ΣΜΑ - Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
GIORGOS 96 PATRA

Δημοσίευση από GIORGOS 96 PATRA »

Απο που και ως που στους βατραχανθρωπους απο ΜΑΕ; Σαν πολιτικοι μηχανικοι της αεροποριας δεν ειναι αυτοι;

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 47
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Η ειδικοτητα ΜΑΕ ειναι πολυ καλη εχει τα περισσοτερα μαθηματα και το 100% των αποφοιτων μπαινει πολυτεχνειο. Απο μαε μπορεις να πας βατραχανθρωπος στην ΚΟΣΥΘΕ που ανασυρει αεροσκαφη που ειναι στο βυθο της θαλασσας. Ειναι παρακλαδι της μοιρας αεροπορικων κατασκευων

Η ειδικοτητα του εφοδιαστη και του μετεωρολογου ειναι απ τις πιο σημαντικες αυτος που εγραψε οτι ειναι αχρηστοι απλα δεν εχει ιδεα απο αεροπορια και στρατο γενικοτερα
aitheras

Δημοσίευση από aitheras »

Σε πληροφορω πως ειμαι υποψηφιος για ΣΜΑ φετος και πως ο πατερας μου ειναι ανωτατος αξιωματικος σε τεραστια θεσης ευθυνης στο ΓΕΑ. Αρα κατι ισως ξερει και αυτος...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Απλα ο πατερας σου ειναι μαλλον ιπταμενος και ως γνωστον οι ιπταμενοι οι γιατροι και οι οικονοιμικοι κανουν κουμαντο στην αεροπορια και κλεβουν και τα πιο πολλα... Ο εφοδιασμος απο τα αρχαια χρονια ειναι το Α και το Ω σε εναν στρατο και αυτο εχει αποδειχθει περιτρανα σε πολλους πολεμους, αλλα που να το μαθει αυτο ενας ιπταμενος οταν στην σχολη περνανε τα μαθηματα με ετοιμα θεματα και σκονακι. Επισης παλαιοτερα οι εφοδιαστες και οι μετεωρολογοι εβγαιναν απο ικαρων, αναφερομαι στους αξιωματικους παντα. Τωρα ο αξιωματικος μετεωρολογος ειναι πτυχιουχος ΑΕΙ το ιδιο και ο εφοδιαστης, δεν νομιζω οτι τους αναβαθμισαν οπως ολοι οι στρατοι στον κοσμο για να ειναι αχρηστοι... Ζησε σε πολεμικη μοιρα και θα δεις οτι και οι δυο ειδικοτητες ειναι αναποσπαστο κομματι της αεροποριας. Και εγω ειμαι αξιωματικος και ο πατερας μου ειναι ανωτατος αξιωματικος στην αεροπορια διοικητικος (δικηγορος) και κατι ξερω... Να πω οτι η ειδικοτητα του πατερα μου ειναι αχρηστη... Μαλλον ειναι ναι, αλλα πτηση χωρις μετεωρολογο απλα δεν γινεται, ουτε υποστηριζεται η συντηρηση των μεσων με τον λογιστικο εφιαλτη εκατομμυριων parts ενος αεροσκαφους χωρις εφοδιαστη...
aitheras

Δημοσίευση από aitheras »

Ναι Κυριε αξιωματικε. Ιπταμενος ειναι Και αμα μαθετε το ονομα μιας και Ειστε του χωρου Θα ξαφνιαστειτε... Και οντως ειμαι της αποψης πως οι μηχανικοι ειναι πιο σημαντικοι απο τους ιπταμενους οπως και πολλες ειδικοτητες αλλα το να διακυρησεται οτι οι μετεωρολογοι οι εφοδιαστες και διαφοροι αλλοι ειναι η πιο σημαντικη ειδκοτητα ειναι ανεπιτρεπτο
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Κατ αρχην σου ευχομαι καλη επιτυχια στην δυσκολη προσπαθεια σου να μπεις στην ΣΜΑ...

Κοιτα, σε καθε μοιρα υπαρχει μετεωρολογος και δεν πεταει αεροσκαφος χωρις προγνωση καιρου, δεν ειναι τυχαιο που στην ΕΛΛΑΔΑ και σε πολλες χωρες η ΕΜΥ ανηκει στην πολεμικη αεροπορια... Ο μετεωρολογος ε ιναι οργανικο στελεχος της μοιρας και χωρις εφοδιαστη μια μοιρα μια μοναδα ειναι αναπηρη... Οι επιστημες της επιχειρησιακης ερευνας και των λοτζιστικς ξεκινησαν απ τον εφοδιασμο του στρατου απο την εποχη του αλεξανδρου και πιο πισω... Και εγιναν επιστημες και αντικειμενα μελετης σε πανεπιστημια... Οι εφοδιαστες και οι μετεωρολογοι μπαινουν με πτυχιο ΑΕΙ ως αξιωματικοι και αυτο δεν ειναι τυχαιο γιατι παλαια η ικαρων εβγαζε κακως καταρτισμενες αυτες τις 2 ειδικοτητες

Οι ιπταμενοι νομιζουν οτι ειναι οι θεοι της ΠΑ και θα το διαπιστωσεις δυστυχως σαν μηχανικος που θα σε παραγκωνισουν... Οι ιπταμενοι στην ικαρων μαθαινουν απλα να πετανε... Δεν σπουδαζουν καποια επιστημη οπως στην αμερικανικη σχολη που εχει 15 τουλαχιστον πανεπιστημιακες σχολες με μεταπτυχιακα προγραμματα και μετα την ορκωμοσια τους ξεκινουν πτητικη εκπαιδευση

Εδω η ΣΙ ειναι παραγωγικη σχολη βιαζεται να βγαλει ιπταμενους ασχημα καταρτισμενους ακαδημαικα που το μονο που ξερουν ειναι εναερια μαχη... Δεν ειναι αυτο η αεροπορια ομως μονο φιλε μου ειναι και πολλα αλλα...

οι ιπταμενοι καταλαμβανουν θεσεις ολων των υπολοιπων, ακομα και στην ΣΤΥΑ εβαλαν διοικητη ιπταμενο... Δηλαδη ελεος...

φαντασου στον στρατο ξηρας σ ενα εργοστασιο του τεχνικου να μην εβαζαν αξιωματικο του τεχνικου μηχανολογο η ηλεκτρολογο μηχανικο για διοικητη αλλα εναν πεζικαριο. Ακομα και σε θεσεις οικονομικου και προσωπικου βαζουν ιπταμενους ε ε εχει παραγινει αυτο... Ακομα και ο τελευταιος εποπ σκοπανθρωπος μπατζης εχει ρολο και αρμοδιοτητες στην ΠΑ και οι ιπταμενοι ειναι μονο η κορυφη της πυραμιδας, ολοι οι αλλοι υποστηριζουν και χωρις το υποστηριγμα πεφτουν ολα

andreas

Δημοσίευση από andreas »

Γεία σας ! Ήθελα να ρωτήσω ποσο εύκολο είναι η τοποθέτηση ΜΗ (τ/η) στα α/φη EMBRAER.
Χαρης

Δημοσίευση από Χαρης »

Διαβαζει κανεις ακομα εδω να μας απαντησει η τζαμπα θα την κανω την ερωτηση?
fighter

Δημοσίευση από fighter »

Ρωτα αμα θες και θα σου απαντησω εγω. Ξερεις τετοια εποχη ολοι ασχολουνται με ιπταμενους και σσε.:D
Άβαταρ μέλους
Jason
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Jason »

Γεια σας και από εμένα, μπορώ να σας ενημερώσω σχετικά με τη σχολή και την καριέρα σας απόφοιτος.

Άβαταρ μέλους
flight engineer
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από flight engineer »

Καλησπερα περασα φετος ΣΜΑ και με ενδιαφερει η ειδικοτητα του ιπταμενου μηχανικου. Υπαρχουν διεξοδοι απο την συγκεκριμενη σχολη;
Άβαταρ μέλους
Jason
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Jason »

flight engineer έγραψε:Καλησπερα περασα φετος ΣΜΑ και με ενδιαφερει η ειδικοτητα του ιπταμενου μηχανικου. Υπαρχουν διεξοδοι απο την συγκεκριμενη σχολη;

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σαν ειδικότητα της σχολής.

Όταν με το καλό αποφοιτήσεις, και έχεις πάρει την ειδικότητα του μηχανικού αεροσκαφών (όχι ηλεκτρονικών ή εγκαταστάσεων), υπάρχει δυνατότητα να γίνεις ιπτάμενος μηχανικός αν τοποθετηθείς στα C-130 (Ελευσίνα) όπου θα περάσεις εκεί επιπλέον εκπαίδευση.

Τα καθήκοντα του ιπτάμενου μηχανικού είναι συγκεκριμένα βέβαια, δε σημαίνει ιπτάμενος και μηχανικός 2 σε 1.

Άβαταρ μέλους
dimitris_m
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dimitris_m »

Είμαι Μηχανικός Η/Υ, γιος Ιπταμένου και υπηρέτησα (προ 20ετίας και βάλε) σε μονάδα που ήσαν μόνον Μηχανικοί (ΣΜΑ) και Τεχνικοί (ΣΤΥΑ), πέραν κάποιων Οικονομικών κλπ ειδικοτήτων. Το επίπεδο των Μηχανικών ήταν πολύ καλό και ιδιαίτερα ορισμένοι άριστοι που αν είχαν περάσει από το Πολυτεχνείο θα ήσαν άριστοι και δεν είναι τυχαίο καθώς το Τμήμα Μηχανικών της ΣΙ έχει από τις ψηλότερες βάσεις (αν όχι τη ψηλότερη). Διαπίστωσα, ότι έχουν ευρύτητα γνώσεων αλλά δυστυχώς όχι το βάθος που θα μπορούσαν να έχουν. Ο λόγος τα λίγα μαθήματα ειδίκευσης που ακόμα και στις 3 ειδικότητες των Μηχανικών (Αεροσκαφών, Εγκαταστάσεων και Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών) σε κάθε μια ειδικότητα μοιράζονται σε πολλά διαφορετικά αντικείμενα π. Χ. Στους Τ-Η μοιράζονται σε Ενεργειακού Μηχανικού, Πληροφορικής, Ηλεκτρονικού Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών και Μηχανικού RADAR. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν περισσότερη εξειδίκευση ίσως με κάποια μεταπτυχιακά αλλά δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός της Αεροπορίας.

Όλοι τους οι απόφοιτοι με συμπλήρωση κάποιων μαθημάτων θα μπορούσαν να έχουν το ίδιο επίπεδο σπουδών των αποφοίτων των Πολυτεχνείων και λόγω της σοβαρότητας και πειθαρχίας και του άριστου επιπέδου τους να εξελιχθούν καλύτερα.

Από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι το επίπεδό τους συγκρίνεται μόνον με τους γιατρούς και σπάνια θα δείτε στρατό (... ) λο Μηχανικό. Έχουν σχεδόν όλοι τους έχουν λίγο πρόβλημα με τους Ιπταμένους λόγω διαφορετικής εξέλιξης που έχουν στο Όπλο αλλά από την άλλη είναι διαφορετικές οι συνθήκες ζωής για τους δυο (και μπορώ να το κρίνω γιατί έχω γνωρίσει και τις δυο πλευρές). Σίγουρα όμως η Αεροπορία θα μπορούσε να αξιοποιήσει τους Μηχανικούς πολύ καλύτερα και ιδιαίτερα λόγω της ευρύτητας πνεύματος που έχουν. Πολύ καλά μυαλά - άριστα που δυστυχώς σπάνια τα βρίσκεις σε άλλες ειδικότητες στην Αεροπορία.

νικητας

Δημοσίευση από νικητας »

Οσοι πανε στην σμα μπορουν να κανουν μετα μεταπτυχιακο δωρεαν στην αμερικη
Βασσιλης

Δημοσίευση από Βασσιλης »

Γεια χαρα. Ειμαι μαθητης 2ας Λυκειου, επιθυμω του χρονου να δηλωσω την ΣΜΑ... Θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με την σχολη.1) Ειναι ισαξια με του πολυτεχνειου;

2) Ποσο περιπου ειναι ο μισθος ενος τλειωφοιτου και ενος που διανυει την φοιτηση ;

3) Εφοσον ενταχθω στην σχολη Μεσω των πανελλαδικων εξετασεων. Εαν υπαρχει ενα δευτερο η επομενο φιλτραρισμα για την παραμονη μου στην σχολη, εννοωντας οτι αν θα ξανακανω καποια εξεταση για το αν θα με κρατησουν η οχι ;

Θα ημουν ευγνωμων εαν απαντηθουν οι ερωτησεις μου, ευχαριστω.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες