ΣΜΑ - Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών
Οχι οχι... Αυτο που ρωτηθηκκαι ποιο πριν... Απο σμα θα εμαι σκετο στρατιωτηκος... Απλα θα εχω αρκετες γνωσεις η στην διαρκεια της στρατιωτικης καριερας θα συμετεχω αρκετα στην συντηριση τν αεροπλανων...
Αν ειναι δυνατον καποιος να μου δωσει μια απαντηση γτ με ενδιαφερει αρκετα... Ευχαριστω πολυ που ασχολεισται
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 47
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Φιλε μην το δενεις κομπο οτι θα πας σε αεροσκαφη, αν γινεις μηχανικος εγκαταστασεων αποκλειεται ν ασχοληθεις με αεροσκαφη και αν γινεις τηλεπικοινωνιων και παλι δεν ειναι σιγουρο... Μονο (ΜΑ) ειδικοτητα αν παρεις μηχ. Αεροσκαφων θα ασχοληθεις αλλα και παλι οχι ολα τα χροναι της σταδιοδρομιας σου στην ΠΑ.
Παιδιά να κάνω μια ερώτηση που την έχω απορία... Μπορεί να γίνει σημαιοφόρος την ΣΙ (ή αλλιώς αρχηγός της σχολής) κάποιος από το τμήμα μηχανικών (τη ΣΜΑ δηλαδή) ή ακόμα και από το τμήμα ελεγκτών αεράμυνας; Προς το παρόν ξέρω μόνο για τους ιπτάμενους...
-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 8
;Απ'όσα γνωρίζω την Σημαία φέρει ο Αρχισμηνίας Ίκαρος 4ης πρώτος εκ των συμμαθητών του και Ιπτάμενος... Θα ρωτήσω και θα σου απαντήσω αν έχει αλλάξει κάτι...silver έγραψε:Παιδιά να κάνω μια ερώτηση που την έχω απορία... Μπορεί να γίνει σημαιοφόρος την ΣΙ (ή αλλιώς αρχηγός της σχολής) κάποιος από το τμήμα μηχανικών (τη ΣΜΑ δηλαδή) ή ακόμα και από το τμήμα ελεγκτών αεράμυνας; Προς το παρόν ξέρω μόνο για τους ιπτάμενους...
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Σε ευχαριστώ καλλιτέχνη το'χα απορία... Αν και είναι λίγο άδικο αυτό κατά τη γνώμη μου αλλά τέλος πάντων... :)
αδικια μεγαλη, η σημαια δινεται στον καλυτερο μαθητη χωρις διακριση αμα ηταν ετσι δεν επρεπε τη σημαια να την επαιρνε στη σσε κανεις των σωματων και στη σνδ κανεις μηχανικοςaeronut έγραψε:Καθολου αδικο!
Βασικα γιατι συμβαινει αυτο ομως
Ακριβώς Jonas11 έτσι το σκέφτηκα κι εγώ. Βέβαια οι ιπτάμενοι ας πούμε θεωρούνται η ηγεσία της αεροπορίας γιατί κάνουν κάτι εξαιρετικό επικίνδυνο κι αυτοί είναι που έχουν τον κύριο ρόλο. Όμως αυτό στη σχολή είναι αδικία. Είναι όλοι μαθητές της ΣΙ ανεξάρτητα ποια ειδικότητα έχουν άρα πρέπει όλοι να μεταχειρίζονται ίσα και να έχουν ίσες δυνατότητες μέσα στη σχολή ακόμα και στη βράβευση. Κατά τη γνώμη μου πάντα αυτό...
-
- Συνταγματάρχης
Απ'όσα μπόρεσα να μάθω η ιδιότητα του Ιπταμένου θεωρείται αρχαιότερη. Γι'αυτό το λόγο και λαμβάνει και τη σημαία ο αρχαιότερος Ιπτάμενος. Για την ιστορία παλαιότερα οι της ΣΜΑ ονομάζονταν Ανθυπομηχανικοί και μόνο οι Ιπτάμενοι ονομάζονται Ανθυποσμηναγοί. Στην ΣΣΕ είναι όλοι ιδίας φύσεως. Δεν διακρίνονται σε Τεχνικούς ή Διοικητικούς. Είναι όλοι Διοικητικοί όπως από πέρισυ ισχύει και στη ΣΜΥ.
Τι ισχυει στη σμυ απο περυσι?
-
- Συνταγματάρχης
;Δεν βγάζει Φροντιστές. Τουλάχιστον αυτό λέει η διαταγή...Jonas11 έγραψε:Τι ισχυει στη σμυ απο περυσι;
Παιδια, ηθελα να ρωτησω ποια η διαφορα των ελεγκτων αεραμυνας απο την κατευθυνση Τ/Η. Απο οτι καταλαβα και οι μεν και οι δε ασχολουνται με ρανταρ, ηλεκτρονικο πολεμο κτλ.
Επισης, ηθελα να ρωτησω πως γινεται η επιλογη ειδικοτητας στη ΣΜΑ; Οποιος γνωριζει ας απαντησει στις ερωτησεις μου γιατι ειμαι γ λυκειου και δυστυχως δεν εχω γνωστους απο τη σχολη. Ευχαριστω εκ των προτερων!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες