Πώς μαθαίνω που θα καταταχθώ;
Περίπου ένα μήνα πριν, όποτε βγει κι η ανακοίνωση δηλαδή
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 3
- Επάγγελμα: Βοηθός χειριστή πριονοκορδέλας
ok thx θα περιμενω την ανακοινωση κ ο θεος βοηθος 

Καλησπερα! Εχω διαβασει ολες τις σελιδες σχετικα με σφαλματα του site:stratologia.gr και δε βγαινει ακρη. Βαζω το ΣΑ κι οπως μου τον εχουν δωσει απο το χαρτι της αναβολης, βαζω και με 00 μπροστα για να συμπληρωσω τα 6 ψηφια του μεσου αριθμου και βαζω κανονικα κι ολα τα στοιχεια μου, αλλα κανενα φως. Εχω διακοψει την αναβολη μου μεσα στον Οκτωβριο και παρουσιαζομαι, οπως μου ειπαν στη στρατολογικη μου υπηρεσια, τον Ιανουαριο. Εχει βγει η προσκληση για την Α ΕΣΣΟ 2015 και το site:stratologia.gr μου βγαζει πως ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΑΣ! Υπαρχει περιπτωση απλα να ειναι πολυ νωρις ακομα και να μην εχει ενηνερωθει το site; Εννοειται πως απο Δευτερα θα καλεσω και στη στρατολογικη υπηρεσια για να ενημερωθω, αλλα ας διαφωτισει καποιος την υποθεση για τυχον ιδια περιστατικα που ισως να συμβαινουν και σε αλλους υποψηφιους φανταρους! Ευχαριστω!
Xavier έγραψε: Υπαρχει περιπτωση απλα να ειναι πολυ νωρις ακομα και να μην εχει ενηνερωθει το site;
Ακριβώς

Καλησπέρα ειμαι ακόμα μθητης και ειμαι 17 έχω κάνει τα χαρτιά από τον Γενάρη τον φετινό να πάω στρατοΤο δελτίο απογραφής μπαίνω stratologia.gr κ μετά το επομενη βήμα μου είπε κάτι για την ΕΣΣΟ ότι δεν έχουν κατατεθεί τα χαρτιά κάτι τετοιο πρέπει να επικοινωνήσω με την στρατολογια. Ας μου απαντήσει κάποιος ευχαριστώ πολύ
Η ερώτηση σου είναι το αν θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την Στρατολογία; Είναι νωρίς πάντως ακόμη για να μάθεις το που θα καταταχθείς.
Μην βιάζεσαι.
Μην βιάζεσαι.
Καλησπερα! Στο χαρτι που εκανα για το που θελω να παω (Σ. Ξ, ΠΝ, ΠΑ) δηλωσα ΕΔ και ΣΞ. Και μου λεει απο το stratologia.gr οτι εχω κατανεμηθει στον ΣΞ... Αλλα δεν λεει τιποτα για ΕΔ... Θα πρεπει να περιμενω ακομα λιγο καιρο για να μαθω αν μπηκα ΕΔ, η ειναι οριστικο οτι δεν με εχουν παρει και ειμαι απλα πεζικο κτλ;
Και Πεζικό να σε έχουν κατανήμει, μπορείς να δηλώσεις ότι θες να πάς ΕΔ όταν καταταχθείς.
Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις
Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις
- JohnKramer
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 2
Διέκοψα την αναβολή μέσα στον Ιανουάριο.Στο site της στρατολογίας, όταν βάζω τα στοιχεία μου, δεν λέει τίποτε για το ποτε και που θα καταταχθώ. Πόσο καιρό παίρνει, να επεξεργαστούν την διακοπή;
Με την Γ'/ΕΣΣΟ (Μάιος) -> Με διακοπή αναβολής από 2 Ιανουαρίου μέχρι 28 Φεβρουαρίου του έτους κατατάξεως (ή 29 Φεβρουαρίου εφόσον το έτος είναι δίσεκτο)
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
- JohnKramer
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 2
Ναι, αλλά επειδή δήλωσα στην αίτηση ότι επιθυμώ να μπω με τη Β΄ΕΣΣΟ (την πιο άμεση).
Καλησπέρα, σήμερα διαβασα αυτό εδώ το άρθρο αλλα όντας άσχετος με το στρατο, δεν με έχουν καλέσει ακόμα, θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει, οτι αν κάποιος είναι να πάει στον στρατο ξηράς μπορεί να δηλώσει σε άλλο σώμα;
Με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν με τη 2015 B΄/ΕΣΣΟ :
Πολεμικό Ναυτικό από 09 έως 12 Μαρτίου 2015 οι:
α. Από την Κλάση 2017 (γεννηθέντες το έτος 1996) τους στρατεύσιμους που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα Μητρώα Αρρένων αρμοδιότητας των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) Πειραιά και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
β. Από τις Κλάσεις 1992 μέχρι και 2016 (γεννηθέντες από το έτος 1971 μέχρι και το έτος 1995) από όλους τους Νομούς του Κράτους και από την 2017 των Νομών που κλήθηκαν μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, εφόσον οι λόγοι της υποχρέωσης τους για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2014 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2014.
γ. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1992 μέχρι και 2016 από όλους τους Νομούς του Κράτους και από την 2017 των Νομών που κλήθηκαν μέχρι σήμερα, που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2014 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014.
Πολεμική Αεροπορία
Καλούνται να καταταγούν οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:
α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2017 (γεννημένοι το έτος 1996), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αττικής (ΣΥ Αττικής), Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσας (ΣΥ Θεσσαλίας).
β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1992 έως και 2017 (γεννημένοι το 1971 έως και το 1996), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2014 έως και 1 Ιανουαρίου 2015.
γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1992 έως και 2017 (γεννημένοι το 1971 έως και το 1996), που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2015 έως και 28 Φεβρουαρίου 2015.
Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:
α. Η 2α Μαρτίου 2015, για τους στρατεύσιμους που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι/2 έως Ι/4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.
β. Η 9η Μαρτίου 2015, για τους λοιπούς στρατευσίμους.
Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης.
Με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν με τη 2015 B΄/ΕΣΣΟ :
Πολεμικό Ναυτικό από 09 έως 12 Μαρτίου 2015 οι:
α. Από την Κλάση 2017 (γεννηθέντες το έτος 1996) τους στρατεύσιμους που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα Μητρώα Αρρένων αρμοδιότητας των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) Πειραιά και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
β. Από τις Κλάσεις 1992 μέχρι και 2016 (γεννηθέντες από το έτος 1971 μέχρι και το έτος 1995) από όλους τους Νομούς του Κράτους και από την 2017 των Νομών που κλήθηκαν μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, εφόσον οι λόγοι της υποχρέωσης τους για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2014 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2014.
γ. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1992 μέχρι και 2016 από όλους τους Νομούς του Κράτους και από την 2017 των Νομών που κλήθηκαν μέχρι σήμερα, που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2014 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014.
Πολεμική Αεροπορία
Καλούνται να καταταγούν οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:
α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2017 (γεννημένοι το έτος 1996), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αττικής (ΣΥ Αττικής), Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσας (ΣΥ Θεσσαλίας).
β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1992 έως και 2017 (γεννημένοι το 1971 έως και το 1996), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2014 έως και 1 Ιανουαρίου 2015.
γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1992 έως και 2017 (γεννημένοι το 1971 έως και το 1996), που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2015 έως και 28 Φεβρουαρίου 2015.
Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:
α. Η 2α Μαρτίου 2015, για τους στρατεύσιμους που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι/2 έως Ι/4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.
β. Η 9η Μαρτίου 2015, για τους λοιπούς στρατευσίμους.
Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης.
Όχι καμία σχέση, αυτή είναι η εγκύκλιος με τις ημερομηνίες που μπαίνουν όσοι είναι στα μητρώα της αεροπορίας και του ναυτικού, εσύ που ανήκεις στο στρατό ξηράς και εφόσον είσαι για στράτευση με την Β ΕΣΣΟ θα περιμένεις να βγει η εγκύκλιος για τον Στρατό Ξηράς.
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%966-7%CE%9F%CE%A9cuervo έγραψε:Όχι καμία σχέση, αυτή είναι η εγκύκλιος με τις ημερομηνίες που μπαίνουν όσοι είναι στα μητρώα της αεροπορίας και του ναυτικού, εσύ που ανήκεις στο στρατό ξηράς και εφόσον είσαι για στράτευση με την Β ΕΣΣΟ θα περιμένεις να βγει η εγκύκλιος για τον Στρατό Ξηράς.
JohnKramer έγραψε:Ναι, αλλά επειδή δήλωσα στην αίτηση ότι επιθυμώ να μπω με τη Β΄ΕΣΣΟ (την πιο άμεση).
Τότε θα περιμένεις την ανακοίνωση βγαίνει περίπου κανένα μήνα πριν, όταν βγει θα βάλεις τα στοιχεία σου στο stratologia και θα δεις αν σε έχουν επιλέξει για β εσσο αλλιώς γ εσσο σίγουρα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης