ΔΥΚ - Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών
Καλη μερα σας.
μια ερωτηση παρακαλω γιατι μπερδευτικα με μια συζητηση που ειχαμε με κατι φιλους μου...
τα Ο. Υ. Κ ανεικουν στο στρατο ξηρας; Η στην πολεμικη αεροπορια;
μια ερωτηση παρακαλω γιατι μπερδευτικα με μια συζητηση που ειχαμε με κατι φιλους μου...
FilosofosGreek έγραψε:Καλη μερα σας.
Οι ΟΥΚ ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό φίλε μου. Έλεος!
Εκτός από τη Σχολή Βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού, η Πολεμική Αεροπορία έχει για το προσωπικό της δική της Σχολή Βατραχανθρώπων, όπου η εκπαίδευση είναι πιο σκληρή από του ΠΝ, το ίδιο ισχύει πρόσφατα και για το Στρατό Ξηράς που έχει ιδρύσει δική του σχολή βατραχανθρώπων.
- gate4hooligans
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Γεια σας, θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση. Μπορει ενας Δ. Ε. Α, και αν ναι, κατω απο ποιες προυποθεσεις να δηλωσει συμμετοχη στο σχολειο υποβρυχιων καταστροφων ΣΥΚ του Πολεμικου μας ναυτικου ;
Στη διαδικτυακη τοποθεσια του Πολεμικου Ναυτικου και συγκεκριμενα στο http://www.hellenicnavy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=229& αναφερει ως συμμετεχον προσωπικο : Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί ΠΝ-ΣΞ-ΛΣ και προσωπικό στρατευμένης θητείας ΣΞ
Συμφωνα με αυτο, μπορει και ενας απλος φανταρος στη διαρκεια της θητειας του να συμμετασχει στο σχολειο ή πρεπει να γινει δοκιμος εφεδρος αξιωματικος ;
Και κατοπιν, αμα θελει να προχωρησει στα περαιτερω σχολεια εξειδικευσεως (εξουδετερωτου για παραδειγμα)
στα οποια αναφερει πως δικαιωμα συμετοχης εχουν μονο Αξιωματικοί Υπαξιωματικοί πτυχιούχοι Υ/ΚΤ το να γινει υπαξιωματικος συνεπαγεται την αποφοιτηση απο καποια στρατιωτικη σχολη ;
Στη διαδικτυακη τοποθεσια του Πολεμικου Ναυτικου και συγκεκριμενα στο http://www.hellenicnavy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=229& αναφερει ως συμμετεχον προσωπικο : Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί ΠΝ-ΣΞ-ΛΣ και προσωπικό στρατευμένης θητείας ΣΞ
Συμφωνα με αυτο, μπορει και ενας απλος φανταρος στη διαρκεια της θητειας του να συμμετασχει στο σχολειο ή πρεπει να γινει δοκιμος εφεδρος αξιωματικος ;
Και κατοπιν, αμα θελει να προχωρησει στα περαιτερω σχολεια εξειδικευσεως (εξουδετερωτου για παραδειγμα)
στα οποια αναφερει πως δικαιωμα συμετοχης εχουν μονο Αξιωματικοί Υπαξιωματικοί πτυχιούχοι Υ/ΚΤ το να γινει υπαξιωματικος συνεπαγεται την αποφοιτηση απο καποια στρατιωτικη σχολη ;
Παιδια πλεον η εκπαιδευση Στις υποβρηχιες ομαδες της ΠΑ ειναι πολλυ πιο σκληρη ακομη κ απο τους ΟΥΚ... Και το εργο τους πλεον ειναι πολλυ πιο σημαντικο.
giorgos έγραψε:Παιδια πλεον η εκπαιδευση Στις υποβρηχιες ομαδες της ΠΑ ειναι πολλυ πιο σκληρη ακομη κ απο τους ΟΥΚ... Και το εργο τους πλεον ειναι πολλυ πιο σημαντικο.
Προφανώς αναφέρεσαι στο Σχολείο Διασώστη Μάχης. Το σχολείο παρέχει μια ενιαία και εξειδικευμένη εκπαίδευση στους Διασώστες Μάχης, καλύπτοντας όλα τα επιμέρους αντικείμενα που θεωρούνται απαραίτητα εφόδια προκειμένου οι απόφοιτοί του να στελεχώσουν τις επιχειρησιακές Ομάδες Ειδικών Αποστολών (ΟΜΕΑ) της Μοίρας για ανάληψη αποστολών Έρευνας-Διάσωσης και Έρευνας-Διάσωσης Μάχης. Οι υποψήφιοι περνούν από μια διαδικασία σκληρής αρχικής επιλογής και στη συνέχεια αξιολογούνται διαρκώς, σε κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο, με αυστηρά κριτήρια τα οποία εξασφαλίζουν ότι μόνο οι καλύτεροι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το Σχολείο και θα πάρουν την ειδικότητα του Διασώστη Μάχης.
Η εκτέλεση αποστολών Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (CSAR) αποτελεί μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία η οποία χαρακτηρίζεται από μικρά χρονικά περιθώρια, υψηλό ρίσκο και απαίτηση συνδρομής ενός αριθμού εναέριων μέσων, προκειμένου να μεταφερθεί και να υποστηριχθεί η ομάδα των επίλεκτων Διασωστών Μάχης τόσο κατά τη φάση της διείσδυσης όσο και κατά τη φάση της απαγκίστρωσης από την εχθρική ενδοχώρα. Ακολουθώντας την αρχή "εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις", η Πολεμική Αεροπορία οργάνωσε το 1ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΣΒΕΔΜΑ) της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ) συνολικής διάρκειας 42 εβδομάδων. Η εκπαίδευση ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2011 με είκοσι δύο υποψήφιους και ολοκληρώθηκε μόλις από έξι (ποσοστό 27%), οι οποίοι και παρέλαβαν τα πτυχία τους από τον Διοικητή Αεροπορική Υποστήριξη Υποπτέραρχο (Ι) Φώτιο Κρεβάϊκα σε μία σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροδρόμιο Ελευσίνας.
Τσεκάρετε και το ενημερωτικό φυλλάδιο ΕΔΩ
Δεν αναφερομαι αποκλειστικα Στην ΜΕΕΔ... Αναφερομαι και Στην ΚΟΣΥΘΕ.
Θα ήθελα να μάθω πότε ξεκινάει το επόμενο σχολείο Ουκ. Ευχαριστώ.
Σταύρς έγραψε:Θα ήθελα να μάθω πότε ξεκινάει το επόμενο σχολείο Ουκ. Ευχαριστώ.
Είστε Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων;
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 1
D.Y.K έγραψε:Σταύρς έγραψε:Θα ήθελα να μάθω πότε ξεκινάει το επόμενο σχολείο Ουκ. Ευχαριστώ.
Είστε Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων;
Μαλλον για να ρωταει... Αν και καλυτερα θα ηταν να ρωταγε κατευθειαν τους αρμοδιους αμα ειναι ηδη στο ναυτικο!
Μήπως ξέρει κάποιος να μου απαντήσει το εξής; Η ΔΥΚ αποτελείται από τις ΟΑΠ, την ΟΑΕ, την ΟΕΝ, τα ΥΠΟΧ και τα ΣΑΠ. Αλλά όλοι ξέρουμε για τις περίφημες ΟΥΚ1,2,3,4... Ποιος υπάγεται σε ποιον όμωςΠώς συνδέονται;
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 6
- Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
- Επικοινωνία:
ΔΥΚ ειναι η Διοίκηση, ο αρχηγός όλων δλδ, οι 4 ΟΥΚ ειναι αυτα που ανεφερες ΟΑΠ (ΟΥΚ 1/2), ΟΑΕ (ΟΥΚ 3) κ ΟΕΝ (0ΥΚ 4) οι οποίες υπάγονται διοικητικά στην ΔΥΚ-το ίδιο και τα υποβρυχια σκαφη/πλωτά και το σχολείο Υ/Κ (ΣΥΚ).

Καλησπέρα ειμαι στην ηλικία των 15 ετων ενδιαφέρομε να παω ο. υ. κ αλλα δεν ειμαι και καλος μαθητης οποιος μπορει να μου στείλει καποιο ονομα να με βοηθισει να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα ας μου απαντήσει ελλας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ έγραψε:Καλησπέρα ειμαι στην ηλικία των 15 ετων ενδιαφέρομε να παω ο. Υ. Κ αλλα δεν ειμαι και καλος μαθητης οποιος μπορει να μου στείλει καποιο ονομα να με βοηθισει να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα ας μου απαντήσει ελλας
Παναγιωτάκη δώσε βάση στο σχολείο και τα μαθήματα σου και μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο αυτή την στιγμή. Το ότι είσαι μέτριος μαθητής και μάλιστα στα 15 δεν λέει τίποτα. Η μέτρια απόδοση γίνεται εύκολα (με λίγη προσπάθεια) πολύ καλή (μην σου πω και άριστη) !
Άσε τις ιστορίες για (πολύ) αγρίους

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες