Μεταθέσεις στο στρατό - γενικές πληροφορίες
Θερμή παράκληση, απαντήστε μου στο εξής: Εννιαμηνίτης, που έχει συμπληρώσει τέσσερις μήνες σε μονάδα στον Λαγό του Εβρου, δικαιούται μετάθεση;
Αν υπηρετεί σε ένα από τα παρακάτω στρατόπεδα ναι, αλλιώς όχι.
Πλάτη (618 ΜΚΤΠ /ΤΠ,617 ΜΚ/ΠΡΟ,35 ΛΔΒ,85 ΛΕΜ /ΤΒ,35 ΛΔΒ και 35 ΛΥΓ), στην Καβύλη (502 ΜΚΤΠ,105 ΑΤ,3ο ΛΑΤ,3ο ΛΔΒ,3ο ΤΥΠ), στον Βάλτο (3ος Λόχος Μηχ.), στα Ρίζια (508 ΜΚΤΠ,117 ΜΜΠ), στο Πρωτοκκλήσι (514 ΜΚΤΠ,50 ΕΜΑ), στη Νεα Βυσση (503 ΤΠ /ΠΡΟΚ), στο Ρωμανό Λήμνου (88 ΕΜΑ) και στην Αστυπάλαια (2/482 ΤΔΒ, ΟΥΛΕΑ/ΑΠ).
Πλάτη (618 ΜΚΤΠ /ΤΠ,617 ΜΚ/ΠΡΟ,35 ΛΔΒ,85 ΛΕΜ /ΤΒ,35 ΛΔΒ και 35 ΛΥΓ), στην Καβύλη (502 ΜΚΤΠ,105 ΑΤ,3ο ΛΑΤ,3ο ΛΔΒ,3ο ΤΥΠ), στον Βάλτο (3ος Λόχος Μηχ.), στα Ρίζια (508 ΜΚΤΠ,117 ΜΜΠ), στο Πρωτοκκλήσι (514 ΜΚΤΠ,50 ΕΜΑ), στη Νεα Βυσση (503 ΤΠ /ΠΡΟΚ), στο Ρωμανό Λήμνου (88 ΕΜΑ) και στην Αστυπάλαια (2/482 ΤΔΒ, ΟΥΛΕΑ/ΑΠ).
Αλλάζουν τα πάντα στη στρατιωτική θητεία: Τι ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος;
Τα κοινωνικά κριτήρια - με κέντρο βάρους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης - επανέρχονται δριμύτερα όσον αφορά τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις των στρατευμένων, προκύπτει από τα όσα ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος στην Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.
Τα κριτήρια θα προκύπτουν από το πόσο η οικογένεια του στρατευμένου έχει πληγεί από την κρίση με αποτέλεσμα τα παιδιά οικογενειών που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανεργία, από περικοπές εισοδήματος κλπ- να έχουν προτεραιότητα για μετάθεση στον τόπο επιθυμίας τους.
Τα δεδομένα αυτά θα περιλαμβάνονται, όπως άφησε να φανεί στην ομιλία του, στην "Κάρτα Προτεραιότητας Κρίσης". Ο κ. Καμμένος είπε ότι έχει δώσει εντολή όπως οι μεταθέσεις των νεοσυλλέκτων έχουν προσανατολισμό και προτεραιότητα στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε οι μονάδες εκεί να έχουν πληρότητα τουλάχιστον 90%.
Επίσης είπε ότι οι μεταθέσεις θα διέπονται από ανθρωποκεντρική προσέγγιση όχι μόνο για τα μόνιμα στελέχη αλλά και για τους στρατεύσιμους των οποίων οι οικογένειες είναι εγγύς ή κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ηδη ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας κ. Κ. Ήσυχος μιλώντας στην Βουλή πιο νωρίς ειχε πει ότι "Θα σπάσουν οι αλυσίδες πελατειακού συστήματος όταν τελειώσει το "βύσμα", και προανήγγειλε την πιλοτική εφαρμογή συστήματος που θα λαμβάνει υπόψη την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του καθενός. Ακόμα είχε πει μάλιστα ότι το σύστημα αυτό θα ελέγχεται από κοινοβουλευτική επιτροπή για να μην συντηρούνται πελατειακά φαινόμενα.
trikalaview.gr
Θα δώσει και άλλες μεταθέσεις τώρα ή με την επόμενη σειρά;
- Kourtembeu
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 3
Ds έγραψε:Θα δώσει και άλλες μεταθέσεις τώρα ή με την επόμενη σειρά;
Η Α ΕΣΣΟ έχει πάει ήδη στα Στρατόπεδα. Από την επόμενη.(σήμερα αύριο πάνε και οι τελευταίοι στις μονάδες)
Και δηλαδή φύλλα πορείας δεν στέλνει άλλα τώρα;
- TheBigGuy
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Μαγκες καλημερα! Εχω μια ερωτηση και οποιος ξερει θα βοηθησει παρα πολυ! Την Πεμπτη ηταν να φυγω για Εβρο στην μετσθεση μου! Αλλα δυστυχως απο την Τεταρτη το βραδυ νοσηλευομαι στο 411 στην Τριπολη λογω σοβαρης γαστρεντεριτιδας! Και ρωταω το εξης.. Ποτε θα παω στην μεταθεση?
Όταν πάρεις εξιτήριο από το νοσοκομείο.
- TheBigGuy
- Στρατιώτης
Ναι αλλα ο γιατρος μου πε πως θα μου δωσει αδεια να παω στην Αθηνα λιγες μερες και μετα θα ξαναγυρισω στην Τριπολη!
Ds έγραψε: Και δηλαδή φύλλα πορείας δεν στέλνει άλλα τώρα;
- Kourtembeu
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 3
Mόλις τελειώσει η άδεια που θα σου χορηγηθεί... Θα πρέπει να βρίσκεσαι στην μονάδα που έχεις τοποθετηθεί. Τελειώνει στις 25-26 η άδεια σου. Τότε 25 ή 26 θα πρέπει να βρίσκεσαι στην Μονάδα.TheBigGuy έγραψε:Ναι αλλα ο γιατρος μου πε πως θα μου δωσει αδεια να παω στην Αθηνα λιγες μερες και μετα θα ξαναγυρισω στην Τριπολη!
Ds έγραψε:Ds έγραψε: Και δηλαδή φύλλα πορείας δεν στέλνει άλλα τώρα;
Δύσκολα. Οι μεταθέσεις έχουν βγει ήδη.
-
- Στρατιώτης
Καλησπέρα ο γιος μου ορκίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή και επέστρεψε στο κεν του την Τετάρτη την ίδια μέρα μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο με άσχημη ίωση βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο. Η μεταθέση του είχε ανακοινωθεί, όλα τα παιδιά ήδη έχουν φύγει από το Κεν, τι θα γίνει με εκείνον όταν θα βγει από το νοσοκομείο ; Θα πάει μόνος του στο τάγμα στο οποίο έχει μετατεθεί ; Ευχαριστώ
Frantzeska έγραψε:Καλησπέρα ο γιος μου ορκίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή και επέστρεψε στο κεν του την Τετάρτη την ίδια μέρα μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο με άσχημη ίωση βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο. Η μεταθέση του είχε ανακοινωθεί, όλα τα παιδιά ήδη έχουν φύγει από το Κεν, τι θα γίνει με εκείνον όταν θα βγει από το νοσοκομείο ; Θα πάει μόνος του στο τάγμα στο οποίο έχει μετατεθεί ; Ευχαριστώ
Θα πάρει φύλλο πορείας για την μονάδα στην οποία είναι να μετατεθεί.
Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον γιο σας.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες