ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Vessty »

Ο φιλος Νassos τα ειπε πολλες φορες. Λοιπον παλιοτερα για να μπεις επρεπε να εχεις υπολοιπο θητειας 12 μηνες δηλαδη 14μηνη θητεια το λιγοτερο. Τωρα η μοναδα ειναι ΑΚΡΩΣ επαγγελματικη. Βεβαια με τις ελειψεις που εχουν πολλα ακουγονται καθως πολλες μοναδες και κυριως μαχιμες απαρτιζονται σε μεγαλο βαθμο απο ΕΠΟΠ (ετσι διαβασα τουλαχιστον). Οποτε αν και ειναι πολυ δυσκολο να γινει κατι τετοιο ισως υπαρχουν πιθανοτητες αλλα βασικη προυποθεση ειναι η αυξηση της θητειας. Απο κει και επειτα αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω πιο βασιμο ας το πει... Εγω νομιζω οτι ειτε 8α αυξηθει η θητεια ειτε αργα η γρηγορα τουλαχιστον για καποιες μοναδες θα βγει προκηρηξη
poseidon

Δημοσίευση από poseidon »

Ενα παλιο κλασικο ελληνικο ρεμπετικο βαλς αφιερωμα στους πορωμενους πατριωτες νεους που ονηρευοντουσαν να υπηρετησουν στις ΟΥΚ στη θητεια τους αλλα τους το στερησαν για ψηφοθηρισμο οι σαλτιμπαγκοι της εξουσιας "Γυρνα ξανα... Βασιλια" απο την ταινια "Ο Θίασος 1975".
ΜΙΧΑΛΗΣ

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ »

Χαίρετε ειμαι εποπ στα τεθωρακισμενα... Υπαρχει καμια περιπτωση να παω Ο. Υ. Κ η ειναι αποκλειστικα και μονο για εποπ του ναυτικου...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 32
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αν εννοείς το Σχολείο Υ/Κ είναι για Ειδικές Δυνάμεις είτε Σ. Ξ είτε Π. Ν.

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν μπορεί να πάει κάποιος και από άλλα Όπλα/Σώματα στο συγκεκριμένο Σχολείο.

ΜΙΧΑΛΗΣ

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ »

Και Εφόσον ολοκληρωσεις το σχολειο υπαρχει περιπτωση να παραμεινεις και μονιμος ΟΥΚ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μόνιμοι πάνε μόνο από ΣΝΔ/ΣΜΥΝ και ΕΠΟΠ Ναυτικού.
ΜΙΧΑΛΗΣ

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ »

Δηλαδη εγω σαν εποπ στα τεθωρακισμενα πρεπει να κανω μεταταξη στις ειδικες δυναμεις και μετα θα περασω απλα ενα σχολειο Υ. Κ ;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αν θυμάμαι σωστά κάνεις μετάταξη από Τεθωρακισμένα σε Πεζικό, και μετά από ένα 6μηνο κάνεις αίτηση για μετάθεση στις Ειδικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα Αμφίβιους Καταδρομείς.

Αφού περάσεις διάφορα Σχολεία Ειδικών Δυνάμεων όπως το ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ (Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Οπλιτών Ειδικών Δυνάμεων), ΣΒΕΑ κλπ, μπορείς να πάς και για το Σχολείο Υ/Κ του Π. Ν ή το Σχολείο Δυτών Μάχης του Σ. Ξ.

Δές και το παρακάτω θέμα

Σχολεία Ειδικών Δυνάμεων για ΕΠΟΠ

Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Θα πρέπει να πας πεζικό, ειδικές δυνάμεις (ανεξάρτητα απο ορεινός και αμφίβιος ή ΠΝ). Όπως σωστά είπε ο Νασσος να περάσεις το ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ και το ΣΒΕΑ και έχω την αίσθηση ότι για να αιτηθείς να περάσεις ΜΥΚ πρέπει να έχεις μονιμοποιηθεί (για το τελευταίο δεν είμαι 100% σίγουρος).

Το ότι θα περάσεις το σχολείο δε σημαίνει ότι θα παραμείνεις στο Πολεμικό Ναυτικό και στην ΜΥΚ. Γυρνάς κανονικά στη μονάδα σου μετά το σχολείο έχοντας τις γνώσεις. Μεγάλη τιμή να έχεις βγάλει ΜΥΚ, όπως λένε και στο στρατό, Δε σε πιάνει τίποτα μετά.
Θελω και μπορώ !
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Στην ΜΥΚ δύναται να σταδιοδρομήσουν ΜΟΝΟ στελέχη του ΠΝ και όχι του Στρατού Ξηράς. Τα Στελέχη των ΕΔ έχουν απλά την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Σχολείο για να γίνουν πτυχιούχοι Υ/Κ. Σχετικά με την ΜΥΚ δεν είναι απαραίτητο να είσαι μονιμοποιημένος για να παρακολουθήσεις το Σχολείο.
ΜΙΧΑΛΗΣ

Δημοσίευση από ΜΙΧΑΛΗΣ »

Οκ σας ευχαριστω πολυ.
Bill

Δημοσίευση από Bill »

Ναι όσοι βγάλανε τη ΜΥΚ αυτές τις επιδόσεις... ο καθένας λέει τη μαλακια του σε αυτή τη χώρα. Μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση και άποφασιστηκοτητα να αντέξει τις απαιτήσεις τις εκπαίδευσης.
Λουσης

Δημοσίευση από Λουσης »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
vesst έγραψε:Παιδια τωρα που θα γινει η θητεια οπως λενε 14 μηνες παλι εφεδροι θα εχουν λογικα το δικαιωμα συμμετοχης στο σχολειο της ΜΥΚ σωστα;
Ο κανονισμος λεει οτι μετα την αποφοιτηση απο το ΣΥΚ πρεπει να υπηρετησεις αλλους 12 μηνες. Βαλε τωρα, εξω ο χρονος μεχρι να πας στο ΣΥΚ,9 μηνες το σχολειο και αλλοι 12 = 21... Και χρωστας και την ορκομωσια σου...24... Πανε ΟΒΑ και δηλωσε 3ετια αν καιγεσαι τοσο πολυ...

Και τοτε ρε μαν πως πηραν το 2002 που ηταν 14αμηνο και το 2003 που ηταν 12αμηνο απο τη σειρα μου 03Α βγηκαν δυιο απο το σχολειο. Μην παραπληροφορουμε αμα δεν ξερουμε.
τριαν1997

Δημοσίευση από τριαν1997 »

Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει καποιο οριο υψους για να μπει καποιους στους ουκ; Εγω ειμαι 1.87 και μπορει να ψηλωσω και αλλο. Γινομαι δεκτος?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

τριαν1997 έγραψε:Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει καποιο οριο υψους για να μπει καποιους στους ουκ; Εγω ειμαι 1.87 και μπορει να ψηλωσω και αλλο. Γινομαι δεκτος;

Δεν υπάρχει όριο ύψους για το Σχολείο!

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης