Σωματική ικανότητα ανάλογα με το βάρος

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Κυρ Λευτέρης

Δημοσίευση από Κυρ Λευτέρης »

Καλησπέρα, είμαι 20 χρονών, ύψος 1.80 και 140 κιλά. Είμαι 4 κιλά πάνω από το 7/10 του φυσιολογικού βάρους. Σύμφωνα με το ΦΕΚ του 2002 αν είσαι 5/10-7/10 παραπάνω από το φυσιολογικό σου βάρος βγαίνεις Ι4 και αν είσαι >7/10 ΚΑΙ εφόσον έχεις πρόβλημα στο βάδισμα βγαίνεις Ι5. Εγώ που είμαι 4 κιλά πάνω απ' το 7/10 τι λέτε να γίνει; Θέλω πάντως ή να κάνω κανονική 9μηνη θητεια ως Ι4 ή έστω να απαλαχθώ τώρα όμως ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ως Ι5.
vlaikos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από vlaikos »

Γεια Σας παιδια εγω με 1,80 υψος και με 95 κιλα βαρος βγενω Ι2?
Psarakos

Δημοσίευση από Psarakos »

Καλημερα ! Εγω ειδη εχω παρει την πρωτη μου αναβολη λογω κιλων και τωρα περιμενω χαρτι καταταξης για να παω για την δευτερη. Ειμαι 1.91 και 186 κιλα. Υπαρχει περιπτωση να με παρουν ή θα με στειλουν για τριτη επισκεψη; Σας παρακαλω απαντηστε μου το συντομοτερο θα το εκτιμουσα πολυ :)
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από Greek_Army »

Διάβασε το ΦΕΚ

Άβαταρ μέλους
stavros559
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από stavros559 »

Καλησπερα παιδια εγω ειμαι 1,85 και ειμαι 110 κιλα θα εχω προβλημα πιστευεται ; Τι κατηγορια θα βγω;
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Signaller »

stavros559 έγραψε:Καλησπερα παιδια εγω ειμαι 1,85 και ειμαι 110 κιλα θα εχω προβλημα πιστευεται ; Τι κατηγορια θα βγω;
Τίποτα δεν θα βγεις. Κανονικά

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Άβαταρ μέλους
stavros559
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από stavros559 »

Δλδ μπορεί Ι1 η Ι2?
Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Stryg »

AΝ το πας τυπικά με βάση το ΦΕΚ και αν είσαι ακριβώς 1.85 πάει ως εξής:
Από 102 μέχρι 110,5 είναι Ι2. Από 110,5 μέχρι 119 Ι3. Αν δηλαδή σε στείλουν για μέτρηση βάρους, αυτά είναι τα τυπικά.
Άβαταρ μέλους
Ε Λ Λ Α Σ Σ Σ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ε Λ Λ Α Σ Σ Σ »

Καλησπέρα. Κάνοντας Μία προσπάθεια από τον μάιο που ήμουν 145 κιλά Παρουσιάστηκα Τον προηγούμενο μήνα στο μεγάλο πεύκο 100 κιλά με ύψος 1.75. Παρότι είμαι 12- οριακά προς ι3 ο γιατρός με πολλά παρακάλια, σεβόμενος την προσπάθειά μου, και βλέποντας πόσο πολύ το ήθελα να πάω ειδικές δυνάμεις Με έβγαλε ι1 και μου είπε να χάσω και τα υπόλοιπα κιλά σιγά σιγά. Η μετάθεσή μου βγήκε για μονάδα ειδικών δυνάμεων... Καθώς πέρασαν καμιά 10αριά μέρες (και εγώ ακολουθούσα κανονικά το πρόγραμμα) προληπτικά μας έστειλαν πολλά άτομα στο 401 για καρδιολόγο. Ο καρδιολόγος μου είπε πως οι εξετάσεις ήταν καλές αλλά για ειδ. Δυνάμεις δεν κάνω λόγω βάρους και του είπα ότι είμαι είδη σε μονάδα και είδη ι1 και αυτός με παρέπεμψε από μόνος του, χωρίς παραπεμπτικό από την μονάδα, σε παθολόγο ο οποίος μου είπε κάθετα πως είμαι ι2. Μου είπε είσαι ακόμα ι1 μέχρι να περάσεις από επιτροπή η οποία θα κρίνει αν θα αλλαχτεί το ι σου από ι1 σε ι2 ! Να σημειωθεί πως η μονάδα μου είπε πως σε περίπτωση επιτροπής θα μου χορηγήσει οποιοδήποτε έγγραφο που θα λέει ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα και πως ακολουθώ κανονικά σε ασκήσεις και στα πάντα. Έχει περάσει κανείς κάτι ανάλογο και ξέρει αν και πόσο αυστηρή είναι η επιτροπή του 401 στο βάρος; Είναι ικανά 10 παραπάνω κιλά να μου αλλάξουν το ι1 σε ι2 και να βγω εκτός ειδικών δυνάμεων, τώρα που είμαι στη μονάδα και ζω το ονειρό μου, να υπηρετήσω την πατρίδα ως ειδικοδυναμίτης?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ο παθολόγος τι γνωμάτευση έγραψε; Σου έγραψε ένδειξη για Ι2 η ότι η επιτροπή θα αποφασίσει την σωματική σου ικανότητα; Αν έγραψε ένδειξη για Ι2 τότε είναι πάρα δύσκολο η επιτροπή να αλλάξει την απόφαση του γιατρού, αν δεν έχει γράψει τίποτα τότε τους παρακαλάς και σε αφήνουν Ι1, τα άλλα για όνειρα κτλπ δεν τους απασχολούν.
Άβαταρ μέλους
Ε Λ Λ Α Σ Σ Σ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ο γιατρός μου είπε συγκεκριμένα πως η άποψή του και ο νόμος αναφέρει ι2, αλλά θα περάσω από επιτροπή η οποία και θα κρίνει και την αλλαγή του Ι ! Μέχρι τότε θα είμαι ι1 και η επιτροπή θα αποφασίσει.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Η ερώτηση μου ήτανε ξεκάθαρη, σου έγραψε ένδειξη για Ι2 στο χαρτί;
Άβαταρ μέλους
Ε Λ Λ Α Σ Σ Σ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ναι έγραψε ι2 και ότι θα περάσω επιτροπή για να δουν τι θα με βάλουν τελικά!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δύσκολα η επιτροπή αλλάζει την απόφαση του γιατρού, να έχεις μαζί σου χαρτί από την μονάδα με την υπογραφή του διοικητή, μόνο έτσι θα πειστούν ότι δεν συντρέχει λόγος αλλαγής του Ι.
Άβαταρ μέλους
Ε Λ Λ Α Σ Σ Σ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες