Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
SILVERHAWK
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από SILVERHAWK »

Καλησπερα σε ολους. Ειμαι 25 ετων και το καλοκαιρι εκοψα την αναβολη μου δηλονωντας οτι θελω να καταταγω στα ΛΟΚ. Το χαρτι μου ηρθε και προς εκπληξη μου παρουσιαζομαι Μεσσολογγι 12 Νοεμβρη. Ειμαι 1.78,80 κιλα, και εχω μυωπια 5 βαθμους. Το θεμα ειναι οτι θελω να παω οποσδηποτε Κυπρο (35 μκ) , τι πρεπει να κανω; Να δηλωσω στο κεντρο και για ΕΛΔΥΚ και γαι ΛΟΚ ; Επισης θα εχω θεμα με την μυωπια; Τελος αν καταφερω να παω ΛΟΚ η εκπεδευση για τον μπερέ γινεται στην Ελλάδα (αν ναι ποσο καιρό;) ή φευγω κατευθείαν και την κάνω στην Κύπρο; Ευχαριστω για τον χρονο σας!

υ. Γ. Υπάρχει καποια αρμοδια υπηρεσια εντος ή εκτος στρατου που να απανταει τετοιου ειδους αποριες και μπορω να απευθυνθω;

Άβαταρ μέλους
Ermiglio1
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Ermiglio1 »

Γειά σου SILVERHAWK,

Στο κέντρο θα έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις ότι επιθυμείς να υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις. Επιπλέον, θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις να υπηρετήσεις στην Κύπρο. Αν επιλέξεις και τα δύο, τότε θα πας σίγουρα στην 35 Μ. Κ. Εφόσον απ' όσο γνωρίζω είναι η μόνη ελληνική μονάδα Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο. Βέβαια, να ξέρεις ότι από τις πρώτες ημέρες στο κέντρο θα εξεταστεί η όρασή σου. Θα κριθεί και το "Ι" σου αναλόγως και αν θα μπορέσεις να υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις. Σίγουρα μέσα στο φόρουμ θα βρεις τα όρια μυωπίας, βάρους κλπ. Αν με το καλό σου έρθει μετάθεση για 35 Μ. Κ. πριν ξεκινήσεις για την Κύπρο θα περάσεις λίγες ημέρες στην Αυλώνα.

Άβαταρ μέλους
Ghost_rider
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Ghost_rider »

Μία ερώτηση παιδία καλησπέρα απλώς για διευκρίνηση αν περάσω επιτυχως τα αθλήματα στην θήβα όπου παρουσιάζομαι και με επιλέξουν ε. Δ φεύγω για μ πεύκο ή ορκιζομαι κανονικά θήβα και μετά φεύγω?
Άβαταρ μέλους
Johnny_Lawrence
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Johnny_Lawrence »

Στο κέντρο που παρουσιάζεσαι εκεί ορκίζεσαι κιόλας
Άβαταρ μέλους
Johnny_Lawrence
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Johnny_Lawrence »

Ermiglio1 έγραψε:Το σίγουρο είναι ότι από εκεί θα βγεις λίγο πιο σκληρός, λίγο πιο στα ***** σου, και πιο δυνατός ψυχικά. Είναι καλή εμπειρία.

πολύ σωστός, είναι ίσως όλη η ουσία του πράγματος
Άβαταρ μέλους
Ghost_rider
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Ghost_rider »

Οκ κρίμα ευχαριστώ παντως φίλε μου...
Άβαταρ μέλους
gamestzimis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από gamestzimis »

Καλησπέρα σας και συγνώμη για την ενόχληση. Πριν από λίγες μέρες δήλωσα στο δελτίο απογραφής, ειδικές δυνάμεις. Εγώ όμως θα πάρω αναβολή για να σπουδάσω, όταν τελειώσει η αναβολή μου θα με πάρουνε στις ειδικές δυνάμεις, αλλιώς αν οχι μπορώ μετά από την λήξη να δηλώσω ειδικές δυνάμεις πάλι, εννοώ πριν μπώ σε κάποιο κέντρο. Γιατί πιστεύω πως το καλό είναι να σε αποδεκτούν παρά να δώσεις αθλήματα στο κέντρο που θα παρουσιαστείς για να πας ειδικές δυνάμεις. Επίσης, στην stratologia.gr γράφει οτι εχω καταχθεί στρατό ξηράς και δεν λέει κάτι για ειδικές δυνάμεις και μετά μπήκα στού πατέρα μου τα στοιχεία επειδή ήταν και εκείνος στις ειδικές δυνάμεις και τον επιλέξανε χωρίς να το επιλέξει ο ίδιος και έγραφε στρατό ξηράς. Δεν έγραφε ειδικές δυνάμεις. Αν δεν με πάρουν και είναι να μπώ ειδικές δυνάμεις από τα άλλα κέντρα με αθλήματα , θα μπορείτε να μου δώσωτε συμβουλές για να εξασκηθώ ώστε να περάσω τα αθλήματα, αλλά και να ανταπεξέλθω στις σωματικές ασκήσεις. Θέλω πάρα πολύ να κάνω περήφανω τον πατέρα μου.
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Εφόσον θα πάρεις αναβολή, όταν θα έρθει η στιγμή να διακόψεις την αναβολή θα συμπληρώσεις εκ νεου έντυπο με το που θέλεις να υπηρετήσεις. Όλα τα άλλα είναι πολύ νωρίς για να τα σκέφτεσαι απο τώρα.
Θελω και μπορώ !
Άβαταρ μέλους
tsourakis13
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από tsourakis13 »

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι 17 χρόνων και σήμερα πήγα στο ΚΕΠ της περιοχής μου για το δελτίο απογραφής. Επέλεξα Σ/Ξ και Ε/Δ και συγκεκριμένα καταδρομείς. Στις ειδικές γνώσεις επέλεξα καταδύσεις καθώς έχω αρκετές εμπειρίες από ελεύθερες καταδύσεις και έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές εξοπλισμό παροχής οξυγόνου.
1) Υπάρχει περίπτωση όμως να μην με πάρουν στις ειδικές δυνάμεις; Μόλις τελειώσω φέτος το Λύκειο θα ξεκινήσω γυμναστήριο παράλληλα με τη σχολή μου καθώς μου αρέσει η γυμναστική, οπότε πιστεύω πως όταν έρθει η ώρα της θητείας θα είμαι έτοιμος σωματικά.

2) Επίσης υπάρχει περίπτωση να μην με βάλουν στους καταδρομείς, αλλά πχ πεζοναύτες; Δεν έχω πρόβλημα δηλαδή αλλά προτιμώ καταδρομείς. Θα μπορέσω δηλαδή να αλλάξω; Για αλεξιπτωτιστές βέβαια δεν νομίζω πως θα μου αρέσει.

3) Τα σωματικά μου προσόντα (βάρος/ύψος) ίσως να έχουν αλλάξει μέχρι τότε, θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το δελτίο;
4) Επίσης η υπάλληλος στο ΚΕΠ δεν κατάλαβε καλά μάλλον στην ερώτηση για το επάγγελμα του πατέρα μου και έβαλε λάθος (της είπα ότι είναι συνταξιούχος και ότι πριν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά αυτή έβαλε ελεύθερος επαγγελματίας αντί για συνταξιούχος που είναι τώρα) Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Γιατί διάβασα πως τα ανακριβή στοιχεία τιμωρούνται με 3 μήνες επιπλέον θητεία... : Ο

Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Οι γνώσεις μικρή σημασία έχουν δυστυχώς καθώς κανείς δε τα κοιτάει.

1) Ναι υπάρχει περίπτωση να μην σε πάρουν. Το γυμναστήριο πολύ καλά θα κάνεις αλλά και κουραμπιές να είσαι αν θες να βγάλεις ειδικές δυνάμεις, θα τις βγάλεις. Αλλάξαν οι εποχές.

2) Φυσικά και υπάρχει περίπτωση, οχι δε θα μπορέσεις να αλλάξεις. Αλεξιπτωτιστής δε πας με το ζόρι και είναι το μοναδικό μέρος στον Ελληνικό Στρατό που αν δεν κάνεις, σε διώχνουν.

3) Φυσικά και όχι, θα ξανακάνεις δελτίο όταν κόψεις την αναβολή

4) Κανένα πρόβλημα.
Θελω και μπορώ !
Άβαταρ μέλους
gamestzimis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από gamestzimis »

DEA_LOK σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου στο ερώτημα μου. Πιστεύω ότι μπορώ και θέλω Πάρα πολύ να ανήκω στην οικογένεια των λοκατζήδων. Θέλω να μπώ στις ειδικές δυνάμεις οχι για μαγκιά αλλά για να τιμήσω τον πατέρα μου που υπηρέτησε για δυο χρόνια στις ειδικές δυνάμεις αλλά και για την ίδια μου την πατρίδα.

Ψηλά, Ψηλά τα πράσινα μπερέ.
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Dea_Lok »

gamestzimis έγραψε:DEA_LOK σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου στο ερώτημα μου. Πιστεύω ότι μπορώ και θέλω Πάρα πολύ να ανήκω στην οικογένεια των λοκατζήδων. Θέλω να μπώ στις ειδικές δυνάμεις οχι για μαγκιά αλλά για να τιμήσω τον πατέρα μου που υπηρέτησε για δυο χρόνια στις ειδικές δυνάμεις αλλά και για την ίδια μου την πατρίδα.

Ψηλά, Ψηλά τα πράσινα μπερέ.

Καλή επιτυχία φιλε μου. Το κίνητρο υπάρχει, η θέληση υπάρχει ελπίζω να σου πάνε όλα καλα Εικόνα
Θελω και μπορώ !
Anathema

Δημοσίευση από Anathema »

Καλησπέρα παιδιά

Μόλις έμαθα ότι παρουσιάζομαι στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) στην Σπάρτη για εφοδιασμό μεταφορών.

Περνάει κλιμάκιο των Ειδικών Δυνάμεων εκεί;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 86

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ναι, το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, το κλιμάκιο περνάει από όλα τα κέντρα του ΣΞ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες