Μειωμένη θητεία - Τρίτεκνοι
Παιδιά μια ερώτηση για τους τριτεκνους πόσο είναι η θητεία πλέον;
ευχαριστώ !
ευχαριστώ !
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 47
Καλησπέρα... Για 8μηνη θητεια παιρνω απλα ενα δικαιολογητικο απο τα ΚΕΠ κια το παω στο ΚΕΝ ή πρεπει να κανω καποια αίτηση?
-
- Στρατηγός
Ότι διάβασες στο άρθρο.
Καλησπερα μηπως ξερει κανεις να μου πει με σιγουρια κατι για την εξης περιπτωση: Εχω 2 αδερφια εκ των οποιων 1 μεγαλυτερο αδερφο ο οποιος ειχε κανει την θητεια του στις ειδικες δυναμεις οποτε ειχε κανει κανονικη θητεια. Δικαιουμαι εγω να παρω μειωμενη; Ευχαριστω εκ των προτερων!
-
- Στρατηγός
Όχι δεν γίνεται.
Καλησπέρα
Η απορία μου είναι η εξής, σε περίπτωση τριτεκνίας την μειωμένη την δικαιούται μόνο ο πρωτότοκος. Και μάλιστα δεν υπάρχει περίπτωση να κληρονομείται στον δεύτερο σε περίπτωση που δεν έγινε χρήση από τον πρωτότοκο.
Σε περίπτωση που ο πρωτότοκος είναι αστυνομικός, ο δευτερότοκος δεν δικαιούται την μειωμένη θητεία (επίσημη πηγή η Στρατολογία όταν πέρασα την επιλογή πριν χρόνια)
Γίνεται κάποια αλλαγή στην περίπτωση που ο πρωτότοκος είναι έγγαμος και δεν έγινε χρήση μειωμένης μιας και υπηρετεί στην αστυνομία;
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Ειμαι σμηνιτης εδω και 4 μηνες. Ημουν τριτεκνος μεχρι πριν 2 μηνες. Εχασα την αδερφη μου κ τωρα ειμαστε εγω και η αλλη μου αδερφη. Χανω το δικαιωμα της μειωμενης θητειας?
antonis_mxr έγραψε:Ειμαι σμηνιτης εδω και 4 μηνες. Ημουν τριτεκνος μεχρι πριν 2 μηνες. Εχασα την αδερφη μου κ τωρα ειμαστε εγω και η αλλη μου αδερφη. Χανω το δικαιωμα της μειωμενης θητειας;
Φίλε μου συλλυπητήρια και ζωή σε εσάς.
Το δικαίωμα όχι δεν το χάνεις.
Καλησπέρα σας! Ειμαστε τρια αδερφια που αποκτησαμε ιθαγενεια προσφατα και ο μεσαιος και ο μικρος παρουσιαστηκαν σημερα! Σαν ομογενεις κανουμε τριμηνο αλλα τους ειπαν ότι εγω ο μεγαλύτερος πρεπει να κανω οκταμηνο! Ισχυει κατι τετοιο; Ελπίζω να μην ισχύει γιατι θα χασω την δουλεια μου!
Καλημέρα,
Διάβασα όλα τα προηγούμενα posts αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος για το τι ισχύει. Η οικογένεια μου είναι τρίτεκνη, εγώ είμαι ο δεύτερος αδερφός και ο πρώτος δεν θα καταταχθεί αλλά θα εξαγοράσει τη θητεία του. Εγώ δικαιούμαι μειωμένη θητεία;
Είδα το άρθρο που λέει ότι μόνο ο μεγαλύτερος κάνει 8 μήνες στρατό, τις απαντήσεις που αναφέρουν οτι το δικαιώμα δεν μεταβιβάζεται, κι ότι επίσης μόνο αν κριθεί ανίκανος ο πρώτος για στράτευση μεταβιβάζεται το δικαιώμα' αλλά στη δεύτερη σελίδα υπάρχει το ακόλουθο post :
Καλησπέρα και από μένα... Είμαστε τρία παιδιά στην οικογένεια και ο μεγαλύτερος αδερφός μου στο εξωτερικό, οπότε θα αργήσει να γυρίσει και θα εξαγοράσει τη θητεία του. Μπορώ να κάνω εγώ ως μικρότερος το 9μήνο ; Και γενικά ισχύει αν πάει πρώτα ο μικρότερος αδερφός κάνει αυτος το 9μηνο; Ευχαριστώ πολύΌποιος δηλώσει και καταταχτεί πρώτος δικαιούται το 9μηνο.
Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για το τι ισχύει τελικά; Ευχαριστώ.
Διάβασα όλα τα προηγούμενα posts αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος για το τι ισχύει. Η οικογένεια μου είναι τρίτεκνη, εγώ είμαι ο δεύτερος αδερφός και ο πρώτος δεν θα καταταχθεί αλλά θα εξαγοράσει τη θητεία του. Εγώ δικαιούμαι μειωμένη θητεία;
Είδα το άρθρο που λέει ότι μόνο ο μεγαλύτερος κάνει 8 μήνες στρατό, τις απαντήσεις που αναφέρουν οτι το δικαιώμα δεν μεταβιβάζεται, κι ότι επίσης μόνο αν κριθεί ανίκανος ο πρώτος για στράτευση μεταβιβάζεται το δικαιώμα' αλλά στη δεύτερη σελίδα υπάρχει το ακόλουθο post :
Καλησπέρα και από μένα... Είμαστε τρία παιδιά στην οικογένεια και ο μεγαλύτερος αδερφός μου στο εξωτερικό, οπότε θα αργήσει να γυρίσει και θα εξαγοράσει τη θητεία του. Μπορώ να κάνω εγώ ως μικρότερος το 9μήνο ; Και γενικά ισχύει αν πάει πρώτα ο μικρότερος αδερφός κάνει αυτος το 9μηνο; Ευχαριστώ πολύΌποιος δηλώσει και καταταχτεί πρώτος δικαιούται το 9μηνο.
Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για το τι ισχύει τελικά; Ευχαριστώ.
Καλησπέρα σε όλους.
Ανήκω σε οικογένεια με 3 παιδιά (είμαι ο μεγαλύτερος) και δικαιούμαι μειωμένη θητεία.
Η βασική μου ερώτηση είναι πότε είναι καλύτερο να δηλώσω στην ΣΥ τα δικαιολογητικά;
Και κάτι ακόμη:
Η μάνα μου είναι χωρισμένη με μηδενικό εισόδημα. Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζω πάνω σε αυτό;
Μπορώ δηλαδή στην εκπαίδευση να δώσω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και φορολογική δήλωση της μάνας μου;
Ευχαριστώ πολύ!
Ανήκω σε οικογένεια με 3 παιδιά (είμαι ο μεγαλύτερος) και δικαιούμαι μειωμένη θητεία.
Η βασική μου ερώτηση είναι πότε είναι καλύτερο να δηλώσω στην ΣΥ τα δικαιολογητικά;
Και κάτι ακόμη:
Η μάνα μου είναι χωρισμένη με μηδενικό εισόδημα. Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζω πάνω σε αυτό;
Μπορώ δηλαδή στην εκπαίδευση να δώσω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και φορολογική δήλωση της μάνας μου;
Ευχαριστώ πολύ!
Χαίρεται, είμαστε πολύτεκνοι αλλά επειδή το ένα απεβίωσε τώρα είμαστε 3 ζώντα αδέλφια, ο αδερφός μου που είναι μεγαλύτερος δεν γνώριζε τότε και δεν διετέλεσαι μειωμένη θητεία. Ωστόσω ο πατέρας μου είναι άνω τον 70χρονών και η μητέρα μου άνω των 60. Διάβασα τα σχόλια σας και την νομοθεσία όμως δυσκολεύομαι να καταλάβω τι γίνεται στην περίπτωση μου, μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσεται; Ευχαριστώ πολύ!
- Bill-nurse
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: Νοσηλευτής
Καλησπέρα είμαστε 3 αδέρφια το πρώτο κορίτσι και γω ο μεσαίος. Δικαιούμαι 8μηνη θητεία;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες