Επάγγελμα Security : Γενικές Πληροφορίες

Οτιδήποτε δεν ανήκει στις υπόλοιπες συζητήσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
dimitra78

Δημοσίευση από dimitra78 »

Ναι σε αυτο εχεις δικιο, δεν αντιλεγω, ολα γινονται για το χρημα και οχι οπως μας ειπαν εμας ταχα μου... Οτι η σχολη θα επρεπε να ισχυει εδω και πολλα χρονια οπως ισχυουν και σε ολες οι ευρωπαικες χωρες για να γινουν καλυτερα τα πραγματα.αν ειμασταν σωστοι σαν χωρα, αυτες οι πιστοποιησεις θα επιαναν τοπο και για το σκοπο για τον οποιο γινονται... Αλλα ειπαμε εδω ειναι ελλαδα... !

το θεμα ειναι ομως οτι και οποιος την βγαλει Και προυπηρεσια να εχει, παλι δουλεια δεν βρισκει!

εκτος αν εχεις καλο μεσο...

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Aris25 »

Νομίζω πως από τη στιγμή που τα μαθήματα είναι μόνο θεωρητικά, είναι επόμενο να είναι κάποιος χαμένος στο διάστημα αν δεν έχει ξαναδουλέψει. Είναι σαν να μαθαίνω τα σήματα για να δώσω για δίπλωμα ΙΧ. Ε και τα μαθα. Αν δεν πιάσω τιμόνι, δηλ δεν κάνω κ πρακτικά μαθήματα, σημαίνει ότι ξέρω να οδηγαω;

Το ότι η πιστοποίηση αυτή αφορά μόνο κάποιες ερωταπαντήσεις που πρέπει να μάθεις, δείχνει κατά τη γνώμη μου ότι όλα γίνονται καθαρά για το κέρδος. Και τα λεφτά που πάνε σε κεκ, κρατος κλπ είναι πάρα πολλά, δεδομένης της υψηλής ζήτησης.

dimitra ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Ίσως σε κάποια πιο εξειδικευμένα πόστα, όπως πχ φύλαξη αεροσκαφών που λες, να μετράει στην περίπτωση σου πολύ η προυπηρεσία, ενω στα γενικότερα - και πιο χαλαρα ποστα - πλέον όχι.

Ελπίζω να βρεθεί κάτι γιατι είναι πολύ άσχημο να μένεις απ'εξω εσύ με τόση προυπηρεσία που τόσα χρόνια ζεις απο αυτό το επάγγελμα... Θέλω να πιστεύω πως είναι συγκυρία και θα πάνε όλα καλα!

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

NΑ ρωτήσω κάτι ακόμα; Ποιες οι προυποθέσεις να εργαστείς στο κέντρο λήψης σημάτων μιας εταιρείας σεκιούριτι; Χρειάζεται απαραίτητα άδεια σεκιούριτι Β' Κατηγορίας; Ή και με Α' και πτυχίο σχετικό με τεχνολογία και η/υ μπορούν να σε προσλάβουν;

Έχω τελειώσει εφαρμοσμένη πληροφορική ΑΕΙ, διάβασα το ΦΕΚ, αλλά δε γνωρίζω εάν μπορώ να ενταχθώ στην κατηγορία αυτή βάσει των μαθημάτων του οδηγού σπουδών. Επίσης, έχω υπηρετήσει στις διαβιβάσεις, εάν αυτό παίζει ρόλο.

Εάν τελικά μπορώ να βγάλω Β' Κατηγορία, θα μπορώ να εργαστώ και ως Α' εάν προκύψει κάποια αντίστοιχη θέση; Και από που παίρνω την Β' κατηγορία; Από την αστυνομία προσκομίζοντας και το πτυχίο μου;

Οποιος γνωρίζει θα το εκτιμούσα πολύ να μου απαντήσει.

Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 117

Δημοσίευση από mr.Vox »

Οι θέσεις εργασίας σε κέντρο λήψης σημάτων είναι ελάχιστες σε όλη την Ελλάδα. Η νομοθεσία λέει ότι η άδεια πρέπει να είναι άδεια Β κατηγορίας. Για να βγάλεις Β κατηγορίας αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχεις και πτυχίο ΤΕΙ ή αντίστοιχου επιπέδου Ηλεκτρονικής κατεύθυνσης.Εγώ εργάστηκα για είκοσι χρόνια σε κέντρο λήψης σημάτων. Στην αρχή δεν απαιτείτο καθόλου άδεια αλλά μετά με άδεια. Τα τελευταία πέντε έτη έγινε ο διαχωρισμός σε Α και Β. Συνήθως το κέντρο λήψης έχει και άλλα καθήκοντα και είναι η «γέφυρα» μεταξύ ηλεκτρονικής και φυσικής προστασίας. Εκπροσωπεί επίσης Σχεδόν κάθε Εταιρεία της μη εργάσιμες ώρες. Για διάβασε και ψάξε Και εδώ.

http://www.kemea.gr/index.php/el/

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

mr.Vox έγραψε:Οι θέσεις εργασίας σε κέντρο λήψης σημάτων είναι ελάχιστες σε όλη την Ελλάδα. Η νομοθεσία λέει ότι η άδεια πρέπει να είναι άδεια Β κατηγορίας. Για να βγάλεις Β κατηγορίας αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχεις και πτυχίο ΤΕΙ ή αντίστοιχου επιπέδου Ηλεκτρονικής κατεύθυνσης.Εγώ εργάστηκα για είκοσι χρόνια σε κέντρο λήψης σημάτων. Στην αρχή δεν απαιτείτο καθόλου άδεια αλλά μετά με άδεια. Τα τελευταία πέντε έτη έγινε ο διαχωρισμός σε Α και Β. Συνήθως το κέντρο λήψης έχει και άλλα καθήκοντα και είναι η «γέφυρα» μεταξύ ηλεκτρονικής και φυσικής προστασίας. Εκπροσωπεί επίσης Σχεδόν κάθε Εταιρεία της μη εργάσιμες ώρες. Για διάβασε και ψάξε Και εδώ.

http://www.kemea.gr/index.php/el/

Eίναι όμως διαφορετικό το πιστοποιητικό Β' κατηγορίας; Η ουσιαστικά είναι το ίδιο πιστοποιητικό απλά πας συν των άλλων και το πτυχίο σου στην αστυνομία και σου εκδίδουν Β' κατηγορία; Γιατί εγώ σεμινάριο για έκδοση πιστοποιητικού Β' κατηγορίας σε ΚΕΚ δεν βρήκα. Μήπως είναι το ίδιο;

Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Έπειδή πλέον δεν εργάζομαι στον χώρο (λόγω ανεργίας) δεν γνωρίζω για να σου πω τι επικρατεί αλλά και τι πραγματικά ισχύει. Έχω φίλο μου πάντως που εργάζεται αυτόν τον καιρό σε κέντρο λήψης με Α τύπου. Νομίζω και οι εγκαταστάτες συναγερμών πρέπει να έχουν πλέον Β. Σε κάποια από τα τηλέφωνα που υπάρχουν στο link που έβαλα παραπάνω αν τηλεφωνήσεις θα σου πουν. Επίσης στα σχετικά ΦΕΚ θυμάμαι ότι εξηγούσε ακριβώς τις διαφορές και την διαδικασία.

Αλήθεια για τις καθαρίστριες που απασχολεί μια εταιρεία για να καθαρίζει το χώρο των γραφείων της τι κατηγορίας άδεια εργασίας χρειάζεται; Δεν μιλάω για συνεργείο αλλά για άτομα τα οποία τα έχει προσλάβει η ίδια η εταιρεία.

Εικόνα

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

Σ ευχαριστώ πολύ Mr.Vox! Θα τηλ. Να μάθω. Θα ρωτήσω και στο ΚΕΚ. Τώρα για αυτό που ρωτάς, τι να πω... Έτσι όπως τα έκαναν, δε το θεωρώ απίθανο να θέλουν άδεια (Α ή Β).
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Το σίγουρο είναι ότι ζητούσαν άδεια από το προσωπικό καθαριότητας όταν πρώτο άρχισαν να ζητούν άδειες πριν δεκαπέντε και βάλε χρόνια. Όσοι εργάζονταν στις εταιρείες αυτές και είχαν προσληφθεί από αυτές και με όποιαδήποτε ειδικότητα έβγαζαν άδεια

Αλλά τότε δεν υπήρχε θέμα εξετάσεων κτλ. Συνήθως ήταν μεγάλες κυρίες που δεν είχαν τίτλους έστω δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κτλ.

Τώρα τι εξετάσεις να δώσει μια κυρία ή κύριος μεγάλης ηλικίας;

Εικόνα

Aris25
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Aris25 »

Όντως... Και εν τω μεταξύ πολλές ερωτήσεις είναι δύσκολες (πχ περί νομικών θεμάτων). Έπειτα, είναι λογικό το προσωπικό καθαριότητας να μην έχει κάποια ιδιαίτερη μόρφωση. Που να τα μάθει όλα αυτά; Εμένα που είμαι και 25 και μου φαίνονται λίγο βουνό. Και μην πάμε μακριά: Κάποιοι/ες μεγάλης ηλικίας μπορεί να μην ξέρουν να γράψουν καλά καλά ή να αργούν πολύ. Πως να δώσουν εξετάσεις;

Άβαταρ μέλους
Nikoss_89
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Nikoss_89 »

Θελω να ρωτησω για την χορηγηση αδειας εργασιας απο την αστυνομια. Εχω βουλευμα εδω κ 2 χρονια, δεν εχει γινει κατι ομως καμια δικη ουτε στερουμαι την ελευθερια, δεν εχω καταδικαστει. Δεν ξερω αν το βουλευμα αναφερεται στο ποινικο μητρωο. Θα μπορεσω να βγαλω αδεια εργασιας η οχι?
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Εγώ θα πήγαινα σε ένα ΚΕΠ και θα ζήταγα έκδοση ποινικού μητρώου για πάσα νόμιμη χρήση για Να δω τι γράφει.
Άβαταρ μέλους
Nikoss_89
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Γινεται κ σε ΚΕΠ; Δεν το γνωριζα αυτο.
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Για δες και στο http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/ Παρόμοιο πρόβλημα είχε και μια φίλη και της πρότεινα την πάρα πάνω λύση για να δει τι γίνεται. Άλλωστε το δικαιούται ο κάθε πολίτης να γνωρίζει. Πήρε το ποινικό μητρώο με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή από τα ΚΕΠ.Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Nikoss_89
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Σε ευχαριστω παρα πολυ! Θα το κανω κ θα σας πω τι ελεγε... Αν κ φοβαμαι για την απαντηση!
billman

Δημοσίευση από billman »

Για αδεια secyrity τι χρειαζεται να κανω;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης