Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 84

Δημοσίευση από D.Y.K »

teo έγραψε:Καλησπέρα και από εμένα. Όταν έρθει το κλιμάκιο εκεί που θα έχω παρουσιαστεί θα δηλώσω ότι θέλω να πάω πεζοναύτης. Έχω 2 ερωτήσεις.

1. Υπάρχει περίπτωση αντί για πεζοναύτη να με πάρουνε ΛΟΚ ή αμφίβιους;(Δεν θα ήθελα με τπτ κάτι τέτοιο)

2. Έστω ότι με παίρνουν πεζοναύτη και τις πρωτες μέρες δεν αντέχω και το θεωρώ δύσκολο. Μπορώ να γυρίσω στρατό ξηράς;

Ευχαριστώ

1) Ναι υπάρχει περίπτωση να σε στείλουν όπου θέλουν αυτοί.

2) Κόψιμο από τις Ειδικές Δυνάμεις

teo

Δημοσίευση από teo »

D.Y.K έγραψε:1) Ναι υπάρχει περίπτωση να σε στείλουν όπου θέλουν αυτοί.

2) Κόψιμο από τις Ειδικές Δυνάμεις

Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να σε στείλουν και αλεξιπτωτιστή αν δεν το έχεις δηλώσει; Ή σε στέλνουν μόνο ΛΟΚ, ΜΑΚ ή πεζοναύτη αφού είσαι στρατό ξηράς;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αλεξίπτωτα δύσκολο αν δεν το έχεις δηλώσει εσύ. Είναι πολύς λαός που ενδιαφέρεται και έχει και καλές μεταθέσεις + τα άλματα.

Πιο πιθανό ναι να σε ρίξουν ΛΟΚ / ΜΑΚ.

γιαννης

Δημοσίευση από γιαννης »

Καλησπέρα παρουσιάζομαι πεζικό στις 10/3. Θελω να υπηρετήσω πεζοναυτης. Μπορει με δηλωση μου στη στρατολογια ν αλλαξει το κεντρο καταταξης ή περιμενω να το δηλωσω στην επιτροπη που ερχεται εκει;Κατι ακομα, απο φυσικη κατασταση ειμαι σε καλο επιπεδο, εχω αρκετη θεληση κ ειμαι σοβαρος σε ο, τι κανω. Υπαρχει περιπτωση καποιος με τα παραπανω χαρακτηριστικα να κοπει απο ψυχολογικη πιεση; ειναι τοσο εντονος ο ψυχολογικος πολεμος που γινεται;

Ευχαριστώ!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

γιαννης έγραψε:Καλησπέρα παρουσιάζομαι πεζικό στις 10/3. Θελω να υπηρετήσω πεζοναυτης. Μπορει με δηλωση μου στη στρατολογια ν αλλαξει το κεντρο καταταξης ή περιμενω να το δηλωσω στην επιτροπη που ερχεται εκει;Κατι ακομα, απο φυσικη κατασταση ειμαι σε καλο επιπεδο, εχω αρκετη θεληση κ ειμαι σοβαρος σε ο, τι κανω. Υπαρχει περιπτωση καποιος με τα παραπανω χαρακτηριστικα να κοπει απο ψυχολογικη πιεση; Ειναι τοσο εντονος ο ψυχολογικος πολεμος που γινεται;

Ευχαριστώ!

1) Το δηλώνεις στο κλιμάκιο που θα έρθει για τις ΕΔ.

2) Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη η ψυχολογική πίεση πλέον αλλά αν είσαι υπερευαίσθητος ή υπερβολικά μαλθακός τότε είναι πολύ πιθανόν να κοπείς με δική σου θέληση πάντα.

γιαννης

Δημοσίευση από γιαννης »

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Στα προηγούμενα αναφέρεται στην εκπαιδευση ο αντάρτης και ελικοπτερια. Ο αντάρτης τι είναι και ελικοπτερια να υποθέσω είναι κατέβασμα από ελικοπτερο με σχοινια ή καμμια σχεση; Επιπλέον, κάποιος που υπηρετησε προσφατα μπορει να κάνει μια γενική εκτίμηση για το επίπεδο εκπαίδευσης. Είναι τελικα μια θητεία που αξίζει τον κόπο ή έχει καταντήσει ρουτινα;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

1) Ασκήσεις Ειδικών Δυνάμεων και διάβασε τα πρώτα δύο μηνύματα και θα πάρεις απάντηση.

2) Ναι (και καλά)

3) Το αν αξίζει ή όχι θα το κρίνεις εσύ καθαρά. Γνώμη μου είναι πάντως πως για την εμπειρία αξίζει και κάνεις τον απολογισμό στο τέλος μόνος σου.

Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση!Όταν λες και καλά τι εννοείς;

Τελευταία ερώτηση: Παρουσιάζομαι πεζικό με ένδειξη υεα, κάποιος που θέλει να κάνει σκληρή εκπαίδευση και να μάθει πράγματα εκτιμάτε πως είναι καλύτερο να δηλώσει ειδικές δυνάμεις ή να συνεχίσει υεα πεζικού;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Γιάννης έγραψε:Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση!Όταν λες και καλά τι εννοείς;

Τελευταία ερώτηση: Παρουσιάζομαι πεζικό με ένδειξη υεα, κάποιος που θέλει να κάνει σκληρή εκπαίδευση και να μάθει πράγματα εκτιμάτε πως είναι καλύτερο να δηλώσει ειδικές δυνάμεις ή να συνεχίσει υεα πεζικού;

Μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο, δηλαδή να προσπαθήσεις να υπηρετήσεις σαν ΔΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις για να πάρεις κάποιες παραπάνω γνώσεις αν το θέσουμε έτσι.

Το "και καλά" θα το διαπιστώσεις όταν με το καλό υπηρετήσεις.

γιαννης

Δημοσίευση από γιαννης »

Σαν υεα-δεα ειδικων δυναμεων ομως κάνεις τις πορειες, τις βολες, τις αποβασεις κλπ ή ειναι πολυ διαφορετική η λογική της εκπαιδευσης των δοκιμων; Και σε περιπτωση που δεν καταφερω να συνεχισω υεα εδ αλλά υεα πζ εκει μετά τη σεαπ υπαρχει καθολου εκπαίδευση στα παραπάνω;Ευχαριστώ και παλι!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Φίλε μου υπάρχουν θέματα για όλες σου τις απορίες.

Σου προτείνω για αρχή να διαβάσεις το ΔΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις και θα καλυφθείς.

Καλή ανάγνωση Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Cptmcdonald
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Cptmcdonald »

Ρε παιδιά άκουσα οτι στην Α ΕΣΣΟ στο Μεγάλο πευκο έκοψαν όλους οσους πηγαίναν αλεξίπτωτα και το 80% απο αυτους που πηγαίναν πεζοναύτες. Ισχυει ή μου είπανε φίδια?
Άβαταρ μέλους
lionslaw
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από lionslaw »

Cptmcdonald έγραψε: Ρε παιδιά άκουσα οτι στην Α ΕΣΣΟ στο Μεγάλο πευκο έκοψαν όλους οσους πηγαίναν αλεξίπτωτα και το 80% απο αυτους που πηγαίναν πεζοναύτες. Ισχυει ή μου είπανε φίδια?
Τουλάχιστον για τα αλεξίπτωτα ξερ ότι δν ισχύει κατι τέτοιο γιατί πήγε γνωστός μου. Πάντως για σιγουριά μπορεί να απαντήσει και άλλος
zg2721

Δημοσίευση από zg2721 »

Εγω ειμαι 20 χρονων και πιτσιρικας ειχα δηλωσει ναυτικο. Για διαφορους λογους ομως αλλαξα γνωμη και θελω να παω πεζικο...1) Μπορω να αλλαξω καπως την επιλογη μου;2) Σε περιπτωση που δεν γινεται, οι πιθανοτητες να με στειλουν πεζικο ειναι ελαχιστες?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αν τελικά επιλεχθείς για να καταταγείς στο Πολεμικό Ναυτικό δυστυχώς δεν γίνεται όχι.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες