ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής
Στους ΟΒΑ πλέον τα 25.
Καλησπερα εχω ψαξει πολυ το θεμα και εχω 2 αποριεςΕιμαι 24 χρονων, αποφοιτος ΤΕΙ και ενδιαφερομαι για την προκυρηξη.
Οπως ειδα στην επισημη σελιδα του ΠΝ το σχολειο του Υ/ΚΤ μπορουν να το παρακολουθησουν και αλλοι κλαδοι, μπορω να παω ΕΔ στο στρατο ξηρας και να παρακολουθησω το σχολειο; Αν ναι μετα η διαφορα ειναι οτι επιστρεφω στην μοναδα;**
Τα αθληματα τα βγαζω και δεν εχω καποιο προβλημα υγειας, εχω περασει τα ΤΕΣΤ για στρατιωτικες σχολες, αλλα δεν εχω υπηρετισει σαν εφεδρος.
Εχω συνολο 2 μειωπια (1 και 1στο καθε ματι) με οπτικη οξυτητα 7/10, υπαρχει περιπτωση να κοπω απο την Α. Ν. Υ. Ε; Αν ναι, δηλωνοντας στην προκυρηξη αν επιλεχτω θα μπορω να κανω λαζερ;
Ας απαντησουν μονο οσοι γνωριζουν.
Ευχαριστω
**To link της σελιδας (http://www.hellenicnavy.gr/el/organwsi/arxigeio-stolou/ypagomenes-ypiresies/dioikisi-ypovryxiwn-katastrofwn/syk/90-gr/organosi/arxigeio-stolou/dioikisi-ypovrixiwn-katastrofwn-dyk/294-2013-09-17-07-08-15
παραρτημα 1, γ,(3)
Οπως ειδα στην επισημη σελιδα του ΠΝ το σχολειο του Υ/ΚΤ μπορουν να το παρακολουθησουν και αλλοι κλαδοι, μπορω να παω ΕΔ στο στρατο ξηρας και να παρακολουθησω το σχολειο; Αν ναι μετα η διαφορα ειναι οτι επιστρεφω στην μοναδα;**
Τα αθληματα τα βγαζω και δεν εχω καποιο προβλημα υγειας, εχω περασει τα ΤΕΣΤ για στρατιωτικες σχολες, αλλα δεν εχω υπηρετισει σαν εφεδρος.
Εχω συνολο 2 μειωπια (1 και 1στο καθε ματι) με οπτικη οξυτητα 7/10, υπαρχει περιπτωση να κοπω απο την Α. Ν. Υ. Ε; Αν ναι, δηλωνοντας στην προκυρηξη αν επιλεχτω θα μπορω να κανω λαζερ;
Ας απαντησουν μονο οσοι γνωριζουν.
Ευχαριστω
**To link της σελιδας (http://www.hellenicnavy.gr/el/organwsi/arxigeio-stolou/ypagomenes-ypiresies/dioikisi-ypovryxiwn-katastrofwn/syk/90-gr/organosi/arxigeio-stolou/dioikisi-ypovrixiwn-katastrofwn-dyk/294-2013-09-17-07-08-15
παραρτημα 1, γ,(3)
πρ2015 έγραψε:Οπως ειδα στην επισημη σελιδα του ΠΝ το σχολειο του Υ/ΚΤ μπορουν να το παρακολουθησουν και αλλοι κλαδοι, μπορω να παω ΕΔ στο στρατο ξηρας και να παρακολουθησω το σχολειο; Αν ναι μετα η διαφορα ειναι οτι επιστρεφω στην μοναδα;**
Μπορείς να παρακολουθήσεις το ΣΥΚ αν είσαι στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων ναι αλλά όχι να σταδιοδρομήσεις στην ΔΥΚ.
Το παρακολουθείς, το βγάζεις επιτυχώς, παίρνεις βατραχοπουλάδα και τέλος.
Με το που πάρεις πτυχίο Υ/ΚΤ επιστρέφεις στην μονάδα σου αφού πάρεις μία ολιγοήμερη άδεια ναι.
Σχετικά με την οπτική οξύτητα δυστυχώς θα πρέπει να είναι τέλεια οπότε θα χρειαστεί να κάνεις λέιζερ αν το θες τόσο πολύ ναι.
D.Y.K έγραψε:πρ2015 έγραψε:Οπως ειδα στην επισημη σελιδα του ΠΝ το σχολειο του Υ/ΚΤ μπορουν να το παρακολουθησουν και αλλοι κλαδοι, μπορω να παω ΕΔ στο στρατο ξηρας και να παρακολουθησω το σχολειο; Αν ναι μετα η διαφορα ειναι οτι επιστρεφω στην μοναδα;**
Μπορείς να παρακολουθήσεις το ΣΥΚ αν είσαι στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων ναι αλλά όχι να σταδιοδρομήσεις στην ΔΥΚ.
Το παρακολουθείς, το βγάζεις επιτυχώς, παίρνεις βατραχοπουλάδα και τέλος.
Με το που πάρεις πτυχίο Υ/ΚΤ επιστρέφεις στην μονάδα σου αφού πάρεις μία ολιγοήμερη άδεια ναι.
Σχετικά με την οπτική οξύτητα δυστυχώς θα πρέπει να είναι τέλεια οπότε θα χρειαστεί να κάνεις λέιζερ αν το θες τόσο πολύ ναι.
Σε ευχαριστω πολυ !
Μπορω να κανω την εγχειρηση και αφου μπω σαν ΕΠ. ΟΠ;
Γιατι αν οχι δεν θελω να την κανω.
Ναι μπορείς όποτε θες.
Χαιρετώ! Είμαι 4οετής φοιτητής και λογικά του χρόνου θα μπω στρατό για τη θητεία μου.1ον) Τα Ο. Υ. Κ παίρνουν μόνο μόνιμους; Έχει αλλάξει κάτι;
2ον) Στους αμφίβιους καταδρομείς έχω τη δυνατότητα να κάνω Την 9μηνη θητεία μου;
3ον) Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στην εκπαίδευση και στις αρμοδιότητες Ο. Υ. Κ. Με Αμφίβιους Καταδρομείς;
2ον) Στους αμφίβιους καταδρομείς έχω τη δυνατότητα να κάνω Την 9μηνη θητεία μου;
3ον) Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στην εκπαίδευση και στις αρμοδιότητες Ο. Υ. Κ. Με Αμφίβιους Καταδρομείς;
Johny έγραψε:Χαιρετώ! Είμαι 4οετής φοιτητής και λογικά του χρόνου θα μπω στρατό για τη θητεία μου.1ον) Τα Ο. Υ. Κ παίρνουν μόνο μόνιμους; Έχει αλλάξει κάτι;
1) Μόνιμους και ΟΒΑ.
2) Ναι μπορείς.
3) ΔΥΚ vs ΜΑΚ
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Θέλω ν ρωτήσω αν ξέρει κάποιος εάν προκειτε στον επόμενα 1-2 χρονια να αλλάξει πάλη η νομοθεσία και να κόψουν τους ΟΒΑ η θα παραμινει έτσι; Επίσης τα ΟΥΚ ποσά σχολεία βγάζουνε τον χρόνο και σε ποια περίοδο ξεκινάνε; Ευχαριστώ πολύ
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι και βγάζουν δυο σχολεία, το χειμερινό και το καλοκαιρινό. Το χειμερινό ξεκινάει περι τον σεπτέμβριο-οκτώβριο και το καλοκαιρινό περι τα μέσα φλεβάρη-αρχές μάρτη (για προένταξη μιλάμε πάντα)Λογοθετης Σπυρος έγραψε:Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Θέλω ν ρωτήσω αν ξέρει κάποιος εάν προκειτε στον επόμενα 1-2 χρονια να αλλάξει πάλη η νομοθεσία και να κόψουν τους ΟΒΑ η θα παραμινει έτσι; Επίσης τα ΟΥΚ ποσά σχολεία βγάζουνε τον χρόνο και σε ποια περίοδο ξεκινάνε; Ευχαριστώ πολύ
Σε ευχαριστώ πολύ. Για να παει κάποιος ΟΒΑ πρέπει να κάνει πρώτα την θειτια και μετά να το δηλώσει η πρέπει να μπεις με προκήρυξη; Επίσης ισχύει ότι πρέπει μέχρι και στα βατράχια να έχεις μέσον για να μπεις και να τα βγάλεις; Άμα έχεις πτυχίο έχεις κάποιο προβάδισμα; Και τέλος πρέπει να έχεις τελειώσει στρατιωτική σχολή για να γίνεις εκπεδευτης; Ευχαριστω
- _KOURSAROS_
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 2
Λογοθετης Σπύρος έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ. Για να παει κάποιος ΟΒΑ πρέπει να κάνει πρώτα την θειτια και μετά να το δηλώσει η πρέπει να μπεις με προκήρυξη; Επίσης ισχύει ότι πρέπει μέχρι και στα βατράχια να έχεις μέσον για να μπεις και να τα βγάλεις; Άμα έχεις πτυχίο έχεις κάποιο προβάδισμα; Και τέλος πρέπει να έχεις τελειώσει στρατιωτική σχολή για να γίνεις εκπεδευτης; Ευχαριστω
Για να γίνεις ΟΒΑ πρέπει ο Υπ. Αμ. Να προκηρύξει τις θέσεις, συνήθως έχουν δικαίωμα όσοι υπηρετούν την θητεία τους και όσοι απολυθήκαν και δεν έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες από την ημέρα απόλυσής τους, κάτι που δεν ισχύει στην τελευταία προκήρυξη. Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο στα βατράχια, όσο βύσμα και να έχεις, αν είσαι γιωτάς θα κοπείς με συνοπτικές διαδικασίες και μάλιστα μόνος σου, το πτυχίο δεν σου δίνει κάποιο προβάδισμα μιας και δεν σου χρειάζεται σαν ΟΒΑ, το πτυχίο μετράει μόνο σαν ΕΠΟΠ και αυτό σε μερικές ειδικότητες που για να της πάρεις θέλει πτυχίο τριτοβάθμιας. Εκπαιδευτής δεν μπορείς να γίνεις, αν εννοείς στο σχολείο ΟΥΚ ή στην ΣΥΚ, εκπαιδευτές αναλαμβάνουν ΟΥΚ του ναυτικοί και είναι αξιωματικοί, τουλάχιστον μέχρι το 11 που γνώρισα έναν εξ αυτόν κατά την διάρκεια 16ωρου σκοπέτου στο πεύκο.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Μια μικρή διόρθωση. Στο ΣΥΚ του ΠΝ πράγματι οι εκπαιδευτές είναι του ΠΝ αλλά δεν είναι απαραίτητα όλοι αξιωματικοί αλλά κυρίως κατώτερα στελέχη.
Αξιωματικοί είναι οπωσδήποτε ο Διοικητής του Σχολείου και ο Διευθυντής Σπουδών.
Αξιωματικοί είναι οπωσδήποτε ο Διοικητής του Σχολείου και ο Διευθυντής Σπουδών.
Ευχαριστω για της απαντησης παιδια. Μακαρη να καταφερο να μπω. Απο εκει και περα αν θα το βγαλο δεν γινεται να το ξερω. Κατα την διαρκεια της θητειας στα ΟΥΚ περνουν αδειες η οχι; Επισης οτι σε πνιγουνε σε καποια φαση ισχυει?
Σπύρο αυτά που ρωτάς δεν σε ενδιαφέρουν στην παρούσα φάση. Οι δυσκολίες είναι άλλες και θα το διαπιστώσεις αν με το καλό παραμείνεις προσηλωμένος στον στόχο σου.
Παρ'όλα αυτά υπάρχει σχετικό νήμα για την δεύτερη απορία σου.
Άσκηση Αθανασίας
Καλή ανάγνωση
Παρ'όλα αυτά υπάρχει σχετικό νήμα για την δεύτερη απορία σου.
Άσκηση Αθανασίας
Καλή ανάγνωση

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες