ΑΕΝ - Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Αγγελος

Δημοσίευση από Αγγελος »

Παιδια καλησπερα!
Περασα φετος απο πανελληνιες πλοιαρχος κ τωρα περιμενω τ αποτελεσματα για την πολη.
θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μ πει τι παιζει σχετικα με τους κανονες στις εστιες, μπορεις να βγαινεις οποτε θελεις ή ειναι σαν τον στρατο;
ευχαριστω!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Αγγελος έγραψε:Παιδια καλησπερα!
Περασα φετος απο πανελληνιες πλοιαρχος κ τωρα περιμενω τ αποτελεσματα για την πολη.
θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μ πει τι παιζει σχετικα με τους κανονες στις εστιες, μπορεις να βγαινεις οποτε θελεις ή ειναι σαν τον στρατο;
ευχαριστω!
Μόλις τελειώνει το μάθημα την κάνεις κατευθείαν για έξω, απο μια εσώκλειστη Σχολή που αναφέρεσαι εσυ. Ευχαριστώ.

λος

Δημοσίευση από λος »

Λοιπον... καλησπερα... ειμαι μαθητης της δευτερας λυκειου και ενδιαφερομαι αρκετα για την ΑΕΝ... και θελω να κανω καπιες ερωτισεις... 1) Ξερει κανεις τι παιζει με το νεο συστημα και την εισαγωγη στην σχολη;

2)εμαθα οτι τα λεφτα ειναι καλα( ποσα ειναι;)

3) πληρωνεσαι μονο οταν εισαι στην θαλασσα; δλδ οταν τους εξι μηνες δεν ταξιδευεις και εισαι στην στερια πσιτνειε τπτ...

4) τα καραβια εχουν ασυρματο ιντερνετ ωστε να εχουμε ψυχαγωγια;

5) οι σνθηκες σε τι ειδους καραβια πιδτευεται οτι ειναι καλητερες

6) τελος θελω αποψεις πλοιαρχων για το θεμα της δουλεις... πορονωμσι με τα πλοια αλλα δεν εχω πολυ εμπειρια με την θαλασσα... τι πρεπει να προσεξω;

ξανασκεψουτο

Δημοσίευση από ξανασκεψουτο »

θα σου απαντησω σε αυτα που γνωριζω¨1) μπορεις να μπεις με απολυτηριο ή πανελληνιες (εκτος αν αλλαξει το συστημα)

2) τα λεφτα εχουν μειωθει αρκετα αλλα αν πας για τα λεφτα καλυτερα να το ξεχασεις γιατι θα το μισησεις το επαγγελμα κ ηδη φαινεται οτι δεν το χεις

3) πληρωνεσαι μονο στην θαλασσα

4) αν εισαι τοσο κοινωνικος να ξερεις οτι ειναι λιγες οι εταιριες μεχρι στιγμης που εχουν ιντερνετ και το πληρωνεις... Επισης ισως αγορασεις καρτες απο τα λιμανια... Κ ισως εισαι απο τους ατυχους που βλεπουν την στερια μονο απο μακρια ή η πολη ειναι μακρια... Αναλογα σε τι πλοιο θα πας

5) οι συνθηκες δεν ειναι αντα οι καλυτερες αν σκεφτεις πως εχεις να κανεις με την φυση (θαλασσα, ομιχλες, τυφωνες κτλ), απο την αποψη του κοσμου που θα χεις μεσα, ολα ειναι σχετικα οποτε καλο ειναι να ξερεις τι λες κ να εχεις ουδετερη σταση για να αποφυγεις παρεξηγησεις κ εχθρες

6) τα παντα! Πρεπει να ενδιαφερθεις απο μονος σου να μαθεις τα παντα (ισως να χεις και βοηθεια απο τους αξιωματικους κ το πληρωμα). Να κανεις ερωτησεις σε οτι δεν ξερεις ή εχεις απορια και επιπλεον ψαξου κ μονος σου ή ζητα καθοδηγηση για το που μπορεις να βρεις το καθετι. Ολα αυτα θα σε βοηθησουν να γινεις καλος αξιωματικος αργοτερα. Προσπαθησε να μην λουφαρεις και να μην λες οχι σε ποια δουλεια σου αναθετουν (σε λογικα πλαισια παντα)

και κατι ακομα, μην παρεξηγηθεις αν σε κατσαδιασουν ειναι για το καλο σου, δεν ειναι ευκολη η ζωη του ναυτικου κ δεν εχει καμια σχεση με το οπως ηταν παλια... Πλεον εχει πολυ τρεξιμο κ πολλες απαιτησεις αλλα ξαναλεω αναλογα με τον τυπο πλοιου που θα σαι.

αν τελικα εισαχθεις στην σχολη, για το εκπαιδευτικο σου ταξιδι θα ψαξεις μονος σου και μην απορριψεις εταιρια λογω χρηματων γιατι δεν ξερεις αν θα σε παρει καποια αλλη, ασε που οι εταιριες μιλανε μεταξυ τους και συν της αλλης τα παιδια δυσκολευονται πολυ να βρουνε εταιρια με αποτελεσμα να χανουν εξαμηνα

λος

Δημοσίευση από λος »

Κοιτα φιλε. Τοτε που εγραψα το μυνημα δεν ειχα ψαξει γενικως τπτ. Δεν ηξερα πολλα. Τωρα ομως το εχω ψαξει πολυ... Ολοι γυρω μ ομως με αποτρεπουν (γονεις, φιλοι, φροντηστηριο). Δεν ξερω πραγματικα τι να σκεφτω. Θελω ακομη να ρωτησω καποια πραγματα:
1) μπορεις να διαλεξεις εσυ σε πια δρομολογια θα δουλευεις. Δλδ (Ευρωπη-Ασια). Ωστε να μην μπαινω καν ειρηνικο.
2) θελω ποιο λεπτομερη απαντηση για το ιντερνετ γτ ειναι πολυ σημαντικο για εμενα
3) στο πλοιο οι συνθηκες υγιηνης και γενικως συμβιωσης ειναι καλη;
4) πρεπει αναγκαστηκα να δουλεψω σε πλοιο με ελληνικη σημαια γτ αλλιως δεν μετρανε τα χρονια υπηρεσιας μ... Και τι γινετε αν ζησω στο εξωτερικο
5) μπορω να φυγω οποτε θελω (πχ. Στα 40 μ; )
6) Πειτε μ σας παρακαλω ποια πλοια θεωρειτε γενικως τα καλυτερα για ενα νεο παιδι που θελει να ασχοληθει με το επαγγελπμα;(τανκερ,LNG,cargo... )
7) πειτε αποψεις του επαγγελματος. Αγαπαω τα καραβια δεν εχω πολυ εμπειρια με θαλασσα... Ολοι με αποτρεπουν πειτε για οταν ησασταν εσεις στην θεση μ

Ευχατιστω εκ των προτερων ολους σας.:D

Sonia_athanasia
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Sonia_athanasia »

Καλημέρα σας!θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις γιατί βλέπω ότι τουλάχιστον από αυτό το site μπορούμε να πάρουμε απαντήσεις!

1) Είμαι απόφοιτος ΤΕΙ και συγκεκριμένα τει τηλεπικοινωνιών και δικτύων Και θέλω να μπω στις αεν στην σχολή μηχανικών, επειδή άκουσα πως η εισαγωγή των υποψηφίων γίνεται μόνο μέσα από πανελλήνιες ή με το απολυτήριο του λυκείου, για Μας τους αποφοίτους των ΤΕΙ ισχύει ο κανονισμός των κατατακτήριων εξετάσεων;

2) αν τελικά ισχύει ο κανονισμός των κατατακτήριων και για εμάς υπάρχει αυτό που υπάρχει σε άλλες σχολές "δηλαδή αν πας για δεύτερο πτυχίο απαλλάσσεται ο σπουδαστής από μαθήματα τα οποία ήταν κοινά με την σχολή που τελείωσε π. Χ. Στην περίπτωση μου η πληροφορική και η φυσική";

3) πότε πρέπει να κάνεις αίτηση για να πάρεις μέρος στις εξετάσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Μητσιδης
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Μητσιδης »

Ολοι γυρω μ ομως με αποτρεπουν (γονεις, φιλοι, φροντηστηριο). Δεν ξερω πραγματικα τι να σκεφτω. Θελω ακομη να ρωτησω καποια πραγματα:
1) μπορεις να διαλεξεις εσυ σε πια δρομολογια θα δουλευεις. Δλδ (Ευρωπη-Ασια). Ωστε να μην μπαινω καν ειρηνικο.
2) θελω ποιο λεπτομερη απαντηση για το ιντερνετ γτ ειναι πολυ σημαντικο για εμενα
3) στο πλοιο οι συνθηκες υγιηνης και γενικως συμβιωσης ειναι καλη;
4) πρεπει αναγκαστηκα να δουλεψω σε πλοιο με ελληνικη σημαια γτ αλλιως δεν μετρανε τα χρονια υπηρεσιας μ... Και τι γινετε αν ζησω στο εξωτερικο
5) μπορω να φυγω οποτε θελω (πχ. Στα 40 μ;)
6) Πειτε μ σας παρακαλω ποια πλοια θεωρειτε γενικως τα καλυτερα για ενα νεο παιδι που θελει να ασχοληθει με το επαγγελπμα;(τανκερ,LNG,cargo... )
7) πειτε αποψεις του επαγγελματος. Αγαπαω τα καραβια δεν εχω πολυ εμπειρια με θαλασσα... Ολοι με αποτρεπουν πειτε για οταν ησασταν εσεις στην θεση μ

Ευχατιστω εκ των προτερων ολους σας.:D
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 49

Δημοσίευση από D.Y.K »

Με συγχωρείς αλλά υπάρχει ολόκληρο φόρουμ με θέματα που καλύπτουν όλες σου τις απορίες.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να τα διαβάσεις και είμαι σίγουρος ότι θα σε καλύψουν πλήρως.

Εμπορικό Ναυτικό

Καλή ανάγνωση Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Μητσιδης
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Μητσιδης »

Φιλε το εχω φιαβασει ολο πιστεψε με... Αλλα δεν εχω παρει σαφες απαντησεις. Οκ μερικα μπορει ναι αλλα αν μπορει καποιος ας κανει τον κοπο οσο πιο απλα μπορει να μου απντησει. Πραγματικα το χρειαζομαι!
Άβαταρ μέλους
Coco97
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Coco97 »

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέος στο φόρουμ οπότε να με συγχωρέστε με για όποια τυχών λάθη! Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο θέμα ανήκει εδώ, έχω χαθεί λιγάκι... Εικόνα Λοιπόν είμαι 17 ετών και δίνω Πανελλήνιες φέτος. Θα ήθελα να περάσω σε κάποια σχολή του Εμπορικού ναυτικού που αν δεν κανω λάθως υπάρχουν οι κατηγορίες Πλοίαρχοι και μηχανικοί! Έχω κάποια ερωτήματα λοιπόν:1) Τι περιλαμβάνει η κάθε ειδικότητα;(Με τι θα ασχοληθώ δηλαδή αν γίνω πλοιαρχος και με τι αν γινω μηχανικός)
2) Ο Μέσος όρος μου θα είναι κάπου στο 18 με 16,5 (πηγαίνω σε ΓΕΛ) και είμαι κάτοχος Proficiency στα Αγγλικά, και αν κρίνω απο τις ικανότητες μου, θα γράψω γύρω στα 12 με 13 χιλιάδες μόρια! Περνάω σε κάποια απο τις δυο σχολές;
3) Ο πατέρας μου δυστηχώς έχει πεθάνει με αποτέλεσμα να ανοίκω στα "Κοινωνικά κριτήρια"... Μπορώ να κάνω κάτι για να έρθω στον Ασπρόπυργο; Δικαιούμαι κάτι τέτοιο ή θα πάω όπου τύχει;
4) Είμαι διατεθημένος να δουλέψω σκληρά και δεν τα βάζω εύκολα κάτω, άρα πιστεύω οτι θα ανταπεξέλθω σε αυτη την
"πρόκληση". Παρ'ολα αυτά υπάρχει περίπτωση να δουλέψω στην στεριά για ευνόητους λόγους; . Αν όχι ποσο καιρό θα είμαι στο πλοίο;
5) Τέλος θα ήθελα να με πληροφορήσετε για τους μισθούς αφοτου τελειώσω αλλά και για τα 2 εξάμηνα αν δεν κανω λαθος που θα ειμαι στο πλοια στην διαρκεια της φοιτησης μου, που νομίζω είναι αμοιβόμενα! Ποσα θα παίρνω;
6) Εσείς τι θα μου προτείνατε να πάω πρώτα στρατό και μετά να μπώ στην σχολή ή μετά την σχολή στρατό;(εφόσον γίνεται κάτι τέτοιο)

Ευχαριστώ προκαταβολικά, και ελπίζω να πάρω κάποια απάντηση καθώς στην ηλικία μου το άγχος για το μέλλον είναι μεγάλο όπως και οι ανασφάλειες! Ευχαριστώ και πάλι!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Coco97 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέος στο φόρουμ οπότε να με συγχωρέστε με για όποια τυχών λάθη! Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο θέμα ανήκει εδώ, έχω χαθεί λιγάκι... Εικόνα Λοιπόν είμαι 17 ετών και δίνω Πανελλήνιες φέτος. Θα ήθελα να περάσω σε κάποια σχολή του Εμπορικού ναυτικού που αν δεν κανω λάθως υπάρχουν οι κατηγορίες Πλοίαρχοι και μηχανικοί! Έχω κάποια ερωτήματα λοιπόν:1) Τι περιλαμβάνει η κάθε ειδικότητα;(Με τι θα ασχοληθώ δηλαδή αν γίνω πλοιαρχος και με τι αν γινω μηχανικός)
2) Ο Μέσος όρος μου θα είναι κάπου στο 18 με 16,5 (πηγαίνω σε ΓΕΛ) και είμαι κάτοχος Proficiency στα Αγγλικά, και αν κρίνω απο τις ικανότητες μου, θα γράψω γύρω στα 12 με 13 χιλιάδες μόρια! Περνάω σε κάποια απο τις δυο σχολές;
3) Ο πατέρας μου δυστηχώς έχει πεθάνει με αποτέλεσμα να ανοίκω στα "Κοινωνικά κριτήρια"... Μπορώ να κάνω κάτι για να έρθω στον Ασπρόπυργο; Δικαιούμαι κάτι τέτοιο ή θα πάω όπου τύχει;
4) Είμαι διατεθημένος να δουλέψω σκληρά και δεν τα βάζω εύκολα κάτω, άρα πιστεύω οτι θα ανταπεξέλθω σε αυτη την
"πρόκληση". Παρ'ολα αυτά υπάρχει περίπτωση να δουλέψω στην στεριά για ευνόητους λόγους; Αν όχι ποσο καιρό θα είμαι στο πλοίο;
5) Τέλος θα ήθελα να με πληροφορήσετε για τους μισθούς αφοτου τελειώσω αλλά και για τα 2 εξάμηνα αν δεν κανω λαθος που θα ειμαι στο πλοια στην διαρκεια της φοιτησης μου, που νομίζω είναι αμοιβόμενα! Ποσα θα παίρνω;
6) Εσείς τι θα μου προτείνατε να πάω πρώτα στρατό και μετά να μπώ στην σχολή ή μετά την σχολή στρατό;(εφόσον γίνεται κάτι τέτοιο)

Ευχαριστώ προκαταβολικά, και ελπίζω να πάρω κάποια απάντηση καθώς στην ηλικία μου το άγχος για το μέλλον είναι μεγάλο όπως και οι ανασφάλειες! Ευχαριστώ και πάλι!

Όλα έχουν απαντηθεί σε προηγούμενες σελίδες. Ρωτάς πάρα πολλά -αν κ καταλαβαίνουμε πλήρως την αγωνία σου- για να σου επαναλάβουμε τα ίδια πολλά -που οπως προανέφερα έχουν ήδη απαντηθεί-. Καλό σερφάρισμα στα θεματά μας Εικόνα

πανος

Δημοσίευση από πανος »

Ηθελα να ρωτησω τους μαθητες των ΑΕΝ. Φοραω σκουλαρικι στο αυτι. υπαρχει περιπτωση να με κοψουν στις εξετασεις; Απαγορευεται?
Αννα

Δημοσίευση από Αννα »

Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω αν οντως ισχυει οτι εβαλαν τν ΑΕΝ στο 5ο πεδιο;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

πανος έγραψε:Ηθελα να ρωτησω τους μαθητες των ΑΕΝ. Φοραω σκουλαρικι στο αυτι. Υπαρχει περιπτωση να με κοψουν στις εξετασεις; Απαγορευεται;

Οχι δεν θα σε κόψουν.

ΑΚΡΙΤΑΣ 20
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ΑΚΡΙΤΑΣ 20 »

Χαίρεται θέλω να ρωτήσω το εξής μπορώ μόνο με τον βαθμό Του Πτυχίο από ΕΠΑ. Λ. Ναυτικού τομέα να εισαχθώ για Σπουδές στις Α. Ε. Ν. Και ρωτώ γιατί με το απολυτήριο που έχω (12) δεν το βλέπω να περνάω οπότε σκέφτομαι Να ξαναφοιτήσω Ξανά άλλα δυο χρόνια στην ειδικότητα του πλοιάρχου για να βελτιώσω τον Βαθμό του πτυχίου Και τελικά να Το καταθέσω για την εισαγωγή μου στις Α. Ε. Ν.Συνεπικουρούμενα και με το PROFICIEN Στα Αγγλικά Που Είδη έχω απόκτηση.Δηλαδή Το ερώτημα είναι μπορώ Με τον βαθμό Του ΠΤΥΧΙΟΥ Και Μόνο Να εισαχθώ Στην Α. Ε. Ν.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης