Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
tweeeety
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από tweeeety »

Καλησπέρα στην παρέα... Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πως γίνεται να δηλώσει κάποιος Ειδικές Δυνάμεις, να δώσει τα αθλήματα και να περάσει κατα πολύ το όριο και παρ'όλα αυτά να έχει ένδειξη για ΕΛΔΥΚ όχι στους καταδρομείς όμως αλλα στο πεζικό... Γίνεται να μην σε επιλέξουν και αν γίνεται με ποιά κριτήρια; Δεν είναι εθελοντικό σώμα οι ειδικές δυνάμεις; Να πω ότι με το ζόρι πέρασα τα όρια... (50 κάμψεις 17 έλξεις και 3':30'' το χιλιόμετρο). Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Είμαι έτοιμος να πάρω αναβολή για να μπω σε ένα τρίμηνο και να ξαναδηλώσω Ειδικές.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 86

Δημοσίευση από Greek_Army »

tweeeety έγραψε:Καλησπέρα στην παρέα... Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πως γίνεται να δηλώσει κάποιος Ειδικές Δυνάμεις, να δώσει τα αθλήματα και να περάσει κατα πολύ το όριο και παρ'όλα αυτά να έχει ένδειξη για ΕΛΔΥΚ όχι στους καταδρομείς όμως αλλα στο πεζικό... Γίνεται να μην σε επιλέξουν και αν γίνεται με ποιά κριτήρια; Δεν είναι εθελοντικό σώμα οι ειδικές δυνάμεις; Να πω ότι με το ζόρι πέρασα τα όρια... (50 κάμψεις 17 έλξεις και 3':30'' το χιλιόμετρο). Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.
1. Σε φάγανε τα βύσματα, έχει ξανά συμβεί αυτό, όσες ελλείψεις και να έχουν δεν γίνεται να πάρουν πχ 300 άτομα από άλλα σώματα/όπλα για ειδικές δυνάμεις.
tweeeety έγραψε:Είμαι έτοιμος να πάρω αναβολή για να μπω σε ένα τρίμηνο και να ξαναδηλώσω Ειδικές.

2. Αυτό που λες δεν γίνεται, οι Ειδικές Δυνάμεις δεν δέχονται άτομα που έχουνε πάρει αναβολές κατά την διάρκεια της θητείας τους.
Άβαταρ μέλους
tweeeety
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από tweeeety »

Μάλιστα κατάλαβα... Εύχαριστώ για την απάντηση Greek_Army... Τόσο μπουρδέλο έχουμε γίνει τελικά...
makari lokatzhs

Δημοσίευση από makari lokatzhs »

Μαγκες Δηλωσα Να παω ΛΟΚ αλλα κατεβηκαν και με επιλεξανε για προεδρικη φρουρα και εβαλα βισμα για να μην παω τσολιας. Ξερετε σε αυτην την περιπτωση τι υπερισχυει; Το βισμα η ο Προεδρος;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

makari lokatzhs έγραψε:Μαγκες Δηλωσα Να παω ΛΟΚ αλλα κατεβηκαν και με επιλεξανε για προεδρικη φρουρα και εβαλα βισμα για να μην παω τσολιας. Ξερετε σε αυτην την περιπτωση τι υπερισχυει; Το βισμα η ο Προεδρος;

Συνήθως το βίσμα. Υπάρχει ξεχωριστό θέμα απο την στιγμή που έχεις επιλεγεί στην προεδρική φρουρά.

Κόψιμο από τη Προεδρική Φρουρά

Άβαταρ μέλους
jmd2010
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από jmd2010 »

Από ότι διαπίστωσα άμα έχεις πάρει αναβολή για λόγους υγείας και ξαναδώσεις για ειδικές δυνάμεις όταν έρθει το κλιμάκιο σε παίρνουν κανονικά πλέον. Για όσους ενδιαφέρονται.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Σου έτυχε κάτι τέτοιο; Δηλαδή είδες παιδί που είχε πάρει αναβολή για λόγους υγείας να παίρνει μετάθεση για ειδικές δυνάμεις;
Άβαταρ μέλους
jmd2010
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από jmd2010 »

Ναι το παιδί ήταν μαζί μου εξ αναβολής και σήμερα του ήρθε μετάθεση στους πεζοναύτες στο βόλο (πρώτα παει ΚΕΕΔ για εκπαίδευση). Το μονο που έχει να κανει κάποιος είναι να πάει για επανεξέταση του γιώτα οσο ειναι στο κεντρο και να γίνει γιώτα 1 άμα δεν είναι, μετά όταν έρθει η επιτροπή και περάσει τα αθλήματα δεν θα έχει πρόβλημα να τον παρουν. Καποια αλλα παιδια πηγαν καταδρομεις ετσι
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Πολύ χρήσιμη πληροφορία, σε ευχαριστούμε Εικόνα
Basilis

Δημοσίευση από Basilis »

Γεια χαρα παιδια! Λοιπον ειμαι γεννημενος το 1995 και εχω περασει περιοδευον εδω και καποιοες μερες και στα σωματα καταταξης εχω δηλωσει ΛΟΚ, ομως δεν ξερω ισως οταν ερθει η ωρα για καταταξη μπορει να αλλαξω γνωμη. Απλα ηθελα να ρωτησω, εφοσον εχω δηλωσει καταδρομεας (ΛΟΚ) θα μου ερθει το χαρτι για να καταταχτω και να παρουστιαστω στις ειδικες δυναμεις; Ή θα παω πρωτα στον στρατο ξηρας και θα με ξαναρωτησουν;
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Avatar »

Το ότι δήλωσες καταδρομέας δεν σημαίνει ότι θα πας κιόλας στα ΛΟΚ. Υπάρχουν και οι αμφίβιοι καταδρομείς και οι πεζοναύτες και τα αλεξίπτωτα. Όταν παρουσιαστείς στο στρατόπεδο τις πρώτες μέρες έρχονται από τις μονάδες και ρωτάνε ποιοι θέλουν να πάνε το λες και πας. Στα μόνα που είναι πιθανόν να μην μπεις γιατί παίζει ρόλο το βυσματάκι είναι 35ΜΚ-Κύπρο και αλεξιπτωτιστές (γιατί πληρώνονται)

Το περιοδεύον το παιρνάει ο κάθε πολίτης την χρονιά που κλείνει τα 18. Την χρονιά που κλείνεις τα 19 δηλαδή του χρόνου θα σου έρθει το χαρτί. Τώρα σε ποια ΕΣΣΟ είσαι κανείς δεν το ξέρει αλλά ας μην ξεφεύγουμε εδώ περί πότε θα παρουσιαστούμε που κλπ υπάρχουν ανάλογα θέματα
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Γειά σας είμαι 18 χρονών και μόλις έκανα την εγγραφή για το στρατολογικο! Όμως κατά λάθος επέλεξα πεζοναυτης ειδικών δυνάμεων. Ήθελα να σας ρωτήσω αν όταν θα παρουσιαστώ θα μπορώ να το αλλάξω.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι, κανένα πρόβλημα.
Γιωργος95
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Γιωργος95 »

Γεια χαρα παιδια. Επειδη οπου να ναι θα περασω περιοδευων, και επειδη με ενδιαφερουν τα ουκ, θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να πας στα ουκ για μια συγκεκριμενη θητεια ή πρεπει να πας ως μονιμος... ;
ευχαριστω εκ τον προτερων... Εικόνα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιωργος95 έγραψε:Γεια χαρα παιδια. Επειδη οπου να ναι θα περασω περιοδευων, και επειδη με ενδιαφερουν τα ουκ, θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να πας στα ουκ για μια συγκεκριμενη θητεια ή πρεπει να πας ως μονιμος... ;
ευχαριστω εκ τον προτερων... Εικόνα

Καλησπέρα Γιώργο, και καλώς ήρθες στο φόρουμ. Για να σε βοηθήσουμε να ενταχθείς ομαλά στην Διαδικτυακή μας κοινότητα, σε κρατώ ενήμερο πως δια μέσω της μπάρας "αναζήτηση" μπορείς να βρείς το θέμα που σε ενδιαφέρει. Πάμε στην ερώτηση σου.

το θέμα που σε ενδιαφέρει είναι αυτό: ΟΥΚ: Προϋποθέσεις κατάταξης

και η απάντηση που σε ενδιαφέρει είναι αυτή εδώ

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες