Θητεία στο Υγειονομικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
CAPT

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από CAPT »

EΙμαι κτηνιατρος πτυχιουχος απο υγειονομικο Αυλωνα που μπορω να παω; Ποιος ξερει κατι για το Γ ΚΝΟ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 29

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Greek_Army »

CAPT έγραψε:EΙμαι κτηνιατρος πτυχιουχος απο υγειονομικο Αυλωνα που μπορω να παω; Ποιος ξερει κατι για το Γ ΚΝΟ

Mπορείς να πάρεις μετάθεση σε στρατιωτικό νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε μονάδα που έχει λόχο υγειονομικού, τώρα για τις αρμοδιότητες είναι που θα πέσεις, μπορεί να ελέγχεις την ποιότητα των τροφίμων, μπορεί να καταλήξεις να λιώνεις στις σκοπιές. Για την Γ ΚΝΟ δεν γνωρίζω, δεν ξέρω καν αν πηγαίνουν φαντάροι εκεί.
Tzorge

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Tzorge »

Καλημέρα παιδιά, Καλή χρονιά σε όλους!

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής:

Έχω τελειώσει το ΤΕΙ Δημόσιας Υγιεινής (Υγειονομικό), και θα διακόψω την αναβολή μου σε κανένα μήνα, υπάρχει καμία σχετική ειδικότητα σε θέμα υγειονομικού;

Δηλαδή σε έλεγχο τροφίμων στις μονάδες/Στρατιωτικά νοσοκομεία, έλεγχο απολύμανσης/ αποστείρωσης, κλπ, κλπ, κλπ... Ή υπάρχουν μόνο αυτές οι Ειδικότητες που αναφέρατε πιο πάνω και σε προηγούμενες σελίδες (βοηθός αναισθησιολόγου, νοσηλευτής /τραυματιοφορέας, βοηθός αιματολόγος, κλπ).

Υ. Γ.Άσχετο, κάτι τελευταίο, εάν καταθέσω και δίπλωμα κατηγορίας Γ, θα μπορέσω να πάω και στην ειδικότητα Οδηγός Ασθενοφόρου ή παίρνουν μόνιμους εκεί;

Ευχαριστώ προκαταβολικά... !

Άβαταρ μέλους
KostasKriti
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από KostasKriti »

Καλησπέρα σας παιδιά. Πριν ξεκινήσω θέλω απο καρδιάς να σας συγχαρώ για το εξαιρετικό site σας και για την προσπάθεια σας να ενημερώσετε τους μελλοντικούς και ήδη υπάρχοντες φαντάρους. Ειλικρινά μιλάω, έχω διαβάσει τουλάχιστον τα μισά θέματα του forum, κάποια για ενημέρωση και κάποια λόγω των ενδιαφέροντων συζητήσεων που υπάρχουν μεταξύ των μελών.Λοιπόν, είμαι ψυχολόγος απο Κρήτη και στις 20 του μήνα παρουσιάζομαι Αυλώνα (Υγειονομικό). Το πρώτο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχει πιθανότητα (για οποιοδήποτε λόγο) να μη μου δώσουν ειδικότητα ψυχολόγου, παρόλο που έχω πτυχίο, άδεια άσκησης επαγγέλματος και μεταπτυχιακό.

Δεύτερον, απο ότι διαβάζω στο forum σας, στην Αυλώνα μένουμε πλέον 4 εβδομάδες. Μετά μήπως ξέρει κανένας που θα κάνω την ειδικότητα μου ως ψυχολόγος και για πόσο διάστημα; Παλιά ήταν στο 414 αλλά τώρα παίζει να έχει αλλάξει.

Τρίτο και τελευταίο, επειδή είμαι απο κρήτη μάλλον θα με στείλουν ανατολικό αιγαίο στη μετάθεση και όχι Έβρο, σωστά; Βύσμα δεν παίζει (βασικά έχω δυο αλλά δε θέλω να τα χρησιμοποιήσω γιατί θέλω απλά να κάνω ήρεμα τη θητεία μου και όπου και να με στείλουν δεν με πολυπειράζει). Ξέρετε που στέλνουν συνήθως ψυχολόγους απο κρήτη;

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων, και πάλι συγχαρητήρια για το site.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θητεία στο Υγειονομικό

1. Κατά 99% θα πάρεις ειδικότητα ψυχολόγου, το 1% είναι επειδή στο στρατό δεν υπάρχει λογική.

2. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό.

3. Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ ούτε παίζει ρόλο η ειδικότητα σου, σε όλα τα νησία στο ανατολικό αιγαίο υπάρχουν μονάδες υγειονομικού.
Άβαταρ μέλους
KostasKriti
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από KostasKriti »

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τη γρήγορη σου απάντηση. Όντως στο στρατό απο ό, τι φαίνεται δεν υπάρχει και πολύ λογική αλλά ελπίζω να βρεθεί κάποια στο δρόμο μου :D. Ως προς την εκπαίδευση ειδικότητας, χωρίς να ξέρω με σιγουριά, έτσι όπως τα χουν κάνει μάλλον το κόβω να έχουν σταματήσει την εκπαίδευση γενικότερα και να μας στέλνουν στις μονάδες και ότι μάθουμε απο τους παλιούς ΟΨΜ και ο θεός βοηθός.

Γενικά δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο για την ειδικότητα του ψυχολόγου. Έχω σκοπό όταν παρουσιαστώ και μετά να μπώ εδώ και να δημιουργήσω ένα θέμα για τους ψυχολόγους στο στρατό για να έχουν κάποιες πληροφορίες τα παιδιά που είναι να μπούνε.

Greek_Army, λες οτι θα με στείλουν σε μονάδα υγεινομικού αναγκαστικά; Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω μόνιμα σε ένα στρατόπεδο που να μην είναι μονάδα υγειονομικού; Σόρυ αν είναι χαζή η ερώτηση αλλά είχα την εντύπωση οτι ακόμα και στα στρατόπεδα μπορεί να υπάρχουν μόνιμοι ΟΨΜ μέσα.

Τέλος, κάπου διάβασα οτι οι ΟΨΜ μετά απο πέντε μήνες παίρνουν μετάθεση απο την παραμεθόριο σε ΚΕΝ (ίσως και κοντά στον τόπο κατοικίας τους). Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι το '09 που πήγε ένας φίλος μου. Αν ξέρει κάποιος ας με ενημερώσει.

Σας ευχαριστώ πολύ, και καλό βράδυ γιατί σας ζάλισα.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θητεία στο Υγειονομικό

Εγώ σου έγραψα ποιος θα ήτανε ο κατάλληλος συνδυασμός, το να πας σε μονάδα πεζικού πχ δεν θα είσαι ΟΨΜ αλλά γενικός γιατρός, θα σου έρχονται οι φαντάροι θα σου λένε τι πρόβλημα έχουνε και εσύ θα τους στέλνεις στο νοσοκομείο.

Αυτό με τους ΟΨΜ ισχύει, αλλά συνήθως ΟΨΜ γίνονται οι κοινωνιολόγοι.
Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Stryg »

Λογικά θα πας είτε σε κάποιο ΣΤΕΠ είτε σε κάποιο ΚΙΧΝΕ ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο ως Ψυχολόγος.
Όταν έχεις πτυχία όπως αυτό του Ψυχολόγου, τα οποία αντιστοιχούν απ' ευθείας σε συγκεκριμένη ειδικότητα, τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να κάνεις την ειδικότητα. Την ασκείς κατ' ευθείαν με βάση το πτυχίο, εκτός αν έχει αλλάξει κάτι.
thanass

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από thanass »

Καλησπερα,
ειμαι φοιτητης ψυχολογιας αλλα δεν εχω πτυχιο ακομα στα χερια μου. τι πιθανοτητες εχω για υγειονομικο;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θητεία στο Υγειονομικό

Αρκετές.
Tsakas
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Tsakas »

Καλησπερα. Γνωριζει κανεις αν οι οπλιτες οδοντιατροι ειναι ελευθεροι υπηρεσιων; Το αντιστοιχο δηλαδη που συμβαινει με τους ιατρους.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 16

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από D.Y.K »

Tsakas έγραψε:Καλησπερα. Γνωριζει κανεις αν οι οπλιτες οδοντιατροι ειναι ελευθεροι υπηρεσιων; Το αντιστοιχο δηλαδη που συμβαινει με τους ιατρους.

Εξαρτάται τις ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό σε θέματα υπηρεσιών του Στρατοπέδου και φυσικά την Διοίκηση.

Προσωπικά έχω δει και Οπλίτες γιατρούς να βαράνε ανελέητα σκοπέτα λόγω έλλειψης.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θητεία στο Υγειονομικό

Tsakas έγραψε:Καλησπερα. Γνωριζει κανεις αν οι οπλιτες οδοντιατροι ειναι ελευθεροι υπηρεσιων; Το αντιστοιχο δηλαδη που συμβαινει με τους ιατρους.

Όχι δεν είναι, μπορεί το πρωί να είσαι στο στο οδοντιατρείο και μετά να πηγαίνεις για σκοπέτο.
Δημήτρης ΘΥΡΑ 4

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Δημήτρης ΘΥΡΑ 4 »

Καλησπέρα σας!

Ονομάζομαι Δημήτρης και τελειώνω οπτικός-οπτομέτρης (παραϊατρικό επάγγελμα). Αντίγραφο πτυχίου από το ΤΕΙ Αθήνας θα έχω μάλλον μετά τον Οκτώβρη. Τυχαία γνώρισα έναν Στρατιωτικό Οφθαλμίατρο που μου είπε να κάνω τα χαρτιά μου για το Υγειονομικό και να επιλέξω το 401 για να με έχει δίπλα του.

Παλιότερα ήθελα Ειδικές δυνάμεις και έτσι μου ήρθε το χαρτί για Αυλώνα. Όμως πήρα αναβολή λόγω σπουδών. Θα πρέπει να περάσω πάλι περιοδεύων;

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να καταταγώ στο Υγειονομικό; Το δηλώνω κάπου;

Ποια θα είναι η πορεία της θητείας μου;

Το υγειονομικό είναι 9μηνο;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημήτρης ΘΥΡΑ 4 έγραψε:Καλησπέρα σας!

Ονομάζομαι Δημήτρης και τελειώνω οπτικός-οπτομέτρης (παραϊατρικό επάγγελμα). Αντίγραφο πτυχίου από το ΤΕΙ Αθήνας θα έχω μάλλον μετά τον Οκτώβρη. Τυχαία γνώρισα έναν Στρατιωτικό Οφθαλμίατρο που μου είπε να κάνω τα χαρτιά μου για το Υγειονομικό και να επιλέξω το 401 για να με έχει δίπλα του.

Παλιότερα ήθελα Ειδικές δυνάμεις και έτσι μου ήρθε το χαρτί για Αυλώνα. Όμως πήρα αναβολή λόγω σπουδών. Θα πρέπει να περάσω πάλι περιοδεύων;

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να καταταγώ στο Υγειονομικό; Το δηλώνω κάπου;

Ποια θα είναι η πορεία της θητείας μου;

Το υγειονομικό είναι 9μηνο;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Χωρίς βύσμα υγειονομικό και θητεία στο 401 δεν πρόκειται να δεις, η θητεία σε όλα τα όπλα/σώματα είναι η ίδια, περιοδεύον δεν ξαναπερνάς, επίσης υγειονομικό δεν το δηλώνεις, παρουσιάζεσαι καταθέτεις το χαρτί από την σχολή και αν σου έρθει η μετάθεση για υγειονομικό καλώς αλλιώς θα πας σε κανά πεζικό.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις σε προηγούμενες σελίδες.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες