Εμπορικό ναυτικό: Θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 5
Η θητεία στο Π. Ν γίνεται σε πειραια (δν ξέρω που είναι ακριβώς το Π. Ν) μόνο;
Θα παρουσιαστείς στον Πόρο στο ΚΕΝ και μετά απο εκεί το πιθανότερο πλέον είναι να σε έχουν Σαλαμίνα.
Έχει και κορίτσια φίλε μου! Εάν κάνεις ΣΕΑ στο πολεμικό ναυτικό θές 16,5 μήνες.
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 1
Απ οτι καταλαβα ΣΕΑ και αλλους 16,5 μηνες; Απο β σε α ποσο ειναι η θαλασσια υπηρεσια; Ευχαριστω
Όχι για να καταλάβεις. Αν κάνεις την θητεία σου σαν δόκιμος σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό παίρνεις 10 μήνες θαλάσσιας υπηρεσίας. Άρα γλιτώνεις κάποιους μήνες θαλάσσιας υπηρεσίας για τον βαθμό του υποπλοιάρχου. Για Β σε Α είναι 36 όπως ανέφερες και εσύ.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 5
Δυκ, ο γκρέκο ανέφερε ότι οι απόφοιτοι των σχολών αέν, θα πραγματοποιούν την στρατιωτική τους θητεία στο σ. Ξ, αυτό που μου είχες πει ισχύει;
Του Εμπορικού Ναυτικό στο Στρατό Ξηράς;
Εγώ ξέρω ότι υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και παίρνουν και βαθμό. Εκτός και αν κάνω λάθος.
Εγώ ξέρω ότι υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και παίρνουν και βαθμό. Εκτός και αν κάνω λάθος.
Έτσι είπαν σε φιλαράκι μου που πήγε να σπάσει την αναβολή του στην στρατολογία του.
Ερωτηση.
Τελειωσα την Αεν Ασπροπυργου ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ...
Τον Αυγουστο κατατασσομαι στο Πολεμικο Ναυτικο να κανω τη θητεια μου η οποια θα διαρκεσει 12 μηνες...
Εχω σαν επιλογη να κανω 16μηνη θητεια και να παιρνω 600 ευρω;
Τελειωσα την Αεν Ασπροπυργου ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ...
Τον Αυγουστο κατατασσομαι στο Πολεμικο Ναυτικο να κανω τη θητεια μου η οποια θα διαρκεσει 12 μηνες...
- greko_27
- Υποστράτηγος
Γεωργιος έγραψε:Ερωτηση. Τελειωσα την Αεν Ασπροπυργου ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ...
Καλυτερα να ρωτησεις το στρατολογικο γραφειο της περιοχης σου.
Καλησπέρα παίδες,
σκέφτομαι να κάνω αίτηση στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού μέσω της κατηγορίας για εισαγωγή με απολυτήριο Λυκείου.
Ξέρετε εάν και οι εισακτέοι πάνε κατευθείαν να κάνουνε τη θητεία τους στο πολεμικό ναυτικό ή μόνο οι τελειόφοιτοι πάνε κατευθείαν;
Να σημειωθεί οτι το χαρτί στρατολογίας μου λέει πεζικό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
σκέφτομαι να κάνω αίτηση στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού μέσω της κατηγορίας για εισαγωγή με απολυτήριο Λυκείου.
Ξέρετε εάν και οι εισακτέοι πάνε κατευθείαν να κάνουνε τη θητεία τους στο πολεμικό ναυτικό ή μόνο οι τελειόφοιτοι πάνε κατευθείαν;
Να σημειωθεί οτι το χαρτί στρατολογίας μου λέει πεζικό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
- Στρατηγός
Μόνο οι απόφοιτοι της σχολής, όταν τελειώσεις την σχολή καταθέτεις το πτυχίο σου στην στρατολογία και σου γίνεται μετάταξη για το πολεμικό ναυτικό.
Καλησπερα σε ολους, διαβασα πολλα θεματα αλλα δεν βρηκα απαντηση στο ερωτημα μου για αυτο θα με συγχωρεσετε αν προσπερασα κατι που ηταν μπροστα μου!
Σεπτεμβρη παιρνω το πτυχιο μου ως Μηχανικος του Εμπορικου Ναυτικου. Το χαρτι της θητειας μου γραφει Στρατο ξηρας αλλα ξερω οτι με το πτυχιο μπορω να το αλλαξω. Γνωριζω οτι κανω 12μηνο ως ναυτης, αλλα επισης μου ειπαν οτι μπορω να μπω ως εφεδρος που ειναι 18 μηνες απο τους οποιους οι μισοι γραφονται και ως θαλασσια υπηρεσια.
Αν κανω λαθος ας με κατατοπισει καποιος σας παρακαλω και πως θα μπορεσω να δηλωσω εφεδρος;
Και κατι τελευταιο και ισως χαζο, υπαρχει καποια περιπτωση να δηλωσω η καποιος τροπος να με στειλουν Κρητη; Εκει τελειωσα τη σχολη μου και εκει σπουδαζει και ο αδερφος μου οποτε μιλαω απο αποψη οικονομιας καθαρα. Εχω αρκετους φιλους που εκαναν τη θητεια τους απο Ε. Ν στην Κρητη και για αυτο ρωταω!
Συγνωμη αν κουρασα με την αγνοια μου, ευχαριστω εκ των προτερων!
Σεπτεμβρη παιρνω το πτυχιο μου ως Μηχανικος του Εμπορικου Ναυτικου. Το χαρτι της θητειας μου γραφει Στρατο ξηρας αλλα ξερω οτι με το πτυχιο μπορω να το αλλαξω. Γνωριζω οτι κανω 12μηνο ως ναυτης, αλλα επισης μου ειπαν οτι μπορω να μπω ως εφεδρος που ειναι 18 μηνες απο τους οποιους οι μισοι γραφονται και ως θαλασσια υπηρεσια.
Αν κανω λαθος ας με κατατοπισει καποιος σας παρακαλω και πως θα μπορεσω να δηλωσω εφεδρος;
Και κατι τελευταιο και ισως χαζο, υπαρχει καποια περιπτωση να δηλωσω η καποιος τροπος να με στειλουν Κρητη; Εκει τελειωσα τη σχολη μου και εκει σπουδαζει και ο αδερφος μου οποτε μιλαω απο αποψη οικονομιας καθαρα. Εχω αρκετους φιλους που εκαναν τη θητεια τους απο Ε. Ν στην Κρητη και για αυτο ρωταω!
Συγνωμη αν κουρασα με την αγνοια μου, ευχαριστω εκ των προτερων!
Και 12μηνος να πας, θα πάρεις χαρτί υπηρεσίας. Κατά πάσα πιθανότητα ετοίμασε βαλίτσα για Σαλαμίνα για να μην συγχυστείς τελευταία στιγμή!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης