ΣΑΝ - Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από D.Y.K »

evee έγραψε:Καλησπερα! Σκεφτομαι να επιλεξω την ΣΑΝ για τις σπουδες μου, θα ηταν ευκολο καποιος που γνωριζει για αυτη την σχολη να μου περιγραψει την ζωη στην σχολη και την καθημερινοτητα γενικα πχ μια τυπικη μερα, πως ειναι το προγραμμα, αλλα και την καθημερινοτητα μετα την ολοκληρωση των σπουδων; Να σημειωθει οτι εχω διαβασει το site της σχολης και δν με καλυψε οσον αφορα τα παραπανω. Ευχαριστω προκαταβολικα Εικόνα

Αν διαβάσεις προηγούμενα μηνύματα θα βρεις σίγουρα κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα σου. Ρίξε μια ματιά.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι Εικόνα

evee
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από evee »

Ευχαριστω για την απαντηση Εικόνα Τα εχω διαβασει ολα τα προηγουμενα μηνυματαΕικόνα Γενικα εχω οργωσει το google, απλα με εχουν πιασει αμφιβολιες σχετικα με τα 4 χρονια μεσα στην σχολη, το προγραμμα πως εχει, και αν υπαρχει τοση αυστηροτητα οσο σε αλλες στρατιωτικες σχολες ή ειναι πιο χαλαρα. Τα ακαδημαικα μαθηματα μου αρεσουν αλλα δν ξερω αν θα αντεξω την στρατιωτικη πιεση αμα ειναι πολλη γτ εχω δωσει 2 φορες και εχω μια "κουραση" να το πω; Και θα ειναι κριμα να την ξεκινησω και μετα να τα παρατησω οποτε θελω να ειμαι σιγουρη για τν επιλογη μου...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Greek_Army »

Στρατιωτική σχολή είναι δεν υπάρχει χαλαρότητα ειδικά μετά την αποφοίτηση, γενικά ο στρατός είναι ένα δύσκολο επάγγελμα, αν έχεις αποφασίσει να δέχεσαι εντολές από τον κάθε "περίεργο" ανώτερο, να μετακομίζεις κάθε 3-4 χρόνια, να δουλεύεις υπερωρίες και αργίες και να τις πληρώνεσαι μετά από 6 μήνες και αν τις πληρωθείς τότε οι ένοπλες δυνάμεις σε περιμένουν και μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να μην ξεχνάς τον όρκο που έδωσες και να σέβεσαι 24 ώρες το 24ωρο τον στρατιωτικό κανονισμό, περί ενδυμασίας κτλπ κτλπ.

Δεν σε κόβω πάντως να αναζητάς κάτι τέτοιο.
πρωην -ΣΑΝιτης

Δημοσίευση από πρωην -ΣΑΝιτης »

Τα προηγούμενα μηνυματα των αποφοιτων ειναι η πραγματικη αληθεια. Αν γουσταρεις τοσο πολυ τη νοσηλευτικη ή καλυτερα τη φροντίδα αρρωστων σ ο, τι χρειαστει, η ΣΑΝ ειναι η καταλληλοτερη διοτι εχεις και τα προνομια του στρατου (890Ε σταθερα+ασφαλιση). Αν την εβαλες για να γινεις μετα κατι αλλο με μεταταξη (πχ γιατρος) ή νομιζοντας οτι θα σαι προισταμενος στο νοσοκομειο, γελαστηκες. Τις μεταθεσεις δεν τις επιτρεπει η υπηρεσια πλεον (προ πυλων και ο αντιστοιχος κανονισμος) και προισταμενος γινεσαι στα 20+ χρονια καριερας.Ενα 80% των συμμαθητων μου ψαχνουν τροπο να φυγουν απο τα νοσοκομεια. Επισης για να φυγεις μετα τον 1ο χρονο, η υπηρεσια σου ζηταει παρα πολλα χρηματα. Εγω τα εδωσα, εφυγα και ειμαι στην ιατρικη τωρα αλλα χτυπαω το κεφαλι μου για την λαθος επιλογη και την παραπληροφορηση ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ σχολης.

Καλη τυχη!

Ελληνιδα

Δημοσίευση από Ελληνιδα »

Καλημέρα σας, η κόρη μου ενδιαφέρεται πολύ να δώσει στη ΣΑΝ και επειδή είδα ότι τα μόρια είναι πολλα θα ήθελα να ξέρω αν μπορεί να παει και απο το ΑΕΙ της νοσηλευτικης Αθηνών και πως και απο ποιό έτος?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Greek_Army »

Όχι.
παναγος ο μπουρλωτος

Δημοσίευση από παναγος ο μπουρλωτος »

Παιδια η ΣΣΑΝ και η ΣΣΑΣ ειναι οι μονες κατα την γνωμη μου καλες σχολες στον ελληνικο στρατο γιατι ειναι καθαρα πανεπιστημιακες. Εκει που μπαινει μεσα ο στρατος καθαρα πχ ΣΣΕ, ικαρων κτλ το πραγμα χαλαει και το πτυχιο ειναι μεν ανωτατο αλλα χωρις ειδικοτητα χωρις συγκεκριμενο γνωστικο αντικειμενο που να συνδεεται με κατι εκτος στρατου. Στις ξενες χωρες ειδικα στις αναπτυγμενες οι στρατιωτικες σχολες ειναι καθαρα πανεπιστημια με μεταπτυχιακες σπουδες και ερευνα και ειδικοτητες πχ μηχανολογοι, νομικοι, βιολογοι που μπορουν να στελεχωσουν ακομα και το πεζικο αν θελουν οχι απαραιτητα κατι συναφες με το πτυχιο, εδω λογω νοοτροπιας εξ ανωθεν αυτο δεν θα γινει ποτε, οποτε η λυση για καποιον που θελει να γινει επιστημονας και στρατιωτικος ειναι η ΣΣΑΝ και η ΣΣΑς, οι δυνατοτητες ειναι απεριοριστες για περαιτερω σπουδες και το επιπεδο αριστο. Το πανεπιστημιο κανει τον ανθρωπο και κατ επεκταση τον αξιωματικο να σκεφτεται με ανοιχτο μυαλο και αυτο ειναι το πιο σημαντικο. Αρα το τριπτυχο εξασφαλιση, επιστημη, κυρος σιγουρα ισχυει

Ειμαι αποφοιτος ΣΜΥ αποστρατευτηκα αντισυνταγματαρχης, ειμαι τεχνιτης στα χωκ και εχω περασει με αριστα ολα τα σχολεια του χωκ, εχοντας παει 8 φορες στην Αμερικη και εχοντας διαβασει πολυ ειδικα για εναν αποφοιτο ΣΜΥ οπως εγω και εχω διδαξει και αναλογικα ηλεκτρονικα, προσφατα περασα στα ΑΤΕΙ αυτοματισμου πιο πολυ για χομπυ και βλεπω την διαφορα στην ποιοτητα σπουδων Σε σχεση με τον στρατο

maria

Δημοσίευση από maria »

Το θέμα δεν είναι πόσο καλή Ή όχι είναι η σχολή! Το θέμα είναι αν θες για τα επόμενα 20-30 χρόνια να δουλεύεις με πρόγραμμα βαρδιών, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα,15 Αυγούστου !
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

marina έγραψε:
Με Λύπη Ανώνυμος έγραψε:Είμαι απόφοιτος της ΣΑΝ και εργάζομαι στο νοσοκομείο της πολεμικής αεροπορίας. Πολύ δουλειά, άπειρη λάντζα και 0 στήριξη. Θεώρησε ο μέγιστος παρακατιανός, φταις για όλα και ο βαθμός σου σαν αξιωματικός υπάρχει μόνο για να σου ρίχνουν ευθύνες. Η νοσηλευτική δεν ξέρω αν είναι τέχνη, είναι πολύ βρώμικη δουλειά και στο 251 ΓΝΑ με τόσους λίγους νοσηλευτές στις κλινικές η εμπειρία σου με την βρώμικη πλευρά της νοσηλευτικής είναι μόνιμη, έντονη και δίχως ηθική ανταμοιβή. Θα μπορούσα να συνεχίσω με άπειρα παραδείγματα και παραγράφους...

Καλησπέρα! Επειδη εχω μπερδευτει μηπως μπορει να με βοηθησεις; Δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο αλλα μου εχουν πει οτι δεν υπαρχει λαντζα στο 401 μηπως ξερεις κατι παραπανω επειδη σκεφτομαι φετος που δινω πανελληνιες να το δηλωσω. Ξερω οτι γινετε κληρωση που θα πας (αεροπορια-ξηρα, ναυτικο) αλλα νομιζα οτι τα πραγματα στην αεροπορια ειναι πολυ καλυτερα απο την Ξηρα. Καθε πληροφορια σου θα μου ηταν χρησιμη (με ενδιαφερει η ξηρα οπως εχω αναφερει πιο πανω) Ευχαριστω!

Ναι δεν υπάρχει λάντζα στο 401 και στον κόσμο που ζούμε όλες οι φυλές είναι ειρηνικές και μετά ξυπνήσαμε όλοι μαζί, αφού σε ενδιαφέρει η Ξηρά μάθε πως σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία η λάντζα υπάρχει γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό, αν θέλεις να μπεις και ς'αρέσει τότε θα συμβιβαστείς πως θα κάνεις βρώμικες δουλειές και υπό όχι και τόσο καλές συνθήκες.

Δώσε για καμία σοβαρή στρατιωτική σχολή άμα θέλεις, αλλιώς βρες να σπουδάσεις κάτι άλλο.

14

Δημοσίευση από 14 »

Καλησπέρα ! Διάβασα το thread αλλά δεν βρήκα κάποια ξεκάθαρη απάντηση. Οι απόφοιτοι της Σ. Α. Ν μπορούν να εργαστούν ως combat medics ή εργάζονται μόνο σε στρατιωτικά νοσοκομεία ; Αν ναι, πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό ;
Ευτυχία

Δημοσίευση από Ευτυχία »

Καλησπερα, φετος προκειται να δωσω πανελληνιες και εχω ως πρωτη επιλογη τη ΣΑΝ.
Θα ηθελα να μαθω για τις εξοδους... Καθε ποσο γινονται και ποιες μερες εχουν οριστει?
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Terminator »

Ευτυχία έγραψε:Καλησπερα, φετος προκειται να δωσω πανελληνιες και εχω ως πρωτη επιλογη τη ΣΑΝ.
Θα ηθελα να μαθω για τις εξοδους... Καθε ποσο γινονται και ποιες μερες εχουν οριστει;

Οτι μπαίνεις στρατιωτικές σχολές θεώρησε το 100% σίγουρο οτι θα περιοριστείς απο θέμα εξόδου. Οι έξοδοι ειναι οπως και σε καθε ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ απο απόγευμα παρασκευής ως βράδυ κυριακής και κάποιες φορές μπορεί να βγείς τετάρτες εαν και εφόσων το επιτρέπει η υπηρεσία
Βλαντισλάβα

Δημοσίευση από Βλαντισλάβα »

Γεια σας.

Δίνω φέτος Πανελλαδικές και με ενδιαφέρει η σχολή.

Έχω όμως ουκρανική υπηκοότητα.

Μπορώ να την δηλώσω;

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Terminator »

Βλαντισλάβα έγραψε:Γεια σας.

Δίνω φέτος Πανελλαδικές και με ενδιαφέρει η σχολή.

Έχω όμως ουκρανική υπηκοότητα.

Μπορώ να την δηλώσω

Πρέπει να είσαι τουλάχιστον ελληνίδα στο γένος προκειμένου να μπεις στρατιωτικές σχολές.

Βασιλική

Δημοσίευση από Βασιλική »

Από Επα. Λ μπορούμε να εισαχθούμε στην Σ. Α. Ν; Έχω επιλέξει την ειδικότητα της Νοσηλευτικής και με ενδιαφέρει αρκετά να μάθω αυτή την επιστήμη. Είναι υψηλές οι βάσεις;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης