Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
GEO72R
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από GEO72R »

Καλησπερα παιδια εχω πτυχιο βοηθου φαρμακειου θα καταταγω ΚΕΕΔ μεγαλο πευκο 10-9 θα μπορεσω να μπω υγειονομικο ΕΔ;
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Dea_Lok »

GEO72R έγραψε:Καλησπερα παιδια εχω πτυχιο βοηθου φαρμακειου θα καταταγω ΚΕΕΔ μεγαλο πευκο 10-9 θα μπορεσω να μπω υγειονομικο ΕΔ;

Άλλο το υγειονομικό, άλλο οι ειδικές δυνάμεις. Η ειδικότητα που θα πάρεις στις ένοπλες δυνάμεις είναι καθαρά θέμα τύχης -δυστυχώς-.
Θελω και μπορώ !
Άβαταρ μέλους
GEO72R
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από GEO72R »

Ευχαριστω!
Άβαταρ μέλους
sakis697
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από sakis697 »

Εμεις που μπαινουμε Θηβα σε μια βδομαδα, για ειδικες δυναμεις ποτε θα ερθουν να μας ρωτησουν; Και θα μας πανε στο Πευκο αναγκαστηκα; Η απλα μολις ορκιστουμε και η μεταθεση θα ειναι ρεντινα, θα κανω εκει την εκπαιδευση και απο εκει θα παρω πρασινο μπερε; Ενα μηνα εκπαιδευση δεν ειναι;

Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Dea_Lok »

sakis697 έγραψε:Εμεις που μπαινουμε Θηβα σε μια βδομαδα, για ειδικες δυναμεις ποτε θα ερθουν να μας ρωτησουν; Και θα μας πανε στο Πευκο αναγκαστηκα; Η απλα μολις ορκιστουμε και η μεταθεση θα ειναι ρεντινα, θα κανω εκει την εκπαιδευση και απο εκει θα παρω πρασινο μπερε; Ενα μηνα εκπαιδευση δεν ειναι;

Γιατι να ειναι ρεντινα ; Ποιος σου λέει ότι θα πας ντε και καλα ορεινος ; Αλλά και ορεινός να πας, δεν εχει μονο Ρεντίνα. Είναι και η Ναουσα και η Δραμα.
Θελω και μπορώ !
Άβαταρ μέλους
sakis697
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από sakis697 »

Dea_Lok έγραψε:
sakis697 έγραψε:Εμεις που μπαινουμε Θηβα σε μια βδομαδα, για ειδικες δυναμεις ποτε θα ερθουν να μας ρωτησουν; Και θα μας πανε στο Πευκο αναγκαστηκα; Η απλα μολις ορκιστουμε και η μεταθεση θα ειναι ρεντινα, θα κανω εκει την εκπαιδευση και απο εκει θα παρω πρασινο μπερε; Ενα μηνα εκπαιδευση δεν ειναι;

Γιατι να ειναι ρεντινα ; Ποιος σου λέει ότι θα πας ντε και καλα ορεινος ; Αλλά και ορεινός να πας, δεν εχει μονο Ρεντίνα. Είναι και η Ναουσα και η Δραμα.

Εε αν εχω ενα και μοναδικο βυσμα ειναι να με παει Ρεντινα! Αλλο δεν εχω! Αλλα μονο να με παει!

Αρα η εκπαιδευση θα γινει εκει; Οπου με πανε τελος παντων;

anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από anaktas »

sakis697 έγραψε:Εε αν εχω ενα και μοναδικο βυσμα ειναι να με παει Ρεντινα! Αλλο δεν εχω! Αλλα μονο να με παει!

Αρα η εκπαιδευση θα γινει εκει; Οπου με πανε τελος παντων;

Συνήθως σε στέλνουν κοντά στον τόπο που μένεις. Πχ αν μένεις καβάλα το πιθανότερο είναι να σε στείλουν Δράμα, αλλά μην το δένεις και κόμπο...
όσο για την εκπαίδευση που λές, στην μονάδα που θα σε στείλουν περνάς τα ΠΕΝ (30 ημέρες) και μετά πέρνεις μπερέ και ονομάζεσαι πρασινοσκούφης...
Amat victoria curam
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 86

Δημοσίευση από Greek_Army »

Για την εκπαίδευση στα ΛΟΚ υπάρχει ξεχωριστό θέμα όπως και για τα ΠΕΝ, δεν θα γαμάμε το κάθε θέμα επειδή μερικοί δεν μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να βρείτε τα σωστά θέματα λες και είναι επιστήμη, είναι η τελευταία φορά που μεταφέρω έστω και μερικά μηνύματα, έχουμε αφιερώσει οι διαχεριστές αρκετό χρόνο από την ζωή μας για να κάνουμε διασπάσεις θεμάτων ώστε να τα βρίσκετε όλα πιο εύκολα, αν δεν μπορείτε να το εκτιμήσετε αυτό μην περιμένετε να σας βοηθήσουμε.
Άβαταρ μέλους
Ορεινός Καταδρομέας
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ορεινός Καταδρομέας »

Παιδιά θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση.
Κατά αρχάς στον περιοδεύων έχω δηλώσει ότι θα ήθελα να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις.
Θα πάρω αναβολή λόγω σπουδών. Μετά το πέρας των σπουδών, όταν έρθει η ώρα να κάνω τη θητεία μου, υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστώ στο Κ. Ε. Ε. Δ. Ή θα μου πουν σε άλλο Στρατόπεδο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Ορεινός Καταδρομέας έγραψε:Παιδιά θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση.
Κατά αρχάς στον περιοδεύων έχω δηλώσει ότι θα ήθελα να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις.
Θα πάρω αναβολή λόγω σπουδών. Μετά το πέρας των σπουδών, όταν έρθει η ώρα να κάνω τη θητεία μου, υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστώ στο Κ. Ε. Ε. Δ. Ή θα μου πουν σε άλλο Στρατόπεδο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Οταν διακόψεις την αναβολή συμπληρώνεις πάλι έγγραφο για το που θελεις να υπηρετήσεις. Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστείς οπουδήποτε.
Θελω και μπορώ !
Άβαταρ μέλους
Ορεινός Καταδρομέας
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ορεινός Καταδρομέας »

1) Δηλαδή όταν θα πάω να κόψω την αναβολή, θα συμπληρώσω κάποιο έγγραφο; Παρόμοιο σαν το περιοδεύων και θα μπορώ να επιλέξω Ειδικές Δυνάμεις;(και ίσως παρουσιαστώ στο Κ. Ε. Ε. Δ.)
2) Αν τύχει και παρουσιαστώ αλλού, ισχύει ότι μετά έρχεται κάποια επιτροπή των Ειδικών Δυνάμεων και ρωτάει ποιοι θέλουν να έρθουν;
Αν ναι πόσο καιρό θα περιμένω;
3) Ξέρω ότι αν παρουσιαστώ σε άλλο Κέντρο, μετά για να πάω Ειδικές Δυνάμεις θα πρέπει να περάσω κάποια αθλήματα, μπορείς να μου τα αναφέρεις αν είναι δυνατόν;

Ευχαριστώ πολύ Dea_Lok

Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Ορεινός Καταδρομέας έγραψε:1) Δηλαδή όταν θα πάω να κόψω την αναβολή, θα συμπληρώσω κάποιο έγγραφο; Παρόμοιο σαν το περιοδεύων και θα μπορώ να επιλέξω Ειδικές Δυνάμεις;(και ίσως παρουσιαστώ στο Κ. Ε. Ε. Δ.)
2) Αν τύχει και παρουσιαστώ αλλού, ισχύει ότι μετά έρχεται κάποια επιτροπή των Ειδικών Δυνάμεων και ρωτάει ποιοι θέλουν να έρθουν;
Αν ναι πόσο καιρό θα περιμένω;
3) Ξέρω ότι αν παρουσιαστώ σε άλλο Κέντρο, μετά για να πάω Ειδικές Δυνάμεις θα πρέπει να περάσω κάποια αθλήματα, μπορείς να μου τα αναφέρεις αν είναι δυνατόν;

Ευχαριστώ πολύ Dea_Lok

1) Ναι
2) Ναι, τις πρώτες μέρες κατάταξης
3) Υπάρχει αντίστοιχο θέμα.

Να σαι καλά
Θελω και μπορώ !
Άβαταρ μέλους
Ghost_rider
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Ghost_rider »

Παιδία καλησπέρα βγήκαν οι κατατάξεις μας ευτυχώς... Θέλω να ρωτησω κάποιον που γνωρίζει εγώ περασα πυροβολικό θήβα 11 Νοεμβρίου μπαίνω... Το θέμα ειναι ότι θέλω να δώσω για ειδικές δυνάμεις αθλήματα...1) σε πόσο καιρο θα τα δώσουμε απο τι στιγμή που μπαίνουμε; Αμέσως; 2) μας πάνε όσους με το καλό περάσουμε τα αθλήματα Μ πεύκο για εκπαίδευση; Φεύγουμε απο θήβα; Παρακαλώ να απαντήσει κάποιος που ξέρει... Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Ermiglio1
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ermiglio1 »

Γειά σου Ghost Rider,

Καλή θητεία καταρχάς. Αφού παρουσιαστεί όλη η σειρά (δηλαδή από τη 2η βδομάδα) θα ερωτηθείτε αν επιθυμείτε να υπηρετήσετε στις ειδικές δυνάμεις (ή πεζοναύτες ή αλεξίπτωτα ή ΥΕΑ). Μόλις συγκεντρωθούν όλα τα άτομα για ε. Δ. θα κληθείτε να περάσετε τα αθλήματα (ή τη 2η ή την 3η βδομάδα). Θα ορκιστείς στη Θήβα στις 06/12/2013. Θα πάρεις 4 ημέρες άδεια ορκωμοσίας. Με το που επιστρέψεις στις 11/12/2013 θα μάθεις τη μετάθεσή σου, αν έχεις επιλεχθεί δηλαδή για μονάδα ε. Δ. που είναι και το πιο πιθανό εφόσον το δηλώσεις. Θα μάθεις επίσης και την ειδικότητά σου.

Αν η ειδικότητά σου είναι Χειριστής Ελαστικής Λέμβου (Χ. Ε. Λ.) ή Νοσοκόμος θα πάς στο Πεύκο και θα περάσεις εκεί τ/ΠΕΝ και ειδικότητα και μετά θα πας στη μονάδα σου. Αν η ειδικότητά σου είναι μάγειρας ή οδηγός, θα πάς Σπάρτη ή Γύθειο για ειδικότητα και θα παρουσιαστείς μετά στη μονάδα σου για να περάσεις τ/ΠΕΝ με την επόμενη σειρά. Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα, θα ταξιδέψεις κατευθείαν για τη μονάδα σου ή την ίδια μέρα ή την Επόμενη (11/12 ή 12/12). Να έχεις υπόψιν ότι επειδή μεσολαβεί η άδεια των Χριστουγέννων (9 ημερών πιθανότατα) τα τ/ΠΕΝ θα ξεκινήσουν 7 Ιανουαρίου.

Θα διαρκέσουν 3 εβδομάδες. Μπερέ θα πάρεις στις 24 Ιανουαρίου. Και αμέσως μετά ξεκινάει η εκπαίδευση ειδικότητας που θα διαρκέσει 2 εβδομάδες. Αφού τελειώσει λογικά στις 7 Φεβρουαρίου, θα πάρεις 4 ημέρες τιμητική άδεια μπερέ. Ότι άλλο θέλεις να το ρωτήσεις. Ήμουν κι εγώ 2012 ΣΤ' ΕΣΣΟ (323) και είχα πολλές απορίες για τι με περιμένει οι οποίες βέβαια μου λύθηκαν στην πορεία. Υπολόγισα τις ημερομηνίες σύμφωνα με τη δική μου εμπειρεία. Να ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι φοβερά δύσκολο.

Θα κουραστείς, θα νιώσεις αδικημένος, θα "τσιμπήσεις", θα νιώσεις ότι σε υποτιμούν. Από την άλλη όμως μη σπαστείς με τίποτα, να ξέρεις ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ότι και να γίνει δεν θα είσαι μόνος, θα έχεις τη σειρά σου, θα έχεις καλούς φίλους, θα γελάσεις πολύ, θα νιώσεις χαρά και ομαδικότητα. Το σίγουρο είναι ότι από εκεί θα βγεις λίγο πιο σκληρός, λίγο πιο στα ***** σου, και πιο δυνατός ψυχικά. Είναι καλή εμπειρία.

Άβαταρ μέλους
Ghost_rider
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Ghost_rider »

Ευχαριστώ πολυ φίλε ήσουν κατατοπιστικότατος... Απλά δεν το δήλωσα απο την αρχή γι αυτό και το μπέρδεμα...
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης