Αλεξιπτωτιστές: Γενικές Πληροφορίες

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Άβαταρ μέλους
SaRoy
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από SaRoy »

Εγώ μέχρι τώρα ποιό πολλά έχω χαλάσει στα μεταφορικά παρά μέσα! Ειδικά άμα πας και 1 μάλ όπως εγώ άστο γα... Το!
arnold
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από arnold »

Καλησπερα σας, ειμαι 19 ετων και θελω να μπω στους αλεξιπτωτιστες, και θα ηθελα να μαθω αν εκτος απο αλματα στατικου ιμαντα, κανουν και ελευθερη πτωση...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από D.Y.K »

arnold έγραψε:Καλησπερα σας, ειμαι 19 ετων και θελω να μπω στους αλεξιπτωτιστες, και θα ηθελα να μαθω αν εκτος απο αλματα στατικου ιμαντα, κανουν και ελευθερη πτωση...

Όχι, οι έφεδροι κάνουν άλματα μόνο με στατικό ιμάντα.

Άβαταρ μέλους
JKostas
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από JKostas »

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την βοήθεια που προσφέρετε.

Είμαι 22 χρονών και μόλις αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό σε σχολή του εξωτερικού. Θα καταταγώ τον Σεπτέμβριο και επειδή έχω σκοπό από μικρός να υπηρετήσω στις Ε. Δ. Και ειδικότερα στα Αλεξίπτωτα έκανα πρόσφατα και Laser έτσι ώστε η μυωπία να μην φανεί εμπόδιο στις εξετάσεις. Είμαι προπονητής και έχω μαύρη ζώνη στο τζούντο. Είχα κάποια προβλήματα στα γόνατα (ελαφριά προβλήματα στο μηνίσκο/σύνδεσμο) αλλά τίποτα τόσο σοβαρό ώστε να μπορέσει να με διακόψει από την προπόνηση (Όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν τα γράφω για να παινευτώ, αλλά μόνο και μόνο για να σας διευκολύνω στις απαντήσεις σας, αν υπάρχουν).
1. Σε περίπτωση τραυματισμού υπάρχει περίπτωση να σε κόψουν;
2. Οι συντηρήσεις ισχύουν;(Δε θα το κάνω για τα λεφτά, ούτε για τα μόρια, ρωτάω απλά για ενημέρωση)
3.(Το πιο σημαντικό) Έχω ακούσει πολλά, από ανθρώπους πού πήγανε και γενικά, για τα λεγόμενα βύσματα. Είναι κάτι που με έχει στενοχωρήσει πολύ, δεν τρέφω αυταπάτες βέβαια ξέρω σε ποιά χώρα ζώ, απλά η ιδέα οτι ένα "βύσμα" είναι αρκετό για να κοπεί ένα "μαχίμι" είναι το μόνο που με ανησυχεί για το θέμα.

Με συγχωρείτε για το μεγάλο πόστ και ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

JKostas έγραψε: Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την βοήθεια που προσφέρετε. Είμαι 22 χρονών και μόλις αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό σε σχολή του εξωτερικού. Θα καταταγώ τον Σεπτέμβριο και επειδή έχω σκοπό από μικρός να υπηρετήσω στις Ε. Δ. Και ειδικότερα στα Αλεξίπτωτα έκανα πρόσφατα και Laser έτσι ώστε η μυωπία να μην φανεί εμπόδιο στις εξετάσεις. Είμαι προπονητής και έχω μαύρη ζώνη στο τζούντο. Είχα κάποια προβλήματα στα γόνατα (ελαφριά προβλήματα στο μηνίσκο/σύνδεσμο) αλλά τίποτα τόσο σοβαρό ώστε να μπορέσει να με διακόψει από την προπόνηση (Όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν τα γράφω για να παινευτώ, αλλά μόνο και μόνο για να σας διευκολύνω στις απαντήσεις σας, αν υπάρχουν).1. Σε περίπτωση τραυματισμού υπάρχει περίπτωση να σε κόψουν;2. Οι συντηρήσεις ισχύουν;(Δε θα το κάνω για τα λεφτά, ούτε για τα μόρια, ρωτάω απλά για ενημέρωση) 3.(Το πιο σημαντικό) Έχω ακούσει πολλά, από ανθρώπους πού πήγανε και γενικά, για τα λεγόμενα βύσματα. Είναι κάτι που με έχει στενοχωρήσει πολύ, δεν τρέφω αυταπάτες βέβαια ξέρω σε ποιά χώρα ζώ, απλά η ιδέα οτι ένα "βύσμα" είναι αρκετό για να κοπεί ένα "μαχίμι" είναι το μόνο που με ανησυχεί για το θέμα. Με συγχωρείτε για το μεγάλο πόστ και ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις
1. Εξαρταται απο το βαθμο του τραυματισμου, αν ειναι κατι σοβαρο και χρειαστεις νοσηλεια, πρακτικα σημαινει πως θα χασεις χρονο απ τον κυκλο εκπαιδευσεως και κατα πασα πιθανοτητα θα σε κοψουν. Αυτο ισχυει για το ΤΠΕΝ (εκπαιδευση για να παρεις το μπερε). Για το ΣΒΕΑ (σχολειο αλεξιπτωτιστων) αν τραυματιστεις κατα την επιγειο και αναγκαστεις να απουσιασεις απ την εκπαιδευση, και παλι χανεις το σχολειο αλλα υπαρχει και πιθανοτητα να σε κανουν rollback στο επομενο σχολειο. Ειναι στη διακριτικη ευχερεια του διοικητη το τι θα γινει. Εαν τραυματιστεις στα αλματα, αφου αναρρωσεις (αν προλαβαινεις μεχρι την απολυση σου) θα σε ξαναβαλουν λογικα να κανεις αλματα με το επομενο σχολειο.2. Το επιδομα επικινδυνοτητας το παιρνεις κανονικα, για τους οπλιτες ειναι κατα προσεγγιση 1200-1300 ευρω, για τους δοκιμους 1600-1700.3. Στο στρατο οπου και να πας καποιος θα μιλαει για βυσματα. Βασικα ειναι μια απ τις 2 λεξεις που θα ακους πιο συχνα απο οτιδηποτε αλλο. Η αλλη ειναι το "***** ". Εφοσον πληρεις τα τυπικα προσοντα (μιλι, καμψεις, ελξεις κλπ) δεν υπαρχει πιθανοτητα να σε εκτοπισει κανενας, ο, τι και αν ακουσεις εκει μεσα ή και εδω μεσα. Επιπροσθετως εχε κατα νου, πως η καταφυγη "με φαγαν τα βυσματα" ειναι η αγαπημενη δικαιολογια των υπηρετουντων αποτυχημενων. Θα καταλαβεις τι εννοω. Σχετικα με τα πρωτα που γραφεις: Με τα ματια δε θα χεις προβλημα, αλλα δε χρειαζεται να πεις και σε κανενα οτι εκανες laser. Με τα γονατα υπαρχει ενα θεμα γιατι καταπονουνται εξαιρετικα στην επιγειο εκπαιδευση στα αλεξιπτωτα, ειδικα στις "ροες". Ειναι το κομματι που θα κανετε προπονηση στις προσγειωσεις. Εκει θα χρειαστει να κινηθεις συντηρητικα και να προσεχεις πολυ. Καλα να περασεις και καλη θητεια
Rigel
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Rigel »

Καλησπερα.

Ως εφεδρος ο αριθμος των αλματων που εκτελει καποιος ποιος ειναι; Εκτος απο τα 5 για την πουλαδα ποσα παραπανω θα γινουν περιπου;
Με ατομο που πηγε πριν απο 2 χρονια στην 2η ΜΑΛ μου ειπε οτι εκτελεσε συνολικα 5+6 αλματα.11 αλματα μου φανηκαν πολλα για εφεδρο. Επισης μου ειπε οτι σαν ειδικοτητα ειχε ελευθερος σκοπευτης (ακροβολιστης θα ηταν βεβαια στην ουσια) και εφερε το barrett.050. Ειναι δυνατον να γινει κατι τετοιο με εφεδρο οπλιτη;

Και τελος, οι εκπαιδευτες ειναι εφεδροι παλαιοτερων σειρων ή μονιμα στελεχη; Αν ισχυει το 1ο με τι κριτηρια επιλεγονται;

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Rigel έγραψε: Καλησπερα.

Ως εφεδρος ο αριθμος των αλματων που εκτελει καποιος ποιος ειναι; Εκτος απο τα 5 για την πουλαδα ποσα παραπανω θα γινουν περιπου; Με ατομο που πηγε πριν απο 2 χρονια στην 2η ΜΑΛ μου ειπε οτι εκτελεσε συνολικα 5+6 αλματα.11 αλματα μου φανηκαν πολλα για εφεδρο. Επισης μου ειπε οτι σαν ειδικοτητα ειχε ελευθερος σκοπευτης (ακροβολιστης θα ηταν βεβαια στην ουσια) και εφερε το barrett.050. Ειναι δυνατον να γινει κατι τετοιο με εφεδρο οπλιτη;

Και τελος, οι εκπαιδευτες ειναι εφεδροι παλαιοτερων σειρων ή μονιμα στελεχη; Αν ισχυει το 1ο με τι κριτηρια επιλεγονται;

καλησπερα,5-8 αλματα υπολογισε να κανεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ, μαζι με τα εκπαιδευτικα, και αυτο αν τελειωσεις νωρις το ΣΒΕΑ. Δεν γινονται πολλα αλματα ενεκα κρισης, και σε οσα γινονται κοιτανε να στριμωξουν στελεχη για να συντηρηθουν. Ο φιλος σου εκ προοιμιου σε παπατζωνε, αποκλειεται να χρεωθηκε barrett για τη θητεια του. Στη διμοιρια του ενδεχομενως να ειχε την ιδιοτητα "τυφεκιοφορος ακροβολιστης/ελ. Σκοπευτης" αλλα αυτο ειναι καθαρα εικονικο και δεν θα εκτελεσε ποτε καθηκοντα ελ. Σκοπευτη. Για το ρολο αυτο υπαρχουν στελεχη, που εχουν τελειωσει και το σχετικο σχολειο, στη Ρεντινα. Οι εκπαιδευτες και στα ΠΕΝ και στο ΣΒΕΑ ειναι και εφεδροι και στελεχη. Οι εφεδροι που επιλεγονται για εκπαιδευτες γινονται με απευθειας προταση του διμοιριτη τους ή και του ιδιου του διοικητη. Αν σε ενδιαφερει να γινεις εκπαιδευτης, φροντισε να εισαι αποδοτικος στις αθλητικες δραστηριοτητες, βαθια πειθαρχημενος και να δειξεις καλο προφιλ στους προισταμενους σου (προσωπικη γνωμη). ΥΓ: Η τοποθετηση σου σαν εκπαιδευτης στη ΣΧΑΛ, απαιτει και να μετατεθεις στη ΣΧΑΛ, η οποια ειναι πολυ ελκυστικος προορισμος καθοτι τοσο οι εκπαιδευτες οσο και οι υπολοιποι οπλιτες του λοχου διοικησεως εχουν ελαφρυ προγραμμα οταν δεν "τρεχει" σχολειο στη μοναδα.
Άβαταρ μέλους
earendil
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από earendil »

Καλησπέρα,
Θέλω να παρουσιαστώ Νοέμβριο και θέλω να δηλώσω ΑΛΕΞ/ΣΤΕΣ. Επειδή ίσως έχω ακόμα κάποιες εκκρεμότητες με τη σχολή μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου, μπορεί κανείς που υπηρέτησε πρόσφατα ή υπηρετεί ακόμα 2α ΜΑΛ να ενημερώσει για το τι παίζει με τις εξόδους/διανυκτερεύσεις αυτή την περίοδο τόσο κατά την εκπαίδευση στο ΚΕΕΔ, στη ΣΧΑΛ και αργότερα στη μονάδα;
(Πχ διάβασα στις πρώτες σελίδες ότι στη ΣΧΑΛ αφήνουν ένα 2ωρο τις καθημερινές, ισχύει ακόμα;)
Δεν ρωτάω για 1η ΜΑΛ γιατί αν με στείλουν εκεί η έξοδος δεν θα με ωφελεί και ιδιαίτερα.
Οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.

Συγχαρητήρια για το φόρουμ, εξαιρετική δουλεία! :)
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

earendil έγραψε: Καλησπέρα, Θέλω να παρουσιαστώ Νοέμβριο και θέλω να δηλώσω ΑΛΕΞ/ΣΤΕΣ. Επειδή ίσως έχω ακόμα κάποιες εκκρεμότητες με τη σχολή μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου, μπορεί κανείς που υπηρέτησε πρόσφατα ή υπηρετεί ακόμα 2α ΜΑΛ να ενημερώσει για το τι παίζει με τις εξόδους/διανυκτερεύσεις αυτή την περίοδο τόσο κατά την εκπαίδευση στο ΚΕΕΔ, στη ΣΧΑΛ και αργότερα στη μονάδα;(Πχ διάβασα στις πρώτες σελίδες ότι στη ΣΧΑΛ αφήνουν ένα 2ωρο τις καθημερινές, ισχύει ακόμα;) Δεν ρωτάω για 1η ΜΑΛ γιατί αν με στείλουν εκεί η έξοδος δεν θα με ωφελεί και ιδιαίτερα. Οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Συγχαρητήρια για το φόρουμ, εξαιρετική δουλεία!:)
Καλησπερα, στο κεεδ σαν νεοσυλλεκτος θα εχεις πιθανως 2 εξοδους, μια καθε σαββατοκυριακο. Εφοσον πας 2α μαλ, εχε υποψιν σου γενικα πως το προγραμμα ειναι τοσο γεματο που στις εξοδους σου θα προσβλεπεις σε ξεκουραση και χαλαρωση παρα σε οτιδηποτε αλλο. Κατα τη διαρκεια πεν και σβεα οι εξοδοι γινονται τα σαββατοκυριακα αν θυμαμαι καλα. Οταν τελειωσεις τα σχολεια σου και επανακαμψεις στη μοιρα, οι εξοδοι ειναι πιο τακτικες, εφοσον βεβαια δεν υπαρχει καποια δραστηριοτητα/ασκηση, δεν εχεις υπηρεσια ή εισαι τιμωρημενος. Σε γενικες γραμμες θα σε συμβουλευα να βαλεις σε μια παρενθεση το κομματι σπουδες οσο εισαι στρατευμενος στις ειδικες δυναμεις. Αιτιολογικα του στυλ "εχω υποχρεωσεις στη σχολη, πρεπει να παω να δωσω μαθημα κλπ" μετα βιας και γινονται αποδεκτα και μονο απο λοχαγους διαμαντια βλεπε μιχαιλιδη, μπασιουκα κλπ. Καλη θητεια και καλα αλματα
Άβαταρ μέλους
earendil
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από earendil »

ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:
earendil έγραψε: Καλησπέρα, Θέλω να παρουσιαστώ Νοέμβριο και θέλω να δηλώσω ΑΛΕΞ/ΣΤΕΣ. Επειδή ίσως έχω ακόμα κάποιες εκκρεμότητες με τη σχολή μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου, μπορεί κανείς που υπηρέτησε πρόσφατα ή υπηρετεί ακόμα 2α ΜΑΛ να ενημερώσει για το τι παίζει με τις εξόδους/διανυκτερεύσεις αυτή την περίοδο τόσο κατά την εκπαίδευση στο ΚΕΕΔ, στη ΣΧΑΛ και αργότερα στη μονάδα;(Πχ διάβασα στις πρώτες σελίδες ότι στη ΣΧΑΛ αφήνουν ένα 2ωρο τις καθημερινές, ισχύει ακόμα;) Δεν ρωτάω για 1η ΜΑΛ γιατί αν με στείλουν εκεί η έξοδος δεν θα με ωφελεί και ιδιαίτερα. Οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Συγχαρητήρια για το φόρουμ, εξαιρετική δουλεία!:)
Καλησπερα, στο κεεδ σαν νεοσυλλεκτος θα εχεις πιθανως 2 εξοδους, μια καθε σαββατοκυριακο. Εφοσον πας 2α μαλ, εχε υποψιν σου γενικα πως το προγραμμα ειναι τοσο γεματο που στις εξοδους σου θα προσβλεπεις σε ξεκουραση και χαλαρωση παρα σε οτιδηποτε αλλο. Κατα τη διαρκεια πεν και σβεα οι εξοδοι γινονται τα σαββατοκυριακα αν θυμαμαι καλα. Οταν τελειωσεις τα σχολεια σου και επανακαμψεις στη μοιρα, οι εξοδοι ειναι πιο τακτικες, εφοσον βεβαια δεν υπαρχει καποια δραστηριοτητα/ασκηση, δεν εχεις υπηρεσια ή εισαι τιμωρημενος. Σε γενικες γραμμες θα σε συμβουλευα να βαλεις σε μια παρενθεση το κομματι σπουδες οσο εισαι στρατευμενος στις ειδικες δυναμεις. Αιτιολογικα του στυλ "εχω υποχρεωσεις στη σχολη, πρεπει να παω να δωσω μαθημα κλπ" μετα βιας και γινονται αποδεκτα και μονο απο λοχαγους διαμαντια βλεπε μιχαιλιδη, μπασιουκα κλπ. Καλη θητεια και καλα αλματα

Ευχαριστώ πολύ φίλε. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Kostakis_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Kostakis_ »

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι καινούργιος στα στρατολογικά καθώς στο forum και θα ήθελα να με πληροφορήσει κάποιος για κάποια πράγματα, τη στιγμή που αντί να καλύψω τις απορίες μου, δημιούργησα και άλλες διαβάζοντας τη συζήτηση από την αρχή μέχρι το τέλος, αφού ο καθένας λέει τα δικά του.

Δεν έχω πάει ακόμα φαντάρος μιας και δε μου έστειλαν ειδοποίηση ακόμα, απλά έχω περάσει περιοδεύων και τώρα αρχίζω να ασχολούμαι με το θέμα.

Πρώτον, μπορεί κάποιος να μου πει με σιγουριά εάν δέχονται ακόμα αλεξιπτωτιστές στις ειδικές δυνάμεις; Εάν όχι τότε σε στέλνουν να κάνεις κανονικά τη θητεία σου όταν περάσεις όλα τα αθλήματα ή σε κάποιο άλλο όπλο;(Σώμα. Δεν ξέρω. Σας είπα, τα έχω μπλέξει. Διαφωτήστε με σας παρακαλώ).

Δεύτερον, εάν πας κάπου αλλού, για παράδειγμα στους αμφίβιους ή στα ΛΟΚ, κάνεις καλή εκπαίδευση ή πήζεις στην αγγαρεία; Δε με πειράζουν οι αγγαρείες, απλά αν είναι να τις κάνω στο 80% και την εκπαίδευση στο 20% τότε καλύτερα τις κάνω σαν απλός φαντάρος (ούτως ή άλλως, δε νιώθω κάτι ιδιαίτερο για τη στολή, την πουλάδα ή τον μπερέ), αφού μόνο η εμπειρία της εκπαιδεύσεως με ενδιαφέρει.

Τρίτον και τελευταίον, εάν μπορώ να περάσω τα αθλήματα ως αλεξιπτωτιστής, είναι αλήθεια ότι θα μου φάνε τη θέση τα βύσματα επειδή οι πτώσεις πληρώνονται ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Έχω επίσης μια μεγάλη απορία: Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε θα το καταλάβω, αλλά πως είναι δυνατόν με βάση προηγούμενα posts που διάβασα να παίρνουν τόσο εύκολα τα βύσματα και να τους κρατάνε εάν οι περισσότεροι δεν είναι κατάλληλοι για αυτό; Δεν υπάρχει ο φόβος ατυχημάτων ή τίποτα τέτοιο;

Η δική σας άποψη επάνω στο θέμα μετράει. Συμφωνείτε με την ιδέα των Ε. Δ. Ή όχι. Γιατί έχω ακούσει πως δεν έχει καμία σχέση με παλαιότερη εποχή και είναι μόνο για το ''φαίνεσθαι'' το θέμα.

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Καλησπερα!

1) Ναι, παιρνουν ακομα κληρωτους αλεξιπτωτιστες.

2) Εκπαιδευση γινεται. Δε μπορω να σου πω αν ειναι καλη καθως δε ξερω πως αντιλαμβανεσαι το "καλη". Οπουδηποτε και αν πας θα περασεις ΠΕΝ, για να παρεις το μπερε. Το επιπεδο δυσκολιας της εκπαιδευσης κινειται σε βατα επιπεδα, απο κει και περα υπαρχει μια μικρη διαβαθμιση αναλογως με τον διοικητη, το σχολαρχο/λοχαγο και βεβαια τη μοναδα. Περαν αυτου θα δεις πως οταν μιλαμε για εκπαιδευση στον Ε. ς, η συντριπτικη πλειονοτητα των κυκλων εκπαιδευσεως ειναι, χονδροειδως,80% καταπονηση,20% εκπαιδευση. Βεβαια και για αυτο υπαρχει λογος ετσι;[;) ]

3) Σε μεγαλο ποσοστο αυτο δεν ισχυει, ειδικα για τους αλεξιπτωτιστες. Απο τη στιγμη που περνας τα αθληματα δεν γινεται να εκτοπιστεις. Απο κει και περα και να περασει καποιος "ακαταλληλος" η πορεια του μεσα στη μοιρα εχει τοσους σταθμους οπου καπου θα σκονταψει οπωσδηποτε, και παλι ειδικοτερα στους αλεξιπτωτιστες. Αν δε μπορεις δε θα σε λυπηθει κανενας και οι διοικητες προτιμουν να διωξουν κοσμο παρα να τους κρατησουν κατ υπερβαση και να βρεθουν προ ευθυνων αν γινει κατι.

Εκτος του οτι οι περισσοτεροι διοικητες ειναι για το γουστο τους εκει, κατι ΟΥΚ, πρωην ΕΤΑ κλπ που δεν εχουν κατι να χασουν και ουτε νομιζω πως θα επηρεαζονται απο πλαγιες πιεσεις. Δυσκολο να στο εξηγησω περισσοτερο. Οσους ακους να νιαουριζουν οτι ηθελαν αλεξιπτωτα αλλα τους κοψαν τα βυσματα, στο 99% των περιπτωσεων ΔΕΝ ηθελαν να πανε, ή φοβοντουσαν (οπως ολοι μας, αλλα περισσοτερο) το αεροπλανο και εκαναν στροφη για αλλες μοναδες.

4) Οπου και αν πας ο καθενας λεει τα δικα του. Ακομα και ο οπλιτης 2 μηνες παλιοτερος απ το νεο πιστευει οτι η δικια του πορεια ηταν πιο δυσκολη απ τον νεωτερο, ανεξαρτητως του αν καναν τα ιδια ακριβως αντικειμενα, πολλω δε μαλλον οταν καποιος υπηρετησε 20 χρονια πριν. Οι ειδικες δυναμεις αλλα και το στρατευμα γενικοτερα ειναι μια ιδεα. Καποιοι πανε εχοντας στο μυαλο τους τη σημαια, αλλοι σκεφτομενοι τα μορια για να μπουν στην πυροσβεστικη να τον παιζουν.

Προσωπικα στη θητεια μου ρωτησα παρα πολλους, οπλιτες τε και δοκιμους, "γιατι ηρθες εδω; ". Απο αυτους 2-3 μου απηντησαν "για την υπηρεσια προς το εθνος". Οι υπολοιποι για τα μορια, για την εμπειρια, για να παρω καινουριο GLX κλπ. Ελπιζω να σε βοηθησα, καλη θητεια
Katsa
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Katsa »

Γεια σας μπαίνω Νοεμβριο και θα πάω αλεξίπτωτα έχω και ενα βισματακι που θα τα κανονίσει.. Η ερώτηση μου είναι πόσες πτώσεις θα κάνω σαν 9μηνητης πόσες σαν έφεδρος αμα μπω και τι λεφτά περνούν για σιντιριση ; ευχαριστώ πολυ
Άβαταρ μέλους
asa13
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από asa13 »

Καλησπέρα τον Νοέμβρη ήρθε η σειρά μου να μπω στρατό. Έχω δήλωση πεζικό άλλο θα τους πω ότι θέλω να πάω αλεξιπτωτιστής. Είμαι 183υψος και 95 κιλά κάνω 7 έλξεις 42 κοιλιακούς 45 κάψεις και το μίλι το κάνω 6.30 με 6,50. Η Ερώτηση μου είναι αν θα έχω κάποιο πρόβλημα στα αθλήματα (αν και δεν πιστεύω) η στα κιλά (κάνω αυστηρή δίαιτα να χάσω όσα περισσότερα μπορώ) Ευχαριστώ

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης