Αλεξιπτωτιστές: Γενικές Πληροφορίες

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από dimitris mak »

Τυπος! Φτιαξε λογαριασμο να τα πουμε προσωπικα!
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

ΟΑΑΕΕ02 έγραψε:Λοιπον ενα ενα. Εμπλοκη, κυριολεκτικα, παθαινει ενα οπλο οταν μπλοκαρει. Μεταφορικα τωρα, εμπλοκη ειναι οταν πρεπει να βγεις εξοδουχος και λογω υποχρεωσεων της μοναδας, ασκησεις -υπηρεσιες, μενεις μεσα στο στρατοπεδο

Μάλλον άλλο εννοούσε το παιδί. Εμπλοκή για το αλεξίπτωτο είναι όταν μπλέκεται ενα απο τα σκοινια στον θόλο του αλεξιπτώτου δημιουργόντας το λεγόμενο ''οκτάρι''. Εκείνη τη στιγμή τραβάς απότομα τα σκοινιά να ξεμπλοκάρει, αν δεν γίνει αυτό, τότε ανοίγεις εφεδρικό.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από Greek_Army »

Τα τελευταία μηνύματα μεταφέρθηκαν

1η ΜΑΛ - Μάλεμε
Άβαταρ μέλους
karabill
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από karabill »

Καλησπερα. Τον σεπτεμβρη σκευτομαι να κανω διακοπη σπουδων για ενα χρονικο διαστημα ωστε να κανω την θητεια μου. Θελω να παω αλεξιπτωτα αλλα με ενημερωσαν χωρις μεγαλη σιγουρια οτι παιρνουν πλεον μονο ΥΕΑ, ΕΠΟΠ, Υπαξιωματικους και Αξιωματικους. Ισχυει; Αν μπω απο την θητεια ΥΕΑ θα κανω τους 6 μηνες εξτρα θητειας και μετα θα πρεπει να κανω αλεξιπτωτα; Ποσο καιρο θα παρει δηλαδη γιατι δεν λεει να παρατησω και τις σπουδες μου.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Όχι δεν ισχύει.

Για τους ΥΕΑ έχουμε ξεχωριστά θέματα.
tsiko
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από tsiko »

Καλησπερα παιδια, θα ηθελα να μου λυσετε μερικες αποριες αν γνωριζετε... πριν μερικες μερες ορκιστηκα (αυλωνα-υγειονομικο) και με πηραν στην 2α μαλ οπως ειχα επιλεξει, το θεμα ομως ειναι οτι με πανε πρωτα για εκπαιδευση στο κεεδ σε αντιθεση με αλλους...

μηπως ειναι λογω του οτι με πηραν νοσοκομο και αν ναι τι γινεται ; Θα περασω εκει τ. Πεν η ειναι αλλη εκπαιδευση για τους νοσοκομους... ;

επισης σαν νοσοκομος μετα θα κανω κανονικα εκπαιδευση και πτωσεις ;

ευχαριστω προκαταβολικα, αν ξερει καποιος να μου εξηγησει 2 πραγματα γιατι εεχω μπερδευτει...

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

tsiko έγραψε:Καλησπερα παιδια, θα ηθελα να μου λυσετε μερικες αποριες αν γνωριζετε... πριν μερικες μερες ορκιστηκα (αυλωνα-υγειονομικο) και με πηραν στην 2α μαλ οπως ειχα επιλεξει, το θεμα ομως ειναι οτι με πανε πρωτα για εκπαιδευση στο κεεδ σε αντιθεση με αλλους...

μηπως ειναι λογω του οτι με πηραν νοσοκομο και αν ναι τι γινεται ; Θα περασω εκει τ. Πεν η ειναι αλλη εκπαιδευση για τους νοσοκομους... ;

επισης σαν νοσοκομος μετα θα κανω κανονικα εκπαιδευση και πτωσεις ;

ευχαριστω προκαταβολικα, αν ξερει καποιος να μου εξηγησει 2 πραγματα γιατι εεχω μπερδευτει...

Καλησπέρα και σε εσένα. Γενικές πληροφορίες μπορείς να βρείς στο τρέχον θέμα (14 σελίδες είναι) αλλά και σε αυτό

Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις (34 σελίδες).

αλλα και εδώ: Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση / Ασκήσεις (38 σελίδες).

Επειδή έχουν απαντηθεί αυτά, βασικός κανόνας του φόρουμ είναι να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια ήδη απαντημένα ερωτήματα, απλά ενημερωτικά στο λέω φίλε μου. Τώρα όσον αφορά την εκπαίδευση των υγειονομικάριων στίς ΕΔ, δες το πιο παραπλήσιο θέμα που έψαξα και βρήκα (αναφέρονται κάποια πράγματα, ίσως να σου κάνουν) εδώ

Άβαταρ μέλους
Kostas17
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Kostas17 »

Καλησπερα και καλη χρονια.
Ηθελα να ρωτησω ποιοι δικαιουνται να φορανε την "πουλαδα"
Σιγουρα οσοι προερχονται απο αλεξιπτωτα στο στρατο, αεροπορια στρατου, υποβρυχιοι καταστροφεις αλλα εκτος αυτου τι γινεται; Αποτι ξερω υπαρχουν σχολες αλεξιπτωτιστες αναγνωρισμενες απο το κρατος απο τις οποιες παιρνεις αποφοιτωντας Πτυχια που δινουν μορια σε διαγωνισμους ΕΔ και ΣΑ. Δικαιουνται αποφοιτοι των σχολων αυτων να φερουν πουλαδα στη στολη?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτό με τα μόρια προφανώς και δεν ισχύει αφού σε προκηρύξεις μοριοδοτείται μόνο η στρατιωτική θητεία, τώρα για το ποιοι δικαιούνται να φοράνε πουλάδα, σίγουρα αυτοί που έχουνε βγάλει την ΣΧΑΛ είτε έχουνε υπηρετήσει είτε έχουνε βγάλει το συγκεκριμένο σχολείο, γενικά για τις στολές υπάρχουν ΦΕΚ που αναφέρουν για τα διακριτικά κτλπ.
typos

Δημοσίευση από typos »

Πουλαδα μονο οσοι εχουν βγαλει ΣΒΕΑ και ελευθερας μονο οσοι εχουν βγαλει το σχολειο ελευθερας. Και τα 2 διεξαγονται απο τη ΣΧ. ΑΛ.
Η πουλαδα των πιλοτων (αεροπορια στρατου, πολεμικη αεροπορια κτλπ) ειναι διαφορετικη και δεν εχει καμια σχεση, πχ δεν εχει το αλεξιπτωτο στο κεντρο.
Οι ιδιωτικες σχολες επισης δεν εχουν καμια σχεση, τα διακριτικα ειναι μονο για τα σωματα ασφαλειας και δεν εχουν σχεση με τη πολιτικη ζωη, για παραδειγμα, εαν εξω εισαι δυτης/αυτοδυτης κτλπ δε σημαινει οτι μπορεις να φορας τα ιδια διακριτικα με οσους εχουν βγαλει αντιστοιχα στρατιωτικα σχολεια πχ ΣΥΚ/ΜΥΚ.

HellasHunter
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Ενδιαφέροντα: ΣΤΡΑΤΟΣ-ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ-ΔΙ.ΑΣ

Δημοσίευση από HellasHunter »

Θελω να ρωτησω κατι. Υπαρχει θεμα που να αναφερει πως μπορεις να μπεις στο Ε. Τ. Α ; Αν ναι μπορειτε να μου στειλετε με λινκ επειδη δεν βρισκω τιποτα (οποιος ξερεις ας στειλε και σε πμ)
-ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ- Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. (Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα)
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

HellasHunter έγραψε:Θελω να ρωτησω κατι. Υπαρχει θεμα που να αναφερει πως μπορεις να μπεις στο Ε. Τ. Α ; Αν ναι μπορειτε να μου στειλετε με λινκ επειδη δεν βρισκω τιποτα (οποιος ξερεις ας στειλε και σε πμ)

Καλησπέρα φίλε. Μπορείς να βρείς πληροφορίες από το 16σέλιδο topic.

ΕΤΑ - Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής

Eγώ που το βρήκα πρέπει να είμαι επιστήμονας!
asss
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από asss »

Γεια σας. Σημερα κοιταξα στο σιτε της στρατολογιας και με επελεξαν Εφοδιασμού Μεταφορών. Θα παρω αναβολη ετσι και αλλιως αλλα εγω θελω να παω αλεξιπτωτηστης. Πως θα γινει αυτο
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από D.Y.K »

asss έγραψε:Γεια σας. Σημερα κοιταξα στο σιτε της στρατολογιας και με επελεξαν Εφοδιασμού Μεταφορών. Θα παρω αναβολη ετσι και αλλιως αλλα εγω θελω να παω αλεξιπτωτηστης. Πως θα γινει αυτο

Δεν παίζει ρόλο το σε ποιό σώμα ή όπλο θα σε επιλέξουν να πας. Μπορείς να πας ΕΔ από παντού αρκεί να δηλώσεις ότι επιθυμείς όταν θα έρθει επιτροπή για να σας ρωτήσει το που θέλετε να υπηρετήσετε.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες