Αλεξιπτωτιστές: Γενικές Πληροφορίες

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από D.Y.K »

Είμαι εγώ μέσα στον Στρατό και σου λέω ότι παίρνουν κανονικότατα έφεδρους ακόμη.
Άβαταρ μέλους
Ma8ios
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Ma8ios »

Τέλεια ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις!
Τώρα το μόνο που περιμένω ειναι να έρθει ο Ιούλιος.
Xaro5

Δημοσίευση από Xaro5 »

2012 Δ ΕΣΣΟ απολύθηκα πριν 2 μήνες περίπου. Η 2013 Α είχε έρθει στη 2α ΜΑΛ αλλά δεν ξέρω αν πήγανε σχολείο για να κάνουν άλματα. Το σίγουρο είναι οτι τα άλματα έχουν μειωθεί πολύ. Αν κάνεις περισσότερα απο 5 στο σύνολο της θητείας σου τυχερός θα είσαι. Απολύθηκα με 8, ενώ εκπαιδευτές σειρές μου απολύθηκαν με 5...
....

Δημοσίευση από .... »

Μπορει να πας μπορει και οχι κατευθειαν στο μεγαλο πευκο και να μην πας μολις φτασεις στο κεντρο οποιουδηποτε πεζικου θα κανεις μια δηλωση οτι θελεις να συμετασχεις στις ειδικες δυναμεις θα περασεις κατι ευκολα αθληματα και θα σε παρουν στα σιγουρα, επισης παιρνουν απο ολες τις εσσο αλεξιπτωτιστες και δεν υπαρχει οριο ηληκιας η πιο πολλοι ειναι 18 χρονων που πανε το προβλημα ομως σε αυτο ειναι ενα οι πιο πολλοι δηλωνουν αλεξιπτωτα και ετσι ειναι δυσκολο να σε επιλεξουν επισης για να πας αλεξιπτωτα πρεπει να περασεις αθληματα ακομα και απο το πευκο και ολα αυτα στα λεει 324 εσσο δηλαδη 8 μηνων ορεινος καταδρομεας που εχει παει και πευκο

Άβαταρ μέλους
OutlawGR
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από OutlawGR »

Για σας μπαινω μαρτιο, δηλωσα ειδικες δυναμεις και θελω Να παω αλεξιπτωτα πως Θα γινει Αυτο. Ευχαριστω και Μπραβο για το forum.
Άβαταρ μέλους
expedition
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από expedition »

OutlawGR έγραψε:Για σας μπαινω μαρτιο, δηλωσα ειδικες δυναμεις και θελω Να παω αλεξιπτωτα πως Θα γινει Αυτο. Ευχαριστω και Μπραβο για το forum.
Θα το δηλώσεις στο Κ. Ε. Ε. Δ. Όταν παρουσιαστείς Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tvonp
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από tvonp »

Καλησπέρα σε όλους και ειλικρινή συγχαρητήρια για τη δουλειά του forum. Αρχικά, είμαι 24 χρονών και σκέφτομαι να κόψω την αναβολή σπουδών, και Να καταταγώ τον Νοέμβρη. Στη σελίδα της στρατολογίας εμφανίζομαι κατανεμημένος στον Στρατό Ξηράς.

Διάβασα αρκετά προσεκτικά τα περισσότερα από θέματα του forum που μ' ενδιαφέρουν και έλυσα τις περισσότερες απορίες μου, όμως λόγω του ότι πολλές από τις απαντήσεις είναι πλέον αρκετά παλιές, θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε κάποια πράγματα.

Με ενδιαφέρει να υπηρετήσω στους Αλεξιπτωτιστές και απ' όσα έχω διαβάσει αυτό πρέπει να το δηλώσω μόλις διακόψω την αναβολή μου. Μετά θα παρουσιαστώ στο ΚΕΕΔ είτε όπου αλλού γράφει το χαρτί και στη δεύτερη περίπτωση θα περάσει επιτροπή στους οποίους θα το δηλώσω και θα περάσω κάποια αθλήματα. Σωστά;

Είναι καλύτερα να παρουσιαστεί κάποιος στο ΚΕΕΔ ή έχει τις ίδιες πιθανότητες να τον στείλουν στους Αλεξιπτωτιστές και από αλλού; Επίσης, βύσμα δεν έχω. Οι παλιότερες απαντήσεις στο αντίστοιχο θέμα αναφέρουν ότι το βύσμα είναι απαραίτητο, ενώ νεώτερες απαντήσεις υποστηρίζουν το αντίθετο λόγω της ανάγκης για στελέχωση της ΜΑΛ στα Χανιά. Γνωρίζει κανείς τι από αυτά ισχύει πλέον;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή σας.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από Greek_Army »

Για τα Αλεξίπτωτα δίνεις διαφορετικά αθλήματα από αυτά που δίνουν οι καταδρομείς (ΛΟΚ-ΜΑΚ), οπότε είτε παρουσιαστείς στο ΚΕΕΔ είτε σε άλλο κέντρο τις ίδιες πιθανότητες έχεις να πας.

Τώρα για στελέχωση κτλπ είναι μπούρδες, το βύσμα πάντα βοηθάει, η μετάθεση είναι άλλη ιστορία και δεν έχει να κάνει με το πόσοι τελικά θα γίνουν αλεξιπτωτιστές αλλά με τις υπηρεσίες που ορίζει ο εκάστοτε διοικητής.
Άβαταρ μέλους
tvonp
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από tvonp »

Επειδή δεν έχω μεγάλη εξοικείωση, μετάθεση είναι το πού θα σε στείλουν (δηλαδή εν προκειμένω Ασπρόπυργο ή Χανιά) και όχι το αν θα γίνεις τελικά αλεξιπτωτιστής, σωστά;

Επίσης, αν κατάλαβα καλά, το βύσμα βοηθάει, αλλά δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας, άπαξ και περνάς τα αθλήματα.

Άβαταρ μέλους
OutlawGR
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστω παιδες
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από Greek_Army »

tvonp έγραψε:Επειδή δεν έχω μεγάλη εξοικείωση, μετάθεση είναι το πού θα σε στείλουν (δηλαδή εν προκειμένω Ασπρόπυργο ή Χανιά) και όχι το αν θα γίνεις τελικά αλεξιπτωτιστής, σωστά;

Επίσης, αν κατάλαβα καλά, το βύσμα βοηθάει, αλλά δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας, άπαξ και περνάς τα αθλήματα.

Σαν Αλεξιπτωτιστής θα πας σε μια από τις 2 ΜΑΛ, τώρα τι κόσμο έχει η κάθε ΜΑΛ και πόσα άτομα χρειάζονται για υπηρεσίες είναι άλλο θέμα.

Το βύσμα βοηθάει, μπορεί εσύ να κάνεις καλύτερες επιδόσεις και ένας άλλος που θα τα πάει χειρότερα από εσένα αλλά έχει βύσμα θα σε φάει Εικόνα.
Άβαταρ μέλους
tvonp
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από tvonp »

Καταλαβαίνω. Ευχαριστώ πάρα πολύ, φίλε Greek_Army για τη βοήθεια.
Άβαταρ μέλους
OutlawGR
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Και Κατι τελευταιο Στα αλεξιπτωτα παιρνεις τιποτα λεφτα?
Άβαταρ μέλους
expedition
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από expedition »

OutlawGR έγραψε:Και Κατι τελευταιο Στα αλεξιπτωτα παιρνεις τιποτα λεφτα;
Εάν δεν έχει αλλάξει κάτι τελευταία που δε νομίζω πληρώνεσαι ανά άλμα (ρίψη) κάποιο ποσό.
Άβαταρ μέλους
OutlawGR
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστώ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες