Επάγγελμα Security : Γενικές Πληροφορίες
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ. Υ. Π. Α. Ε)
ΘΗΒΩΝ 357 ΑΙΓΑΛΕΩ Τ. Κ.12.244 ΤΗΛ.2105325146
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά από συναντηση του προεδρείου της ΟΜ. Υ. Π. Α. Ε. Με το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κου Δένδια σχετικά με το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη Ανανέωση των αδειών των εργαζομένων security υπήρχε η διαβεβαίωση ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για εξάμηνη παράταση χωρίς να απαιτείται η διαδικασία πιστοποίησης για την ανανέωση της.
Καλούμε τις εταιρίες να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε διαδικασία απόλυσης για τον λόγο αυτό καθώς η μη ανανέωση άδειας δε γίνεται με υπαιτιότητα του εργαζομένου.
Σε αντίθεση περίπτωση η ΟΜ. Υ. Π. Α. Ε. Θα προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον των εταιριών που με πρόφαση της μη ανανέωσης άδειών εργασίας προχωρούν σε απολύσεις.
ΘΗΒΩΝ 357 ΑΙΓΑΛΕΩ Τ. Κ.12.244 ΤΗΛ.2105325146
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά από συναντηση του προεδρείου της ΟΜ. Υ. Π. Α. Ε. Με το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κου Δένδια σχετικά με το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη Ανανέωση των αδειών των εργαζομένων security υπήρχε η διαβεβαίωση ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για εξάμηνη παράταση χωρίς να απαιτείται η διαδικασία πιστοποίησης για την ανανέωση της.
Καλούμε τις εταιρίες να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε διαδικασία απόλυσης για τον λόγο αυτό καθώς η μη ανανέωση άδειας δε γίνεται με υπαιτιότητα του εργαζομένου.
Σε αντίθεση περίπτωση η ΟΜ. Υ. Π. Α. Ε. Θα προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον των εταιριών που με πρόφαση της μη ανανέωσης άδειών εργασίας προχωρούν σε απολύσεις.
Δημητρη καλησπερα πως θα μπορουσα να ειχα και εγω τις απαντησεις του επποε, εγω μενω στον πειραια αν μπορουσαμε να βρεθουμε για να μου τις δωσεις και εννοειτε οτι θα ανταμοιφθεις.
ανακοίνωση της ομοσπονδίας υπαλλήλων προσωπικού ασφάλειας ελλάδσο (ομυπαε) σχετικά με τις εξετάσεις πιστοποίησης προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας.
ομοσπονδια υπαλληλων προσωπικου ασφαλειασ ελλαδος (ομ. υ. ΠΑ ε)
θηβων 357 αιγαλεω τ. κ.12.244
τηλ.210532514
οπως σας ειχαμε ηδη επισημανει σε προηγουμενη ανακοινωση περασε απο τη βουλη η τροπολογια η οποια δινει παραταση 6 μηνων στισ αδειες εργασιας οι οποιες ειχαν ληξει και δεν ειχαν ανανεωθει λογω των προβληματων που υπηρχαν.
παραλληλα με αλλη τροπολογια συνεχιζονται οι εξετασεις πιστοποιησης με το παλιο κανονιστικο πλαισιο εως οτου αυτες διαμορφωθουν με το καινουριο κανονιστικο πλαισιο που προβλεπεται απο το νομο 4186/2013.
για τον ακριβη τροπο ανανεωσης των αδειων θα ενημερωθειτε με ανακοινωση υστερα απο τις απαραιτητες διαβουλευσεις με τις αρμοδιες υπηρεσιες.
ομοσπονδια υπαλληλων προσωπικου ασφαλειασ ελλαδος (ομ. υ. ΠΑ ε)
θηβων 357 αιγαλεω τ. κ.12.244
τηλ.210532514
οπως σας ειχαμε ηδη επισημανει σε προηγουμενη ανακοινωση περασε απο τη βουλη η τροπολογια η οποια δινει παραταση 6 μηνων στισ αδειες εργασιας οι οποιες ειχαν ληξει και δεν ειχαν ανανεωθει λογω των προβληματων που υπηρχαν.
παραλληλα με αλλη τροπολογια συνεχιζονται οι εξετασεις πιστοποιησης με το παλιο κανονιστικο πλαισιο εως οτου αυτες διαμορφωθουν με το καινουριο κανονιστικο πλαισιο που προβλεπεται απο το νομο 4186/2013.
για τον ακριβη τροπο ανανεωσης των αδειων θα ενημερωθειτε με ανακοινωση υστερα απο τις απαραιτητες διαβουλευσεις με τις αρμοδιες υπηρεσιες.
Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την παράταση ισχύος των αδειών Με το Άρθρο 16 του Ν.4213/2013 (ΦΕΚ Α/261/2013) ρυθμίζεται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη μη ανανέωση των αδειών εργασίας του Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας λόγω της αδυναμίας διοργάνωσης εξετάσεων από τον ΕΟΠΠΕΠ και το ΚΕΜΕΑ.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση παρατείνεται για έξι μήνες (μέχρι 09/06/2014) η υποχρέωση προσκόμισης της πιστοποίησης για την ανανέωση της άδειας εργασίας. Επίσης από την ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ (09/12/2013) και για ένα μήνα όλες οι άδειες που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν μπορούν να ανανεώνονται με το παλαιό καθεστώς, δηλαδή χωρίς την πιστοποίηση.
Αυτό που απομένει να δούμε είναι το κατά πόσο η δοθείσα χρονική παράταση θα είναι αρκετή για να επανέλθει η κανονικότητα στη διεξαγωγή των εξετάσεων.
MΕ το άρθρο 16 του Ν.4213/2013 που δημοσιεύτηκε στο Φ. Ε. Κ. Α'/ 261 / 9.12.2013, ισχύει πλέον η τροπολογία του νόμου 3707/2008 περί της δυνατότητας εξάμηνης παράτασης ανανέωσης των αδειών εργασίας άνευ υποχρέωσης προσκόμισης του τίτλου κατάρτισης ή πιστοποίησης.
Η παράταση αυτή αφορά έξι μήνες από την δημοσίευση του νόμου, τουτέστιν έως και την 09.06.2014.
Κατά συνέπεια κάθε αρμόδια υπηρεσία και κάθε αστυνομικός υπάλληλος ή άλλος αρμόδιος δημόσιος υπάλληλος που εμπλέκεται, είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει χωρίς καμία κωλυσιεργία την συγκεκριμένη διάταξη νόμου, προς παραλαβή των αρμόδιων δικαιολογητικών και προώθηση των αδειών που αναφέρει ο νόμος προς ανανέωση τους και απόδοση τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου παραλαβής αυτών προς τους εργαζομένους.
Διευκρινίζεται ότι οι συνάδελφοι που καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους προς ανανέωση της αδείας τους, θα πρέπει να παραλαμβάνουν τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου και απόδειξη κατάθεσης αυτών από τα οικεία αστυνομικά τμήματα ασφάλειας, προς επίδειξη τους στις επιχειρήσεις που εργάζονται, ώστε αυτές να συνεχίσουν να απασχολούν αυτούς κανονικά.
Επισημαίνεται ότι κάθε επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να εξακολουθήσει να απασχολεί κανονικά τον κάθε εργαζόμενο που έχει απόδειξη κατάθεσης των δικαιολογητικών του προς ανανέωση αδείας, εφόσον βάσει του ανωτέρω νόμου, οι άδειες που βαδίζουν προς ανανέωση (ανεξαρτήτως εάν έχουν λήξει ή όχι) θεωρούνται ισχυρές και για τον ενδιάμεσο χρόνο ανανέωσής τους.
ΠΗΓΗ
Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε. Ο. Π. Π. Ε. Π.) σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ. ΜΕ. Α.) ανακοινώνει ότι από 27/12/2013 έως και 10/01/2014 έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης όσοι διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία ως «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας». Επισημαίνεται ότι δεν θα δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων εκτός της προαναφερθείσας ημερομηνίας. Η υποβολή της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών εκτός του ως άνω χρονικού διαστήματος θεωρείται εκπρόθεσμη και δε γίνεται δεκτή.[... ]
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις είναι τα παρακάτω:
1. Έντυπο αίτησης συμμετοχής.(διαθέσιμο ΕΔΩ )
2.Πρόσφατη φωτογραφία του υποψηφίου, τύπου ταυτότητας.
3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας, φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. Εκείνων στις οποίες αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου ή η άδεια διαμονής) ή επικυρωμένο αντίγραφο της σχετικής βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής της αρμόδιας αρχής. Εάν από τα παραπάνω δεν προκύπτει η ημερομηνία γέννησης ή και το όνομα πατρός πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό γεννήσεως.
4. Κάποιο από τα παρακάτω:
- Νόμιμα θεωρημένη άδεια εργασίας
- ή ένσημα ασφαλιστικού φορέα
- ή νόμιμες βεβαιώσεις εργοδοτών
- ή φορολογικά ή ασφαλιστικά ή λοιπά στοιχεία, από τα οποία αποδεικνύεται η επαγγελματική εμπειρία.
5. Πρωτότυπες αποδείξεις τραπεζικής κατάθεσης ανταποδοτικών τελών (συνολικά 150,00?) στις οποίες πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, ως εξής:
Α. Εκατό ευρώ (100,00?) θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε. Ο. Π. Π. Ε. Π.) με τα παρακάτω στοιχεία: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Δικαιούχος: ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Αριθ. Λογαριασμού:125/540034-13
ΙΒΑΝ:GR7901101250000012554003413
Β. Πενήντα ευρώ (50,00?) στον τραπεζικό λογαριασμό του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ. ΜΕ. Α.) με τα παρακάτω στοιχεία:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Αριθ. Λογαριασμού:694/480008-72
ΙΒΑΝ:GR6301106940000069448000872
Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΜΟΝΟ με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:
Κέντρο Μελετών Ασφάλειας
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Π. Κανελλοπούλου 4,101 77, ΑΘΗΝΑ
[Για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης επαγγελματιών Π. Ι. Α.]
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω, αν γίνεται ανανέωση στη περίπτωσή μου. Η άδεια μου βγήκε το 2006 κι έκτοτε δεν την ανανέωσα, υπάρχει περίπτωση να την ανανεώσω τώρα κι αν ναι που πρέπει ν'απευθυνθώ; Ή πρέπει να βγάλω καινούρια και πως; Τότε την ειχα βγάλει μέσα απο σεμινάριο εκπαίδευσης που διοργάνωνε μια συγκεκριμένη εταιρεία με θεωρία και πρακτική. Θα το εκτιμούσα αν είχα μια απάντηση. Ευχαριστώ.
Παιδιά καλημέρα. Δίνω εξετάσεις πιστοποίησης το Σάββατο 25-01 για την άδεια σεκιούριτι. Έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο των 105 ωρών.Έχει δώσει κάποιος ανάλογες εξετάσεις; Μπορεί να μου πει κάποιος αν είναι χαλαρά, αν κόβουν και γενικά τι παίζει με τις εξετάσεις;
Παιδιά καλησπέρα σας !!
Η άδεια security λήγει 02 Ιουνίου 2014.
Έχω ακούσει οτι μέχρι 09 Ιουνίου μπορω να προσκομισω δικαιολογητικά στην αστυνομία για να ανανεωθεί η άδεια μου κατα 6 μηνες..
Ισχυει; η πρεπει να παρακολουθησω το σεμινάριο 105 ωρών για να δώσω;
Η άδεια security λήγει 02 Ιουνίου 2014.
Έχω ακούσει οτι μέχρι 09 Ιουνίου μπορω να προσκομισω δικαιολογητικά στην αστυνομία για να ανανεωθεί η άδεια μου κατα 6 μηνες..
Ισχυει; η πρεπει να παρακολουθησω το σεμινάριο 105 ωρών για να δώσω;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 23
Φίλε θα πας στο Α. Τ της περιοχής σου 2 μήνες πριν λήξει η άδεια σου και θα το ρωτήσεις, μερικοί ισχυρίζονται πως μπορείς να την ανανεώσεις με τον παλιό τρόπο άλλοι λένε πως πρέπει να πάρεις πιστοποίηση, τράβα στο Α. Τ και ρώτα κάποιον αξιωματικό που να είναι χρόνια στην υπηρεσία, μην πας και ρωτήσεις 25αρηδες αστυνομικούς.
Γεια σου φιλε μου, και εγώ δινω την Κυριακή... Ελπίζω να μην μας ζορίσουν υπερβολικά!
Έχεις μάθει τίποτα από κανέναν που έχει δώσει;
καλή επιτυχία σου εύχομαι
Έχεις μάθει τίποτα από κανέναν που έχει δώσει;
καλή επιτυχία σου εύχομαι
Μέχρι 07 Ιουνίου 14 μπορεί κάποιος με τον παλιό τροπο να ανανεωσει την άδεια του για 6 μηνες μονο.. Κανεις δεν ξέρει τπτ. Αν θα ξανά αλλάξει η κάτι άλλο.
Εργάζομαι για πάνω από 18 χρόνια ως Security Officer (16 στη Γερμανία, και 2+ στον Καναδά).
Από όλα όσα είδα στην Ελλάδα, και όλα όσα διάβασα, έχω καταλάβει πως, ο Έλληνας υπάλληλος ως Security guard, δεν έχει, ούτε την κατάλληλη εκπαίδευση, ούτε την κατάλληλη "νοοτροπία", ούτε την κατάλληλη μεταχείρηση.
Πρώτα πρώτα, ας αρχίσω με την νοοτροπία.
Κάποιοι θεωρούν το επάγγελμα, ως μια εύκολη δουλειά, "πληρώνομαι για να μην κάνω τίποτε". Πέρα για πέρα λάθος. Κουράζομαι και ξενυχτάω κάτω από αντίξοες πολύ συχνά καιρικές συνθήκες, βάζοντας πολλές φορές και τη ζωή μου σε κίνδυνο, για να κοιμούνται κάποιοι ήσυχοι. Κάποιοι ονειρεύονται πως έγιναν "αστυνομικοί" η ότι έχουν "εξουσίες" αστυνομικού. Μέγα λάθος. Δεν διαφέρει σε τίποτε ένας υπάλληλος Security από έναν οποιονδήποτε άλλο απλό πολίτη.
Η εκπαίδευση είναι ελλειπής. Δεν διδάσκεται First Aid/CPR, για περιπτώσεις ατυχήματος, και την παροχή πρώτων βοηθειών. Δεν γνωρίζουν οι συνάδελφοι τους νόμους, ώστε να αποφεύγονται λάθη. Δεν είναι άρτια εξοπλισμένοι, αφού τους στερούν το δικαίωμα ακόμη και για Expandable Baton, χειροπέδες, αλεξίσφαιρο γιλέκο η Prefer spray, κάτι που έχουμε εμείς στο εξωτερικό (κατόπιν ασφαλώς εκπαίδευσης, για να γνωρίζει ο καθ' ένας "πότε" και "πώς" επιτρέπεται να κάνει χρήση τους, και αποκτώντας τις εν λόγω άδειες κατοχής και χρήσης "Licenses").
Η πληρωμή των Ελλήνων συναδέλφων, είναι άδικη και προσβλητική. Όταν εμείς πληρωνόμαστε με ελλάχιστο $10.50 την ώρα και με πλήρη ιατρική κάλυψη (συν τα όποια άλλα "benefits"), ο Έλληνας συνάδελφος πληρώνεται το πολύ με 3 ευρώ, και αν πληρωθεί.
Αυτά τα λίγα, και ας με συγχωρήσετε αν δεν ήμουν πιστός στο θέμα του Topic.
Από όλα όσα είδα στην Ελλάδα, και όλα όσα διάβασα, έχω καταλάβει πως, ο Έλληνας υπάλληλος ως Security guard, δεν έχει, ούτε την κατάλληλη εκπαίδευση, ούτε την κατάλληλη "νοοτροπία", ούτε την κατάλληλη μεταχείρηση.
Πρώτα πρώτα, ας αρχίσω με την νοοτροπία.
Κάποιοι θεωρούν το επάγγελμα, ως μια εύκολη δουλειά, "πληρώνομαι για να μην κάνω τίποτε". Πέρα για πέρα λάθος. Κουράζομαι και ξενυχτάω κάτω από αντίξοες πολύ συχνά καιρικές συνθήκες, βάζοντας πολλές φορές και τη ζωή μου σε κίνδυνο, για να κοιμούνται κάποιοι ήσυχοι. Κάποιοι ονειρεύονται πως έγιναν "αστυνομικοί" η ότι έχουν "εξουσίες" αστυνομικού. Μέγα λάθος. Δεν διαφέρει σε τίποτε ένας υπάλληλος Security από έναν οποιονδήποτε άλλο απλό πολίτη.
Η εκπαίδευση είναι ελλειπής. Δεν διδάσκεται First Aid/CPR, για περιπτώσεις ατυχήματος, και την παροχή πρώτων βοηθειών. Δεν γνωρίζουν οι συνάδελφοι τους νόμους, ώστε να αποφεύγονται λάθη. Δεν είναι άρτια εξοπλισμένοι, αφού τους στερούν το δικαίωμα ακόμη και για Expandable Baton, χειροπέδες, αλεξίσφαιρο γιλέκο η Prefer spray, κάτι που έχουμε εμείς στο εξωτερικό (κατόπιν ασφαλώς εκπαίδευσης, για να γνωρίζει ο καθ' ένας "πότε" και "πώς" επιτρέπεται να κάνει χρήση τους, και αποκτώντας τις εν λόγω άδειες κατοχής και χρήσης "Licenses").
Η πληρωμή των Ελλήνων συναδέλφων, είναι άδικη και προσβλητική. Όταν εμείς πληρωνόμαστε με ελλάχιστο $10.50 την ώρα και με πλήρη ιατρική κάλυψη (συν τα όποια άλλα "benefits"), ο Έλληνας συνάδελφος πληρώνεται το πολύ με 3 ευρώ, και αν πληρωθεί.
Αυτά τα λίγα, και ας με συγχωρήσετε αν δεν ήμουν πιστός στο θέμα του Topic.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης