Σωματική ικανότητα και προβλήματα οράσεως

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
vag
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από vag »

Καλημερα παιδια Παρουσιαζομαι Μαιο (δεν εχω ιδεα που) Εικόνα και Μολις πριν απο 2 μερες αρχισα να ψαχνω τα του στρατου να εχω μια ιδεα. Εχω δει διαφορες αποψεις στο Θεμα μου και θα Ηθελα και Τη Δικη Σας.
Εχω μεγαλη Μυωπια 9,5 -3,25 αλλα με γυαλια Η φακους Ειμαι μια Χαρα. Σκεφτομαι να το αποκρυψω σαν γεγονος γιατι Εχω ακουσει οτι Αν βγεις Ι κανεις ολες τις αγγαριες του Στρατοπαιδου και Το Χειροτερο Ειναι οτι καποιες ειναι και Βαριες. Δε με φοβιζει Το Να κραταω οπλο Ισα ισα μαλλον Μαρεσει Η ιδεα καμιας Βολης (θεωρητικα παντα) Απο Την Μια γλυτωνεις σκοπιες απο την αλλη εισαι Θαλαμοφυλακας και Αγγαριομαχος μονιμα.
Ποια ειναι η αποψη σας στο θεμα Οντας παλιοι;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από Greek_Army »

Για να βγαίνεις άοπλος θα υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος, αν θέλεις να παίξεις με την όραση σου τι να σου πω, μην αναφέρεις τίποτα.
Άβαταρ μέλους
vag
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από vag »

Ευχαριστω για την απαντηση greek. Ξερετε αν μπορω να το Δηλοσω πιο μετα αν δω οτι Δεννν;
Γιατι λες να παιξω με την οραση μου;
dimitris1111
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dimitris1111 »

Εδω αλλοι βγαινουν αοπλοι απο επιλογη... Βγες και μη παιζεις με την υγεια σου
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από Greek_Army »

vag έγραψε:Ευχαριστω για την απαντηση greek. Ξερετε αν μπορω να το Δηλοσω πιο μετα αν δω οτι Δεννν;
Γιατι λες να παιξω με την οραση μου;

Διάβασε το παρακάτω μήνυμα και θα καταλάβεις.

Να το δηλώσεις αργότερα; Δηλαδή θα πας στο γιατρό και θα του πεις πως ξαφνικά σου ανέβηκε η μυωπία;
Πάνος

Δημοσίευση από Πάνος »

Γεια σας.

Θα ήθελα βοήθεια γιατί έχω πελαγώσει και δεν ξέρω τι να κάνω.

Θα ήθελα βοήθεια με ένα σύνθετο πρόβλημα που έχω ένα στα μάτια μου. Γεννήθηκα με στραβισμό στο δεξί μάτι, έκανα γι' αυτό δύο χρονών επέμβαση και έκτοτε φοράω πάντα (όλη μέρα) γυαλιά. Επιπλέον έχω μυωπία (λίγους βαθμούς),αστιγματισμό (αρκετό), υπερμετρωπία, στραβισμό (ο οποίος παραμένει αν και σε μικρότερο βαθμό) και έντονο νυσταγμό (στο δεξί). Αν και πάντα φοράω γυαλιά και έχω περάσει χρόνια κάνοντας ειδικές ασκήσεις για το τεμπέλικο δεξί μου μάτι, δεν έχουν βελτιωθεί πολλά πράγματα. Βλέπω μόνο ό, τι είναι πολύ κοντά μου, ενώ την οθόνη του υπολογιστή και κάποιο βιβλίο πάνω στο τραπέζι μπροστά μου τα βλέπω μόνο αν σκύψω αρκετά. Για μακριά δεν το συζητώ καθόλου. Βλέπω μόνο κάποια σχήματα και χρώματα. Δεν ξεχωρίζω μακρινά γράμματα, νούμερα ή πρόσωπα. Ακόμη κάτι που έχω είναι η φωτοφοβία, καθώς δεν μπορώ να εκτεθώ στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου, γιατί δακρύζω αμέσως και δε βλέπω τίποτα. Κι όλα αυτά με γυαλιά! Έχω βαρεθεί να ακούω τη φράση "Τότε γιατί φοράς γυαλιά; ", καθώς δεν πιστεύει κανείς ότι βλέπω τόσο λίγα πράγματα παρότι φοράω γυαλιά.

Πριν από δύο μήνες που πήγα για επανεξέταση στον οφθαλμίατρό μου, μου είπε ότι ανέβηκε ο αστιγματισμός, ενώ ο νυσταγμός με εμποδίζει να κάνω πολλά πράγματα. Κάνω γκριμάτσες με το πρόσωπο προσπαθώντας να δω καλά, ενώ κάποιοι μύες του προσώπου μου με πονάνε μετά από ώρες στον υπολογιστή ή σε βιβλία. Εκτός αυτού, η όρασή μου το βράδυ πέφτει ακόμη περισσότερο. Ο οφθαλμίατρος είπε ότι με τα γυαλιά μου βλέπω από το κάθε μάτι χωριστά 2,5-2,7/10, ενώ μου ξεφούρνισε και ότι δεν μπορώ να βγάλω δίπλωμα οδήγησης. Ίσως μόνο κάποιο ειδικό δίπλωμα για οδήγηση μόνο τη μέρα ή πάντα με συνοδεία. Μου είπε, επίσης, ότι θα μπορούσα να κάνω και αίτηση για επίδομα τυφλότητας, όπως λέγεται, λόγω μειωμένης οπτικής οξύτητας. Όταν τον ρώτησα για το στρατό, μου είπε ότι βγαίνω Ι5. Δεν ήξερα τι ίσχυε και έψαξα στο ΦΕΚ, στο οποίο, ενώ τα διάφορα προβλήματα που έχω, δεν τα ορίζει δικαιολογία για Ι5, στην κατηγορία Οπτική Οξύτητα (Ο) , που τη θεωρεί ανεξάρτητο παράγοντα, λέει πως αν κάποιος βλέπει κάτω από 3/10 σε κάθε οφθαλμό, βγαίνει Ι5. Ισχύει αυτό; Αρκεί μόνο η Οπτική Οξύτητα κάτω από 3/10 ή αυτό είναι απλός ένας βοηθητικός παράγοντας; Ας μου πει κάποιος υπεύθυνα.

Θα εκτιμήσω πολύ μια απάντηση.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.
neopas
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από neopas »

Για την μυωπια προσκομιζεις χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο η σε εξεταζουνε εκει περα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 24
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σε εξετάζουν και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Εγώ που είχα και χαρτί και συνταγές από οφθαλμίατρο τις έδωσα και στον οφθαλμίατρο του 401.
Michael

Δημοσίευση από Michael »

Γεια σας παίδες, η βοήθεια που προσφέρετε εδώ είναι ανεκτίμητη.

Παρουσιάζομαι στις 28 Ιανουαρίου και βρίσκομαι αντιμέτωπος με μια ψιλοπερίπλοκη κατάσταση. Εχω στο 1 μάτι 4,75 (πάνω απο το όριο Ι1) και στο άλλο 3,75 (κατω απ'το όριο), αλλα έχω και λίγο αστιγματισμό - όχι πολύ, ψιλοπράματα.

Σκέφτομαι να κάνω την κλασική πονηριά να πάω με φακους και να πω ψεμματα ότι δεν έχω καθόλου μυωπία και όταν με το καλό μπω ειδικές δυναμεις να φοράω εκεί γυαλιά γιατί όπως έχει ειπωθεί και ξαναειπωθεί χώματα/σκόνες και φακοί επαφής δεν είναι καλή ιδέα. Δεν έχω δίπλωμα οδήγησης οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να με βάλουν οδηγό: Το μόνο σενάριο δηλαδή να προκαλέσει πρόβλημα το ψέμμα που θα πω με το που μπω.

Οι ερώτησεις μου λοιπόν.

1. Αν είσαι στο 1 μάτι πάνω από το όριο αλλά στο άλλο κάτω βγαινεις Ι1;

2. Η μυωπία και ο αστιγματισμός αθροίζονται για το "περιβόητο" όριο των 4,5 βαθμών;

Θέλω πάρα πολύ να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις αλλά δε θέλω να κοπώ για 0,25-0,50 βαθμους. Σιχαίνομαι τα ψέμματα και γενικά την ιδέα να μπω έτσι ύπουλα αλλά η επιθυμία μου να μπω ΕΔ υπερτερεί - το διαβολάκι στον έναν ώμο κέρδισε αυτή τη μάχη ενάντια στο αγγελάκι της αλλης πλευράς.
kwstasole
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από kwstasole »

Καλησπερα παιδια τωρα 13 του μηνα παρουσιαζομαι και γω. Το θεμα μου ειναι το εξης. εχω υπερμετροπικο αστιγματισμο και στα 2 ματια.1 βαθμο στο δεξι και 3 στο αριστερο. Επισης εχω και νυσταγμο. Υπαρχει περιπτωση να βγω αοπλος; επειδη δεν θελω για αυτο το λεω. Μπορω καπως να αποφυγω να βγω γιωτας;
Ζοis

Δημοσίευση από Ζοis »

Καλησπερα παιδια σε λιγο καιρο θα μπω φανταρος αλλα εχω μυοπια 2 . Θα ειμαι γιοτα 2 η γιοτα 3 αοπλο ;

Ευχαριστω

anaktas
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από anaktas »

Ζοis έγραψε:Καλησπερα παιδια σε λιγο καιρο θα μπω φανταρος αλλα εχω μυοπια 2. Θα ειμαι γιοτα 2 η γιοτα 3 αοπλο ;

Ευχαριστω

Ι1 θα είσαι κανονικά. Μέχρι 4,5 βαθμούς είσαι Ι1.
Amat victoria curam
oldsoldier
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από oldsoldier »

anaktas έγραψε:
Ζοis έγραψε:Καλησπερα παιδια σε λιγο καιρο θα μπω φανταρος αλλα εχω μυοπια 2. Θα ειμαι γιοτα 2 η γιοτα 3 αοπλο ;

Ευχαριστω

Ι1 θα είσαι κανονικά. Μέχρι 4,5 βαθμούς είσαι Ι1.
Ι1 και σου γράφει όχι οδηγός για ειδικότητα!

ps_chalkidiki
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από ps_chalkidiki »

Καλημέρα. Παρουσιαζομαιι στις 10/11 Σπάρτη. Εχω μυωπία 6 και 6,5 αστιγματισμό 4 &2,5 και στο δεξί ματι κερατωκονο 3ου βαθμου. Εαν κλείσω το δεξί μάτι τα βλέπω όλα θολά. Γνωρίζει κανεις τι γίνεται στην περίπτωση μου; Μπορείτε να μου πείτε τι ισχύει στην περίπτωση μου
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

ps_chalkidiki έγραψε:Καλημέρα. Παρουσιαζομαιι στις 10/11 Σπάρτη. Εχω μυωπία 6 και 6,5 αστιγματισμό 4 &2,5 και στο δεξί ματι κερατωκονο 3ου βαθμου. Εαν κλείσω το δεξί μάτι τα βλέπω όλα θολά. Γνωρίζει κανεις τι γίνεται στην περίπτωση μου; Μπορείτε να μου πείτε τι ισχύει στην περίπτωση μου

Ψάξε στο φόρουμ και βρες το ΦΕΚ με τις σωματικές παθήσεις, υπάρχει ειδική κατηγορία για τα μάτια και αναφέρει τι γίνεται στην κάθε περίπτωση.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες