Κακή χρήση αναβολής;

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
asb27
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από asb27 »

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου και συγγνώμη που δεν έψαξα να Δω Ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rafa3l
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Rafa3l »

Καλησπερα, Ειμαι καινουριος στο Forum Και ηθελα να ρωτησω κατι εψαξα αλλα δεν βρηκα απαντηση. Τελειωσα το λυκειο γραφτηκα σε Ι. ΙΕΚ Πηρα την αναβολη (που ληγει τελη 2013) εκανα και τα 2 χρονια περασα τις εξετασεις απλα επειδη εχω αφησει οικονομικες εκκερεμοτητες δεν μου δινουν το απολυτηριο. Η αληθεια ειναι οτι δεν με ενδιαφερει καθολου ο κλαδος που εκανα στο ΙΕΚ και ηδη ασχολουμαι 2 χρονια με αυτο που θελω. Το θεμα ειναι οτι για να δικαιολογησω οταν παρουσιαστω την αναβολη μου πρεπει οπως και δηποτε να δωσω Το απολυτηριο. Η μπορω και να δωσω ενα επικυρωμενο χαρτι οτι φοιτησα κανονικα. Γιατι θελω να αποφυγω να ξεχρεωσω την σχολη
Ευχαριστω εκ των προτερων !
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 104

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Greek_Army »

Θέλουνε χαρτί που να αποδεικνύει ότι ολοκλήρωσες τις σπουδές σου αλλιώς θα έχεις κάνει κακή χρήση αναβολής, αυτό σημαίνει ότι ή θα πληρώσεις 90 ευρώ ή θα υπηρετήσεις ένα μήνα παραπάνω
Alekos91
Πολίτης
Πολίτης

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Alekos91 »

Καλησπερα παιδια ειμαι καινουριος στο forum και η8ελα να ρωτησω κατι. Εδωσα πανελληνιες το 2009 γραφτηκα σε ενα τει. Την ιδια χρονια αρχισα να δουλευω και παρατησα την σχολη. Απο το 2009 δεν εχω γραφτει σε κανενα εξαμηνο της σχολης, η αναβολη μου τελειωνει το 2018. Φετος σταματησα και την δουλεια και σκεφτομαι να παω να κανω την θητεια μου. Τι κυρωσεις θα εχω (αν θα εχω); Ευχαριστω
pilot22
Πολίτης
Πολίτης

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από pilot22 »

Γεια σας παιδιά Θα πάω να κόψω την αναβολή και ξέρω πως έχω κάνει κακή χρήση. Επίσης γνωρίζω ότι θα πρέπει να πληρώσω 90 ευρώ. Η ερώτηση μου είναι : Πότε, που και πώς την πληρώνω; Θα έχω τρεχάματα; Κάπου διάβασα ότι τα σκας όσο είσαι μέσα στο στράτευμα... Ισχύει;

Ευχαριστώ

Rafa3l

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Rafa3l »

Σε Ευχαριστω παρα πολυ για την απανητηση σου ! Προτιμω τα 90 απο τα 900 :P
giannis(α)
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από giannis(α) »

Καλησπερα ειμσι φοιτητης και το νοεμβριο παρουσιαζομαι στο πυροβολικο θηβας. Χρωσταω αρκετα μαθηματα ακομα και σκεφτομαι να διακοψω προσωρινα τη σχολή μου για να μην περνανε έτσι τα εξάμηνα και να χω πρόβλημα διαγραφης στο μελλον με το νεο νόμο στη παιδεία.Δε θα εχω την ιδιοτητα του φοιτητη το διάστημα που θα με στρατο. Θέλω να ρωτήσω αν θα υπαρχει προβλημα που δεν έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου ή που δε θα χω την ιδιοτητα του σπουδαστή θα μου επιβληθεί ποινή; Ή είναι καλύτερα να την κρατήσω;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κακή χρήση αναβολής;

Αν δεν την κρατήσεις θα σου επιβληθεί ποινή.
Dreamer

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Dreamer »

Καλησπέρα παιδιά, με την σειρά μου έχω να κάνω μια ερώτηση. Αποφοίτησα με τίτλο σπουδών πανεπιστημίου εκτός Ε. Ε. Όταν διέκοψα την αναβολή, κατέθεσα το επίσημα μεταφρασμένο το πτυχίο και επικυρωμένο από δικηγόρο. Ενημερώθηκα όμως ότι πρέπει να προσκομίσω αντίγραφο του πτυχίου επικυρωμένο από την πρεσβευτική μας αρχή στην Χώρα όπου αποφοίτησα. Τι γίνετε σε περίπτωση που δεν καταφέρω να το προσκομίσω στην ώρα μου; Πρέπει να επικοινωνήσω με την στρατολογία και να πληρώσω το πρόστιμο των 90 ευρώ πριν μπω; Ή βγαίνει η απόφαση πληρωμής του προστίμου μετά την κατάταξη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κακή χρήση αναβολής;

Αν σου επιβληθεί πρόστιμο θα σε ενημερώσουν κατά την διάρκεια της θητείας σου, από εκεί και πέρα εσύ όποτε έχεις στα χέρια σου το πτυχίο πας στην στρατολογία το καταθέτεις και δεν πληρώνεις τίποτα.

Chrisizer

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Chrisizer »

Παιδια γεια σας,Ειμαι καινουργιος στο forum και εχω ενα πολυ σοβαρο προβλημα.

Μολις εγινα 18 (2008) μου ηρθε χαρτι για να παω στρατο (λογικο).

Τελιωνωντας λοιπον το Λυκειο, πηγα και γραφτηκα σε μια σχολη ΙΕΚ.

Η διαρκεια των σπουδων μου ήταν 4 εξαμηνα (2 χρονια).

Εκανα εγγραφη τον Οκτωβριο του 2008.(κανονικα).

Λοιπον, παρουσισασα το χαρτι στο στρατο και πηρα αναβολή μέχρι και της 31 Δεκ 2013.

Πηγα κανονικα στη σχολη και τελιωσα (Οκτ.2010) και όλα ήταν καλα.

Αποφασισα λοιπον να κοψω την αναβολη για να παω.

Ο πατερας μου λοιπον, μου είπε ότι δεν χρειαζεται να κοψω την αναβολή και οτι απο τη στιγμη που μου εδωσαν μεχρι και το 2013, να την χρησιμοποιησω βοηθώντας τον στη δουλεια του γιατι είχε καποιο προβλημα.

Εγω μη ξερωντας, ειπα ΟΚ.

Ταυτοχρονα έκλεισα και ενα ραντεβου με ενα Πανεπηστιμιακο γιατρο για το προβλημα με τα παραπανω κιλα μου, για να κανω καποια εγχειρηση.

Το ραντεβου για την εγχειρηση, μου το εκλεισε το Σεπτεμβριο του 2011.(σχεδον 1 χρονο μετα λογω πολυ βεβαρημενου προγραμματος) (κατανοητο).

Μεχρι τοτε βοηθουσα τον πατερα μου στη δουλεια.

Οταν ηρθε η ωρα να κανω την επεμβαση, πηγα, και ολα πηγαν καλα.

Το μονο που χρειαζοταν ηταν να πηγανω απο το τοτε (Σεπτεμβριο του 2011) μεχρι και το Σεπτεμβριο του 2012 ανα τακτα χρονικα διαστηματα εκει για επανεξετασεις.

Σημερα 13 Νοεμβρ.2012 εμαθα οτι οταν πηγαινεις στρατο (τελιωνωντας την αναβολη σου) πρεπει να προσκομισεις στο στρατο δικαολογιτιικα που να αποδεικνυουν οτι ολο αυτο τον καιρο σπουδαζες.(λογικο)

Ελα που εγω τελιωσα τη σχολη μου το 2010, και απο τοτε μεχρι και τωρα, "δεν τα εξηνα", αλλα λογω αγνοιας "εκανα κατι αλλο".

Πως λοιπον θα δικαολογησω απο τον Οκτ.2010 μεχρι τωρα Νοεμβρ.2012, "το καθισιο";(στην πραγματικοτητα δεν ηταν αλλα... )

Και εκτος αυτου εχω αλλο 1 χρονο αναβολη, οπου ελεγα να βοηθησω τον πατερα μου στη δουλεια του.

Και εαν απο το Σεπτεμβριο του 2011 μεχρι Σεπτεμβριο του 2012 μπορει (λεμε) να δικαολογηθει, απο το Οκτ.2010 μεχρι το Σεπτεμβριο του 2011 (σχεδον 1 χρονος) πως μπορω να το δικαολογησω;

Sorry ρε παιδια που σας πρηζω αλλα...

Τι κανω τωρα μαγκες;

Να σταματησω την αναβολη;

Θα πληρωσω προστιμο;

Θα κανω παραπανω θητεια;

Μπορω να συνεχισω την αναβολη μου χωρις προβλημα;

Ειναι ΕΠΕΙΓΩΝ ! Και μην με αμελησετε, δεν εχω καποιον αλλο να ρωτησω...

κωστας

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από κωστας »

Δεν θα εχεις κανενα προβλημα απο τη στιγμη που τελειωσες τη σχολη του ιεκ. Προβλημα θα ειχες αν ειχες διαγραφει απο τη σχολη. Αν δεν επιθυμεις να τη διακοψεις πριν το τελος του 13 τοτε θα περιμενεις να κληθεις για καταταξη αρχες του 14 και απλα θα πας στη στρατολογια και θα προσκομισεις το πιστοποιητικο αποφοιτησης. Ετσι ξερω οτι συμβαινει και με αναβολες για σχολες ΑΕΙ-ΤΕΙ, αν κανω λαθος ας με διορθωσει ο greek army που ειναι πιο γνωστης επι του θεματος...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κακή χρήση αναβολής;

Δεν θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω σε κάτι που έχει αναλυθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις, έκατσε και έγραψε ολόκληρη έκθεση αντί να διαβάσει προηγούμενα μηνύματα, όποιος δεν σέβεται τους κανόνες του φόρουμ από εμένα μην περιμένει την ανάλογη βοήθεια.

α) Χρησιμοποιείστε την αναζήτηση του φόρουμ, και ανατρέξτε στις ανάλογες θεματικές ενότητες. Συνήθως οι πιο πολλές ερωτήσεις έχουν απαντηθεί αρκετές φορές παλαιότερα.

Θυμηθείτε: Η πρόσβαση σε αυτό το φόρουμ είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα. Το φόρουμ προσφέρεται, δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες. Κάθε παραβίαση των κανόνων σημαίνει κατάχρηση του προνομίου και αποδεικνύει αδιαφορία προς στους υπόλοιπους χρήστες. Αν θέλουμε να μας βοηθούν οι άλλοι θα πρέπει να τους σεβόμαστε πάνω από όλα.

Chrisizer

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Chrisizer »

Greek Army,

1000 συγγνωμη, και καταλαβενω τι εννοεις.

Εχω διαβασει ολες τις προηγουμενες απαντησεις... Και καταλαβα οτι δεν πειραζει.

Ναι αλλα πριν μιση ωρα... Ενας γνωστος μου (πολυ μεγαλο κεφαλι στο στρατο) μου ειπε οτι εχω προβλημα με αυτο και οτι θα επρεπε να την ειχα κοψει απο τη στιγμη που εχω βεβαιωση απο τη σχολη οτι τελιωσα το 2010 (και το γραφει στη βεβαιωση). Υπαρχει περιπτωση να κανω μεχρι και 8 παραπανω μηνες...

Αυριο μαλλον θα ξερω καλυτερα γιατι θα ρωτησει ο ιδιος... Ακια ας επλισουμε να μην υπαρχει προβλημα...

Συγγνωμη και παλι, αλλα αν μπορεις απαντησε μου Greek Army...

Ευχαριστω...

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Mike »

Δεν θα εχεις προβλημα, δεν εχεις καμμια υποχρεωση να κοψεις την αναβολη, φτανει να εκανες αυτο για το οποιο την πηρες. Ακομα και οταν επρεπε παλιοτερα να την κοψεις, η εξτρα θητεια ηταν 1 μηνας εξαγορασιμη.

Ελπιζω οτι το μεγαλο κεφαλι στο στρατο δεν ασχολειται με στρατολογικα.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες