Τι επιτρέπεται να πάρω στο στρατό;

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Απάντηση
Στρατός και θητεία
diafora
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από diafora »

Γειά σας παιδιά. Παρουσιάζομαι και εγώ σε μερικές μέρες και σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με τους φίλους μου, μας γεννήθηκαν οι εξής απορίες και θα το εκτιμούσα πολύ, αν κάποιος μας απαντούσε σε αυτές!Τι επιτρέπεται και τι όχι στο κέντρο;
1. Βιταμίνες (όχι συμπληρώματα διατροφής - όχι φάρμακα) , ενδεικτικά αναφέρω μερικές ως παράδειγμα, βιταμίνη Α,C,K,B etc;

2. Μασελάκια ύπνου;

3. Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και grooming devices;

4. Κρέμα χεριών (τώρα το χειμώνα για να μην σκάνε τα χέρια) ,liposan (για τα χείλη) , αντηλιακή/ hydration προσώπου (για την προστασία του δέρματος από την έκθεσή μας στον ήλιο και την αποφυγή κηλίδων-ακόμη και το χειμώνα);

5. Πρωινό ξύπνημα (άμα εγώ ξυπνάω στις 5, μπορώ μέχρι τις 6-6,30 που είναι το εγερτήριο να ντυθώ, να κάνω το ντουζ μου, πάω τουαλέτα, να κάνω το πρωινό μου τσιγάρο κλπ);

6. Ηλεκτρονικό τσιγάρο;

7. Τουαλέτα - άμα κατα τη διάρκεια μιας άσκησης ή πρόβας ή οτιδήποτε θελήσεις να πας τουαλέτα, ζητάς άδεια και πας ή κάνουν αυτοί τακτικά διαλείμματα για τσιγάρο, τουαλέτα, ξεκούραση;

8. Πρωινή αδιαθεσία / πονόδοντος - τι συμβαίνει;

9.First aid kit;

10. Τουαλέτα ή τσιγάρο κατά τη διάρκεια της νύχτας;

11. Θάλαμοι καπνιστών ή θάλαμοι μη καπνιστών - επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα στο θάλαμο;

12.Delivery και στρατός;

13. Διάβασμα και περίπατος. Στον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε να κάνουμε βόλτα στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου ή πρέπει να είμαστε μέσα στο θάλαμο (ή σε κάποιον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τον ελεύθερο χρόνο)

14. Καθαριότητα - αν εγώ θέλω να καθαρίζω κάθε φορά το ντουζ και τη λεκάνη της τουαλέτας πριν τα χρησιμοποιήσω, υπάρχουν κάπου εκεί απορρυπαντικά διαθέσιμα ανά πάσα ώρα; Οι θάλαμοι φρεσκάρονται καθημερινά και πόσες φορές ανοίγουν τα παράθυρα ώστε να φρεσκαριστεί ο αέρας μέσα στο θάλαμο;

Σε περίπτωση που απαγορεύονται οι βιταμίνες, τα μασελάκια ύπνου και η αντηλιακή προσώπου - μια βεβαίωση γιατρό (διατροφολόγου, οδοντιάτρου, δερματολόγου αντίστοιχα) μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη χρήση τους;

Πολλοί μπορεί να γελάσουν και να θεωρήσουν αστείες τις απορίες. Όμως τα περισσότερα από αυτά είναι αυτονόητα και βασικά στην καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων.

Καλή θητεία σε όλους και keep calm,9 μήνες είναι, θα περάσουν, εξάλλου ο στρατός έχει καταντήσει πολύ πιο λογικός από οτι η αγορά εργασίας.

ziaba
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 9
Επάγγελμα: Βοηθός χειριστή πριονοκορδέλας

Δημοσίευση από ziaba »

Χωρις παρεξηγηση μου βγηκε φραπες απο τη μυτη μετα το μασελακια υπνουΕικόνα κ ακομα κλαιωΕικόνα
Πολίτης !!!336 !!!
diafora
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από diafora »

Από όλα τα μασελάκια ύπνου σου φάνηκαν γελοία; Χαχαχαχ :) Δε πειράζει δεν υπάρχει παρεξήγηση. Διάφορες απορίες είναι (άλλες σοβαρές, άλλες πιο γελοίες) ...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 107
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

1) Όχι

2) Τι είναι αυτό;

3) Απέφευγε τα. Τα ξυραφάκια 3-4 λεπίδων κάνουν καλύτερα δουλειά

4) Κρέμα χεριών-iposan ναι θα σου χρειαστούν πολλές φορές. Για το άλλο αν έχεις δερματολογικό πρόβλημα πάρε χαρτί ιατρού και ανέφερε το όταν κατατχθείς.

5) Τσιγάρο ξέχασε το. Μόνο στον ελεύθερο χρόνο, που μέχρι να ορκιστείτε είναι πολύ περιορισμένος.

6) Βλέπε το (5)

7) Ζητάς άδεια και κατουράς σε κανά θάμνο, αν είστε έξω για εκπαίδευση.

8) Αναφέρεις το πρόβλημα σου στο Θαλαμάρχη και αυτός με τη σειρά του στον Λοχία Υπηρεσίας. Αν είναι σοβαρό πάς στα Ιατρεία του Στρατοπέδου.

9) Να το κάνεις τι; Άσε που πλην μονίμων Ιατρών-Νοσοκόμων-Νοσοκόμων Μάχης (Ειδικές Δυνάμεις) τα περισσότερα υλικά θα είναι άχρηστα.

10) Τσιγάρο ξέχασε το, τρώς από απλή παρατήρηση μέχρι φυλακή, ανάλογα που θα πέσεις. Τουαλέτα πάς όποτε θές αλλά προσοχή μη γίνει καμιά στραβή και πέσεις και χτυπήσεις (ναι έχουν συμβεί ατυχήματα).

11) ΟΧΙ!

12) Ξέχασε το, στη Μονάδα παραμεθωρίου επιτρέπεται ανάλογα με τις διαθέσεις του Διοικητή.

13) Στον ελέυθερο χρόνο θα κοιμάσαι γιατί δεν θα έχεις όρεξη για κάτι άλλο, και λόγω κόπωσης και λόγω βαρεμάρας.

14) Μισό μπουκαλάκι χλωρίνη ή καθαριστικό αναμεμιγμένα με νερό. Τα υπόλοιπα από τις τσέπες σας. Ακόμη και εμείς που πριν 7 χρόνια είχαμε υλικά, υπήρχε περιορισμός χορήγησης καθαριστικών.

Στο Στρατό θα μάθεις να ζείς και χωρίς τα αυτονόητα. Ιδίως όταν πάτε να κάνετε καμιά 10ήμερη εκπαίδευση στην εξοχή, κάνοντας μπάνιο με το λάστιχο τελείως εκτεθειμένος στη φύση ή "αφοδεύοντας" παρατηρώντας τη φύση.
ziaba
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από ziaba »

Nassos έγραψε:1) Όχι

2) Τι είναι αυτό;

3) Απέφευγε τα. Τα ξυραφάκια 3-4 λεπίδων κάνουν καλύτερα δουλειά

4) Κρέμα χεριών-iposan ναι θα σου χρειαστούν πολλές φορές. Για το άλλο αν έχεις δερματολογικό πρόβλημα πάρε χαρτί ιατρού και ανέφερε το όταν κατατχθείς.

5) Τσιγάρο ξέχασε το. Μόνο στον ελεύθερο χρόνο, που μέχρι να ορκιστείτε είναι πολύ περιορισμένος.

6) Βλέπε το (5)

7) Ζητάς άδεια και κατουράς σε κανά θάμνο, αν είστε έξω για εκπαίδευση.

8) Αναφέρεις το πρόβλημα σου στο Θαλαμάρχη και αυτός με τη σειρά του στον Λοχία Υπηρεσίας. Αν είναι σοβαρό πάς στα Ιατρεία του Στρατοπέδου.

9) Να το κάνεις τι; Άσε που πλην μονίμων Ιατρών-Νοσοκόμων-Νοσοκόμων Μάχης (Ειδικές Δυνάμεις) τα περισσότερα υλικά θα είναι άχρηστα.

10) Τσιγάρο ξέχασε το, τρώς από απλή παρατήρηση μέχρι φυλακή, ανάλογα που θα πέσεις. Τουαλέτα πάς όποτε θές αλλά προσοχή μη γίνει καμιά στραβή και πέσεις και χτυπήσεις (ναι έχουν συμβεί ατυχήματα).

11) ΟΧΙ!

12) Ξέχασε το, στη Μονάδα παραμεθωρίου επιτρέπεται ανάλογα με τις διαθέσεις του Διοικητή.

13) Στον ελέυθερο χρόνο θα κοιμάσαι γιατί δεν θα έχεις όρεξη για κάτι άλλο, και λόγω κόπωσης και λόγω βαρεμάρας.

14) Μισό μπουκαλάκι χλωρίνη ή καθαριστικό αναμεμιγμένα με νερό. Τα υπόλοιπα από τις τσέπες σας. Ακόμη και εμείς που πριν 7 χρόνια είχαμε υλικά, υπήρχε περιορισμός χορήγησης καθαριστικών.

Στο Στρατό θα μάθεις να ζείς και χωρίς τα αυτονόητα. Ιδίως όταν πάτε να κάνετε καμιά 10ήμερη εκπαίδευση στην εξοχή, κάνοντας μπάνιο με το λάστιχο τελείως εκτεθειμένος στη φύση ή "αφοδεύοντας" παρατηρώντας τη φύση.

http://lmgtfy.com/?q=%CE%9C%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1+%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%85

Πολίτης !!!336 !!!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όσον αφορά το νούμερο 2 από τις απορίες σου, ναι μπορείς να έχεις μαζί σου μασελάκια για την άνω ή την κάτω γνάθο και μασελάκια ύπνου κανονικά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Α, ΟΚ, τώρα κατάλαβα.
Άβαταρ μέλους
Chris_pap
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Chris_pap »

Ερώτηση που μπορεί να είναι χαζή αλλά επιτρέπεται να εχω μαζί μου φακό χαμηλής απόδοσης και φακό υψηλής;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Έναν μικρό φακό να έχεις και είσαι καλυμμένος.
Άβαταρ μέλους
Chris_pap
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Έχω έναν της Pentagon με 180Lumen τον οποίο σκέφτομαι να πάρω και έχω και ένα τύπου μπρελόκ για να διαβάσεις αν χρειαστεί μέσα στο σκοτάδι κάτι.

Θεωρείς είναι υπερβολικό.

Ευχαριστώ πολύ...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ο μεγάλος φακός θα σου χρειαστεί πολύ αργότερα στα "σκοινάκια" (ακήσεις στην ύπαιθρο), ιδίως αν βρεθείς σε πυκνό δάσος.
Άβαταρ μέλους
Chris_pap
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Nassos έγραψε:Ο μεγάλος φακός θα σου χρειαστεί πολύ αργότερα στα "σκοινάκια" (ακήσεις στην ύπαιθρο), ιδίως αν βρεθείς σε πυκνό δάσος.

Ευχαριστώ πολύ για τη πληροφορία και θα το έχω υπόψιν.

ziaba
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από ziaba »

Αποσμητικο σε σπρευ επιτρεπεται;

+ κουτι με καφε κ σεικερ επετρεπετε να φερουμε για να φτιαχνουμε καφεδακι οποτε γουσταρουμε μην τρεχουμε σε ΚΨΜ;

Πολίτης !!!336 !!!
Άβαταρ μέλους
aris 1943
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Πολεμικες Τεχνες

Δημοσίευση από aris 1943 »

ziaba έγραψε:Αποσμητικο σε σπρευ επιτρεπεται;

+ κουτι με καφε κ σεικερ επετρεπετε να φερουμε για να φτιαχνουμε καφεδακι οποτε γουσταρουμε μην τρεχουμε σε ΚΨΜ;

αποσμητικο σπρευ επιτρεπεται ναι
δε με σέβεσαι τότε θα με φοβάσαι
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης