Αλεξιπτωτιστές: Γενικές Πληροφορίες
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 44
Καλησπέρα κι από μένα παιδιά. Τον Νοέμβρη παρουσιάζομαι στη Θήβα, στο Πυροβολικό. Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι εάν από εκεί μπορώ να δηλώσω να πάω στα αλεξίπτωτα ή το Πυροβολικό θεωρείται κάποιου είδους ειδικότητα και δεν μπορώ να το αλλάξω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ναι μπορείς, απ'όλα τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων περνάνε κλιμάκια Ειδικών Δυνάμεων.
Καλησπέρα παλικάρια!
Έχω μια απορία και θα ημουν ευγνώμων σε όποιον μπορεί να βοηθήσει! Θέλω απο μικρό παιδί να μπω στα αλεξίπτωτα αλλά λόγω πρωταθλητισμού στην πάλη, έβγαλα κήλη στη μέση μου. Ξέρω ότι δεν πρέπει καν να το δηλώσω για να μπώ Ι1, πόσο μάλλον ειδικές δυνάμεις. Υπάρχει περίπτωση να χειροτερέψει το πρόβλημα μου απο τις πτώσεις;
Επίσης, επειδή αδυνατώ οικονομικά να υπηρετήσω τη θητεία μου σκεφτόμουν αν δεν πάω αλεξίπτωτα να πάω στην 35ΜΚ στη Κύπρο. Γνωρίζει κάποιος αν οι μισθοί στην Κύπρο είναι ίδιοι ή μειώθηκαν, γιατί κάτι τέτοιο άκουσα;
Έχω μια απορία και θα ημουν ευγνώμων σε όποιον μπορεί να βοηθήσει! Θέλω απο μικρό παιδί να μπω στα αλεξίπτωτα αλλά λόγω πρωταθλητισμού στην πάλη, έβγαλα κήλη στη μέση μου. Ξέρω ότι δεν πρέπει καν να το δηλώσω για να μπώ Ι1, πόσο μάλλον ειδικές δυνάμεις. Υπάρχει περίπτωση να χειροτερέψει το πρόβλημα μου απο τις πτώσεις;
Επίσης, επειδή αδυνατώ οικονομικά να υπηρετήσω τη θητεία μου σκεφτόμουν αν δεν πάω αλεξίπτωτα να πάω στην 35ΜΚ στη Κύπρο. Γνωρίζει κάποιος αν οι μισθοί στην Κύπρο είναι ίδιοι ή μειώθηκαν, γιατί κάτι τέτοιο άκουσα;
Καλησπερα, με τη μεση σου σιγουρα θα δυσκολευτεις τοσο στις ροες οσο και στα αλματα. Και γενικα σε οποιο καταδρομικο τμημα και να πας, τοσο οι δραστηριοτητες γενικα οσο και οι πορειες με το μπερκιν θα σε επιβαρυνουν σιγουρα. Για τις αποδοχες στην Κυπρο δε γνωριζω σχετικα. Δε θελω να σε αποθαρρυνω, σκεψου το κατα ποσο αξιζει το ρισκο για την υγεια σου, μαζεψε μερικες γνωμες ακομα και αξιλογησε τα. Φιλικα
@ΔΕΑ_2αμαλ: Αδερφέ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Θα το σκεφτώ λίγο καλύτερα, θα μαζέψω όσο περισσότερες γνώμες μπορώ και θα αποφασίσω όταν μπώ!
Έχω ακόμη μία ερώτηση. Τα χρήματα που παίρνουν οι αλεξιπτωτιστές για τα άλματα τα παίρνουν αφού απολυθούν ή την περίοδο που κάνουν τα άλματα;
Έχω ακόμη μία ερώτηση. Τα χρήματα που παίρνουν οι αλεξιπτωτιστές για τα άλματα τα παίρνουν αφού απολυθούν ή την περίοδο που κάνουν τα άλματα;
Όντως ρε παιδιά ξέρει κανείς πότε παίρνουν τα χρήματα για τα άλματα οι αλεξιπτωτιστές?
Στην 1η Μαλ τα χρηματα τα πηραμε μετα απο 2 μηνες αφου απολυθηκαμε. Στην 2α Μαλ τα πηραν αμεσως μετα την απολυση νομιζω. Μιλαω για τις σειρες 327-328 (ειχαμε περασει 2 σειρες μαζι ΣΒΕΑ).
Καλησπερα παιδια, με συγχωρειτε για την ετεροχρονισμενη απαντηση. Το ποτε θα παρετε τα χρηματα του επιδοματος επικινδυνοτητας εχει να κανει συνηθως με την χρονικη αποσταση της ολοκληρωσης των εκπαιδευτικων αλματων απο το χρονο απολυσης. Δηλαδη το ποσο διαστημα σας απομενει μεχρι να απολυθειτε, απο τη στιγμη που κανετε το 5ο αλμα. Κατα προσεγγιση μεσολαβουν συνηθως 2-3 μηνες απο τη στιγμη που περαιωνετε την εκπαιδευση του αλεξιπτωτιστου, μεχρι να ερθουν τα χρηματα. Αν ειστε εν υπηρεσια οταν ερθουν, σας καλουν απ τη διαχειριση χρηματικου να παραλαβετε, εαν εχετε απολυθει, θα σας παρουν τηλεφωνο να σας ειδοποιησουν και απο κει και περα ειτε πηγαινετε εκ νεου στη μοιρα να τα παρετε ή σας τα καταθετουν σε λογαριασμο στην τραπεζα.
Καλησπερα. Στο περιοδευον ειχα δηλωσει ε. Δ. Αλεξιπτωτα... Τελικα παρουσιαζομαι στης 21 γεναρη στο 2/39 ΣΕ (μεσολογγι). Τι πρεπει να κανω για να υπαρξει καποια πιθανοτητα να παω αλεξιπτωτα.
Παιδιά καλησπέρα!
Παρουσιάζομαι Σπάρτη 27/1 και για να γράφω εδω προφανώς θέλω να δηλώσω αλεξίπτωτα. Έχω να ρωτήσω τα εξής.
Η 1η Μαλ στο Μάλεμε λειτουργεί απλά σα κέντρο νεοσύλλεκτων, ή μπορεί να περάσεις και ΣΒΕΑ εκεί;(θέλω να εξετάσω την πιθανότητα να βρεθώ Μάλεμε μετά απο το ΚΕΕΔ)
Επίσης θα ήθελα κάποιος να μου πει τη σειρά που ακολουθείται άπαξ και σε επιλέξουν, όπως και το τι γίνεται όταν τελειώσουν οι 4 εβδομάδες της ΣΒΕΑ. Πχ. Αν κάποιος τελειώσει ΣΒΕΑ, μένει στο στρατόπεδο όπου τελείωσε ή τον στέλνουν αλλού;
Ευχαριστώ
Παρουσιάζομαι Σπάρτη 27/1 και για να γράφω εδω προφανώς θέλω να δηλώσω αλεξίπτωτα. Έχω να ρωτήσω τα εξής.
Η 1η Μαλ στο Μάλεμε λειτουργεί απλά σα κέντρο νεοσύλλεκτων, ή μπορεί να περάσεις και ΣΒΕΑ εκεί;(θέλω να εξετάσω την πιθανότητα να βρεθώ Μάλεμε μετά απο το ΚΕΕΔ)
Επίσης θα ήθελα κάποιος να μου πει τη σειρά που ακολουθείται άπαξ και σε επιλέξουν, όπως και το τι γίνεται όταν τελειώσουν οι 4 εβδομάδες της ΣΒΕΑ. Πχ. Αν κάποιος τελειώσει ΣΒΕΑ, μένει στο στρατόπεδο όπου τελείωσε ή τον στέλνουν αλλού;
Ευχαριστώ
Καλησπερα, η 1η μαλ ειναι μοναδα, που σημαινει πως με το περας της εκπαιδευσεως νεοσυλλεκτου στο ΚΕΕΔ, εφοσον σταλεις εκει, θα περασεις εκει το ΤΠΕΝ για να παρεις το μπερε αλλα και το υπολοιπο της θητειας σου, ΠΛΗΝ του ΣΒΕΑ, το οποιο θα περασεις ανυπερθετως στη ΣΧΑΛ στον Ασπροπυργο. Για να στο πω οσο πιο απλα γινεται, η πορεια σου εφοσον ξεκινησεις απο ΚΕΕΔ και σημαδευεις μαλεμε, θα ειναι καπως ετσι: Καταταξη ΚΕΕΔ-παραμονη περιπου 20 μερες για εκπαιδευση νεοσυλλεκτου ("σχολειο μαχητη"). Αθλητικες δοκιμασιες για αλεξιπτωτα, εφοσον διελθεις παιρνεις μεταθεση για μια απ τις 2 μοιρες. Πας στη μοιρα, περνας τα ΤΠΕΝ για το μπερε. Εν μεσω ασκησεων/εκπαιδευσεως κλπ κλπ περιμενεις να ξεκινησει το επομενο ΣΒΕΑ. Οταν ειδοποιηθειτε για την εναρξη του σχολειου, σας διωχνουν με φυλλο πορειας για ΣΧΑΛ. Ξεκινατε εκπαιδευση εκει, η οποια θα κρατησει τουλαχιστον 4 εβδομαδες. Αυτο εξαρταται απ τον καιρο, διαθεσιμοτητα αεροσκαφων κλπ. Εφοσον πανε ολα καλα, σας απονεμονται οι πτερυγες και φευγετε πισω για μαλεμε, οπου και ροκανιζετε το χρονο, και παλι με πορειες/βολες/αντικειμενα/κανα αλματακι ισως κλπ κλπ, μεχρι να απολυθειτε. Αυτα, ελπιζω να βοηθησα, καλη θητεια!
Ρε μαγκες αν καποιος ειναι 8 μηνιτης εχει πιθανοτητες να τον παρουν για αλεξιπτωτα ; αν δεν περασεις τα αθληματα που ειναι πιο πιθανο να σε στειλουν σε 10 μερες μπαινω κ το σκεφτομαι πολυ σοβαρα... τωρα γνωριζοντας την αναξιοκρατεια που επικρατει θελω να ξερω το πιθανοτητες εχω παρενθεση 8 μηνο λογω αναπηριας πατερα παιζει καποιο ρολο αν μπορω να περασω την εκπαιδευση μονο στον ασπροπυργο; ΕΕυχαριστω οποιον απαντησει
Ως 8μηνιτης, εκ προοιμιου, ΔΕ μπορεις να υπηρετησεις στις Ειδικες Δυναμεις, απ οσο ειμαι σε θεση να ξερω. Μπορεις ομως να ΜΗ κανεις χρηση της "εκπτωσης" στη θητεια σου, και να υπηρετησεις κανονικα ως 9μηνης υποχρεωσης οπουδηποτε. Εαν καποιος αποτυχει στα αθληματα για μεταθεση σε μοιρα αλεξιπτωτιστων, μπορει να μετατεθει οπουδηποτε αλλου, σε μοναδες ειδικων δυναμεων, αναλογως των υπηρεσιακων αναγκων
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες