vectorone έγραψε:Συνολο αδειων:5 Μερες αδεια Ορκωμοσιας,5 μερες τιμιτικη της ΕΛΔΥΚ πριν παω,12 μερες 1η Αδεια Χριστουγεννων,19 Μερες 2η αδεια τελη Φλεβαρη,3η αδεια 10 μερες αρχες Απριλη,4η αδεια (πληρωμενη απο την τσεπη μου) 10 μερες,5η αδεια τιμιτικη ΕΛΔΥΚ επαναπατρισμου 10 μερες,6 μερες απο τη μοναδα τιμιτικη "εβδομαδα προσαρμογης",+2 ΤΑΠ που μειναν. Συνολο:79 Μερες. Να σημειωθει οτι αρκετες μερες απο τις αδειες ηταν τιμιτικες που μαζεψα στην μοναδα.
Αναφερεις οτι αρκετες μερες απο τις παραπανω αδειες ηταν τιμητικες, δηλαδη ολες οι αδειες που περιγραφεις ειναι στανταρ για ολους και απλα εσυ πηρες περισσοτερες μερες απο οτι θα επαιρνε καποιος που δεν εχει τιμητικες; Ή καποιες απο τις αδειες που αναφερεις ειναι καθαρα τιμητικες;
Δηλαδη μετα την αδεια των χριστουγεννων, ολοι θα παρουμε τη 2η αδεια τελη φλεβαρη, την 3η αρχες απριλη, την 4η που αναφερεις οτι πληρωσες (αυτη ποτε την πηρες;), την τιμητικη επαναπατρισμου και την τιμητικη ''εβδομαδα προσαρμογης''; Ποσες μερες αδεια ειναι η καθεμια απ αυτες αν αφαιρεσουμε τις τιμητικες που πηρες;
Το ποτε θα παρετε τις αδειες, δεν το ξερω. Εγω εγραψα ποτε τις πηρα εγω. Τωρα σε καθε αδεια, εχες μεσα τις κανονικες μερες αδειας + τις ΤΑΠ (τιμητικη αδεια παραμεθωριου). Οι ΤΑΠ ειναι 2 μερες για καθε μηνα. Εορταστικες μερες αδειας 8 (σε καθε γιορτη). Τωρα πως τις κολλαγαν ακριβως δεν θυμαμαι, εχουν περασει και 7 μηνες απο τοτε. Μονο την 4η θυμαμαι που τη πηρα τελη Μαη, οπου ειχα 4 μερες αιμοδοσιας, καποιο υπολοιπο (2 νομιζω) ημερων απο την εορταστικη του Πασχα και 4 μερες που ζητησα απο τον Λοχαγο μου. Το θεμα ηταν ομως οτι ενω βρισκομουν ακομα σε αδεια, με πηρανε τηλεφωνο Παρασκευη και μου ειπανε πως πρεπει Δευτερα να ειμαι στο Ταγμα, γιατι Τριτη επαναπατριζομουν (τελευταια στιγμη το μαθαμε). Απο εκει μου μεινανε καποιες μερες που τις πηρα εδω.
νικος έγραψε:Απο Κυπρο μπορεις να παρεις αδεια για ορκομωσια πτυχιου σε ΤΕΙ και πως γινεται απλος το ζητας;
α) Ξερω πως στο ταγμα μας, φοιτητικη αδεια δεν παιζει να επαιρνες. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα επαιρνες. Εαν η ορκομωσια πιανει σαν δικαιολογια για φοιτητικη (που δε νομιζω), τοτε ρωτα αν και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα σου δωσουν.
β) Εαν η ορκομωσια ΔΕΝ πιανεται για φοιτητικη, τοτε ξεχνα την αδεια. Πρεπει να υπαρχει πολυ σοβαρος λογος για να σου δωσουν προωρη αδεια.
Παρατήρηση: Απαγορεύονται τα κεφαλαία γράμματα, το επόμενο μήνυμα θα διαγραφεί.Greek_Army
Ενας φιλος μου πηρε αδεια για ορκωμοσια πτυχιου απο το κεντρο εκπαιδευση.δεν ισχυει το ιδιο για ολους τους φανταρους ασχετα αν ειναι ελδυκ κυπρος η αν υπηρετει π. Χ. Στο εβρο
Ξέρει κανείς πόσες μέρες κανονικής άδειας μπορεί να κρατήσει κάποιος για την Ελλάδα; Μου είπανε μόνο 2 αλλα θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη... Δεν θα με χάλαγε να γυρίσω με 20 μέρες άδεια
Lumiel έγραψε:Ξέρει κανείς πόσες μέρες κανονικής άδειας μπορεί να κρατήσει κάποιος για την Ελλάδα; Μου είπανε μόνο 2 αλλα θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη... Δεν θα με χάλαγε να γυρίσω με 20 μέρες άδεια
Αυτο εξαρταται για το εαν μπορεις να κανονισεις τις μερες σου, με τον επιλοχια σου και τον λοχαγο σου. Δηλαδη μιλας μαζι τους και μετα πας στο 1ο Γραφειο (νομιζω, δε θυμαμαι ποιο ηταν υπευθυνο για τις αδειες) και λες στα παιδια οτι πχ, αντι να βαλουν κανονικη ας σου κολλησουν π. Χ. Αιμοδοτικη, ΤΑΠ, κτλ. Απο οσο ξερω, δεν υπαρχει καποιο οριο για το ποσες μερες μπορεις να εχεις στον επαναπατρισμο, αλλα υπολογισε πως δεν μπορουν να δωσουν σε ολο τον λοχο πχ 15 μερες αδειας και εσενα 5. Οποτε ειναι αναλογα ποσες μερες, ειναι η καθε αδεια σας κατω, ΠΛΗΝ τις κανονικες, τις οποιες οπως σου ειπα, μπορεις να τις ανταλλαξεις (εαν εχεις) με αλλου τυπου ημερες.
Υπολογισε επισης, πως στον επαναπατρισμο σου, εχεις 10 μερες τιμητικη της ΕΛΔΥΚ.
Το θέμα ειναι οτι απτο πρώτο γραφείο μου το είπανε αυτο για τις δύο μέρες... Αλλα μπορεί να μην ξέρουν ή γενικά να πιέζουν για να μην γυρνάει ο κόσμος πίσω με πολλές μέρες άδειας για να κάνει και στην Ελλάδα "θητεία". Ναι στις 20 που λέω παραπάνω εννοώ και τις 10 μέρες τιμητική κύπρου... Κάποιοι φαντάροι μου λένε οτι μπορείς να τις κρατήσεις όλες για Ελλάδα. Κανένας αλλος να ξέρει σίγουρα;
Τελικά μου τις φάγανε. Συνενόηση μπουζούκι... Όλοι θα γυρίσουν με 7+ μερες άδεια και εγώ με το ζόρι δύο. Εκει που πάνε όλα καλά βρίσκουν κάτι να σου σπάσουν τα νεύρα... Ε. Σ
Καλησπέρα παιδιά! Μπορεί να μου πείτε αν κάποιος έχει άδεια τώρα στις 4 του μήνα 12ήμερη λόγω θητείας στην Κύπρο, αν το Πάσχα παίρνει πάλι άδεια; Και αν ναι, πόσες μέρες; Ευχαριστώ!
Καλημέρα παιδιά... Έχω επιλεγεί Για ΕΛΔΥΚ και φεύγω σε περίπου μια εβδομάδα. Μια ερώτηση έχω να κάνω...26 Νοεμβρίου έχω την ορκωμοσία του πτυχίου μου. Πόσο πιθανό είναι να πάρω άδεια για να πάω στην ορκωμοσία?