Νέο επιστημονικό πεδίο για Στρατιωτικές Σχολές

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Ελένη

Δημοσίευση από Ελένη »

Ωραια σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση απλα ηθελα να ξαναρωτησω για επιβεβαιωση, δεν ειμαι χαζη να μην το καταλαβω τι γραψατε στο παραπανω ποστ απλα ηθελα να ειμαι σιγουρη για να μπορω να βαδισω αναλογως διοτι οι στρατιωτικες σχολες ειναι ονειρο και στοχος για εμενα! ΕυχαριστωΕικόνα
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 141

Δημοσίευση από Terminator »

Ελένη έγραψε:Ωραια σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση απλα ηθελα να ξαναρωτησω για επιβεβαιωση, δεν ειμαι χαζη να μην το καταλαβω τι γραψατε στο παραπανω ποστ απλα ηθελα να ειμαι σιγουρη για να μπορω να βαδισω αναλογως διοτι οι στρατιωτικες σχολες ειναι ονειρο και στοχος για εμενα! ΕυχαριστωΕικόνα

Δεν πειράζει προς θεού δεν θίγω και δεν την λεω σε κανένα μέλος καλά κάνεις και ρωτάς για τις πανελλήνιες. Καλή τύχη στο να πετύχεις τον στόχο σου! Εαν είσαι β λυκείου πρέπει να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι απο του χρόνου σιγα σιγα οτι απο τον Σεπτέμβριο και μετά πάυεις να είσαι πολίτης και ξεκινάει η στρατιωτική ζωή σου ως αξιωματός των ΕΔ.
Eλένη

Δημοσίευση από Eλένη »

Μην ανησυχειτε ολα καλα! Εικόνα Και ειμαι μαθητρια α λυκειου και οσο πλησιαζει ο καιρος για να διαλεξουμε κατευθυνση τοσο πιο πολυ με πιανει πανικος διοτι η περιπτωση μου ειναι λιγο δυσκολη... Σας ευχαριστω πολυ για την καλη τυχη αν και δεν το βλεπω να περναω την πυλη της ΣΝΔ... Παντως ευχαριστω να σται καλα!
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Κοίτα η ΣΝΔ (το λεγομενο Βασάνειο οικημα) είνα ζορική σαν σχολη. Εχει μέσα μαθηματα εφαρμοσμένης φυσικής, πληροφορικη, αναλυσης συναρτησεων, γραμμικής άλγεβρας, διαφορικές εξισώσεις, κβαντική φυσική θέλει διάβασμα όπως και στις πανελλήνιες καθως εχει 18000 μορια.
Ελένη

Δημοσίευση από Ελένη »

Η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει και εγω οτι θελει αρκετη προσπαθεια και σε εισαγωγικα ειναι μια δυσκολη σχολη απλα ειναι το ονειρο μου δεν ξερω τι θα πετυχω αλλα γενικα ολες οι σχολες που μου αρεσουν ειναι στο 2ο πεδιο και στην θετικη απλα δν ξερω κατα ποσο θα τα καταφερω σε αυτη την κατευθυνση στην χειροτερη περιπτωση που μαλλον αυτο θα γινει θα παω οικονομικα να προσπαθησω για ΣΥΔ σιγουρα Πρωτη μου επιλογη θα ειναι μια στρατιωτικη σχολη... Θα δειξει ειναι μια πολυ δυσκολη αποφαση που πρεπει να παρω διαλεγοντας κατευθυνση διοτι δεν ξερω τι κρυβει στο μελλον...
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Αυτο θα ειναι σιγουρα το συστημα δεν υπαρχει περιπτωση οι στρατιωτικες σχολες, τουλαχιστων ΣΝΔ, ΣΜΥ (Ν) ΕΥΛΠΙΔΩΝ, να ειναι και σε αλλο επιστημονικο πεδιο;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Τα επιστημονικά πεδία παραμένουν 5

1ο Ανθρωπιστικές Σπουδές
2ο Θετική και τεχνολογική
3ο Επιστήμες Υγείας
4ο Παιδαγωγικές Σπουδές
5ο Σπουδές Οικονομίας και πληροφορικής

Το Υπουργείο έχει ήδη συντάξει ενα σχέδιο με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το Πως θα κατανεμηθούν τόσο τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όσο και οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές στα πεδία και αναμένεται η υπογραφή της υπουργική απόφασης απο τον Μπαλτά.
guest

Δημοσίευση από guest »

Αν έδωσες το 2010 και δωσεις ξανα τωρα στρατιωτικές δεν μπορεις να μπεις γιατι εισαι πάνω από 21(συμφωνα με την περσινή προκηρυξη)Νομιζω πως το ιδιο ισχυει και για τις αστυνομικέςΕπισης μια φιλικη συμβουλη, αν το 2010 εδωσες και δεν εγραψες καλα να ξερεις οτι τα θέματά τα τελευταία χρονια έχουν δυσκολέψει αρκετα! Για μενα ειναι τυχερος οποιος έχει δώσει από το 2000 μεχρι και το 2010. Αλλα και παλι αν το θες τοσο πολύ προσπάθησε το. Κοιτα ομως αυτο που ειπα πιο πάνω για τα ηλικιακά ορια

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

guest έγραψε:Αν έδωσες το 2010 και δωσεις ξανα τωρα στρατιωτικές δεν μπορεις να μπεις γιατι εισαι πάνω από 21 (συμφωνα με την περσινή προκηρυξη) Νομιζω πως το ιδιο ισχυει και για τις αστυνομικέςΕπισης μια φιλικη συμβουλη, αν το 2010 εδωσες και δεν εγραψες καλα να ξερεις οτι τα θέματά τα τελευταία χρονια έχουν δυσκολέψει αρκετα! Για μενα ειναι τυχερος οποιος έχει δώσει από το 2000 μεχρι και το 2010. Αλλα και παλι αν το θες τοσο πολύ προσπάθησε το. Κοιτα ομως αυτο που ειπα πιο πάνω για τα ηλικιακά ορια

Δεν ισχύει αυτό που αναφέρεις οτι απο το 2010 και μετα πεφτουν δύσκολα θέματα. Το αν θα πέσουν δύσκολα ή οχι θέματα είναι εναλλαξ π. Χ το 2012 ήταν εύκολα τα θέματα το 2013 έγινε σφαγή το 2014 χαλάρωσαν τα πραγματα και μπήκαν πιο εύκολα θέματα.
guest

Δημοσίευση από guest »

Εγώ αυτο που λέω ειναι οτι τα τελευταία χρονια τα θέματά ειναι πιο δύσκολα σε σχέση με αυτα πριν το 2010. Τα έχω λυσει ολα από το 2000 μεχρι και το 2014 και σου λέω ειδικα τις χρονιες 2002-2003-2004-2006-2007-2008-2009 τα θέματά ήταν πολύ ευκολα για πανελληνιες! Οποιος δεν έγραψε καλα ειδικα το 2002-2003 ειναι η ντροπη του μαθητή Επισης σύμφωνα με αυτό που λες εσύ το 2015 θα πεσουν δύσκολα. Το εναλλαξ δεν ισχυει, κοιτα τις χρονιες που σου ειπα πιο πάνω

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα προκύψει το 2015 γιατι εχει αλλάξη ''τιμόνι'' το υπουργείο. Μπορεί να μπούν εύκολα θέματα και μπορεί και δύσκολα. Υπάρχει η περίπτωση σε μαθήματα όπως η φυσικη (ειδικά με υπουργό φυσικο) και μαθηματικά να πέσουν Δύσκολα και σε άλλα μαθήματα όπως ΑΟΘ πληροφορική κτλ να πέσουν πιο εύκολα θέματα. Αυτη η πολιτική του εναλλάξ έγινε την τελευταία 3ετια (2012-2013-2014)
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Στις 30 Μαρτίου εστάλει στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής το επίμαχο νομοσχέδιο αλλαγών στην δευτεροβάθμια και τροτοβάθμια εκπαίδευση.

ΑΣΕΙ/ΑΣΣΥ/ΑΕΝ κτλ
/forum/uploads/7070/Capture11.PNG
Επιστημονικά Παιδεία
/forum/uploads/7070/Capture12.PNG
Ανθρωπιστικές Σπουδές
/forum/uploads/7070/Capture13.PNG

/forum/uploads/7070/Capture14.PNG
Θετικές Σπουδές
/forum/uploads/7070/Capture15.PNG
Οικονομικές Σπουδές
/forum/uploads/7070/Capture16.PNG

/forum/uploads/7070/Capture17.PNG
wrc

Δημοσίευση από wrc »

Απ οτι ειδα στα δικιολογητικα μαλλον Το 2016 θα μπει η πυροσβεστικη σε πανελλαδικες αλλα εντος του σωματος κανεις δεν μιλαει με σιγουρια περι αυτου μονο σαιτς δεξια αριστερα Ως συνηθως οπως και και για πολλα αλλα θεματα που στο τελος δεν επαληθευεται τιποτα http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/59450/me-panellinies-i-eisagogi-stin-pyrosvestiki-apo-to-2016 τεσπα αν η πυροσβεστικη οπως λεει θα ειναι στο δευτερο επιστημονικο πεδιο μαζι με τις ιατρικες και πολυτεχνικες σχολες... Αρα απο θεωρητικη μπορεις να μπεις αν παρεις βιολογια γπ?
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

wrc έγραψε: Απ οτι ειδα στα δικιολογητικα μαλλον Το 2016 θα μπει η πυροσβεστικη σε πανελλαδικες αλλα εντος του σωματος κανεις δεν μιλαει με σιγουρια περι αυτου μονο σαιτς δεξια αριστερα Ως συνηθως οπως και και για πολλα αλλα θεματα που στο τελος δεν επαληθευεται τιποτα http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/59450/me-panellinies-i-eisagogi-stin-pyrosvestiki-apo-to-2016 τεσπα αν η πυροσβεστικη οπως λεει θα ειναι στο 1) δευτερο επιστημονικο πεδιο μαζι με τις ιατρικες και πολυτεχνικες σχολες... 2) Αρα απο θεωρητικη μπορεις να μπεις αν παρεις βιολογια γπ;

1) Εαν καθοσουν να διαβασεις αυτα που ανέβασα ποιο πάνω θα έβλεπες οτι οι ιατρικές σχολές θα ανήκουν στο 3ο πεδίο και όχι στο 2ο. Εκείνα δεν τα ανέβασα για πλάκα είναι απευθείας απο το σχέδιο νόμου οπως κατατέθηκε απο το Υ. ΠΟ. ΠΑΙΘ στη βουλή και το συγκεκριμένο σχέδιο νομου ψηφίστηκε προχθες απο την επιτροπη μορφωτικών υποθέσεων και μένει να περάσει απο την ολομέλεια προς στις 8/5
2) Η θεωρητική δεν επικοινωνεί με την θετικό πεδίο πρεπει να πας θετική κατεύθυνση και να δώσεις φυσική/χημεία/έκθεση +μαθηματικά κατευθυνσης

wrc

Δημοσίευση από wrc »

Αυτο τοτε τι ειναι?/forum/uploads/7070/Capture10.PNGεσυ το ειχες ποσταρει... Επισης δεν θα δοθει μεταβατικο σταδιο για καποιον που εχει δωσει παλαιοτερα με το παλιο συστυμα κατευθυνσεων; Πχ απο θεωρητικη με μαθηματικα γπ;

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης