Μειωμένη στρατιωτική θητεία
Στο link που μου δώσατε λέει:
ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ
"O πατέρας ενός τουλάχιστον ανήλικου ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου, εφόσον ο πατέρας αυτός έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία"
ΤΡΙΜΗΝΗ ΘΗΤΕΙΑ
"Ο πατέρας που έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία και ένα τουλάχιστον ανήλικο, ή ανίκανο για κάθε εργασία, άγαμο παιδί"
Πέρα του ότι αυτά τα δύο μου φαίνονται ίδια, τουλάχιστον στην περίπτωση μου που η γυναίκα μου μόλις γέννησε, δεν είναι και ξεκάθαρο τι σημαίνει το "σύζυγος ανίκανη για κάθε εργασία". Εννοεί ότι έχει πλήρη αναπηρία, ή ότι απλά πχ θηλάζει και δεν μπορεί με την καμία να πάει να πίασει δουλειά ή να λείψει από το παιδί ούτε λεπτό;
ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ
"O πατέρας ενός τουλάχιστον ανήλικου ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου, εφόσον ο πατέρας αυτός έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία"
ΤΡΙΜΗΝΗ ΘΗΤΕΙΑ
"Ο πατέρας που έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία και ένα τουλάχιστον ανήλικο, ή ανίκανο για κάθε εργασία, άγαμο παιδί"
Πέρα του ότι αυτά τα δύο μου φαίνονται ίδια, τουλάχιστον στην περίπτωση μου που η γυναίκα μου μόλις γέννησε, δεν είναι και ξεκάθαρο τι σημαίνει το "σύζυγος ανίκανη για κάθε εργασία". Εννοεί ότι έχει πλήρη αναπηρία, ή ότι απλά πχ θηλάζει και δεν μπορεί με την καμία να πάει να πίασει δουλειά ή να λείψει από το παιδί ούτε λεπτό;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 95
Ανίκανη για κάθε εργασία = με αναπηρία πάνω από 67% άρα δεν δικαιούσαι 3μηνη θητεία.
Γεια σας παιδια. Αρχικα, εχω ενα μεγαλυτερο αδερφο και μεγαλυτερη αδερφη, απο αλλο γαμο του πατερα μου ομως. Και οι δυο εχουν πλεον τη δικια τους οικογενεια. Επισης, τον Αυγουστο εχασα τον πατερα μου και πλεον ειμαι στην οικογενεια μονο εγω και η μανα μυ, η οποια ειναι συνταξιουχος. Γνωριζει καποιος αν κανω μειωμενη θητεια και ποσο; Επισης, εχω ακουσει οτι γενικα για τους προστατες ισχυει πως συνηθως δικαιουνται μεταθεση στον τοπο διαμονης τους. Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
- Στρατηγός
Δεν δικαιούσαι μειωμένη θητεία.
Μπορεις να μου εξηγησεις το λογο που δεν δικαιουμαι; Επειδη πηγα στην στρατολογια και μου ειπε εκει μια δευθυντρια οτι δικαιουμαι. Ο λογος που ρωτησα εδω ειναι για επιβεβαιωση. Ευχαριστω.
-
- Στρατηγός
Γιατί δεν είσαι ο μεγαλύτερος αδερφός, μπορείς να στείλεις και email στο ges_dsl@stratologia.gr.
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω είμαστε πολύτεκνη οικογένεια και κάνω εξάμηνο ετσι με έχουν καταχωρήσει και στη στρατολογία αλλά δεν έχω πάει τα δικαιολογητικά γιατί Είμαστε αλλοδαποι που πήραμε την ελλήνική ιθαγένεια και επειδη είμαστε όλοι ενήλικοι ο πατέρας μου δεν έχει ημερίδα στο δήμο για να τους πάω την οικογενειακή κατάσταση Τους πήγα τα πιστοποιητικά γεννήσεως απο τα αδέλφια μου αλλά δεν τα δέχτηκαν και τώρα πρέπει να Φέρω τα δικαιολογητικα απο τόπο καταγωγής μου, στην μονάδα μου είπαν οτι είμαι στη λίστα με αυτους που απολύονται τον επόμενο μήνα. Θα απολυοθώ στο εξάμηνο ή θα συνεχίσω να υπηρετω μέχρι να πάω τα δικαιολογητικά?
-
- Στρατηγός
Το σήμα ότι κάνεις μειωμένη θητεία έχει έρθει; Είναι ένα χαρτί που έρχεται από το ΓΕΣ και αναφέρει ότι είσαι δικαιούχος μειωμένης θητείας, αν δεν έχει έρθει αυτό το χαρτί σημαίνει ότι υπηρετείς κανονική θητεία.
Αρχικα να πω συγχαρητηρια σε οποιον ή οποιους ειχαν την ιδεα για τη δημιουργια αυτου του φορουμ!

Θελω να ρωτησω το εξης:
''Εαν υπαρχει μονο ενα παιδι στην οικογενεια και αυτο ειναι αγορι, οταν θα εκδοθει το διαζυγιο μετα θα εχει δικαιωμα μειωμενης θητειας και αν ναι στους ποσους μηνες μειωνεται;
Ευχαριστω εκ των προτερων!

Θελω να ρωτησω το εξης:
''Εαν υπαρχει μονο ενα παιδι στην οικογενεια και αυτο ειναι αγορι, οταν θα εκδοθει το διαζυγιο μετα θα εχει δικαιωμα μειωμενης θητειας και αν ναι στους ποσους μηνες μειωνεται;
Ευχαριστω εκ των προτερων!

-
- Στρατηγός
Greek_Army έγραψε:Όχι.
Παλαιοτερα δεν ισχυε αυτο το πραγμα;
Τωρα σταματησε ή ισχυει υπο προυποθεσεις;

-
- Στρατηγός
Ποτέ δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, για την μειωμένη θητεία διάβασε το παρακάτω άρθρο .
Ευχαριστω θα κατσω να το διαβασω απλως εχω μπερδευτει με αυτο που ακουω που λενε τοσα χρονια οτι πας σαν ''προστατης'' αλλα μαλλον επεσα για αλλη μια φορα θυμα της ελληνικης παραπληροφορησης!

Επισης, κατι ακομα σχετικα με αυτο το θεμα οταν ειχα φτιαξει το Δ. Α. Μου φετος με ειχαν ρωτησει εαν οι γονεις μου ειναι διαζευγμενοι οποτε οταν θα καταταγω που απο οτι ειχα ρωτησει τοτε μου ειχαν πει οτι θα μας ξαναρωτησουν τα ιδια πραγματα, θα πρεπει να δηλωσω με καποιο τροπο οτι τωρα πια εχουν χωρισει!
Αυτο θα το αποδειξω με καποιο εγγραφο και πρεπει να το δηλωσω και τωρα οταν θα παω να παρω αναβολη για να ξαναδωσω πανελληνιες;
Αυτο θα το αποδειξω με καποιο εγγραφο και πρεπει να το δηλωσω και τωρα οταν θα παω να παρω αναβολη για να ξαναδωσω πανελληνιες;

-
- Στρατηγός
Και να μην το δηλώσεις δεν θα αλλάξει τίποτα άσε τι λένε και η αναβολή για πανελλήνιες δεν κολλάει σε όλο αυτό.
Υ. Γ Μην στέλνεις όπου ναναι, χρησιμόποιησε την φόρμα αναζήτησης για να βρεις το αντίστοιχο θέμα, το να στέλνεις σε λάθος ενότητα ούτε εσένα βοηθάει ούτε τους υπόλοιπους, αυτό στο λέω για ένα μήνυμα που έστειλες και στο έσβησα.
Υ. Γ Μην στέλνεις όπου ναναι, χρησιμόποιησε την φόρμα αναζήτησης για να βρεις το αντίστοιχο θέμα, το να στέλνεις σε λάθος ενότητα ούτε εσένα βοηθάει ούτε τους υπόλοιπους, αυτό στο λέω για ένα μήνυμα που έστειλες και στο έσβησα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες