Τουρκικές προκλήσεις
- bodybuilder625
- Ανθυπασπιστής

- Posts in topic: 5
- Δημοσιεύσεις: 242
- Εγγραφή: Τρί Ιούλ 19, 2011 6:08 pm
- Τοποθεσία: Λοκατζής
Τουρκικές προκλήσεις
Στη καλύτερη "θερμό επεισόδιο" τύπου Ιμίων, στη χειρότερη γενικευμένη σύρραξη.
-
s
Τουρκικές προκλήσεις
Ειδικα το Καστελοριζο και καταλαμβανεται ευκολα και αλλαζει την ΑΟΖ προς οφελος της Τουρκιας στην Ανατολικη Μεσογειο.
- bodybuilder625
- Ανθυπασπιστής

- Posts in topic: 5
- Δημοσιεύσεις: 242
- Εγγραφή: Τρί Ιούλ 19, 2011 6:08 pm
- Τοποθεσία: Λοκατζής
Τουρκικές προκλήσεις
Εχθές ένα λιμενικό της Τουρκίας κινήθηκε απειλητικά για παρενόχληση στην Ελληνική κανονιοφόρο η οποία περιπολούσε ανοιχτά της Ψερίμου, όμως λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο καθώς στην περιοχή έπλεαν 2 σκάφη MAGNA960 των καταδρομών και έσπευσαν με ταχύτητες φωτός. Οι Μογγόλοι; Ακόμα τρέχουν!
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Τουρκικές προκλήσεις
Επικίνδυνη πρόκληση με παράνομη είσοδο στο ενεργοποιημένο βολής Άνδρου τετράδας τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σημειώθηκε την Παρασκευή λίγο μετά το μεσημέρι. Η αποφυγή χτυπήματος των τουρκικών αεροσκαφών από τα πυρά τριών ελληνικών πολεμικών πλοίων έγινε την τελευταία στιγμή χάρις στην έγκαιρη διακοπή τους μετά από άμεση ειδοποίηση του ραντάρ της Πάρνηθας.
Συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι όταν στο παγίως και καθημερινά ενεργοποιημένο πεδίο βολής Άνδρου κατευθύνθηκαν σε ύψος 5000 έως 7000 πόδια προσέγγιζε η τετράδα των τουρκικών μαχητικών που είχαν μπει παράνομα στο FIR Αθήνας.
Τότε το ραντάρ Πάρνηθας έκανε ταυτόχρονα τρεις κινήσεις: Πρώτον ειδοποίησε τον τουρκικό σχηματισμό ότι μπαίνουν σε άκρως επικίνδυνη περιοχή βολών.
Δεύτερον: Ειδοποίησε τα ελληνικά πλοία που διέκοψαν αμέσως τις βολές.
Τρίτον: Ειδοποίησε ως όφειλε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων που αυτό αμέσως ενεργοποίησε την κόκκινη γραμμή με το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας για να διακοπεί η επικίνδυνη πτήση.
Ωστόσο, το μόνο σωτήριο ήταν η άμεση διακοπή των βολών καθώς οι Τούρκοι μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωσή τους είχαν διασχίσει ένα κομμάτι του πεδίου βολής.
Στρατιωτικές πηγές, μιλούν για άκρως επικίνδυνη πρόκληση που οφείλεται είτε σε προσχεδιασμένη ενέργεια είτε σε εγκληματική απειρία του επικεφαλής του τουρκικού σχηματισμού.
πηγή
Τουρκικές προκλήσεις
Τουρκικές προκλήσεις
Αποφασισμένη να «συντηρήσει» τις διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, με την αμφισβήτηση των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας, είναι η Τουρκία, καθώς ανήγγειλε τη διεξαγωγή ωκεανογραφικών ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελόριζου.
Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου από το ερευνητικό σκάφος R/V BILIM-2, το οποίο θα κινηθεί από τη βάση του στη Μερσίνα, στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου, μέχρι και τον Κόλπο της Αλεξανδρέττας.
Σύμφωνα με τη NAVTEX 570 που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει «ωκεανογραφικές έρευνες» και καταγράφονται οι συντεταγμένες επτά περιοχών, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Συγκεκριμένα το τουρκικό σκάφος πρόκειται να κινηθεί ανατολικά από το Φαληράκι της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου και νοτίως του Καστελόριζου στα όρια των χωρικών υδάτων του νησιού, δίνοντας έτσι σαφές στίγμα για τις προθέσεις της Αγκυρας.
Ζορίζονται στα "Ανατολικά" και είπαν να το παίξουν "μάγκες" στα "Δυτικά".
Τουρκικές προκλήσεις
Αυτό είναι το νεο Σισμίκ την Τουρκίας που ξεκινά έρευνες:
Το μήκους 85 μέτρων πλοίο με την ονομασία "Polarcus Samur" αγοράστηκε από νορβηγική εταιρεία έναντι 130 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το συγκεκριμένο πλοίο θα μετονομαστεί σε «Βarbaros Hayrettin Paşa» και θα πραγματοποιεί τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες.
Το σκάφος ηδη βρίσκεται στα ναυπηγεία Τούζλα της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Εταιρείας Ερευνών Πετρελαίου (TPAO) Αλι Ριζά Τοϊγκάρ « το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες σε βάθος 6 χιλιομέτρων με τρισδιάστατη μορφή και διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογία και έχει ναυπηγηθεί μόλις το 2011. Είμαστε υπερήφανοι που το αποκτήσαμε».
Ο ίδιος τόνισε πως το πλοίο θα βαφτεί στα ερυθρόλευκα χρώματα «όπως η τουρκική σημαία». Ο Τοϊγκάρ ανέφερε πως το Barbaros Hayrettin Pasa θα ξεκινήσει τις εργασίες σεισμικών ερευνών περίπου στις 20 Φεβρουαρίου από τη Μαύρη Θάλασσα.
πηγή
- GreekSoldier1
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 155
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 05, 2012 4:27 am
Τουρκικές προκλήσεις
Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο στην ΚάλυμνοΕπεισόδιο που κρίνεται ως «ιδιαίτερα σοβαρό» και ερευνάται από τα επιτελεία, σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας στην περιοχή της Καλύμνου όταν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr, τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο επιχείρησε να διεισδύσει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της περιοχής (Κάλυμνος, Ίμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Καλόλιμνος κλπ), πλησίασε πολύ κοντά στην Κάλυμνο και αναχαιτίστηκε τελικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την 115 ΠΜ.
Το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά μετά τις 23.00 το βράδυ να ίπταται έχοντας παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο, αλλά φαίνεται ότι πετούσε στην περιοχή κάποια ώρα πριν τον εντοπισμό του και δεν αποκλείεται να προχώρησε και σε υπέρπτηση επάνω από κάποιο από τα νησιά της περιοχής.
Τα ελληνικά μαχητικά έφτασαν γύρω τις 23.30 πάνω από την Κάλυμνο και το ένα κατευθύνθηκε ανατολικά και το δεύτερο νότια επιχειρώντας κίνηση κατά του τουρκικού ελικοπτέρου. Πέταξαν μάλιστα τόσο χαμηλά που ο βρυχηθμός των κινητήρων τους έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κάλυμνο.
Οπως αναφέρει η Ροδιακή, τα παραπάνω είναι διασταυρωμένα και επιβεβαιωμένα 100% και από τα συναρμόδια επιτελεία που κάνουν λόγο για «εντοπισμό στόχου χαμηλής ταχύτητας ο οποίος εκτελούσε ελιγμούς απόκρυψης μέσω του εδαφικού αναγλύφου».
Τα F-16 δεν κατάφεραν, πάντως να έρθουν σε οπτική επαφή μαζί του, παρά μόνο να το εντοπίσουν στα ραντάρ τους και να το παρακολουθήσουν μέχρι την επιστροφή του στην μικρασιατική ακτή.
Στην περιοχή υπάρχει αυξημένη επιφυλακή, καθώς είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό που συμβαίνει τέτοιο επεισόδιο.
ΠΗΓΗ
Τουρκικές προκλήσεις
Τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
Σύμφωνα με την αναγγελία του τουρκικού σταθμού Σμύρνης (NAVTEX 664/13), το υδρογραφικό σκάφος TCG CUBUKLU (A594) πρόκειται να πραγματοποιήσει θαλάσσιες επιστημονικές έρευνες την περίοδο 21 έως 25 Οκτωβρίου 2013, σε περιοχή που ενώ περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα χαρακτηρίζεται ως "διεθνή και τουρκικά χωρικά ύδατα". Παρόμοια ενέργεια είχαμε παρακολουθήσει και τον φετινό Μάρτιο από το ερευνητικό BILIM-2 σε περιοχή που περιελάμβανε ελληνική υφαλοκρηπίδα Ρόδου και Μεγίστης.
Τα δύο δυτικά στίγματα της αναγγελίας περιλαμβάνουν έκταση εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τα νησιά Φαρμακονήσι, Καλόλιμνο και Ίμια όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα.
NAVTEX 664/13,CUBUKLU, Οκτώβριος 2013
Με κίτρινο χρώμα εμφανίζονται τα στίγματα της τουρκικής αναγγελίας και η περιοχή που περιλαμβάνει. Με λευκή γραμμή εμφανίζεται η γραμμή οριοθέτησης βάσει της Ιταλο-Τουρκικής Συμφωνίας του Ιανουαρίου 1932 και του συμπληρωματικού Πρωτοκόλλου της 28.12.1932. Αξιοσημείωτο είναι πως το ΝΔ σημείο βρίσκεται στο ακρωτήριο Παναγιά Κυρά Ψηλή της Καλύμνου που αποτελεί το 29ο ελληνικό σημείο βάσης του Πρωτοκόλλου 1932 με το αντίστοιχο τουρκικό να βρίσκεται στη βραχονησίδα Τσούκα (Atsaki, σημ Topan), η μέση απόσταση των οποίων δημιουργεί τη χαρακτηριστική δυτική εσοχή νοτίως των Ιμίων.
Παρατηρώντας τις περιοχές τουρκικών ερευνών που αναγγέλλονται σε παρόμοιες περιπτώσεις αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βλέπει κανείς πως τα όρια τους δεν είναι τυχαία επιλεγμένα, όπως στην περίπτωση του BILIM-2 τον φετινό Μάρτιο.
NAVTEX 299/13,BILIM-2, Μάιος 2013
ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ
Τουρκικές προκλήσεις
Τουρκικά πλοία παραβίασαν ελληνικά χωρικά ύδατα
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση «BEYAZ FIRTINA 2014», που διεξάγεται στο ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν χθες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ πρόκειται για:Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυραυλάκατος στη συνέχεια ελλιμενίστηκε σε τουρκικό λιμάνι ενώ η φρεγάτα πλέει σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Μήλου και ανατολικά των Κυθήρων.
- τη φρεγάτα «TURGUT REIS», που εισήλθε στις 13:43 μεταξύ Εύβοιας και 'Ανδρου (στενό Καφηρέα) και κινούμενη με νότια πορεία, εξήλθε στις 17:50 νοτίως της Κύθνου και
- την πυραυλάκατο «ΒΟRΑ» που εισήλθε στις 13:21 βορείως της Νάξου και κινούμενη με δυτική πορεία, εξήλθε αυτών στις 15:24 δυτικά της Σερίφου.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν τα αντίστοιχα τουρκικά, καθ' όλη τη διάρκεια του πλου τους.
πηγή
Τουρκικές προκλήσεις
yandr έγραψε:μεταξύ Εύβοιας και 'Ανδρου

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Τουρκικές προκλήσεις
«Κρουαζιέρα» στις... Κυκλάδες έκαναν μία τούρκικη φρεγάτα και 4 πυραυλάκατοι
Τα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή των Κυκλάδων παραβίασαν σήμερα μία φρεγάτα και τέσσερις πυραυλάκατοι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που συμμετέχουν στην άσκηση "BEYAZ FIRTINA 2014", που διεξάγεται στο κεντρικό Αιγαίο, αφού κινήθηκαν διαδοχικά και σταδιακά εκτός των δεσμευμένων περιοχών.
Ειδικότερα, η φρεγάτα Kemal Reis και τις πυραυλακάτους Meltem,Imbat,Ruzgar,Firtina, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μέχρι τις 4 το απόγευμα, κινήθηκαν βορείως της Νάξου, νοτίως της Πάρου και απομακρύνθηκαν ανατολικά της Σαντορίνης.
Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις των τουρκικών πλοίων παρακολουθούντο από ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Κάθε τουρκικό πλοίο που κινείτο εκτός των δεσμευμένων περιοχών και εισερχόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων συνοδευόταν καθ' όλη τη διάρκεια του πλου του από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από αέρος παρακολουθείτο από 2 ζεύγη ελληνικών F-16, που βρέθηκαν στην περιοχή για το σκοπό αυτό.
Η Τουρκία έχει δεσμεύσει δύο περιοχές στο κεντρικό Αιγαίο, ανατολικά των Κυκλάδων για τη διεξαγωγή της άσκησης.
πηγή
Τουρκικές προκλήσεις
Αυτές οι βόλτες και για μερικούς οι δήθεν ασκήσεις των Τούρκων δεν θα πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή;
Τουρκικές προκλήσεις
Μπορεί να βγήκαν για τουρισμό τα παιδιά. Αφήστε τους, αφήνουν και συνάλλαγμα 

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Τουρκικές προκλήσεις
Ως πότε θα μένουμε αμέτοχοι τελικά επιτρέποντας να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των λίγων και ανήθικων ξεπουλημένων αυτής της χώρας. Πόσες παραβιάσεις θα πρέπει να γίνουν και πόσοι θάνατοι ακόμη να έρθουν για να καταλάβουν οι 'κύριοι' ότι πρέπει να σταματήσουν να αυτοαλλοτριώνονται και να ξεπουλούν την πατρίδα τους. Να σταματήσουν επιτέλους τα Μ. Μ. Ε να ασχολούνται με ό, τι συμφέρει τους ανωτέρους τους, ώστε να χειραγωγούν τον κόσμο; Γιατί όλα αυτά δεν αναφέρονται και δε προβάλλονται Πουθενά; Γιατί μας 'κυβερνάν' οι ξένοι και δε παίρνουμε θέση σε τίποτα, έχουμε ξεφτιλίσει την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Και το σημαντικότερο; Κινδυνεύουμε να χάσουμε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αυτό δεν μπορεί να το ανεχτεί κανείς που θέλει να αποκαλείται Έλληνας, διότι αυτό μας χαρακτηρίζει.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες








