35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος
Δεν μιλάμε για εκπαίδευση εδώ αλλά για το ότι και η 35 ΜΚ ανήκει στην ΕΛΔΥΚ οπότε το να μην σου αναφέρει ο άλλος περί 35 ΜΚ αλλά αναφέρει ΕΛΔΥΚ δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν πας καταδρομές.
- greek_warrior
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 11
D.Y.K έγραψε:Δεν μιλάμε για εκπαίδευση εδώ αλλά για το ότι και η 35 ΜΚ ανήκει στην ΕΛΔΥΚ οπότε το να μην σου αναφέρει ο άλλος περί 35 ΜΚ αλλά αναφέρει ΕΛΔΥΚ δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν πας καταδρομές.
απλα ενα παιδι μου πε που εινα ιστην ελδυκ πεζικο οτι ηταν κι αλλοι να πανε καταδρομεις εκει και τελικα τους εστειλαν στα ταγματα...
- Razorakos15
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 13
Ρε φιλε στο χαρτι τι σσ εγραφε; Λ ΜΚ; Αυτο σημαίνει 35μκ απλα επισημα αναφερετε ως Λ και οχι ως 35. Τα λεμε την τεταρτη μαγκες.
Περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση λιγότερο αίμα στον πόλεμο.
- greek_warrior
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Razorakos15 έγραψε:Ρε φιλε στο χαρτι τι σς εγραφε; Λ ΜΚ; Αυτο σημαίνει 35μκ απλα επισημα αναφερετε ως Λ και οχι ως 35.Τα λεμε την τεταρτη μαγκες.
αυτη η ειναι η βλακια οτι μονο για αυλωνα εγραφε... Και το πρωι στην αναφορα για τις μεταθεσεις οταν σου ελεγε το ονομα και εισουν για κυπρο σου λεγε περνα απεναντι με τους αλλους για να μαζευτουμε να μπουμε στο πουλμαν για αυλωνα
- greek_warrior
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Με πηρανε τελικα στην 35η μοιρα καταδρομων!:D την τριτη πεταω πολυ πιθανον με το c130 για κυπρο!
Καλημέρα
Ερώτηση: Με έχουν πάρει στο 14 ΛΔΒ στη Ρεντίνα ως Διαβιβαστή-Καταδρομέα. Πόσο πιθανό είναι να μου δώσουν μετάθεση στη 35 ΜΚ αν το ζητήσω επιτακτικά; Γενικά πόσο πιθανό είναι να πάρει κάποιος μετάθεση από μια καταδρομική μονάδα και να πάει σε άλλη καταδρομική μονάδα;
ευχαριστώ προκαταβολικά
Ερώτηση: Με έχουν πάρει στο 14 ΛΔΒ στη Ρεντίνα ως Διαβιβαστή-Καταδρομέα. Πόσο πιθανό είναι να μου δώσουν μετάθεση στη 35 ΜΚ αν το ζητήσω επιτακτικά; Γενικά πόσο πιθανό είναι να πάρει κάποιος μετάθεση από μια καταδρομική μονάδα και να πάει σε άλλη καταδρομική μονάδα;
ευχαριστώ προκαταβολικά
δημητρης έγραψε:Καλημέρα
ευχαριστώ προκαταβολικά
Για να μην το κουράζουμε αυτό ξέχασε το πλέον.
Θερμη παρακληση προς ολλους
Απο λαθος πληροφορηση... Εχασα επαφες με το παιδι μου βοηθηστε με σας παρακαλω !
Ειπανε στον γιο μου οτι στην κυπρο επιτρεπονται κινητα τηλεφωνα με καμερα λαθος, απαγορευονται αυστηρα και κατασχεθηκε η συσκευη στην εισοδο !
Ο γιος μου δεν μας εδωσε στοιχεια στρατου μοναδας λοχου τοποθεσιας και χασαμε την επαφη δεν ξερω αν υπαρχει αλλος τροπος επικοινωνίας το θεμα ειναι οτι το παιδι δεν επικοινώνησε με την οικογενεια απο την ημερα που εφτασε στην μοναδα του το μονο που ξερω οτι είναι Δυνάμεις Καταδρομώνς την ΚΥΠΡΟ 35 ΛΜΚ και το ονομα του αυτες τις πήροφορεες πηρα απο τον ΑΥΛΩΝΑ που πηγε για Εκπαιδευση μετα την ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ (στο μεγαλο πευκο ειχε παρουσιαστει)
Στο Μαυροβουνι στην Λευκοσια ειναι η 35 ΛΜΚ; Που μπορω να απευθυνθω για να μαθω τα στοιχεια ενος φανταρου στο στρατο;Διεύθυνση και τηλέφωνο Στρατοπέδου; Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με το παιδί μου;
Απο λαθος πληροφορηση... Εχασα επαφες με το παιδι μου βοηθηστε με σας παρακαλω !
Ειπανε στον γιο μου οτι στην κυπρο επιτρεπονται κινητα τηλεφωνα με καμερα λαθος, απαγορευονται αυστηρα και κατασχεθηκε η συσκευη στην εισοδο !
Ο γιος μου δεν μας εδωσε στοιχεια στρατου μοναδας λοχου τοποθεσιας και χασαμε την επαφη δεν ξερω αν υπαρχει αλλος τροπος επικοινωνίας το θεμα ειναι οτι το παιδι δεν επικοινώνησε με την οικογενεια απο την ημερα που εφτασε στην μοναδα του το μονο που ξερω οτι είναι Δυνάμεις Καταδρομώνς την ΚΥΠΡΟ 35 ΛΜΚ και το ονομα του αυτες τις πήροφορεες πηρα απο τον ΑΥΛΩΝΑ που πηγε για Εκπαιδευση μετα την ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ (στο μεγαλο πευκο ειχε παρουσιαστει)
Στο Μαυροβουνι στην Λευκοσια ειναι η 35 ΛΜΚ; Που μπορω να απευθυνθω για να μαθω τα στοιχεια ενος φανταρου στο στρατο;Διεύθυνση και τηλέφωνο Στρατοπέδου; Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με το παιδί μου;
ΛΕΟΝΤΕΣ έγραψε:Θερμη παρακληση προς ολλους
Ηρεμήστε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Θα επικοινωνήσετε με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και θα ζητήσετε να σας συνδέσουν με την Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων.
Εκεί θα τους δώσετε τα στοιχεία του γιου σας και θα τους πείτε ότι υπηρετεί στην 35 ΜΚ στην ΕΛΔΥΚ στο σταυροβούνι Λευκωσίας.
Το τι ενέργειες θα γίνουν θα σας τις πουν και οι ίδιοι. Παρακάτω σας παραθέτω τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας ΓΕΣ
ΛΕΟΝΤΕΣ έγραψε:Θερμη παρακληση προς ολλους
Με καθε σεβασμο αλλα τα οσα γραφετε ειναι λιγο τραβηγμενα. Εαν ο γιος σας δεν επικοινωνησε μαζι σας ειναι κατα πασα πιθανοτητα απο δικη του αμελεια. Ακομη και να του κρατησαν το κινητο στην εισοδο (γτ ναι, τα κινητα με καμερα προφανως απαγορευονται αυστηρα οταν βρισκεσαι 7km απο τη πρασινη γραμμη) υπαρχει στανταρ διαδικασια που καλυπτει καθε ενδεχομενο.
Το πρωτο βραδυ ο λοχος ΤΠΕΝ περναει απο το ΚΨΜ οπου αγοραζουν ολοι υποχρεωτικα κυπριακο αριθμο (καρτα συνδεσης MTN με 2?) ο οποιος καταγραφεται και απο το γραφεα του λοχου για μην μας ψαχνουν στις πρωτες εξοδους. Στη συνεχεια ολοι εχουν χρονο να παρουν τηλεφωνο στην Ελλαδα για να ενημερωσουν τους δικους τους οτι εφτασαν καλα. Ακομη και οσοι ειχαμε ξεφορτιστη συσκευη πηραμε τηλεφωνο απο τηλεφωνα συναδελφων ή των εκπαιδευτων μας.
Τελος, με ενα τηλεφωνο στην στρατολογια θα ειχατε μαθει απευθειας τα στοιχεια μεταθεσης του γιου σας και κατ'επεκταση το τηλεφωνο και τη διευθυνση της μοναδας.
D.Y.K έγραψε:Εντελώς πληροφοριακά η 35 ΜΚ ανήκει στην ΕΛΔΥΚ οπότε δεν έχει διαφορά.
Μια διορθωση πανω σε αυτο,D.Y.K. Επισημα η 35 ΜΚ δεν ανηκει στην ΕΛΔΥΚ, αλλα στην Εθνικη Φρουρα (κυπριακος στρατος). Μαζι με τις υπολοιπες κυπριακες μοιρες (31 ΜΚ,32 ΜΚ,33 ΜΚ και 34 ΜΚ) υπαγεται στη Διοικηση Καταδρομων Κυπρου και κατ'επεκταση στο ΓΕΕΦ.Μεχρι και οι κουβερτες και ολα τα υλικα μας γραφουν ΕΦ αντι για ΕΣ.
Η "ελλαδιτικη" ονομασια της ειναι Λ'ΜΚ, αλλα δεν θα βρειτε σχεδον πουθενα πληροφοριες γι'αυτην, οπως και για αλλες μοναδες της ΕΛΔΥΚ 3/1.
Γι'αυτον τον λογο βασικα τις περισσοτερες φορες στην Αυλωνα οταν ανακοινωνονται οι μεταθεσεις, οσοι προοριζονται για την 35 ΜΚ ακουνε το κλασικο "Κλιμακιο ΕΛΔΥΚ, Ειδικοτητα: Πχ Τυφεκιοφορος) με αποτελεσμα να μην γνωριζουν αν πανε ΕΔ ή Πεζικο. Υπηρχαν μαλιστα και καποιες ακραιες περιπτωσεις που ατομα βρεθηκαν στα μηχανοκινητα ταγματα του Πεζικου ενω περιμεναν να ερθουν στο Σταυροβουνι, αλλα και το αναποδο (!). Μονο οσοι ειχαν παρει τηλεφωνο στη στρατολογια κοντα στη ημερομηνια της πτησης τους γνωριζαν, οι υπολοιποι το εμαθαν στο αεροδρομιο της Λαρνακας οταν μας περιμεναν τα στελεχη με τις λιστες...

Παντως και περα απο τις τυπικοτητες, στη Κυπρο οταν λενε ΕΛΔΥΚ εννοουνε ΠΖ, ΤΘ, ΠΒ κτλ ενω παντα την 35ΜΚ την αναφερουν ξεχωριστα. Και αυτο διοτι παιζουν μεγαλες διαφορες. Επι της ουσιας οι ΕΛΔΥΚαριοι ειναι τουριστες στο νησι. Τοσο πολυ σε σημειο που τα στελεχη μας οσο περναγαμε ΤΠΕΝ και τρωγαμε το σκατο με το κουταλι μεχρι να παρουμε μπερε, μας συμβουλευαν να μην βγαινουμε μαζι με Ελδυκαριους στις εξοδους μας για να μην μας ριξουν τη ψυχολογια και κοπουμε!

Μπορει καποιος που υπηρετει ή εχει υπηρετήσει στην 35μκ να μου περιγραψει λιγο την κατασταση?
Οι DM90 και lephleg έχουν περιγράψει εκτενώς το τι παίζει αυτή την περίοδο. Διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα για να καταλάβεις.
- georgiamonk
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Καλησπερα μερικες ερωτησεις για βοηθεια οποιος μπορει για ΕΛΔΥΚ. Οταν γυρναμε στρατοπεδο μετα την ορκωμοσια ξαναφευγουμε την ιδια μερα με το φυλλο πορειας για την τιμητικη της Κυπρου η την επομενη μερα; Ειμαι Αυλωνα οποτε αν ξερει καποιος ας μου πει. Επισης ειναι καλυτερα να παρω προπληρωμενη καρτα για το κινητο απο εδω η απο εκει; Τι ρουχα να παρω μαζι τετοια εποχη; Μου ειπαν οτι τις ασκησεις εκει τις κανουν με αθλητικα παπουτσια ισχυει αυτο; Γενικα οτι πληροφοριες μου δωσετε θα ειναι χρησιμες. Ευχαριστω και καλη θητεια σε οσους υπηρετουν!
- georgiamonk
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Και κατι ακομα παιδια, ποια τραπεζα χρησιμοποιησατε; Ανοιξατε λογαριασμο εδω η στην Κυπρο?georgiamonk έγραψε: Καλησπερα μερικες ερωτησεις για βοηθεια οποιος μπορει για ΕΛΔΥΚ. Οταν γυρναμε στρατοπεδο μετα την ορκωμοσια ξαναφευγουμε την ιδια μερα με το φυλλο πορειας για την τιμητικη της Κυπρου η την επομενη μερα; Ειμαι Αυλωνα οποτε αν ξερει καποιος ας μου πει. Επισης ειναι καλυτερα να παρω προπληρωμενη καρτα για το κινητο απο εδω η απο εκει; Τι ρουχα να παρω μαζι τετοια εποχη; Μου ειπαν οτι τις ασκησεις εκει τις κανουν με αθλητικα παπουτσια ισχυει αυτο; Γενικα οτι πληροφοριες μου δωσετε θα ειναι χρησιμες. Ευχαριστω και καλη θητεια σε οσους υπηρετουν!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες