kwst13 έγραψε:Δικαιούμαι 8μηνο και το ανέφερα τη μέρα της κατάταξης στο κέντρο. Μου είπαν ότι μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου οποιαδήποτε στιγμή της θητείας μου αρκεί να απευθυνθώ στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο.
Δεν τα έχω κάνει ακόμα.
Αυτή τη στιγμή έχω έρθει στη μονάδα μου και είμαι σώμα Ερευνας &Πληροφορικής και είμαι στο ΓΕΠ. Αν τα κάνω τα χαρτιά μου υπάρχει περίπτωση πλέον ως 8μηνο να με διώξουν απο το σώμα ΕΠ και το γεπ ; Ρωτάω γιατι με ενδιαφέρει να παραμείνω σε αυτό καθώς μετράει ως προυπηρεσία για το επάγγελμα μου !
Αυτό με την προυπηρεσία σταματήστε να το αναφέρετε είναι το πιο μεγάλο αστείο που λένε οι στρατιωτικοί για να σας χώνουν, κανένα πλεονέκτημα στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία δεν θα έχεις επειδή υπηρέτησες 8 μήνες σε ένα τέτοιο σώμα.
kwst13 έγραψε:Δικαιούμαι 8μηνο και το ανέφερα τη μέρα της κατάταξης στο κέντρο. Μου είπαν ότι μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου οποιαδήποτε στιγμή της θητείας μου αρκεί να απευθυνθώ στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο.
Δεν τα έχω κάνει ακόμα.
Αυτή τη στιγμή έχω έρθει στη μονάδα μου και είμαι σώμα Ερευνας &Πληροφορικής και είμαι στο ΓΕΠ. Αν τα κάνω τα χαρτιά μου υπάρχει περίπτωση πλέον ως 8μηνο να με διώξουν απο το σώμα ΕΠ και το γεπ ; Ρωτάω γιατι με ενδιαφέρει να παραμείνω σε αυτό καθώς μετράει ως προυπηρεσία για το επάγγελμα μου !
Αυτό με την προυπηρεσία σταματήστε να το αναφέρετε είναι το πιο μεγάλο αστείο που λένε οι στρατιωτικοί για να σας χώνουν, κανένα πλεονέκτημα στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία δεν θα έχεις επειδή υπηρέτησες 8 μήνες σε ένα τέτοιο σώμα.
φιλε μου το γνωρίζω ότι ελάχιστα μετράει (αν μετράει κιόλας) αλλά προτιμώ να υπηρετήσω τη θητεία μου σε ένα σώμα σχετικό με το αντικείμενο σπουδών μου (Ηλεκτρολογος Μηχανικός &Μηχανικος ΗΥ) και να πάρω ένα χαρτί να βάλω στο βιογραφικό μου και ας μην μετράει πουθενα παρά να περάσω 8 μήνες καθαρίζοντας καλιόπες και στα μαγειρία. Όχι ότι είναι υποτημιτικό. Ήδη το έχω κάνει πολλάκις στο κέντρο αλλά δεν μπαίνει στο βιογραφικό ... Μάζευε και αε ειν και ρόγες που λέει ο λαός. Αφου θα περάσουν οι 8 μηνες γτ να μην πάρω κάτι.
Είμαι σειρά 334 είμαι παιδί χωρισμενων γονιών με επίσημο διαζευκτηριο είμαστε δύο αδέρφια και εγώ είμαι ο μεγαλύτερος καθώς ο άλλος μου αδερφός είναι ανήλικος 17 ετών. Η μητέρα μου είναι 42 ετών άνεργη. δικαιούμαι οκταμηνη θητεία με αυτά τα δεδομένα; Ευχαριστώ
mike1927 έγραψε:Είμαι σειρά 334 είμαι παιδί χωρισμενων γονιών με επίσημο διαζευκτηριο είμαστε δύο αδέρφια και εγώ είμαι ο μεγαλύτερος καθώς ο άλλος μου αδερφός είναι ανήλικος 17 ετών. Η μητέρα μου είναι 42 ετών άνεργη. Δικαιούμαι οκταμηνη θητεία με αυτά τα δεδομένα; Ευχαριστώ
Όχι φίλε μου δυστυχώς δεν δικαιούσαι μειωμένη θητεία.
Καλησπέρα σας, μπαίνω τον μάρτιο και θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι μειωμένη θητεία, είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, με μητέρα συνταξιούχο (65) και ενήλικη αδερφή.
Ειμαι πατέρας ενός ανηλίκου τέκνου ειμαι 8μηνος και ειμαι παραμεθόριο τωρα ποτε μπορω να παω στον τόπο συμφερόντων μου; εχω υπηρετήσει ηδη 3 μηνες πρεπει να κανω κάποιο συγκεκριμένο χρονο παραμεθόριο; και αν μπορω να κανω κατι για να παω στον τόπο συμφερόντων μου το συντομότερο τι μπορω να κανω;
Γιαννης έγραψε:Ειμαι πατέρας ενός ανηλίκου τέκνου ειμαι 8μηνος και ειμαι παραμεθόριο τωρα ποτε μπορω να παω στον τόπο συμφερόντων μου; Εχω υπηρετήσει ηδη 3 μηνες πρεπει να κανω κάποιο συγκεκριμένο χρονο παραμεθόριο; Και αν μπορω να κανω κατι για να παω στον τόπο συμφερόντων μου το συντομότερο τι μπορω να κανω;
Πρέπει να συμπληρώσεις 4 μήνες στην παραμεθόριο, πιο γρήγορα μόνο με βύσμα θα πας
Καλησπέρα σας είμαι 6μηνος (μάλλον) λόγω θανάτου μητέρας και αναπηρίας (74%) πατέρα. Είμαι απο Θεσσαλονίκη και τώρα βρίσκομαι σε άδεια και Τετάρτη λογικά θα μάθουμε τους τόπους τοποθέτησης μας. Έχω κάνει την αίτηση για την κατ εξαίρεση και μου είχαν πει οτι τα χαρτιά μου ήταν υπερπλήρεις. Υπάρχει καμια πιθανότητα χωρίς βύσμα να παω στον τόπο διαμονής (Θεσσαλονίκη) η να μην ελπίζω καν;
patsi88 έγραψε:Καλησπέρα σας είμαι 6μηνος (μάλλον) λόγω θανάτου μητέρας και αναπηρίας (74%) πατέρα. Είμαι απο Θεσσαλονίκη και τώρα βρίσκομαι σε άδεια και Τετάρτη λογικά θα μάθουμε τους τόπους τοποθέτησης μας. Έχω κάνει την αίτηση για την κατ εξαίρεση και μου είχαν πει οτι τα χαρτιά μου ήταν υπερπλήρεις. Υπάρχει καμια πιθανότητα χωρίς βύσμα να παω στον τόπο διαμονής (Θεσσαλονίκη) η να μην ελπίζω καν;
Eγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου έχουν πει εξαρχής αν δικαιούσαι ή όχι 6μηνο και μπαίνεις σε διαδικασία να καταθέτεις χαρτιά για κατ'εξαίρεση μετάθεση; Δικαιούσαι 8μηνο λόγω θανόντος γονέα από εκεί και πέρα για να κάνεις 6μηνο θα πρέπει η μητέρα σου να περάσει από την ανώτατη υγειονομική επιτροπή του στρατού και αν κριθεί πως είναι ανίκανη για εργασία τότε θα είσαι δικαιούχος 6μηνης θητείας και η μετάθεση σου θα είναι σίγουρα στο τόπο διαμονής σου.
Έπρεπε να το ψάξεις νωρίτερα το θέμα, τώρα θα πρέπει να "τρέξεις" για να κάνεις όλες τις διαδικασίες και η κατ'εξαίρεση δεν βγαίνει τόσο εύκολα, θα πρέπει να υπηρετήσεις τουλάχιστον 1 μήνα σε μονάδα της παραμεθορίου και μετά θα μπορέσεις να πάρεις την κατ'εξαίρεση.
Την Τετάρτη σε βλέπω να σου σκάει η μετάθεση για Έβρο γι'αυτό προετοιμάσου μην σου έρθει ξαφνικό και λες πως δεν γνώριζες κτλπ.
Για να καταθέσεις την αίτηση για να περάσει ο γονέας απο επιτροπή πρέπει πρώτα να έχεις καταταγεί. Απο εκει και πέρα ο πατέρας μου πήγε και ζήτησε μετά την κατάταξη μου στο κέντρο να κάνει την αίτηση και του είπαν πως είναι νωρίς (προφανώς έτσι τους βόλευε να πουν) και επειδή αργεί η διαδικασία να τα κάνει αφου πάρω μετάθεση. Αλλά και η στρατολόγος στο στρατόπεδο μας είχε πει πως η διαδικασία της τοποθέτησης δεν έχει σχέση με την διάρκεια της θητείας γ αυτό και οι αιτήσεις γίνονται ξεχωριστά (η μεν για την μετάθεση στο κέντρο εκπαίδευσης η δε για την διάρκεια θητείας στην αρμόδια στρατολογία). Προφανώς και το περιμένω για Εβρο δεν θα ξαφνιαστώ ούτε θα εκπλαγώ, έχω ήδη προετοιμαστεί ψυχολογικά.
Καλησπερα, κλεινω τεσσερεις μηνες στον στρατο και με στελνουν παραμεθοριο. Ειμαι 8μηνος και θα ηθελα να γνωριζω αν μπορω μετα την συμληρωση 5 μηνων θητειας να γυρισω κοντα στο σπιτι μου... ναι προφανως ημουν ευχαριστω...