Επάγγελμα Security : Γενικές Πληροφορίες

Οτιδήποτε δεν ανήκει στις υπόλοιπες συζητήσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 117

Δημοσίευση από mr.Vox »

10 επαγγέλματα που ψηφίστηκαν ότι προκαλούν. δυστυχία

Εικόνα

Μπορεί οι υψηλές χρηματικές απολαβές (sic) σε μια εργασία να αποτελούν ισχυρότατο κίνητρο, ωστόσο, δεν αρκούν μόνο αυτές για να αισθάνεται κάποιος εργαζόμενος ευτυχισμένος στον χώρο εργασίας του.

Η ιστοσελίδα «Career Bliss», η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της απασχόλησης και της εύρεσης εργασίας, πραγματοποίησε έρευνα ανάμεσα σε 25.000 αξιολογήσεις χρηστών για περισσότερα από 7.500 επαγγέλματα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, κλήθηκαν να αξιολογήσουν το επάγγελμά τους με άριστα το πέντε στις παρακάτω κατηγορίες:

- Ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής
- Σχέση με τους συναδέλφους και το αφεντικό
- Περιβάλλον εργασίας
- Διαθέσιμοι εργασιακοί πόροι
- Αμοιβή
- Δυνατότητες εξέλιξης
- Εταιρικές πολιτικές
- Φήμη της εταιρείας
- Καθημερινές υποχρεώσεις
- Ελεγχος για το αποτέλεσμα της εργασίας Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα που έλαβαν τις χειρότερες αξιολογήσεις:

1. Υπάλληλος ασφάλειας

2. Διευθυντής τράπεζας

3. Λογιστής

4. Υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών

5. Γενικός διευθυντής

6. Υπάλληλος πωλήσεων

7. Υπάλληλος τεχνικής υποστήριξης

8. Διευθυντής μάρκετινγκ

9. Μάνατζερ πωλήσεων

10. Χειριστής μηχανών

πηγή:e-dimosio.gr 06_08_2014

Εικόνα

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Aris25 »

Ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το επάγγελμα του security: http://beneas13.blogspot.gr/2013/03/security.html

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι σεκιούριτι προσλαμβάνονται εύκολα αλλά πληρώνονται δύσκολα!Οι κακές συνθήκες εργασίας και η προβληματική μισθοδοσία αποτελούν τον κανόνα στις εταιρείες φύλαξης!

Ακτινογραφία του κλάδου:

68.000 οι βάρδιες πλήρους απασχόλησης για σεκιούριτι σε όλη την Ελλάδα!

93.000 κατέχουν άδειες σεκιούριτι!

3.500 Εταιρείες στον κλάδο. Από αυτές περίπου οι μισές δεν έχουν ούτε μία φύλαξη ή ουσιαστικά αποτελούν ατομικές επιχειρήσεις!

550? Ο μέσος μισθός για πλήρη οκτάωρη (ή και περισσότερο) απασχόληση!

350? - 600? Το κόστος για την παρακολούθηση των μαθημάτων προκειμένου να αποκτηθεί η άδεια!

2 - 3 μήνες οι καθυστερήσεις στις πληρωμές στις περισσότερες εταιρείες!

(δημοσίευμα 14/03/13)

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ε καλά, δεν ανακάλυψε και τίποτα άγνωστο Εικόνα
Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

Γνωστός μου είπε ότι οι σεκιούριτι των χρηματαποστολών παίρνουν τα λιγότερα χρήματα σε σχέση με άλλους. Και ότι απλώς όσοι το επιλέγουν τους βολεύει που έχουν μια βάρδια και όχι νυχτερινές. Είχα την εντύπωση όμως ότι λόγω της επικινδυνότητας θα παίρνουν παραπάνω. Ισχύει ότι παίρνουν λιγότερα; Η ότι έστω δεν παίρνουν εξτρά λόγω επικινδυνότητας;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Greek_Army »

Γιατί να παίρνουν έξτρα για επικινδυνότητα; Δεν είναι σώμα ασφαλείας ούτε ένοπλες δυνάμεις αρχηγέ για να παίρνουν τέτοιο επιδόμα, το αν παίρνουν λιγότερα ή όχι δεν έχει σχέση με την φύλαξη αλλά με την εταιρεία, όπως και ένα άλλο παράδειγμα, τα νυχτερινά κανονικά πληρώνονται παραπάνω από τα πρωινά, αλλά και αυτό είναι στο χέρι της εταιρείας αν το εφαρμόζει ή όχι.
Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

Φανταζόμουν ότι δικαιούταν κάτι εξτρά.Eυχαριστώ για την διευκρίνιση Greek Army!
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται ούτε με επιδόματα επικινδυνότητας αλλά ούτε με bonus.Λογικό όμως είναι να πληρώνεται κάτι παραπάνω αυτός που μεταφέρει χρήματα και τιμαλφή από κάποιον που κάθεται μέσα στην κλιματιζόμενη reception ενός κτιρίου μιας φαρμακευτικής εταιρείας πχ.

Το περιστατικό με τον άνθρωπο που έχασε την ζωή του στην Βάρη πριν κάποια χρόνια οι παλαιότεροι θα το θυμούνται όταν το όχημα οι ληστές το έκαναν σουρωτήρι.

Ένα καιρό που εργάσθηκα στις χρηματαποστολές παίρναμε bonus αποστολών αν και τα οχήματα τα περισσότερα ήταν για να μεταφέρουν αυγά και όχι χρήματα. Η συλλογική σύμβαση άλλωστε προέβλεπε επίδομα επικινδυνότητας αλλά τώρα με την κατάργησή της δεν υπάρχει τίποτε.

Θυμάμαι σε μια ληστεία χρηματαποστολής που ευτυχώς δεν είχαμε θύματα ο δημοσιογράφος ρώτησε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων τι προτείνει για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών και αυτός απάντησε ως εξής: Να συνοδεύονται όλες οι χρηματαποστολές από ένα περιπολικό με οπλισμένους άνδρες κτλ.

Το ίδιο ατυχές είναι και το παραπάνω σχόλιο που αναφέρεται ότι επίδομα επικινδυνότητας δικαιούνται μόνο τα σώματα ασφαλείας αλλά και ο στρατός.

Εδώ το πρόβλημα με τις εταιρείες έχει ξεφύγει όταν τον τελευταίο καιρό βάζουν τους εργαζόμενος να δίνουν εξετάσεις για πιστοποίηση για σίγουρη δουλειά και μετά από λίγο καιρό τους απολύουν.

Άβαταρ μέλους
aris 1943
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 18
Ενδιαφέροντα: Πολεμικες Τεχνες

Δημοσίευση από aris 1943 »

Γιατι να παει καποιος σεκιουριτη; Γεια 500 ευρω; Υπαρχει και η σχολη σωματοφυλακης να φιλας καθαρα υψηλα πρωσοπα τιμες μεσο ορο 1500 με 2000 το μηνα...
δε με σέβεσαι τότε θα με φοβάσαι
Στέλιος Καραϊσκος

Δημοσίευση από Στέλιος Καραϊσκος »

Έχω απολυτήριο με Ι5, μπορώ να πάω για security ; Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
aris 1943
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Στέλιος Καραϊσκος έγραψε:Έχω απολυτήριο με Ι5, μπορώ να πάω για security ; Ευχαριστώ
Οχι
δε με σέβεσαι τότε θα με φοβάσαι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ »

Εγω εχω την παλια αδεια χωρις να εχω δωσει εξετασεις και ληγει Γεναρη του 2017. Αυτο το λαμβανουν υποψη τους οι εταιριες; Εννοω μπορει να μου πουν πως δεν τους κανω και θα πρεπει να βγαλω την καινουργια αδεια;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Άβαταρ μέλους
aris 1943
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ έγραψε:Εγω εχω την παλια αδεια χωρις να εχω δωσει εξετασεις και ληγει Γεναρη του 2017. Αυτο το λαμβανουν υποψη τους οι εταιριες; Εννοω μπορει να μου πουν πως δεν τους κανω και θα πρεπει να βγαλω την καινουργια αδεια;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Oχι απο την στιγμη που δεν εχει ληξη δεν υπαρχει θεμα
τονισ

Δημοσίευση από τονισ »

Γεια σας κ απο εμενα τι θα παω για πρωτη φορα να δοσο εξετασεις, μιπως γνωριζεται τι θα πρεπει να διαβασω΄.
Αγγελος

Δημοσίευση από Αγγελος »

Γεια σας, θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση να κανω εξαμημη ανανεωση της αδειας μου η κατι αλλο που δεν θα μου στερησει το μεροκαματο μου.(ληγει η αδεια μου 13 Ιανουαριου) ... Απο τον Ιουνιο και μετα δεν ειχε γινει καμια εξεταστικη (καθηστερησαν χαρακτηριστικα) ... Εχω κανει τωρα τις διαδικασιες για τις εξετασεις του ΕΟΠΠΕΠ-ΚΕΜΕΑ (παει για Δεκεμβρη) ομως ειμαι στον αερα (ειτε περάσω τις εξετασεις ειτε οχι) ... Καμια συμβουλή; Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Άλλο που δεν θέλουν οι Εταιρείες. Να λήγουν οι άδειες ώστε με αυτήν την πρόφαση Να απολύουν και να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό με το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί.

Δεν γινόμαστε Ελβετία σε πέντε μήνες. Με τους μισθούς που δίνουν μάλλον Μπαγκλαντές θα γίνουμε.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες