Τι έγγραφα χρειάζομαι για την κατάταξη;
- georgegr94
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 3
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παίδες!:) Οπότε Gladiator να τα δώσω τα χαρτιά στην κατάταξη και θα σταλούν αυτόματα στην μονάδα όταν πάρω την μετάθεση; Κι ας μην μετρήσουν, απλά να γνωρίζω πως γίνεται η διαδικασία:)
" Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες " ~Βολταίρος
- Gladiatore
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 2
georgegr94 έγραψε:Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παίδες!:) Οπότε Gladiator να τα δώσω τα χαρτιά στην κατάταξη και θα σταλούν αυτόματα στην μονάδα όταν πάρω την μετάθεση; Κι ας μην μετρήσουν, απλά να γνωρίζω πως γίνεται η διαδικασία:)
Όχι δεν υπάρχει κανένας λόγος, ίσως να μην ήμουνα σαφής, δεν χρειάζεσαι τα χαρτιά εφόσον έχεις τις γνώσεις! Δεν θα σου ζητηθούν ποτέ άλλωστε, απλώς όταν παρουσιαστείς στην μονάδα σου θα ζητηθούν απο την σειρά σου κάποιοι φαντάροι να στελεχώσουν τα γραφεία που βρίσκονται εντός του διοικητηρίου ούτως ώστε να αντικαταστήσουν τους "παλιούς" που έχουν πόστο εκεί και θα είναι προς απόλυση. Τότε και μόνον, εφόσον έχεις τις γνώσεις θα μπορέσεις να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου - εάν και εφόσον θέλεις - για να μπεις σε κάποιο γραφείο (θεωρείται "γκαβάτζωμα"* κοντολογίς) και οι γνώσεις σου θα εκτιμηθούν απο τον Λόχο σου που θα σε "προτείνει" για κάποια θέση γραφείου (θα σε δει ο Διοικητής ή ο Υποδιοικητής που θα σε ρωτήσουν τι εχεις τελειώσει/σπουδάσει και θα τους αναφέρεις). Αν πάλι έχεις κάνει και καμιά γνωριμία με κάναν παλιό που θα είναι ήδη εκεί σε κάποιο πόστο, ακόμα καλύτερα καθώς θα σε προτείνει ο ίδιος και θα μπεις κατευθείαν. Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο. Αυτά συμβαίνουν συνήθως αλλά κάθε θητεία και στρατόπεδο διαφέρουν σε στελέχη και λειτουργία. Το έχω ξαναπεί για όλους τους νεοσύλλεκτους ένα πρέπει να είναι το σύνθημα σας : "Βλέποντας και κάνοντας"!
*Εκτός του 1ου γραφείου που έχει τρέξιμο
«Γεννιόμαστε μέσα στην υποκρισία, μεγαλώνουμε μαζί της, την σπουδάζουμε με ζήλο, την διδάσκουμε με φανατισμό. Και όταν πεθαίνουμε, την αφήνουμε τρίτη Διαθήκη στα παιδιά μας.» Δημήτρης Λιαντίνης
- georgegr94
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 3
Ήσουν σαφέστατος και σε ευχαριστώ πολύ! Μου έλυσες ότι απορίες είχα για αυτό το θέμα :)
" Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες " ~Βολταίρος
Καλήμέρα.
Στο σημείωμα που μου ήρθε για κατάταξη λέει πως πρέπει να πάρω μαζί μου φωτοτυπία απολυτηρίου Λυκείου, "εφόσον έχω επιλεγεί ως ΥΕΑ". Αφαλώς μου γράφει δίπλα ΥΕΑ. Εγώ που δεν επιθυμώ να είμαι ΥΕΑ μπορώ να μην προσκομίσω το απολυτήριο, ή είναι ούτως ή αλλως υποχρεωτικο;
Ευχαριστώ.
Στο σημείωμα που μου ήρθε για κατάταξη λέει πως πρέπει να πάρω μαζί μου φωτοτυπία απολυτηρίου Λυκείου, "εφόσον έχω επιλεγεί ως ΥΕΑ". Αφαλώς μου γράφει δίπλα ΥΕΑ. Εγώ που δεν επιθυμώ να είμαι ΥΕΑ μπορώ να μην προσκομίσω το απολυτήριο, ή είναι ούτως ή αλλως υποχρεωτικο;
Ευχαριστώ.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 44
Ευχαριστώ για την απάντηση. Η απορία μου ωστόσο δεν είναι αν είναι υποχρεωτικό να υπηρετήσω ως ΥΕΑ, αλλά αν χρειάζεται να έχω μαζί μου απολυτήριο λυκείου, σε περίπτωση που δεν εδιαφέρομαι για ΥΕΑ.
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
-
- Επιλοχίας
OΧι δεν χρειαζεται!
Καλησπερα!Εχω επιλεγεί Πεζικό ΥΕΑ και στα απαραιτητα εγγραφα θελει αποδεικτικό γραμματειακών γνώσεων. Δεν επιθυμώ να γίνω Ε. Α. Και επομενως θα το αρνηθώ. Ωστόσο έχω παρει το πτυχίο μου (οι σπουδες ειναι ο λόγος της αναβολής μου) και θα ήθελα να το καταθέσω στην κατάταξη ώστε να προσμετρήσει στην ειδικότητα μου -εννοείται για το τυπικό της υπόθεσης αφού ειναι γνωστό πως δινονται οι ειδικότητες, έτσι! Για το "ποτέ δεν ξερεις"-. Μπορώ να το κάνω; Και αν ναι πώς;
Ζητώ συγνώμη για το αν η ερωτηση μου ξεφεύγει απο τα όρια αυτού του topic.
Ευχαριστώ!
Ευχαριστώ!
Ευχαριστώ!
-
- Στρατηγός
Alex έγραψε:Καλησπερα!Εχω επιλεγεί Πεζικό ΥΕΑ και στα απαραιτητα εγγραφα θελει αποδεικτικό γραμματειακών γνώσεων. Δεν επιθυμώ να γίνω Ε. Α. Και επομενως θα το αρνηθώ. Ωστόσο έχω παρει το πτυχίο μου (οι σπουδες ειναι ο λόγος της αναβολής μου) και θα ήθελα να το καταθέσω στην κατάταξη ώστε να προσμετρήσει στην ειδικότητα μου -εννοείται για το τυπικό της υπόθεσης αφού ειναι γνωστό πως δινονται οι ειδικότητες, έτσι! Για το "ποτέ δεν ξερεις"-. Μπορώ να το κάνω; Και αν ναι πώς;
Ευχαριστώ!
Τι εννοείς πως το κάνεις; Αντίγραφο του πτυχίου και το δίνεις την ημέρα της κατάταξης.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Καλησπερα αυριο με το καλο μπαινω στο 11ο ΣΠ. Εχω χασει το βιβλιαριο βρεφους αλλα απο οτι ειδα δεν τρεχει και κατι.
Οσον αφορα καποια επιπλεον χαρτια που καποιες υπηρεσιες δεν τα εχουν βγαλει ακομα και θα ειναι ετοιμα μεχρι τελος της εβδομαδας ισχυει οτι δίνετε καποια παραταση για την υποβολη των επιπλεον δικαιολογητικων; Αυτα θα μας τα στειλουν με φαξ στο στρατοπεδο;(εαν υπαρχει) η ταχυδρομικος;
Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
Καλη θητεια
Οσον αφορα καποια επιπλεον χαρτια που καποιες υπηρεσιες δεν τα εχουν βγαλει ακομα και θα ειναι ετοιμα μεχρι τελος της εβδομαδας ισχυει οτι δίνετε καποια παραταση για την υποβολη των επιπλεον δικαιολογητικων; Αυτα θα μας τα στειλουν με φαξ στο στρατοπεδο;(εαν υπαρχει) η ταχυδρομικος;
Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
Καλη θητεια
-
- Στρατηγός
Στην προηγούμενη σελίδα έχει ειπωθεί ακριβώς το ίδιο ερώτημα.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Σχετικα με το Βιλιαριο το ειδα ναι. Πατησα επεξεργασια αλλα δεν την πηρε...
το δευτερο σκελος αφορουσε εαν περνει καποια παραταση η υποβολη... Θα μου δωσουν αριθ φαξ για να τους τα στειλουν οι δικοι μου; Η θα γινει απο καπου εξω αυτη η δουλεια?
το δευτερο σκελος αφορουσε εαν περνει καποια παραταση η υποβολη... Θα μου δωσουν αριθ φαξ για να τους τα στειλουν οι δικοι μου; Η θα γινει απο καπου εξω αυτη η δουλεια?
Έμενα το χαρτί μου είναι διαφορετικό 
καταρχάς είναι σε 4 κουτάκια τα στοιχεία μου (ασπρόμαυρο) και πίσω ζητάει
χαρτί κατάταξης, ταυτότητα, απολυτήριο, ΑΦΜ &ΔΟΥ, ακτινογραφία και το διαφορετικό είναι ότι λεει 3-4 πόντους τα μαλλιά και δεν αναφέρει καθόλου για το βιβλιάριο υγείας παιδιού.
Λέω να το πάρω και ας μη το λέει εσείς τι λέτε ;
Επίσης αντίγραφο του απολυτηρίου λυκείου είναι επικυρωμένο στα ΚΕΠ πριν λίγο λιγότερο από 1 χρόνο και συνοδεύεται από μία υπεύθυνη δήλωση, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα έτσι ;

καταρχάς είναι σε 4 κουτάκια τα στοιχεία μου (ασπρόμαυρο) και πίσω ζητάει
χαρτί κατάταξης, ταυτότητα, απολυτήριο, ΑΦΜ &ΔΟΥ, ακτινογραφία και το διαφορετικό είναι ότι λεει 3-4 πόντους τα μαλλιά και δεν αναφέρει καθόλου για το βιβλιάριο υγείας παιδιού.
Λέω να το πάρω και ας μη το λέει εσείς τι λέτε ;
Επίσης αντίγραφο του απολυτηρίου λυκείου είναι επικυρωμένο στα ΚΕΠ πριν λίγο λιγότερο από 1 χρόνο και συνοδεύεται από μία υπεύθυνη δήλωση, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα έτσι ;
Παιδιά Καλησπέρα... Όταν έκοψα την αναβολή μου μου ζητήθηκε αποδεικτικό των γραμματικών μου γνώσεων (Βεβαίωση περάτωσης σπουδών). Εδώ διαβάζω ότι στο ΚΕΝ θα μου ξαναζητήσουν βεβαίωση εκ νέου... Εγώ τέτοια βεβαίωση άλλη δεν έχω και το Πανεπιστήμιο μου είναι επαρχία και δεν ξέρω αν μου δώσει η γραμματεία και άλλη... Μου είπαν στο στρατολογικό γραφείο στο Ρουφ ότι δεν χρειάζεται άλλη που είναι και το λογικό... Αν γνωρίζει κάποιος να απαντήσει παρακαλώ. Ευχαριστώ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες