Κατάσταση επιβίβασης - μειωμένα εισιτήρια

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ούτε με το χαρτί κατάταξης, ότι καταστάσεις επιβίβασης χρειαστείς/δικαιούσαι κατά την διάρκεια της θητείας σου θα ενημερώνεσαι από τα γραφεία του εκάστοτε κέντρου (αρχικά) και μονάδας (μετά)
Άβαταρ μέλους
ΝικολαοςΜ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΝικολαοςΜ »

Παιδιά διάβασα τα πάντα 7 σελίδες και το λινκ αλλα άκρη δεν πολυ έβγαλα.

Αν πχ παρουσιαστώ και μείνω στην Χ πόλη, και πάω στην Υ πόλη και πάρω το μετρό εκεί έχω έκπτωση;

Στα κτελ υπάρχει γενικά στρατιωτική έκπτωση όπως ήταν και με τους φοιτητές ;

Εισιτήρια όταν υπηρετείς στην ίδια σου την πόλη δικαιούσε με το τρένο, λεωφορείο ή αεροπλάνο για να πας κάπου στο άκυρο ;

Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Stryg »

Στα ΚΤΕΛ κάποιων νομών υπάρχει στρατιωτική έκπτωση. Πχ στο ΚΤΕΛ του Έβρου που χρησιμοποιείται πολύ από φαντάρους. Σε κάποιους άλλους νομούς δεν υπάρχει έκπτωση. Με τη στρατιωτική ταυτότητα, στα αστικά λεωφορεία αρκετών πόλεων μπαίνεις δωρεάν, κι απλά αν γίνει έλεγχος εισιτηρίων πρέπει να δείξεις την ταυτότητα. Πχ στη Θεσσαλονίκη δεν πληρώνεις. Μας είχαν τοιχοκολλήσει στη μονάδα τη σχετική απόφαση που έλεγε για τα αστικά ποιων πόλεων ισχύει.
Άβαταρ μέλους
ΝικολαοςΜ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΝικολαοςΜ »

Ευχαριστώ πολύ Stryg .
Άβαταρ μέλους
ilias_87
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από ilias_87 »

Συγγνωμη αν ρωταω κατι που εχει απαντηθει αλλα θελω μια επιβεβαιωση. Θελω να μετακινηθω απο την πολη μου στην Αθηνα για Αυλωνα και δεν υπαρχει φρουραρχειο στην πολη μ. Αν τυχει και ειμαι Αθηνα 5 μερες πριν, μπορω να παω στο φρουραρχειο αθηνων να μου βγαλουν χαρτι απο την πολη μου για αθηνα; Και μιλαμε για 5 μερες πριν μπουν οι πρωτοι σωστα; Δλδ δεν εχει σημασια που μπαινω Τεταρτη και οχι Δευτερα, θα μπορω να την παρω 5 μερες πριν την Δευτερα.
Άβαταρ μέλους
Powarz
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Powarz »

Παιδιά μια ερώτηση. Ειμαι 320 εσσο, ειμαι στο 549 στη Συμη και δικαιουμαι μεταθεση με τη συμπληρωση 6μηνου θητειας, δηλαδη σε 10 μερες. Μου εχει ερθει η μεταθεση. Ξερω οτι με το φυλλο πορειας που θα παρω θα φυγω με καραβι υποχρεωτικα. Αλλα επειδη παω ΣΕΑΠ (Ηρακλειο) και βλεπω να με πηγαινουν Συμη-Ροδο-Αθηνα-Ηρακλειο αναρωτιεμαι αν μπορω να πληρωσω απο την τσεπη μου αεροπλανο και να φυγω μονος μου. Στεκει κατι τετοιο; Συγνωμη αν το ρωτησα σε λαθος μερος!
ReD-RevolutioN
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ReD-RevolutioN »

MΠορεις δεν θα εχεις προβλημα.
34ewd

Δημοσίευση από 34ewd »

Μια Κ. Ε. Που λέει Θεσσαλονίκη - Τριπολη με ΚΤΕΛ, οταν παω στα ΚΤΕΛ μπορουν να μου βγαλουν 2 εισιτηρια πχ Θεσσαλονίκη-Αθήνα + Αθήνα-Τρίπολη;

Γιατί ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκη-Τρίπολη έχει 2 φορές την εβδομάδα και δεν βολεύει ντυπ για να παρουσιαστώ στην ώρα μου.
ReD-RevolutioN
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από ReD-RevolutioN »

Ναι θα σου βγαλουν 2.
Άβαταρ μέλους
thanos123
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από thanos123 »

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από yandr »

Εντολή για επανεξέταση της μείωσης στις δωρεάν μετακινήσεις των στρατευσίμων έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το ΦΕΚ που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο περιορίζονται από τρεις σε μία οι δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των στρατευσίμων.

Εξαιρείται η δωρεάν μετακίνησή τους με αεροπλάνο πλην των στρατιωτών που υπηρετούν στην Κύπρο.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η επανεξέταση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της διατήρησης του αριθμού των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης, όπως ίσχυε πριν την έκδοση του ΦΕΚ, αλλά και της δυνατότητας αεροπορικής μετακίνησης των στρατευσίμων με ταυτόχρονη μείωση του κόστους των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ, καταργείται η μία δωρεάν κατάσταση επιβίβασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγή
Άβαταρ μέλους
thanos123
Λοχαγός
Λοχαγός

Αναδρομική εφαρμογή του μέτρου κατάργησης των καταστάσεων επιβίβασης καταγγέλουν στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αναγκάστηκαν να πληρώσουν 200 ευρώ από τη τσέπη τους για να ταξιδέψουν από τη Κύπρο.

Η καταγγελία είναι σοβαρή κι έγινε από ΕΛΔΥΚάριους στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν:

• Αρχισε να εφαρμόζεται η χορήγηση μίας (1) μόνο κάρτας επιβίβασης. Συγκεκριμένα, οι στρατιώτες που πήραν τώρα τη δεύτερη άδεια τους, αναγκάστηκαν να πληρώσουν γύρω στα 200 ευρώ για την κάρτα επιβίβασης τους (καθώς είχαν ήδη χρησιμοποιήσει στην πρώτη άδειά τους την μία δωρεάν κάρτα επιβίβασης που δικαιούνται).
www.onalert.gr

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Greek_Army »

Μια χαρά λεφτά παίρνουν οι Ελδυκάριοι, τι να πούνε και τα άλλα παιδιά που υπηρετούν στην Ελλάδα και δεν έχουνε ούτε μια κατάσταση επιβίβασης για αεροπλάνο.

Σε λίγα χρόνια δεν θα δίνουν ούτε για Κτελ.
Άβαταρ μέλους
thanos123
Λοχαγός
Λοχαγός

Δεν έχεις και άδικο.
Άβαταρ μέλους
elitis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από elitis »

Καλησπέρα,
Πήγα σήμερα στο φρουραρχείο και πήρα την κάρτα επιβίβασης για Ρέθυμνο (είναι ενα "ροζ" χαρτί) που λέει τον προορισμό μου. Δεν ξέρω όμως κάτι βασικό: Με αυτό το χαρτί από το φρουραρχείο μπαίνω στο πλοίο κατευθείαν ή πρέπει να πάω σε ταξιδιωτικό πρακτορείο για να βγάλω κανονικό εισιτήριο (για πλοίο) , αφού δώσω την κάρτα επιβίβασης; Επίσης σε πρακτορείο τη δέχονται την κάρτα επιβίβασης ή πρέπει να πάω στα κεντρικά στο λιμάνι για να βγάλω εισιτήριο;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες