Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Cptmcdonald
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Cptmcdonald »

Παιδιά εγω που έβαλα στο περιοδεύων ειδικές δυνάμεις θα με καλέσουν στο μεγάλο πεύκο κατευθείαν;
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από lephleg »

Cptmcdonald έγραψε:Παιδιά εγω που έβαλα στο περιοδεύων ειδικές δυνάμεις θα με καλέσουν στο μεγάλο πεύκο κατευθείαν;

Δεν ειναι σιγουρο αυτο. Εξαρταται την περιοδο που θα καταταγεις.

Οπως και να'χει, οπως γραφει και ο DYK παραπανω, αν οντως θες να υπηρετησεις στις ΕΔ θα εχεις τη δυνατοτητα να δωσεις αθληματα σε οποιο κεντρο και αν σε καλεσουν να καταταγεις.

Άβαταρ μέλους
Cptmcdonald
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Σε ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Cptmcdonald
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Καλησπερα. Επειδή εμαθα οτι αμα σε δουν κάπως ψηλό σε βουτάνε για Π. Φ αν δηλώσω ειδικές δυνάμεις παιζει να με πάρουν με το ζορι;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 84

Δημοσίευση από D.Y.K »

Cptmcdonald έγραψε:Καλησπερα. Επειδή εμαθα οτι αμα σε δουν κάπως ψηλό σε βουτάνε για Π. Φ αν δηλώσω ειδικές δυνάμεις παιζει να με πάρουν με το ζορι;

Εξαρτάται.

Υπήρξαν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις σε προηγούμενες ΕΣΣΟ που ενώ τους τσίμπησαν για ΠΦ, αυτοί δήλωσαν για ΕΔ και τελικά τους αποδέσμευσαν για να πάνε γιατί βρήκαν άλλα άτομα να αναπληρώσουν.

Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις που δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Συνεπώς είναι σχετικό.

Όπως και να χει και στην ΠΦ να σε πάρουν η τιμή επίσης είναι πολύ μεγάλη και σε λίγους μήνες εδώ θα είμαστε να τα ξαναλέμε.

Άβαταρ μέλους
Cptmcdonald
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Ευχαριστώ πολύ.
iq
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από iq »

Καλημέρα σε όλους.Έγινα μέλος γιατί έχω κάποιες απορίες , τώρα που φεύγει φαντάρος ο αδερφός μου και θα ήθελα , αν μπορείτε να μου τις λύσετε. Είμαι άσχετη , σόρυ αν ρωτήσω καμιά βλακεία!

Παρουσιάζεται στο Μεγάλο Πεύκο μεθαύριο , έχει δηλώσει Ε. Δ. και μένει στο Βόλο.

1)Σε πόσο καιρό ορκίζεται;

2)Θα δηλώσει μάγειρας γιατί έχει πτυχίο μαγειρικής. Πόσο πιθανό είναι να τον επιλέξουν για μάγειρα;

3)Έχω ακούσει οτι μετά απο ένα μήνα οι φαντάροι των Ε. Δ. πάνε κατευθείαν στον τόπο τους. Ισχύει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

iq έγραψε:Καλημέρα σε όλους.Έγινα μέλος γιατί έχω κάποιες απορίες, τώρα που φεύγει φαντάρος ο αδερφός μου και θα ήθελα, αν μπορείτε να μου τις λύσετε. Είμαι άσχετη, σόρυ αν ρωτήσω καμιά βλακεία!

Παρουσιάζεται στο Μεγάλο Πεύκο μεθαύριο, έχει δηλώσει Ε. Δ. Και μένει στο Βόλο.

1) Σε πόσο καιρό ορκίζεται;

2) Θα δηλώσει μάγειρας γιατί έχει πτυχίο μαγειρικής. Πόσο πιθανό είναι να τον επιλέξουν για μάγειρα;

3) Έχω ακούσει οτι μετά απο ένα μήνα οι φαντάροι των Ε. Δ. Πάνε κατευθείαν στον τόπο τους. Ισχύει;

1) Πότε ορκίζεσαι στο στρατό; (και τσέκαρε κυρίως τα τελευταία μηνύματα)

2) Είναι πολύ πιθανόν να τον επιλέξουν για Μάγειρα εφόσον έχει και πτυχίο. Διάβασε επίσης και το Μάγειρας στο στρατό για περισσότερες πληροφορίες.

3) Εξαρτάται ποιος είναι ο τόπος τους, που υπηρετούν, που έχει μονάδες (προφανώς Ειδικών Δυνάμεων) κλπ. Αν πχ για να σου δώσω να καταλάβεις είσαι Αθηναίος και έχεις δηλώσει να υπηρετήσεις στην 2η ΜΑΛ ή στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών στον Αυλώνα τότε ναι συγκεντρώνεις κάποιες πιθανότητες αλλά και πάλι τις μεταθέσεις τις αποφασίζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού (αν υπάρχει και κάποιο βύσμα τότε καλοδεχόυμενο).

DM90
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από DM90 »

iq έγραψε:Καλημέρα σε όλους.Έγινα μέλος γιατί έχω κάποιες απορίες, τώρα που φεύγει φαντάρος ο αδερφός μου και θα ήθελα, αν μπορείτε να μου τις λύσετε. Είμαι άσχετη, σόρυ αν ρωτήσω καμιά βλακεία!

Παρουσιάζεται στο Μεγάλο Πεύκο μεθαύριο, έχει δηλώσει Ε. Δ. Και μένει στο Βόλο.

1) Σε πόσο καιρό ορκίζεται;

2) Θα δηλώσει μάγειρας γιατί έχει πτυχίο μαγειρικής. Πόσο πιθανό είναι να τον επιλέξουν για μάγειρα;

3) Έχω ακούσει οτι μετά απο ένα μήνα οι φαντάροι των Ε. Δ. Πάνε κατευθείαν στον τόπο τους. Ισχύει;

1) 4 βδομάδες και στην 2ρη βδομάδα έχει 1 έξοδο. Και αν δεν κάνω λάθος θα πάει πρώτα Σπάρτη για την ειδικότητα.

2) Αρκετά.

3) Η μετάθεση σε κοντινό τόπο γίνεται μετά από 5 μήνες.

Τώρα βέβαια φαντάζομαι ότι όπως και οι περισσότεροι Βολιότες και Λαρισαίοι θα πάει στους πεζοναύτες στο Βόλο μετά την ορκωμοσία έτσι και αλλιώς.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μόλις τώρα παρατήρησα ότι αναφέρεις ότι μένει στον Βόλο και ζητώ συγγνώμη. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δηλώσει να υπηρετήσει στο 505 Τάγμα ΠΖΝ ή το 521 επίσης Τάγμα ΠΖΝ που εδρεύουν στον Βόλο.

Συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Όσον αφορά τις άλλες απορίες σου ισχύουν τα γραφόμενα τα δικά μου και του φίλου DM90.

iq
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από iq »

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.Βύσμα μακάρι να υπήρχε!

politis

Δημοσίευση από politis »

Παιδια διοτι ενδιαφερομαι πολυ να αρχισω να προετοιμαζομαι μπορει κανεις να πει ενα προγραμμα γυμναστικης που να περιλαμβανει ασκησεις που θα διευκολυνουν την ενταξη στις ειδικες νδυναμεις και αναλυτικο; Ας πουμε μεσαιου επιπεδου. ρωταω εσας διοτι εκτιμω την εμπειρια καναδυο απο αυτους που διαβασα.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

politis έγραψε:Παιδια διοτι ενδιαφερομαι πολυ να αρχισω να προετοιμαζομαι μπορει κανεις να πει ενα προγραμμα γυμναστικης που να περιλαμβανει ασκησεις που θα διευκολυνουν την ενταξη στις ειδικες νδυναμεις και αναλυτικο; Ας πουμε μεσαιου επιπεδου. Ρωταω εσας διοτι εκτιμω την εμπειρια καναδυο απο αυτους που διαβασα.

Γυμναστική στις Ειδικές Δυνάμεις

Διάβασε το θέμα και κυρίως τα τελευταία μηνύματα και θα βοηθηθείς αρκετά.

Δεν χρειάζεται να κάνεις πάντως κάποια τρελή προετοιμασία.

Με ψυχή, θέληση και πείσμα θα τα καταφέρεις. Τα πράγματα έχουν χαλαρώσει αισθητά με την πάροδο των χρόνων πλέον.

politis

Δημοσίευση από politis »

ΔΥΚ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
teo

Δημοσίευση από teo »

Καλησπέρα και από εμένα. Όταν έρθει το κλιμάκιο εκεί που θα έχω παρουσιαστεί θα δηλώσω ότι θέλω να πάω πεζοναύτης. Έχω 2 ερωτήσεις.

1. Υπάρχει περίπτωση αντί για πεζοναύτη να με πάρουνε ΛΟΚ ή αμφίβιους;(Δεν θα ήθελα με τπτ κάτι τέτοιο)

2. Έστω ότι με παίρνουν πεζοναύτη και τις πρωτες μέρες δεν αντέχω και το θεωρώ δύσκολο. Μπορώ να γυρίσω στρατό ξηράς;

Ευχαριστώ

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες