Αλεξιπτωτιστές: Γενικές Πληροφορίες
8μηνοι υπηρετουν κανονικα στις ειδικες δυναμεις, υπαρχει ξεχωριστο θεμα στο φορουμ, ψαξε και θα ενημερωθεις πληρως!

Για να υπηρετησει κανεις ειδικες δυναμεις, και ειδικοτερα αλεξιπτωτα πρεπει να ειναι υποχρεος ΠΛΗΡΟΥΣ θητειας. Τουλαχιστον ετσι ηταν οταν υπηρετουσα εγω. Απο κει και περα εχω ακουσει πως καποιοι παρουσιαζονται με οριζοντα να πανε ειδικες δυναμεις, και αφου παρουν το μπερε κλπ, καπου στους 6 μηνες δηλωνουν πως υπαγονται σε διαταξεις μειωμενης θητειας κλπ κλπ, και τελικως απολυονται στους 8. ΔΕ ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο, και εφοσον ισχυει δε ξερω ποσο αξιοπιστα εφαρμοζεται. Κανε μια ερωτηση και στη στρατολογια ή ακομα καλυτερα στη διευθυνση ειδικων δυναμεων
8Μηνους στα Αλεξίπτωτα δεν παίρνουν όπως πολύ σωστά γράφει ο ΔΕΑ_2αμαλ και αυτό ισχύει ακόμη. Όποιος πιτσιρικάς θέλει ντε και καλά να υπηρετήσει στα Αλεξίπτωτα μπορεί πολύ απλά να δηλώσει να υπηρετήσει πλήρη θητεία (9μηνο).
Μια χαρά υπηρετούν 8μηνοι στα Αλεξίπτωτα, με το που τελειώνεις την ΣΧΑΛ δηλώνεις 8μηνο και δεν σε κουνάει κανείς από εκεί μετά, υπηρέτησε φίλος πριν 1 χρόνο εκεί.
Το με το που τελειώνεις την ΣΧΑΛ δηλώνεις 8μηνο πολύ απλά δεν υπάρχει. Το αν είσαι πλήρους θητείας ή όχι το δηλώνεις από την αρχή και όχι στην πορεία.
Υπάρχουν πολλά παιδιά που το δήλωσαν στην πορεία ή κατά την διάρκεια του ΣΒΕΑ και τους έστειλαν είτε σε Ορεινή Μοίρα, είτε σε Αμφίβια.
Ελάχιστες περιπτώσεις (με βύσμα) στάλθηκαν σε μονάδες Πεζοναυτών.
Όσο για τον φίλο σου, άσε με να έχω τις αμφιβολίες μου για το αν όντως υπηρέτησε στα Αλεξίπτωτα ως 8μηνος.
ΥΓ: Παλιότερα που η θητεία ήταν 12μηνο πράγματι ένας 9μηνος μπορούσε να υπηρετήσει στα Αλεξίπτωτα.
Πλέον αυτό έχει αλλάξει
Υπάρχουν πολλά παιδιά που το δήλωσαν στην πορεία ή κατά την διάρκεια του ΣΒΕΑ και τους έστειλαν είτε σε Ορεινή Μοίρα, είτε σε Αμφίβια.
Ελάχιστες περιπτώσεις (με βύσμα) στάλθηκαν σε μονάδες Πεζοναυτών.
Όσο για τον φίλο σου, άσε με να έχω τις αμφιβολίες μου για το αν όντως υπηρέτησε στα Αλεξίπτωτα ως 8μηνος.
ΥΓ: Παλιότερα που η θητεία ήταν 12μηνο πράγματι ένας 9μηνος μπορούσε να υπηρετήσει στα Αλεξίπτωτα.
Πλέον αυτό έχει αλλάξει

- aris 1943
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 1
- Ενδιαφέροντα: Πολεμικες Τεχνες
Σε Αυτο εχει δικιο ο ΔΥΚ οι 8αμηνοι δεν μπορουν να πανε αλεξιπτωτα εκτος αν θελησουν να κανουν 9 μηνες με τιποτα ν υπηρετησε αλεξιπτωα σαν 8αμηνος ουτε μια στο εκατομμυριο
δε με σέβεσαι τότε θα με φοβάσαι
Δεν εχω λογο να γραφω μπουρδες, ο φιλος μου υπηρετησε 8μηνο, ειχε παει κρητη μετα σχαλ και μετα ασπροπυργο, απολυθηκε απο εκει και ητανε και εκπαιδευτης, οποιος θελει ας το πιστεψει!
Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα!Θελω να κανω καποιες ερωτησεις. Καταρχας να πω οτι ειμαι σπουδαστης ιδιωτικου ιεκ και το καλοκαιρι τελειωνω.
Οποτε θελω να παω κατευθειαν στρατο. Αναβολη εχω μεχρι το 2018. Πρεπει να την κοψω καποια συγκεκριμενη στιγμη για να μου ερθει το χαρτι; Ποτε παιρνουν συνηθως ; Πχ τον Αυγουστο υπαρχει περιπτωση;
Δευτερο. Οταν περασα επιλογη δεν ειχα δηλωσει ειδικες δυναμεις, αλλα τωρα αποφασισα πως θελω παρα πολυ και ηταν λαθος μου τοτε. Υπαρχει περιπτωση οταν κανω αναβολη να ξαναπερασω επιλογη η τωρα χαθηκαν οι ειδικες δυναμεις για μενα;
Για την ακριβεια θελω να παω στα αλεξιπτωτα. Παιρνουν η οχι κληρωτους αλεξιπτωτηστες; Αν ναι δεν ξερω αν ο σωματοτυπος μου κανει για εκει (αν και απο καποια προσφατα βιντεο που εχω δει στο youtube υοηρετησαν και ατομα σαν αεμενα). Ειμαι 1.69 και περιπου 60 κιλα. Τελος στις ειδικες δυναμεις και συγκεκριμενα στα αλεξιπτωτα, τι παιζει απο φυσικη ασκηση; Δηλαδη γυμναζονται εκει; Τρεχουν; Θα δυναμωσω (οχι τπτ το διαστημικο) Φευγοντας απο εκει (αν γινεται να παω); Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις απλα δεν εχω ιδεα και σκεφτηκα οτι εδω ειναι το καταλληλο μερος! Σας ευχαριστω προκαταβολικα, Μανωλης!
Οποτε θελω να παω κατευθειαν στρατο. Αναβολη εχω μεχρι το 2018. Πρεπει να την κοψω καποια συγκεκριμενη στιγμη για να μου ερθει το χαρτι; Ποτε παιρνουν συνηθως ; Πχ τον Αυγουστο υπαρχει περιπτωση;
Δευτερο. Οταν περασα επιλογη δεν ειχα δηλωσει ειδικες δυναμεις, αλλα τωρα αποφασισα πως θελω παρα πολυ και ηταν λαθος μου τοτε. Υπαρχει περιπτωση οταν κανω αναβολη να ξαναπερασω επιλογη η τωρα χαθηκαν οι ειδικες δυναμεις για μενα;
Για την ακριβεια θελω να παω στα αλεξιπτωτα. Παιρνουν η οχι κληρωτους αλεξιπτωτηστες; Αν ναι δεν ξερω αν ο σωματοτυπος μου κανει για εκει (αν και απο καποια προσφατα βιντεο που εχω δει στο youtube υοηρετησαν και ατομα σαν αεμενα). Ειμαι 1.69 και περιπου 60 κιλα. Τελος στις ειδικες δυναμεις και συγκεκριμενα στα αλεξιπτωτα, τι παιζει απο φυσικη ασκηση; Δηλαδη γυμναζονται εκει; Τρεχουν; Θα δυναμωσω (οχι τπτ το διαστημικο) Φευγοντας απο εκει (αν γινεται να παω); Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις απλα δεν εχω ιδεα και σκεφτηκα οτι εδω ειναι το καταλληλο μερος! Σας ευχαριστω προκαταβολικα, Μανωλης!
Καλησπέρα Μανώλη. Αρχικά, να σου πω πως δεν έχω υπηρετήσει ακόμη αλλά είχα και γω κάποιες απορίες και οι περισσότερες μου λύθηκαν διαβάζοντας τα θέματα που υπάρχουν.
Οι απορίες σου ήδη υπάρχουν και είναι πολύ πιθανόν το θέμα που άνοιξες να κλείσει.
Για να καταταγείς με συγκεκριμένη ΕΣΣΟ θα πρέπει να διακόψεις την αναβολή σου σε κάποιο ΚΕΠ ή στρατολογικό γραφείο μέσα στα παρακάτω χρονικά διαστήματα:
1. Με την Α'/ΕΣΣΟ (Ιανουάριος) -> Από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου του προηγούμενου της κατατάξεως έτους.
2. Με τη Β'/ΕΣΣΟ (Μάρτιος) -> Από 1 Νοεμβρίου του προηγούμενου της κατάταξης έτους μέχρι 1 Iανουαρίου του έτους κατάταξης
3. Με την Γ'/ΕΣΣΟ (Μάιος) -> Από 2 Ιανουαρίου μέχρι 28 Φεβρουαρίου του έτους κατατάξεως (ή 29 Φεβρουαρίου εφόσον το έτος είναι δίσεκτο)
4. Με τη Δ'/ΕΣΣΟ (Ιούλιος) -> Από 1 Μαρτίου μέχρι 30 Απριλίου του έτους κατατάξεως
5. Με την Ε'/ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριος) -> Από 1 Μαΐου μέχρι 30 Ιουνίου του έτους κατατάξεως
6. Με τη ΣΤ'/ΕΣΣΟ (Νοέμβριος) -> Από 1 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου του έτους κατατάξεως
Έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις ειδικές δυνάμεις είτε όταν κόψεις την αναβολή είτε όταν θα είσαι ήδη στο κέντρο. Στο κέντρο θα σας ρωτήσουν ποιοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στις ειδικές δυνάμεις.
Αλεξιπτωτιστές παίρνουν, αρκεί βέβαια να είσαι καλά στην υγεία σου διότι, μάλλον, οι περισσότεροι γενικότερα στις ειδικές δυνάμεις κόβονται στις ιατρικές εξετάσεις. Επίσης, δεν πρέπει να έχεις μυωπία πάνω απο 2.5 σύνολο και στα δυο μάτια. Και προφανώς να πιάνεις τα όρια των αθλητικών δοκιμασιών.
Φυσικά και γυμνάζονται καθημερινά - περισσότερο από άλλες μονάδες του στρατού.
Τέλος, εκτός από δοκιμασίες κλπ, θα πρέπει να το θες πραγματικά. Διότι θέλει ψυχή.
Καλή τύχη και καλή αναζήτηση!:)
Οι απορίες σου ήδη υπάρχουν και είναι πολύ πιθανόν το θέμα που άνοιξες να κλείσει.
Για να καταταγείς με συγκεκριμένη ΕΣΣΟ θα πρέπει να διακόψεις την αναβολή σου σε κάποιο ΚΕΠ ή στρατολογικό γραφείο μέσα στα παρακάτω χρονικά διαστήματα:
1. Με την Α'/ΕΣΣΟ (Ιανουάριος) -> Από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου του προηγούμενου της κατατάξεως έτους.
2. Με τη Β'/ΕΣΣΟ (Μάρτιος) -> Από 1 Νοεμβρίου του προηγούμενου της κατάταξης έτους μέχρι 1 Iανουαρίου του έτους κατάταξης
3. Με την Γ'/ΕΣΣΟ (Μάιος) -> Από 2 Ιανουαρίου μέχρι 28 Φεβρουαρίου του έτους κατατάξεως (ή 29 Φεβρουαρίου εφόσον το έτος είναι δίσεκτο)
4. Με τη Δ'/ΕΣΣΟ (Ιούλιος) -> Από 1 Μαρτίου μέχρι 30 Απριλίου του έτους κατατάξεως
5. Με την Ε'/ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριος) -> Από 1 Μαΐου μέχρι 30 Ιουνίου του έτους κατατάξεως
6. Με τη ΣΤ'/ΕΣΣΟ (Νοέμβριος) -> Από 1 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου του έτους κατατάξεως
Έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις ειδικές δυνάμεις είτε όταν κόψεις την αναβολή είτε όταν θα είσαι ήδη στο κέντρο. Στο κέντρο θα σας ρωτήσουν ποιοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στις ειδικές δυνάμεις.
Αλεξιπτωτιστές παίρνουν, αρκεί βέβαια να είσαι καλά στην υγεία σου διότι, μάλλον, οι περισσότεροι γενικότερα στις ειδικές δυνάμεις κόβονται στις ιατρικές εξετάσεις. Επίσης, δεν πρέπει να έχεις μυωπία πάνω απο 2.5 σύνολο και στα δυο μάτια. Και προφανώς να πιάνεις τα όρια των αθλητικών δοκιμασιών.
Φυσικά και γυμνάζονται καθημερινά - περισσότερο από άλλες μονάδες του στρατού.
Τέλος, εκτός από δοκιμασίες κλπ, θα πρέπει να το θες πραγματικά. Διότι θέλει ψυχή.
Καλή τύχη και καλή αναζήτηση!:)
- _KOURSAROS_
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 6
manos959 έγραψε:Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα!Θελω να κανω καποιες ερωτησεις. Καταρχας να πω οτι ειμαι σπουδαστης ιδιωτικου ιεκ και το καλοκαιρι τελειωνω.
Για την ακριβεια θελω να παω στα αλεξιπτωτα. Παιρνουν η οχι κληρωτους αλεξιπτωτηστες; Αν ναι δεν ξερω αν ο σωματοτυπος μου κανει για εκει (αν και απο καποια προσφατα βιντεο που εχω δει στο youtube υοηρετησαν και ατομα σαν αεμενα). Ειμαι 1.69 και περιπου 60 κιλα. Τελος στις ειδικες δυναμεις και συγκεκριμενα στα αλεξιπτωτα, τι παιζει απο φυσικη ασκηση; Δηλαδη γυμναζονται εκει; Τρεχουν; Θα δυναμωσω (οχι τπτ το διαστημικο) Φευγοντας απο εκει (αν γινεται να παω) ; Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις απλα δεν εχω ιδεα και σκεφτηκα οτι εδω ειναι το καταλληλο μερος! Σας ευχαριστω προκαταβολικα, Μανωλης!
Καλησπέρα και σε εσένα,4 ΕΣΣΟ υπάρχουν ανά έτος,Α' Β' Γ' Δ', εγώ την είχα κόψει Απρίλιο του 2010 και τον Μάιο έμπαινε η 2010 Β' ΕΣΣΟ αλλά από την στρατολογία μου είπαν ότι με έβαλαν για 2010 Γ' ΕΣΣΟ δηλαδή 17 Αυγούστου. Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να κόψεις την αναβολή σου περίπου 3 μήνες πριν τι ημερομηνία που θες να μπεις, όσο αυτό είναι δυνατό.
Το αν δήλωσες ή όχι στην επιλογή ειδικές δυνάμεις δεν έχει σημασία η μόνη διαφορά είναι ότι αν δήλωνες υπήρχε το ενδεχόμενο να παρουσιαστείς στο ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο) και θα γλίτωνες τα αθλήματα εισαγωγής. Ο σωματότυπος σου είναι μια χαρά, στην ΣΧΑΛ μέχρι να έρθει η ημέρα να τελειώσει η ΣΒΕΑ και να πάρεις την πουλάδα θα έχει καλό καψόνι και θα δυναμώσεις, μετά εξαρτάτε που θα πας και ποιος θα είναι ο Διοικητής της μοίρας. Τρέξιμο, κάμψεις κοιλιακούς έχει κάθε μέρα σε όλες τις μοίρες, τουλάχιστον όσο ήμουν μέσα.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Καλησπερα σας! Εχω μερικες ερωτησεις και θα ηταν χρησιμο αν με βοηθουσατε!
Λοιπον,μπορει να μπει ο οποιοσδηποτε για αλεξιπτωτιστες; Εχω ακουσει ιστοριες για βισματα γι'αυτο. Επισης γνωριζετε τον μισθο για καθε αλμα; Ή αν γενικα υπαρχουν αλλα στρατευματα τα οποια πληρωνουν; Μη με παρεξηγισετε, αγαπαω τον στρατο απλα εχω αναγκη και τα χρηματα
Λοιπον,μπορει να μπει ο οποιοσδηποτε για αλεξιπτωτιστες; Εχω ακουσει ιστοριες για βισματα γι'αυτο. Επισης γνωριζετε τον μισθο για καθε αλμα; Ή αν γενικα υπαρχουν αλλα στρατευματα τα οποια πληρωνουν; Μη με παρεξηγισετε, αγαπαω τον στρατο απλα εχω αναγκη και τα χρηματα
- _KOURSAROS_
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 6
Χρηστος έγραψε:Καλησπερα σας! Εχω μερικες ερωτησεις και θα ηταν χρησιμο αν με βοηθουσατε!
Βύσμα χρειάζεται λόγο των χρημάτων, οποιοσδήποτε δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να χωράς από τις πόρτες για να κάνεις τις 5 πτώσης για την πουλάδα, άλλες μονάδες που πληρώνονται είναι στην Κύπρο, ΕΛΔΥΚ δηλαδή, έχει πεζικό, ΚΔ, Τεθωρακισμένα. Κανεις δεν σε παρεξηγεί. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι 1700 σύνολο.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Καλησπερα στην παρεα!Ειχα γραψει και παλαιοτερα μυνημα εδω γιατι ηθελα να ρωτησω καποια γενικα πραγματα για τα αλεξιπτωτα. Τωρα θελω να κανω μια αλλη ερωτηση. Πριν 1 μηνα πηγα σε καρδιολογο (στρατιωτικος καρδιολογος) για μια εξεταση. Θα σας πω ακριβως τι μου ειπε μετα την εξεταση: "Αριστος, δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα εκτος απο ενα φυσηματακι το οποιο το εχει το 60% του πλυθησμου και μια προπτοτικη ταση". Προπτοτικη ταση μου ειπε οτι δεν ειναι αξιο αναφορας, και μου εξηγησε οτι οταν συστελεται η καρδια απλα κανει μια μικρη κοιλια κατι τετοιο δεν θυμαμαι καλα, αλλα μου ειπε οτι δεν επηρεαζει καθολου την υγεια μου. Τον ρωτησα αν μπορω να καταταγω στις ειδικες δυναμεις (αλεξιπτωτα αν με παρουν) και μου ειπε δεν θα εχω κανενα προβλημα. Εγω ομως επειδη δεν ειμαι σιγουρος, θελω να μου πειτε τι ισχυει γενικα σε αυτο το θεμα. Υπαρχει περιπτωση οταν με εξετασουν και τα δουν αυτα να φαω δρομο; Επισης να πω οτι στα 20 χρονια που ζω δεν ειχα ποτε προβλημα σχετικο με αυτο, παλαιοτερα επαιζα και ποδοσφαιρο και ημουνα κανθε μερα στο τρεξιμο...
Αυτο που σου ειπε ο ιδιωτης γιατρος, κατα πασα πιθανοτητα θα σου πει και ο καρδιολογος στο στρ νοσοκομειο. Εκτος αν πεσεις σε μυστηρια περιπτωση δε νομιζω πως θα εχεις προβλημαmanos959 έγραψε: Καλησπερα στην παρεα!Ειχα γραψει και παλαιοτερα μυνημα εδω γιατι ηθελα να ρωτησω καποια γενικα πραγματα για τα αλεξιπτωτα. Τωρα θελω να κανω μια αλλη ερωτηση. Πριν 1 μηνα πηγα σε καρδιολογο (στρατιωτικος καρδιολογος) για μια εξεταση. Θα σας πω ακριβως τι μου ειπε μετα την εξεταση: "Αριστος, δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα εκτος απο ενα φυσηματακι το οποιο το εχει το 60% του πλυθησμου και μια προπτοτικη ταση". Προπτοτικη ταση μου ειπε οτι δεν ειναι αξιο αναφορας, και μου εξηγησε οτι οταν συστελεται η καρδια απλα κανει μια μικρη κοιλια κατι τετοιο δεν θυμαμαι καλα, αλλα μου ειπε οτι δεν επηρεαζει καθολου την υγεια μου. Τον ρωτησα αν μπορω να καταταγω στις ειδικες δυναμεις (αλεξιπτωτα αν με παρουν) και μου ειπε δεν θα εχω κανενα προβλημα. Εγω ομως επειδη δεν ειμαι σιγουρος, θελω να μου πειτε τι ισχυει γενικα σε αυτο το θεμα. Υπαρχει περιπτωση οταν με εξετασουν και τα δουν αυτα να φαω δρομο; Επισης να πω οτι στα 20 χρονια που ζω δεν ειχα ποτε προβλημα σχετικο με αυτο, παλαιοτερα επαιζα και ποδοσφαιρο και ημουνα κανθε μερα στο τρεξιμο...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης