Κακή χρήση αναβολής;

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 104

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Greek_Army »

Κάνει και το χαρτί από το ΙΕΚ.
Γιωργος

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Γιωργος »

Εισαι σιγουρος οτι θα το δεχτουνε; Εφοσων δεν εχω παρει αναβολη για το ΙΕΚ δεν θα υπαρχει προβλημα που δεν εχω το χαρτι για τις πανελληνιες?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 104

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Greek_Army »

Μα τι μήνυμα είναι αυτό; Για να σου απάντησα είμαι σίγουρος, κάτσε και διάβασα προηγούμενα μηνύματα, υπάρχουν αρκετές αντίστοιχες ερωτήσεις.
Nikos Pap

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Nikos Pap »

Καλησπέρα.

Είχα πάρει αναβολή η οποία λήγει στις 12/2014. Ήμουν φοιτητής έως το 2011 αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τη σχολή χωρίς να πάρω παύση σπουδών (νόμιζα ότι δεν χρειαζόταν), με συνέπεια εδώ και 6 εξάμηνα να μην έχω γραφτεί.

Επειδή σκοπεύω να σπάσω την αναβολή και να κάνω τη θητεία μου, θα έχω κυρώσεις; Πότε θα είναι καλό να την σπάσω και που, καθότι στη περιοχή μου δεν έχει στρατολογικό γραφείο παρά σε κοντινή πόλη;

Σας ευχαριστώ.
Leonidas

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Leonidas »

Εφόσον έχεις λάβει αναβολή σπουδών τότε είτε λήξει είτε την διακοψεις εφόσον δεν έχεις προσκομίσει πτυχίο , έχεις ως ποινή 1 επιπλέον μήνα θητείας , εξαγοράσιμο προς 90?.
JohnBlack
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από JohnBlack »

Γειά σε όλα τα παλικάρια του forum! Έχω μια χαζή-παράξενη ερώτηση αλλά μιας και δεν γνωρίζω, είπα καλό είναι να ρωτήσω κανέναν από το forum που τυχαίνει να ξέρει. Έχω λοιπόν πάρει αναβολή στρατού μέχρι το 2022 λόγω σπουδών (σε ιδιωτική σχολή). Επιθυμώ να διακόψω τις σπουδές μου αλλά την ίδια στιγμή δεν θέλω να πάω στρατό με την επόμενη δυνατή ΕΣΣΟ (δεν θέλω αυτήν την περίοδο της ζωής μου όχι δεν θέλω γενικά να υπηρετήσω).

Μπορώ λοιπόν εγώ να κάνω την εξής "ρουφιανιά"; Να μην σπουδάσω σε κάποια άλλη σχολή αλλά να βρω μια δουλειά που θέλω και να κρατήσω την αναβολή μέχρι το 2022 χωρίς να δηλώσω ότι σταμάτησα σπουδές (επομένως και να κάνω αίτηση για διακοπή της αναβολής). Είναι παράνομο "να κάθομαι" και να είναι η αναβολή σε ισχύ ενώ κανονικά δεν θα πρεπε; Αν ναι, τι ποινές θα έχω; Με λίγα λόγια θέλω να εκμεταλλευτώ την αναβολή μου για να οργανωθώ λίγο στην ζωή μου αλλά ταυτόχρονα να έχω σταματήσει όποιο είδος σπουδών.

Ας πούμε ότι εγώ δεν δηλώνω τίποτα πουθενά για διακοπή αναβολής και πάω όποτε πιστεύω εγώ στρατό (πριν το 2022 κάποια στιγμή εννοώ όχι αργότερα του έτους 2022 - πχ το 2019 λέω οκ πάω στρατό και κάνω τότε τα σχετικά περί αίτησης για διακοπή αναβολής επειδή τάχα μου τα σκάτωσα τότε στην σχολή κλπ - και καλά να το παίξω ότι κοντά στο 2019 σταμάτησα σπουδές στην προκειμένη περίπτωση) Γίνεται να με "πιάσει" κανείς και αν ναι, ποιός και τι ποινές θα με "φάνε"?
Leonidas

Κακή χρήση αναβολής;

Δεν θα κάτσει κανείς να ψάξει αν πας στη σχολή σου η όχι. Είχα δει ότι στα δημόσια ιεκ αν χάσεις 1 εξάμηνο, υποτίθεται ότι ενημερώνει το ιεκ την στρατολογικη υπηρεσία και διακόπτεται η αναβολή. Αν δεν ισχύει το ίδιο εκεί που πας τότε κανείς ότι θες... Όπως και οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθείς 1 μήνα η 90?.
JohnBlack
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Κακή χρήση αναβολής;

Απλά 90?; Καμία άλλη επιβάρυνση; Καθαρά μια πλευρά έχει το θέμα δηλαδή - οικονομική. Τίποτα άλλο - απλά πληρώνω 90 και οκ; Εγώ μπορεί να κολοβάραγα από σήμερα μέχρι το 2021 πχ. Δεν είναι ότι θα μαι φοιτητής κάπου απλά δεν πάω καλά η δεν πατάω, δεν θα μαι καν κάπου εγγεγραμμένος ως φοιτητής - άσπρη σελίδα. Δεν θα με ρωτήσουνε: Καλά ρε φίλε εδώ το χαρτί λέει οτι σταμάτησες (όχι επειδή πήρα πτυχίο αλλά επειδή απλά με διώξανε από σχολή) τις σπουδές το 2014 πχ. Τόσο καιρό μέχρι το 21 τι έκανες; Απλά ένα 90αρι; Σίγουρα no problem;Sorry για το σπάσιμο μπαλών απλά έχω ψιλοανχωθεί. Ευχαριστώ για την απάντηση κιόλας φίλε !
cuervo

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από cuervo »

Από την στιγμή που παίρνεις αναβολή για έναν συγκεκριμένο λόγο κάνεις ότι γουστάρεις, ο στρατός δεν σε παρακολουθεί και δεν τους ενδιαφέρει κιόλας, δικιά σου είναι η ζωή, άμα θέλεις να πετάς χαρταετό 5-6 χρόνια είναι δικό σου θέμα.
JohnBlack
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Κακή χρήση αναβολής;

Έγινε παιδιά. Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη αν ρώτησα κάτι που έχει ξαναρωτηθεί! Καλημέρα!

Leonidas

Κακή χρήση αναβολής;

Το ίδιο πράγμα έκανα και εγώ , το 2003 πήρα αναβολή που έληγε τέλη του 2011 και είχα σταματήσει τη Σχολή και δούλευα από τα τέλη του 2003!
JohnBlack
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Κακή χρήση αναβολής;

Μμμ. Κατάλαβα. Άρα Λεωνίδα πλήρωσες μονάχα ένα 90άρι και μετά ήσουνα κύριος και ας είχες κάνει ράνει κλπ. Χαλαρά λοιπόν, δεν χρειάζεται να ιδρώνω.
Leonidas

Κακή χρήση αναβολής;

Φιλε μου ούτε πλήρωσα ούτε θητεία παραπάνω έκανα. Δεν έκανα θητεία.

Έψαξα , ρώτησα και πριν 2 μήνες απαλλαχτηκα.

achi87
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από achi87 »

Καλησπέρα σας. Είμαι και εγώ νέος στο φόρουμ. Χίλια συγγνώμη για την μακρυγορία εκ των προτέρων. Θα ήθελα να σας ρωτήσω και γω για ένα θέμα που προέκυψε με την αναβολή μου.

Μπήκα στη σχολή μου το καλοκαίρι του 2005 και μου έδωσαν αναβολή μέχρι 31η Δεκέμβρη του 2014. Από ο, τι μου είπανε μπαίνω στρατό το Μάρτιο. Το θέμα μου είναι ότι, λόγω οικονομικών - κυρίως - προβλημάτων, δε μπορούσα να παρακολουθήσω τη σχολή μου στην επαρχία και την έπιασα τακτικά τα τελευταία χρόνια, μετά το θέμα που προέκυψε και με τις διαγραφές.

Με τις πρώτες ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας κανονικά διαγράφομαι το Σεπτέμβρη που έρχεται (31/8/2015), ίσως με μια παράταση 6 μηνών. Τα μαθήματά μου το πιθανότερο είναι να τα έχω τελειώσει το Φεβρουάριο - εκτός από ένα - δύο, σε περίπτωση που δεν υπάρχει εμβόλιμη εξεταστική, αλλά θα έχω σίγουρα πτυχιακή και πρακτική.

Πήρα τηλέφωνο στο Ρούφ, πήγα και πριν από λίγο καιρό να ρωτήσω από κοντά μήπως και θα μπορούσα να πάρω έστω Παράταση στην αναβολή μου ένα εξάμηνο μέχρι το Σεπτέμβριο (ακόμα- ακόμα και με πρόστιμο) , αλλά δε μου έδωσαν σαφή απάντηση.

Με άλλα λόγια, μπαίνοντας αναγκαστικά το Μάρτιο δε θα μπορέσω να καλύψω τη σχολή στο χρόνο που απαιτείται και θα με διαγράψουν. Θα μπορούσατε μήπως να με κατατοπίσετε για το τι πρέπει να κάνω και πως θα μπορούσα να πάρω αναβολή ένα 6μηνο ακόμα για να μπορέσω να πάρω το πτυχίο μου και να μη διαγραφώ; Δεν υπάρχει κάποια οδηγία που να λαμβάνει υπ' οψιν τέτοιες περιπτώσεις από το Υπουργείο Παιδείας; Ή και που θα μπορούσα να απευθυνθώ κάπου πιο επίσημα για την περίπτωσή μου;
dimitrisdi

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από dimitrisdi »

Καλησπερα σας.
Ληγει η αναβολη μου 31/12/14 την οποια ειχα λογω σπουδων σε ΑΕΙ. Λογω προσωπικων προβληματων την ειχα παρατησει απο Το 2009 (δεν εχω καμια επαφη απο τοτε με την σχολη), αλλα δεν εκανα παυση σπουδων. Αν ειμαι ακομα εγγεγραμμενος εκει, που νομιζω οτι ειμαι, θα μου επιβληθει προστιμο λογω "κακης χρησης αναβολης" επειδη δεν παρακολουθουσα την σχολη μου;

Και επισης τι γινεται σε αναλογη περιπτωση αν κανω λαθος και απ τη σχολη με χουν διαγραψει;

Ευχαριστω πολυ
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες