Μπάνιο και τουαλέτες στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Greek_Army έγραψε:Ναι σίγουρα θα προτιμούσα άλλωστε γι'αυτό κάνω και στο σπίτι με ζεστό, αλλά όταν δεν έχεις άλλη λύση αναγκάζεσαι και κάνεις με κρύοΕικόνα

Ακριβώς. Άρα συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια άλλη λύση Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mixanikara
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: UAV
Επάγγελμα: Μηχανικος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mixanikara »

Γιατι είναι απάνθρωπο να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό; Οι Βορειοι λαοί κάνουν μπάνιο επίτηδες το χειμώνα μέσα στα χιόνια για να δυναμώσουν το ανοσοποιητικο σύστημα τους και να σφίξει το δέρμα τους για να μην κρυωνουν εύκολα.Εικόνα. Το μπάνιο με ζεστο νερό δεν είναι καλο γιατι την αρπάζεις χωρίς να το αισθάνεσαι άμα βγείς έξω. Αλλα ακόμα και άν μείνεις βρώμικος για πολλές μέρες η βρωμα κολάει πάνω στο σώμα σου και είναι σαν να φοράς αδιαβροχο μετά.Εικόνα
Υπεράνω όλων η Ελλαδα!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 18
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δηλαδή εγώ που κάνω χειμερινό κολύμπι που και πού μάλλον είμαι τρελός.Εικόνα
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Nassos έγραψε:Δηλαδή εγώ που κάνω χειμερινό κολύμπι που και πού μάλλον είμαι τρελός.Εικόνα

Δεν είναι και ό, τι πιο νορμάλ αλλά τουλάχιστον είναι επιλογή. Ας ήταν επιλογή και στο στρατό. Αλλά ξέχασα, εκεί δεν έχεις επιλογές. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είμαστε εκ των ελαχίστων χωρών που έχουν ακόμα υποχρεωτική στρατιωτική θητεία Εικόνα
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Epilarxos »

Να παρακαλάς με τα χουνέρια που τραβάμε αυτή τη στιγμή σα χώρα, να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό μόνο στα στρατό... Γιατί έτσι όπως πάμε, προβλέπω να κάνουμε μπάνιο για όλη μας τη ζωή με κρύο νερό... Και τότε... Πίστεψέ με... Δε θα είναι μόνο το μπάνιο που θα κάνουμε με κρύο νερό, αλλά και όλη μας η ζωή... Γι αυτό να μάθεις να αντέχεις λίγο... Όσο μπορείς, κάνε υπομονή. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά σφίξε τα δόντια και προχώρα φίλε...
Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Αυτή τη στιγμή δεν είναι δύσκολο γιατί δεν έχω πάει στρατό και μ' αυτά που ακούω θα σκεφτώ σοβαρά την εναλλακτική θητεία. Τουλάχιστον εκεί θα προσφέρω και κάτι.
απορία

Δημοσίευση από απορία »

Σχετικά με τη πιτυρίδα τι προβλέπεται; Ειναι δυνατόν το καθημερινό λούσιμο; Ακόμη και με κοντό μαλλί, μετά το πρωινό ξύπνημα ειναι εμφανείς οι καταραμένες ''νιφάδες''

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

απορία έγραψε:Σχετικά με τη πιτυρίδα τι προβλέπεται; Ειναι δυνατόν το καθημερινό λούσιμο; Ακόμη και με κοντό μαλλί, μετά το πρωινό ξύπνημα ειναι εμφανείς οι καταραμένες ''νιφάδες''

Δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο, ωστόσο θα μπορείς να κάνεις όσες φορές επιθυμείς μπάνιο τον ελεύθερο σου χρόνο.

απορία

Δημοσίευση από απορία »

Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση σου.
Βλέπω το πρόγραμμα ωρων υπηρεσίας, ο ελεύθερος χρόνος ειναι απο 17:20 μέχρι τις 22:00. Μπορώ να ξυπνάω νωρίτερα απο τις 6 το πρωι για να κανω ενα ντους ; Οσο ανυπόφορο κι αν ειναι αυτο για 9 μηνες, νιώθω μειονεκτικά με τη πυτιρίδα (ειναι εντονο το φαινομενο)
Άβαταρ μέλους
pao-13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από pao-13 »

Ενας φιλος μου που υπηρετει στη Συμη μου ειπε πως κανουν μπανιο ολοι σε μια σειρα γυμνοι. Το νερο ειναι κρυο, αλλα θυμηθειτε σφιγγει το δερμα Εικόνα Εικόνα
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Στο κεν που παρουσιάστηκα (τώρα έχει καταργηθεί) είχε ζεστό νερό και έφτανε για όλους ήταν Σεπτέμβριος, υπήρχαν αρκετές ντουζιέρες βέβαια έπρεπε να περιμένεις στην ουρά για να κάνεις μπάνιο είτε να πας τελευταίος μας επέτρεπαν να κάνουμε μπάνιο και μετά την βραδινή αναφορά δεν ήταν πολύ αυστηροί με το πρόγραμμα. Τουαλέτες υπήρχαν αρκετές το δύσκολο ήταν να τις συνηθίσεις.. Στη μονάδα που πήγα μετά ήταν άθλιες οι εγκαταστάσεις, ήμασταν λίγα άτομα, τις τουαλέτες τις είχαν χωρισμένες ανά πυροβολαρχία και μια κοινόχρηστη στην οποία πήγαιναν και οι αξιωματικοί η δική τους στο διοικητήριο ήταν συνέχεια χαλασμένη.Εικόνα

Τις ντουζιέρες δεν τις είχαν μοιρασμένες, δεν λειτουργούσαν όλες σωστά ήταν δύσκολο να τις ρυθμίσεις να βγάζουν σε σωστή θερμοκρασία το νερό έτσι μπορεί να έκανες με κρύο νερό και ο άλλος διπλά με καυτό. Ζεστό νερό είχαμε κάποιες ώρες την ημέρα ή όταν ήταν ανοιχτό το καλοριφέρ, για τέτοια ζητήματα αρμόδιο είναι το 4ο γραφείο.

Στη μονάδα μας είχαν πολύ χαλαρά ανάλογα και με τον αξιωματικό που είχε βάρδια έτυχε στην βραδινή αναφορά να βρίσκονται κάποιοι στο ντους ακόμη και το περίπολο, ο θαλαμοφύλακας έκαναν ντους όταν είχαν υπηρεσία τα πσκ και στις αργίες είναι πολύ χαλαρά!

Σε σκινάκια δεν πήγα αλλά δυο φορές που έγιναν είχαν πολύ μικρή διάρκεια και πολλοί επέστρεφαν πίσω για να αναλάβουν υπηρεσία και ξανά πήγαιναν την άλλη μέρα. Μπάνιο στο ύπαιθρο δεν άκουσα να έκαναν μωρόμαντηλα είχαν πάρει όλοι.

Αρης

Δημοσίευση από Αρης »

Κοίτα το θέμα με το κρύο νερό είναι θέμα συνήθειας πιστεύω... Δεν έχω πάει στρατό δεν ξέρω πως είναι εκεί οι καταστάσεις. Αλλά. Είναι μια απόφαση. Λες θα μπω και ότι γίνει... Το κεφάλι είναι οκ. Για μένα η πλάτη είναι το βασανιστικό... Παίρνεις και δύο-τρις ανάσες βαθιές και όλα καλά. Το συνηθίζεις... Επιπλέον κάνει και καλό το κρύο νερό. Ναι μεν το ζεστό απομακρύνει τις βρωμιές αλλά το κρύο βοηθάει στο να μην κρυολογείς (παράδειγμα οι χειμερινοί κολυμβητές)
Άρης

Δημοσίευση από Άρης »

Το μπάνιο με κρύο νερό δεν είναι τόσο τραγικό όσο νομίζεις. Παλεύεται και συνηθίζεται. Απλά το παίρνεις απόφαση και μπαίνεις κάτω από το νερό. Θα πάρεις 4-5 βαθιές ανάσες θα κάνεις και μερικά αεροπλανικά για να ζεσταθείς και τέλος. Εμένα το κεφάλι δεν με ενοχλεί. Το βασανιστικό για μένα είναι η πλάτη. Το ζεστό νερό ναι μεν απομακρύνει αποτελεσματικά την βρωμιά αλλά το κρύο νερό βοηθάει στο να μην κρυολογείς εύκολα... Έχω κάνει με κρύο νερό ουυυ. Είτε αναγκαστικά ή και από επιλογή (Ποτάμι)
Stratigos__
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Stratigos__ »

Καλησπέρα. Όπως όλοι θα έχουμε καταλάβει μελετώντας το σάιτ, τα θέματα υγείας μπορεί να είναι τόσο πολυποίκιλα και περίεργα, που καμία ερώτηση δεν είναι περίεργη. Σε αυτό το πλαίσιο θέλω να ρωτήσω, οι τουαλέτες στο στρατό είναι ατομικές; Μην πεταχτεί ο γνωστός έξυπνος, δεν εννοώ ένα δωμάτιο και τουαλέτα, αλλά αν στο ίδιο δωμάτιο που είναι όλες μαζί, χωρίζονται απο τοιχίο, ή είναι σε κοινή θέα;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Greek_Army »

Χωρίζονται.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες