Λιπον οσον αφορα για τις φοτο καλες κ δεκτες και η ξενες ειναι πιο αξιες οχι σαν τις δικες μας που για σφαλιαρες που γλιφοντε στον καθε μεγαλο για να τους φεροντε καλιτερα
Μάλλον έχεις κάποια προσωπική εμπειρία που σε κάνει να γενικεύεις την κατάσταση, όμως δεν είναι έτσι. Δεν είναι ότι και για τους άντρες ΕΠ. ΟΠ. Ακούγονται τα καλύτερα. Εμένα όλοι οι φίλοι μου και γνωστοί μου που έχουνε πάει στρατό, μου λένε μακριά από ΕΠ. ΟΠ. Και εννοούνε τους άντρες όχι τις γυναίκες.
Ναι όντως έχουν πολύ ψωμί ακόμη οι Ελληνίδες στο στρατό... Όμωε ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατι στα ξένα κράτη φρόντισαν να εντάξουν τις γυναίκες από πολύ νωρίς στις τάξεις του στρατού, ενώ εδώ εκείνη την περίοδο θεωρούσαν την γυναίκα ανάξια για ένα τέτοιο αντικείμενο... Έτσι μείνανε πίσω λόγω των οπισθοδρομικών αντιλήψεων τόσο των στελεχών του στρατού όσο και των ίδιων των ελληνων πολιτών που σαμποτάριζαν ένα τέτοιο βήμα. Έτσι ενώ οι ξένες εκπαιδεύονταν σε υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, εμείς κάναμε μπουγάδα στα σπίτια μας... Αυτό όμως που τώρα πάει να αλλάξει πάλι υπάρχουν άτομα που όχι μόνο δεν υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια αλλά Την υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο.
Στο Ισραήλ εντάχθηκαν πολύ νωρίς γιατί πολύ απλά η χώρα είναι σε εμπόλεμη κατάσταση 365 ημέρες το χρόνο και οι άντρες δεν μπορούσαν να καλύψουν όλες τις εφεδρείες.
Σε λίγους Στρατούς θα δείς γυναίκες π. Χ. Να είναι στις Ειδικές Δυνάμεις (SAS) ενώ σε άλλους πολλές γυναίκες να είναι πιλότοι σε μαχητικά αεροσκάφη (Αμερικανικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορίας).
Μέχρι τα μέσα του 20ου Αιώνα δεν βρίσκονταν σε μάχιμες θέσεις. Σταδιακά εντάσσονταν σε καθαρά μάχιμες μονάδες, αν και κάποια Σώματα (Navy SEALs) παραμένουν καθαρά ανδρικά.
Το ίδιο πράγμα λέμε. Οτι τους έδωσαν τη δυνατότητα από πολύ νωρίς να ενταχθούν στο στρατό και εξελιχθηκαν με το καιρό ενώ εμείς τότε κάναμε μπουγάδες... Και εμείς σαν χώρα ανέκαθεν είχαμε προβλήματα με τους γείτονες μας... Αρα έπρεπε να γίνουν πιο ανοιχτόμυαλοι μερικοί.
Ακριβώς έτσι είναι , εδώ είναι Ελλάδα και είμαστε γύρω στα 100 χρόνια πίσω από τους άλλους... Γιαυτό δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ορισμένες φορές οτι τα πράγματα αλλάζουν. Σιγουρα πιστεύω οτι το 90% των γυναικών δεν κάνουν για τις Πολύ βαριές ειδικότητες του στρατού (υπαρχει όμως και ενα 10% που όχι απλά κάνουν... ) Κάνουν για πιο νορμάλ όμως πράγματα και αν μπορούσαν να τις εκμεταλλευτούν, αυτοί θα εβγαιναν κερδισμένοι.
Έμενα ο φίλος μου πάντως που είναι και τθ μου είπε ότι οι γυναίκες που έχουν στην μονάδα είναι περισσότερο φιλόττιμες από τους άντρες!!! μπόρει να θεωρούνται το "αδύναμο" φύλο αλλά τουλάχιστον προσπαθούν! Δεν ξέρω αν έπεσε στην εξαίρεση αλλά πλέον δεν είναι άντρας και γυναίκα αλλά άνθρωπος. Δεν τις συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους άντρες και δεν είναι κανόνας το ότι για να επιβιώσει μια γυναίκα στον στρατό πρέπει να έχει κάτι με κάποιον υψηλόβαθμο! ! εσείς του τα λέτε αυτά αν είστε στον στρατό ή θέλετε να μπέιτε ίσως συναντήσεται γυναίκα διοίκητη γυναίκα... Έκει να δούμε πως θα φερθείτε και τι θα λέτε; μήπως θα κάνετε αυτά για τα οποία κατηγορείτε τις γυναίκες;