Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
DhmhtrhsNanos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από DhmhtrhsNanos »

Καλησπέρα παιδιά. Πήγα εχθές και δήλωσα ως πρότακτος. Στο περιοδεύον είχα δηλώσει Ειδικές Δυνάμεις-Αλεξίπτωτα. Πήρα τηλ στο στρατολογικο γραφείο και μου είπαν εαν θέλω να μπω Σεπτέμβρη μπορώ μέχρι 10 Αυγούστου να κάνω την αίτηση, και έτσι πήγα εχθές. Τώρα είναι σίγουρο οτι θα με πάρουν; Υπάρχει πιθανότητα να με στείλουν και πεζικό; Και εαν με πάρουν πότε θα μ έρθει το χαρτί. Ευχαριστώ πολύ.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 84

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εθελοντική κατάταξη στον Στρατό (πρότακτος)

Σημείωμα κατάταξης

Όσο για την τελευταία σου ερώτηση και Πεζικό να σε στείλουν όταν θα έρθει κλιμάκιο των Ειδικών Δυνάμεων και θα σας ρωτήσει αν θέλετε να υπηρετήσετε στις ΕΔ εσύ θα δηλώσεις ότι επιθυμείς.

antonisln
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από antonisln »

Καλησπερα... Ειχα δηλωσει εθελοντης ειδικες δυναμεις για να μπω σεπτεμβρη και τωρα παταω τα στοιχεια μου στην στρατολογια για να δω ποτε μπαινω και που και μου λεει οτι δεν εχω προγραμματιστει για καταταξη με την ΕΣΣΟ που ακολουθει. Ξερετε μηπως τι παιζει; Ευχαριστω
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Βιάζεσαι. Προς το παρών όπως λες και εσύ η ΕΣΣΟ που ακολουθεί είναι αυτή του Αυγούστου και όχι του Σεπτεμβρίου! Ωστόσο μπορείς να περάσεις ή να κάνεις ένα τηλέφωνο στην Στρατολογία στην οποία ανήκεις για περισσότερες λεπτομέρειες / πληροφορίες.
Άβαταρ μέλους
DhmhtrhsNanos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από DhmhtrhsNanos »

Υπάρχει σειρά τον Αύγουστο; Εικόνα
maleme
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από maleme »

Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Θα ήθελα να με βοηθήσετε ώστε να μπορέσω να καταλάβω όσο το δυνατόν περισσότερο τις απορίες μου. Έχοντας μελετήσει τα παρελθοντικά μηνύματα και από πληροφορίες φίλων έχω διαμορφώσει τις εξής σκέψεις:

Η θητεία ξεκινάει στο ΚΕΝ (σε οποιοδήποτε κέντρο σε στέλνει το φύλλο κατάταξης που θα έρθει στο σπίτι σου) όπου διαρκεί 4 εβδομάδες και μετά από 3 ημέρες σε στέλνουν με φύλλο πορείας σε κάποιο κέντρο για τη ΠΕΝ

Μέχρι τώρα έχω τις εξής απορίες:
1. Εγώ που θέλω να μπω στις ειδικές δυνάμεις και ειδικότερα, στα αλεξίπτωτα θα το δηλώσω στο ΚΕΝ όταν ρωτήσουν, μπορώ όμως να το πω νωρίτερα;
2. Τα αθλήματα για τις ΕΔ τα δίνουν προς το τέλος των 4 εβδομάδων του ΚΕΝ ή στην αρχή;
3. Επειδή είμαι από πανεπιστήμιο θα μου έρθει λογικά χαρτί για ΥΕΑ κι επειδή ενδιαφέρομαι, μπορώ όταν θα πάω να διακόψω την αναβολή να τους πω ότι ενδιαφέρομαι για ΥΕΑ ώστε να είναι σίγουρο ότι θα μπω ΥΕΑ;
4. Από ποιά χρονική περίοδο της θητείας είσαι ΥΕΑ; Εννοώντας τελειώνεις πρώτα τα σχολεία των ειδικών δυνάμεων και μετά μπαίνεις ΥΕΑ στις σχολές ή παράλληλα γίνονται; Παίρνεις τον μπερέ και συνεχίζεις στην ΣΕΑΠ; Ποιά είναι η σειρά;
5. Η ΠΕΝ πόσο διαρκεί και τι περιλαμβάνει; Από εκεί παίρνεις τον μπερέ;

Είδα ότι στην ΣΕΑΠ παραμένεις για περίπου 2+μήνες και μετά πηγαίνεις σε ΚΕΑΠ/ΣΒΕΚ/ΣΧΑΛ (και σε στέλνουν ΜΑΛ αν επιτύχεις στις εξετάσεις;)

Η θητεία κανονικά είναι 9 μήνες αλλά λόγω ΥΕΑ ανεβαίνει κατά 5 μήνες. Πώς χωρίζεται το 14μηνο ακριβώς;

Ευχαριστώ για τον χρόνο και την βοήθειά σας.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

1) Θα έρθει κλιμάκιο από Ειδικές Δυνάμεις για επιλογή υποψηφίων. Θα περάσεις κάποια αθλήματα (δές εδώ ) και αν πιάσεις επιτυχώς τα όρια μετατάσσεσαι στα Αλεξίπτωτα.

2) Δες το παραπάνω θέμα

3) Δεν είναι σίγουρο ότι θα σε στείλουν σαν ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις, πόσω μάλλον Αλεξίπτωτα. Συνήθως σε στέλνουν ως ΥΕΑ Πεζικού.

4) Για ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων, δές εδώ

5) Για την Τ/ΠΕΝ, δές εδώ
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Μετά από αναβολή υγείας μπορώ να κάνω την θητεία μου στις Ειδικές Δυνάμεις;
Επίσης, υπάρχει περίπτωση λόγω πολλών βυσμάτων να με κόψουν επικαλώντας τον προαναφερθέντα λόγο;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 86

Δημοσίευση από Greek_Army »

Άμα σε βγάλει ο γιατρός Ι1 δεν υπάρχει πρόβλημα.
Όχι.
ΔΕΑ

Δημοσίευση από ΔΕΑ »

Καλησπερα παιδια Νοεμβριο μπαινω μεγαλο Πευκο και θα ηθελα πολυ να παω δοκιμος ειδικων δυναμεων διαβασα αρκετα στο φορουμ περι δοκιμων και ειδα οτι θελει να εχεις βυσμα... Η ερωτηση μου ειναι να το δηλωσω για να παω; Καθως τα αθληματα τα περναω με ευκολια. Η δεν θα με παρουν καθως θελει μονο βυσμα και μετα θα με στειλουν ως πεζικαριο... Οποτε τι αξιζει να το δηλωσω η οχι; Ευχαριστω.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΔΕΑ έγραψε:Καλησπερα παιδια Νοεμβριο μπαινω μεγαλο Πευκο και θα ηθελα πολυ να παω δοκιμος ειδικων δυναμεων διαβασα αρκετα στο φορουμ περι δοκιμων και ειδα οτι θελει να εχεις βυσμα... Η ερωτηση μου ειναι να το δηλωσω για να παω; Καθως τα αθληματα τα περναω με ευκολια. Η δεν θα με παρουν καθως θελει μονο βυσμα και μετα θα με στειλουν ως πεζικαριο... Οποτε τι αξιζει να το δηλωσω η οχι; Ευχαριστω.

Να το δηλώσεις και να πας. Ποτέ δεν ξέρεις. Προσωπικά γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις ΔΕΑ των ΕΔ που υπηρέτησαν χωρίς βύσμα Εικόνα

ΔΕΑ

Δημοσίευση από ΔΕΑ »

Ευχαριστω Δ. Υ. Κ θα το δηλωσω και ο θεος βοηθος
Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Καλησπέρα παιδιά είχα κάταγμα έξω σφυρού δεν έκανα χειρουργείο πέρσι τα χριστούγεννα σε περίπου 1 χρόνο και θα μπορέσω να μπώ ειδικές δυνάμεις ή λόγο αυτού δεν με παίρνουν. Τώρα περπατάω και τρέχω πολύ καλά και συνέχεια κολύμπι.:)
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Έχω ακούσει ότι αν έχεις τελειώσει μηχανικός δύσκολα θα σε στείλουν ειδικές δυνάμεις ακόμη κι αν το δηλώσεις σαν προτίμηση, είναι αλήθεια αυτό?
Άβαταρ μέλους
earendil
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από earendil »

Guest έγραψε:Έχω ακούσει ότι αν έχεις τελειώσει μηχανικός δύσκολα θα σε στείλουν ειδικές δυνάμεις ακόμη κι αν το δηλώσεις σαν προτίμηση, είναι αλήθεια αυτό;

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά εγώ τελειωσα μηχανολογος μηχανικος εμπ και μόλις μ ηρθε χαρτι για μ. Πευκο :)
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης