχία.
Αν συμμετάσχεις στη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (Κοκκινα Μπερέ) σαν ΟΒΑ ΙΣΩΣ συμμετάσχεις σε ειρηνευτικές αποστολές με πρόσθετη αμοιβή.
Μη ρωτήσεις τη προϋποθέσεις θέτουν για εισαγωγή στην 71η Α/Μ Ταξιαρχία. Ρώτα είτε το Στρατολογικό σου Γραφείο είτε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Ούτε καν οι ΔΕΑ, έτσι; Κρίμα. Ευχαριστώ πάντως.
Πάντως αν υπάρχει κανένας αναγνώστης που έχει συμμετάσχει σε τέτοια αποστολή, θα χαιρόμουν να ακούσω τις εμπειρίες του...
Πάντως αν υπάρχει κανένας αναγνώστης που έχει συμμετάσχει σε τέτοια αποστολή, θα χαιρόμουν να ακούσω τις εμπειρίες του...
Leukopyrgitis έγραψε:Ούτε καν οι ΔΕΑ, έτσι; Κρίμα. Ευχαριστώ πάντως.
Γενικότερα οι ΜΗ μόνιμοι δεν πάνε σε αποστολές οποιουδήποτε τύπου. Η μόνη αποστολή στην οποία εντάσσονται οι ΜΗ μόνιμοι είναι το σχέδιο Ξενοκράτης το οποίο ενεργοποιείται σε περίπτωση καταστροφών (σεισμών - πυρκαγιών) για να βοηθήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση...
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Πως μπορει καποιος να καταταγει στην ισαφ;
δεν μπορείς να καταταγείς στην isaf άμεσα.αλεξιπτωτιστησ έγραψε:πως μπορει καποιος να καταταγει στην ισαφ;
στην isaf πέρνουν μετάθεση μόνο οι ΕΠΟΠ. Προυπόθεση όμως και γι αυτούς είναι να έχεις τουλάχιστον τον βαθμό του δεκανέα για να μπορείς να πας.
Γεια σας για να κανει καποιος την θητεια του στο κοσοβο πως μπορει να γινει;
Δεν πάνε έφεδροι.
Τι εννοεις δεν πανε εφεδροι; Εγω απλος φανταρος ειμαι απο την σειρα 2008 δ' ΕΣΣΟ και θα ηθελα να συνεχισω εκει την θητεια μου.
Μόνοι οι μόνιμοι ή ΕΠΟΠ πάνε.
Σε ειρηνευτικές αποστολές του εξωτερικού δεν πηγαίνουν απλοί φαντάροι.
Σε ειρηνευτικές αποστολές του εξωτερικού δεν πηγαίνουν απλοί φαντάροι.
Μηπως κανεις λαθος; Ο ξαδερφος μου πριν περιπου 8 χρονια ειχε παει ενω ηταν απλος φανταρος, ηταν τεθωρακισμενα.
Πριν 8 χρόνια η θητεία ήταν 18 μήνες και οι Δόκιμοι έκαναν 23 μήνες.
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
- Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά
Ατύχησες. Κληρωτοί πήγαιναν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2003, την πρώτη 4ετία της ΕΛΔΥΚΟ.
Από τον Αύγουστο του 2003(ΕΛΔΥΚΟ 2), δεν πάνε κληρωτοί.
Από τον Αύγουστο του 2003(ΕΛΔΥΚΟ 2), δεν πάνε κληρωτοί.
- -erased-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Να διευκρινίσω. Το να πάρει κάποιος στρατιωτικός μέρος σε ειρηνευτική αποστολή έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του. Δεν θα κάνω αναφορά στην "δόξα" και του διάφορου είδους προπαγάνδας που ενδεχομένως σου πουλάνε για να σε πείσουν να συμμετάσχεις, μιλάω για τα αντικειμενικά κριτήρια: χρηματικό, μετάλλιο, εμπειρία (βιογραφικό), ευκαιρία να σου ανοίξουν δρόμοι κλπ.
Επίσης αν κάποιος έχει υπόψιν του τι ακριβώς αποκομίζει κάποιος από την συμμετοχή του ας μας τα πει εδώ.
Επίσης αν κάποιος έχει υπόψιν του τι ακριβώς αποκομίζει κάποιος από την συμμετοχή του ας μας τα πει εδώ.

Every soldier has two families.Those you raise,and those you raise hell with.
Εγώ θα πήγαινα περισσότερο για την εμπειρία.
Αν και από αυτά που διάβασα από τον Antonis21 ή που άκουσα από Υπιλάρχους και στελέχη γενικά που έχουν πάει εξωτερικό, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτώ λίγο πιο σοβαρά από απόψεως οργάνωσης και συμπεριφοράς.
Αν και από αυτά που διάβασα από τον Antonis21 ή που άκουσα από Υπιλάρχους και στελέχη γενικά που έχουν πάει εξωτερικό, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτώ λίγο πιο σοβαρά από απόψεως οργάνωσης και συμπεριφοράς.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης