Iατρικές, υγειονομικές εξετάσεις (2013)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
ΔΗΜΗΤΡΑ

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΑ »

Γεια. Ειμαι τριτη και θελω πολυ να μπω στο στρατο... Εχω κανει ομως ενχγειρηση καρδιας πριν 13 χρονια. Και τελευταια που πηγα στο καρδιολογο μου μου ειπε οτι ειμαι πια μια χαρα και για αθληματα να τρεχω και γενικα τα παντα. Εχω στο στηθος σημαδι απο τ ραματα αλλα αρχιζει κ φευγει... Απλα δεν ξερω αν θα με περασουν. Για εμαθα οτι σε ξεγυμνωνουν για να σ δουν. Θελω πολυ να μπω μεσα στο στρατο !:(πειτε μ οτι δν υπαρχει προβλημα μεγαλο;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Greek_Army »

Greek_Army έγραψε:Ότι θέλετε το γράφει μέσα η προκήρυξη
Όλγα

Δημοσίευση από Όλγα »

Καλημέρα σε όλους. Είμαι μητέρα μιας κόρης 3ης γυμνασίου η οποία θέλει να δώσει σε στρατιωτική σχολή και συγκεκριμένα στη ΣΑΝ. Πήρα το θάρος να γράψω εγώ, για το λόγο του ότι ψάχνομαι να ενημερωθώ για τις πιθανότητες που έχει κάποιος να εισαχθεί σε στρατιωτική σχολή στην περίπτωση που έχει ελκώδη κολίτιδα και στίγμα μεσογειακής αναιμίας. Ξέρω πολύ καλά πως είναι "πρόβλημα" κάτι τέτοιο χωρίς να της το έχω βέβαια επιβεβαιώσει για να μην την πάρει από κάτω, γιατί σαν μαθήτρια έχει πολύ καλές δυνατότητες. Η ελκώδης κολίτιδα είναι διαγνωσμένη εδώ και 2 χρόνια και ακολουθεί αγωγή. Σε κάποια εγκύκλιο αναφέρεται σαν μια από τις παθήσεις, αλλά αν κατάλαβα καλά για τα άτομα τα οποία παρόλο που κάνουν θεραπεία, έχουν συνέχεια υποτροπές. Όσον αφορά το στίγμα, εννοεί σαν πάθηση το στίγμα μεσογειακής αναιμίας ή μεσογειακή αναιμία; Γιατί σαν στίγμα δεν υφίσταντο κάποιο πρόβλημα που να πρεπει να κάνει θεραπεία κλπ.
Αν γνωρίζει κάποιος, θα ήθελα πολύ να μου απαντήσει, για τον εξής και μόνο λογο. Για να μπορέσω σιγά σιγά να αποκλείσω τις βλέψεις της, όσον αφορα τις στρατιωτικές σχολές, πράγμα που ξέρω πως για εκείνη θα είναι αρκετα σκληρό!

ευχαριστώ εκ των προτέρων
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ότι θέλετε το γράφει μέσα η προκήρυξη
Όλγα έγραψε: Όσον αφορά το στίγμα, εννοεί σαν πάθηση το στίγμα μεσογειακής αναιμίας ή μεσογειακή αναιμία; Γιατί σαν στίγμα δεν υφίσταντο κάποιο πρόβλημα που να πρεπει να κάνει θεραπεία κλπ.

ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: Βαριές ή μέτριες αναιμίες ακαθόριστης αιτιολογίας, κληρονομικές αιμολυτικές
αναιμίες, στίγμα μεσογειακής αναιμίας εφόσον υπάρχει αναιμία μέτριας βαρύτητας, στίγμα
δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, διαταραχές των αιμοπεταλίων (θρομβοπάθειες).

Υπάρχουν βαριές-μέτριες και ελαφριές μορφές αναιμίας, το στίγμα στις περισσότερες περιπτώσεις ανήκει στις ελαφριές μορφές, οπότε δεν νομίζω να τίθεται θέμα απορρίψεως, προτείνω να συμβουλευτείτε στρατιωτικό γιατρό ο οποίος σίγουρα θα σας απαντήσει κατάλληλα

Όλγα έγραψε: Η ελκώδης κολίτιδα είναι διαγνωσμένη εδώ και 2 χρόνια και ακολουθεί αγωγή.Σε κάποια εγκύκλιο αναφέρεται σαν μια από τις παθήσεις, αλλά αν κατάλαβα καλά για τα άτομα τα οποία παρόλο που κάνουν θεραπεία, έχουν συνέχεια υποτροπές.

Επίσης υπάρχει και το ΦΕΚ

Είναι η τελευταία φορά που μεταφέρω μήνυμα από λάθος θέμα, γράφετε ολόκληρα κείμενα και δεν μπαίνετε στην διαδικασία να ψάξετε, το φόρουμ έχει κάποιους κανόνες, όποιος δεν μπορεί να τους τηρεί δεν θα πληροφορείται, απλά τα πράγματα
Άβαταρ μέλους
spyros7
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από spyros7 »

Γεια σας! θα ηθελα να κανω μια ερωτηση! εχω εναν απλο υποθυρεοειδισμο! θελω να περασω σσε (οπλα) υπαρχει περιπτωση να με κοψουν στις υγειονομικες ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Στο ακριβώς από πάνω μήνυμα είναι η προκήρυξη δεν την είδες;
Άβαταρ μέλους
spyros7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από spyros7 »

Φυσικα κ την ειδα, απλα δεν αναφερει κατι συγκεκριμενο σε αυτο το θεμα κ εκτος απο αυτο εχω ακουσει διαφορες αποψεις πανω στο προβλημα μου!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Προφανώς και είδες μόνο τα νοσήματα που αναφέρονται στην προκήρυξη και όχι όλα

Διάβασε το σχετικό ΦΕΚ
Άβαταρ μέλους
spyros7
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από spyros7 »

Βρηκα τις απαντησεις μου! σε ευχαριστω πολυ!
Κωστας

Δημοσίευση από Κωστας »

Παιδια οσον αφορα την ακτινογραφια του θωρακα, την θελουν για να δουν την σπονδυλικη στηλη ή για αλλες αρρωστιες οπως φυματιωση για παραδειγμα; Μηπως την σπονδυλικη στηλη την βλεπει μονο ο ορθοπεδικος οταν μας εξεταζουν στις προκαταρκτικες ;
Δηλαδη στην γνωματευση ο ακτινολογος θα αναφερθει και στην σπονδυλικη στηλη;
lion266
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από lion266 »

Ειμαι 3η λυκειου και ελεγα να δωσω για Σ. Υ. Δ... Ηθελα να ρωτησω... Οι ιατρικες εξετασεις που θα γινουν στην αθηνα ειναι μονο αυτες που αναφερονται ή ειναι και αλλες;
Κατερίνα

Δημοσίευση από Κατερίνα »

Βρε παιδιά απορία... Εικόνα Στην φετινή εγκύκλιο αναφέρει στα γενικά νοσήματα που αποκλείουν την εισαγωγή των υποψηφίων, παθήσεις των ενδοκρινών αδένων. Εγώ εχώ κάνει αφαίρεση θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση; Γνωρίζει κανείς; Να προετοιμάζομαι τόσο καιρό, να γράψω πρώτα ο Θεός τα μόρια και να παω στις ΠΚΕ και να φάω την χλαπάτσα; ... Εικόνα Όποιος γνωρίζει, παρακαλώ ας απαντήσει!Εικόνα
anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από anaktas »

Κατερίνα έγραψε:Βρε παιδιά απορία... Εικόνα Στην φετινή εγκύκλιο αναφέρει στα γενικά νοσήματα που αποκλείουν την εισαγωγή των υποψηφίων, παθήσεις των ενδοκρινών αδένων. Εγώ εχώ κάνει αφαίρεση θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση; Γνωρίζει κανείς; Να προετοιμάζομαι τόσο καιρό, να γράψω πρώτα ο Θεός τα μόρια και να παω στις ΠΚΕ και να φάω την χλαπάτσα; ... Εικόνα Όποιος γνωρίζει, παρακαλώ ας απαντήσει!Εικόνα

Αν δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα, λογικά δεν θα έχεις κανένα θέμα (με κάθε επιφύλαξη σου το λέω αυτό) Όταν σε ρώτησαν στις υγειονομικές στις ΠΚΕ αν έχεις κάνει κάποια εγχείρηση ή αν έχεις κάποιο άλλο θεμα υγείας δεν το ανέφερες;
Amat victoria curam
Κατερίνα

Δημοσίευση από Κατερίνα »

Μα δεν έδωσα φέτος. Από Σεπτέμβρη θα μπώ ΄γ λυκείου απλά ρωτάω ενημερωτικά... Σε ευχαριστώ πάντως anaktas για τον κόπο σου. Δεν αντιμετωπίζω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μετεγχειρητικά. Ωστόσο δεν διευκρινίζουν ακριβώς και τί πάθηση στην εγκύκλιο!ΕικόναΊσως θα πρέπει να πάρω κάποιο τηλέφωνο... Εικόνα
anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από anaktas »

Κατερίνα έγραψε:Μα δεν έδωσα φέτος. Από Σεπτέμβρη θα μπώ ΄γ λυκείου απλά ρωτάω ενημερωτικά... Σε ευχαριστώ πάντως anaktas για τον κόπο σου. Δεν αντιμετωπίζω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μετεγχειρητικά. Ωστόσο δεν διευκρινίζουν ακριβώς και τί πάθηση στην εγκύκλιο!ΕικόναΊσως θα πρέπει να πάρω κάποιο τηλέφωνο... Εικόνα

κοίταξε ΚΑΤΕΡΙΝΑ δεν είμαστε γιατροί εδω μέσα, οπότε ό, τι και να σου πούμε για ένα τοσο ειδικό θέμα, μπορεί και να σε κατευθύνουμε αλλού. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις, όπως είπες, τηλέφωνο σε κάποιο γιατρό (καλύτερα αν θές σε στρατιωτικό ιατρό, ίσως στο 401 ΓΝΣΑ να πάρεις να σου πουν) και να ρωτήσεις σχετικά με το θέμα σου.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι, σε ό, τι κι αν κάνεις!ΕικόναΕικόναΕικόνα
Amat victoria curam
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες