35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Λακος

Δημοσίευση από Λακος »

καλησπερα μονο 3 ερωτησεις, τι τιμες παιζουν εκει; ποσες καταστασης επιβιβασης δικαιουμαι και γενικα φτανουν τα 270 + για. εξοδους;
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από lephleg »

Λακος έγραψε:καλησπερα μονο 3 ερωτησεις, τι τιμες παιζουν εκει; Ποσες καταστασης επιβιβασης δικαιουμαι και γενικα φτανουν τα 270 + για. Εξοδους;

Οι τιμες ειναι λιγο πιο τσιμπημένες απο την Ελλαδα. Οχι βεβαια σε ολα τα ειδη και ουτε κατι εξωφρενικό (αν εξαιρεσεις ισως τα τσιγαρα που τσουζουν, αλλα και αυτο μεχρι να παρεις τα αφορολογητα στο 2μηνο). Οπως και στην Ελλαδα υπαρχουν μερη και μερη. Κατα γενικη ομολογια πχ η Λαρνακα θεωρειται πιο ακριβη απο τη Λευκωσια λογω του τουριστικου της χαρακτηρα. Ετσι λοιπον πρωτου αποφασισετε να αγορασετε κατι, καλο θα ειναι να συμβουλευτειτε κανενα παλιο, ωστε να αποφυγετε το κ*λοπιασιμο!Εικόνα

Απο οσο ξερω μεχρι στιγμης δικαιουσαι ενα εισιτηριο μετ'επιστροφης + την αρχικη πτηση της μεταθεσης σου και την τελικη επιστροφη σου στον επαναπατρισμο. Θα χρειαστει με λιγα λογια να πληρωσεις απο τη τσεπη σου τα εισιτηρια για τη 2η αδεια (ή και την 3η αν προκυψει).

Οσο αφορα τα χρηματα για να ειμαι ειλικρινης μπορει να αντιμετωπισεις ενα ζορι μονο τους πρωτους 2 μηνες. Και αυτο διοτι: Α) τις περισσοτερες φορες δεν θα πληρωθεις με το που πας, αλλα εναν μηνα μετα, β) επιπλεον το πρωτο μηνα θα σου ζητηθουν αρκετα υλικα απο τη μοναδα που θα πρεπει να τα αγορασεις ο ιδιος και τελος γ) εαν εισαι καπνιστης θα πρεπει να αγορασεις τα πρωτα τσιγαρα σου (εαν μπορεις παρε κουτες απο Ελλαδα ή ρωτα ακομη και κανενα παλιο μηπως σου κανει πασα καμια απο τα δικα του).Εγω προσωπικα χρειαστηκα γυρω στα 3-3μιση κατοσταρικα επιπλεον μαζι μου μεχρι να παρω και τον 2ο μισθο.

Απο εκει και περα οι μηνες κυλανε ανετα και με μια νορμαλ καταναλωση βγαζεις σιγουρα και τα σπασμενα της αρχης.Εαν εχεις μαλιστα ενδειξη και για υπαξιωματικος (το μαθαινεις με το που πας στη μοναδα απο τον γραφεα του λοχου) και τα καταφερεις στα ΛΥΒ (2 βδομαδες εξτρα εκπαιδευση), με τα 360 που παιρνει ενας Δεκανεας θα εισαι ΥΠΕΡκομπλε.

Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από greenalexyo »

Αυτα τα υλικα που λες πως πρεπει να αγορασουμε απο την μοναδα. Ποσο κοστιζουν; Και γιατι δεν τα δινουν αυτοι απ την στιγμη που τα δινουν ολες οι αλλες μοιρες δωρεαν; Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από lephleg »

greenalexyo έγραψε:Αυτα τα υλικα που λες πως πρεπει να αγορασουμε απο την μοναδα. Ποσο κοστιζουν; Και γιατι δεν τα δινουν αυτοι απ την στιγμη που τα δινουν ολες οι αλλες μοιρες δωρεαν;Εικόνα

Οταν λεω υλικα αναφερομαι κυριως σε μικροπραγματα που δεν σου χορηγουνται απο την υπηρεσια (φανταζομαι ουτε και σε αλλες μοιρες).Αν μπεις στη διαδικασια να τα παρεις ολα (δεν ειναι ολα υποχρεωτικα ή καποια μπορει να τα εχεις ηδη), μαζι με τα καταδρομοσημα και το ραψιμο των στολων στο τελος των ΤΠΕΝ, μπορει να ξεπερασουν χαλαρα το 100αρικο (με τιμες Λευκωσίας) ...

Με καθε επιφυλαξη μιας και καθε σειρα εχεις διαφορες στην εκπαιδευση, η λιστα των εκπαιδευτων σας μπορει να περιεχει τα παρακατω:

• Φουμο (στην 35 θα χρειαστεις σιγουρα 2-3 απο δαύτα, το φουμο θα γινει το νεο σου δερμα... )
  • Μπλοκακι με μολυβι &Στυλο (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, αν δεν εχεις πεφτει καμπανα)
  • Δελτιο Θεσεως με θηκη
  • Αρτάνη
  • 2 Κρικους (για την εξαρτηση)
  • Φακό
  • Ρολόι
  • Πολυμαχαιριδιο
  • Μαυρη μονωτικη ταινια
  • Μικρο αφρο ξυρισματος (για την εξαρτηση)
  • Ξυραφακια μιας χρησεως (για την εξαρτηση)
  • Ωτοασπιδες
  • Ζελατινες polybag για τις καραβανες
Μη-υπηρεσιακα, αλλα εξισου χρησιμα:

• Κρεμαστρες (για το φοριαμο)
  • Στολοθηκες (τουλαχιστον 1 για τη στολη εξοδου)
  • Μωρομαντηλα (θα χρειαστειτε μπολικα)
  • Πουδρα/Ταλκ για τα ποδια (ειδικα για την 50αρα, μην διανοηθειτε να μην εχετε μαζι σας)
  • Hansaplast/Επιθεματα για τα ποδια (κοινως compeed)

Με εντονα εχω οσα χρειαζονται οπωσδηποτε για πρακτικους λογους. Τα υπολοιπα θα τα χρειαστεις κυριως σε περιπτωση επιθεωρησης.

Τελος αφοτου παρετε μπερε (γιατι πιο πριν απαγορευεται) και ειδικα οσοι δεν θα ερθετε απο Πευκο οπου δινουν 2 ζευγαρια, θα σας προτεινα να επενδυσετε ενα μερος του πρωτου μισθου σας σε ενα φθηνο ζευγαρι στελεχιακα αρβυλα (κατα προτιμηση με φερμουαρ, οπως το κλασικο σχεδιο της Magnum που θα σας βγει κανενα 75αρι). Τα λεφτα του θα τα βγαλει και με το παραπανω για μια θητεια στα ΛΟΚ και ειδικα σε μια μοιρα που παρα τη αυξημενη δυσκολια στην εκπαιδευση εχουμε τη πολυτελεια να πληρωνομαστε...

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από lephleg »

Εικόνα

Γενικως τα δυο ζευγαρια αρβυλα ενδεικνυνται για την 35ΜΚ, μιας και οι βουτιες στον αραπη (κοινως ο ταρζαν, απλα ο δικος μας ειναι λιγο πιο βρωμικος... ) ειναι καθημερινο φαινομενο!Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Razorakos15
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Razorakos15 »

Νασε καλα μου μας έλυσες τις αποριεςΑντε με το καλο να σου ερθουμε.

Περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση λιγότερο αίμα στον πόλεμο.
Άβαταρ μέλους
Panos239191
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Panos239191 »

Καλησπερα κι απο μενα, παρουσιαζομαι 28 Γεναρη ΚΕΕΔ στο Μεγαλο Πευκο και λεω να δηλωσω για ΕΛΔΥΚ ΕΔ. Θελω να ξερω αν δηλωσω για 35 ΜΚ και δεν τα καταφερω μετα θα μεινω κανονικα ΕΛΔΥΚ δλδ θητεια στην Κυπρο σαν κανονικος στρατιωτης ή με στελνουν Ελλαδα οπου τυχει; Ευχαριστω εκ των προτερων!
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από lephleg »

Panos239191 έγραψε:Καλησπερα κι απο μενα, παρουσιαζομαι 28 Γεναρη ΚΕΕΔ στο Μεγαλο Πευκο και λεω να δηλωσω για ΕΛΔΥΚ ΕΔ. Θελω να ξερω αν δηλωσω για 35 ΜΚ και δεν τα καταφερω μετα θα μεινω κανονικα ΕΛΔΥΚ δλδ θητεια στην Κυπρο σαν κανονικος στρατιωτης ή με στελνουν Ελλαδα οπου τυχει; Ευχαριστω εκ των προτερων!

Ναι, αυτο ειναι ενα θεμα. Εαν κοπεις ή ζητησεις να κοπεις απο ΕΔ παιρνεις μεταθεση σε καποια μοναδα της ΕΛΔΥΚ. Αυτο γινεται οσο η ικανοτητα σου παραμεινει Ι1-Ι2.

Σε περιπτωση που για καποιον λογο κριθεις σωματικης ικανοτητας Ι3 και κατω, παιρνεις αναγκαστικα μεταθεση πισω στην Ελλαδα (η οποια κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι δυσμενης,aka Εβρος). Αυτο γιατι η ΕΛΔΥΚ δεν δεχεται ατομα απο Ι3-Ι5...

Εδω ομως παιζει ενα μεγαλο ΑΛΛΑ... Στην 35ΜΚ ισχυει μια παραδοση που θελει οσους κοβονται να παραμενουν στη μοναδα για μεγαλο χρονικο διαστημα μετα την παραιτηση τους, το οποιο πολλες φορες ξεπερναει το 2μηνο. Σε αυτο το διαστημα τα ατομα αυτα χρησιμοποιουνται απο τη μοναδα οπου υπαρχουν αναγκες ανθρωπινου δυναμικου και κατα κυριο λογο στα εστιατορια/μαγειρεια και γενικες αγγαρειες/μαστορεματα.

Αυτο γινεται κυριως (οπως το καταλαβαινω εγω) σαν ενα ανασταλτικο μετρο εναντια στις προωρες και "ευκολες" παραιτησεις, αλλα και για να ελαφρυνει καπως το προγραμμα οσων ακολουθουν κανονικα την εκπαιδευση και να μπορουν να αφοσιωθουν περισσοτερο σε αυτη.

Γι'αυτο το λογο θα σου προτεινα αν ειναι να ερθεις, να εισαι αποφασισμενος να το παλεψεις (αν ζορισεις λιγο τον εαυτο σου να εισαι σιγουρος πως θα τα καταφερεις). Αλλα αν απλα ερχεσαι για δεις πως ειναι και "βλεποντας και κανοντας" καλυτερο θα ηταν και για σενα να πας απευθειας ΕΛΔΥΚ και να μην μπλεξεις σε αυτη την αγγαρειομαχια. Στην ΕΛΔΥΚ κανουν και εκει αξιοπρεπη εκπαιδευση, πολυ καλυτερη απο οτι Ελλαδα, ενω παραλληλα κανουν ζωαρα!Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Panos239191
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ευχαριστω πολυ φιλε μου, η αληθεια ειναι οτι γουσταρω να σκληραγωγηθω ωστοσο τωρα εξω δεν κανω γυμναστηριο, πηγαινα πιο παλια, εχω υψος 1.77 και βαρος 72 κιλα! Αντοχη οχι τρελη αλλα μπορω να φτιαξω με τρεξιμο πολυ. Θα την παλεψω λες; Επισης το μονο που εχω ειναι μυωπια καπου στο 2 τιποτα παραπανω. Ι1 βγαινω ή Ι2?
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από lephleg »

Μια χαρα αναλογιες εχεις και η μυωπια σου ειναι στα ιδια με τη δικη μου. Ι1 βγαινεις και θα τη παλεψεις μια χαρα.

Οσο για τις αντοχες, κανεις μας δεν μπηκε μαραθωνοδρομος. Οι περισσοτεροι απο εμας δεν χτυπαγαμε ουτε 20 καμψεις μπαινοντας. Θα σφίξεις λιγο τα δοντια στην αρχη και μετα τις πρωτες βδομαδες ο οργανισμος θα ανταποκριθει αναλογα. Ολα στο μυαλο ειναι!Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Panos239191
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες φιλε μου επισης κατι τελευταιο που θελω να ξερω:1) Υπνοσακος επιτρεπεται ή οχι λογω του οτι ειναι καταδρομεις και 2) εσυ εκανες εκπαιδευση, τα παντα, φορωντας γυαλια κανονικα ή δεν τα χρησιμοποιουσες γιατι δεν βολευαν?
DM90
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από DM90 »

Panos239191 έγραψε:Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες φιλε μου επισης κατι τελευταιο που θελω να ξερω:1) Υπνοσακος επιτρεπεται ή οχι λογω του οτι ειναι καταδρομεις και 2) εσυ εκανες εκπαιδευση, τα παντα, φορωντας γυαλια κανονικα ή δεν τα χρησιμοποιουσες γιατι δεν βολευαν;

Επιτρέπεται.

Για τα γυαλιά από'τι θυμάμαι στις ασκήσεις οι συνάδελφοι βάζαν φακούς. Μην σε αγχώνουν αυτά θα τα βρεις στην πορεία όλα.

Άβαταρ μέλους
Panos239191
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

DM90 έγραψε:
Panos239191 έγραψε:Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες φιλε μου επισης κατι τελευταιο που θελω να ξερω:1) Υπνοσακος επιτρεπεται ή οχι λογω του οτι ειναι καταδρομεις και 2) εσυ εκανες εκπαιδευση, τα παντα, φορωντας γυαλια κανονικα ή δεν τα χρησιμοποιουσες γιατι δεν βολευαν;

Επιτρέπεται.

Για τα γυαλιά από'τι θυμάμαι στις ασκήσεις οι συνάδελφοι βάζαν φακούς. Μην σε αγχώνουν αυτά θα τα βρεις στην πορεία όλα.

Απλα το θεμα ειναι οτι δεν εχω φακους αλλα μονο γυαλια, μου ειπαν να βαλω λαστιχακι αν ειναι στα γυαλια για να κρατανε στην εκπαιδευση, δεν ξερω αν θα βολεψει βεβαια αλλα για φακους και δεν προλαβαινω να παρω αλλα και θα μου στοιχισουν 100+ ευρω που δεν τα εχω για τωρα, τελοσπαντων ευχαριστω παιδες να στε καλα! Οψομεθα!
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από lephleg »

Panos239191 έγραψε:
Απλα το θεμα ειναι οτι δεν εχω φακους αλλα μονο γυαλια, μου ειπαν να βαλω λαστιχακι αν ειναι στα γυαλια για να κρατανε στην εκπαιδευση, δεν ξερω αν θα βολεψει βεβαια αλλα για φακους και δεν προλαβαινω να παρω αλλα και θα μου στοιχισουν 100+ ευρω που δεν τα εχω για τωρα, τελοσπαντων ευχαριστω παιδες να στε καλα! Οψομεθα!

Ο υπνοσακος στα ατυπα επιτρέπεται, παρε μαζι σου.

Εγω ολη την εκπαίδευση την εβγαλα με τα γυαλια και μονο στις βολες και το πυργο χρειαστηκε να βαλω λαστιχακι για να ειμαι σιγουρος. Φακούς δεν θα προτεινα για λογους υγιεινής. Τα χερια σου θα ειναι χαλια συνεχεια.

Άβαταρ μέλους
Panos239191
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ομορφα και πως μονο μπορεις να κοπεις εννοω ποια αθληματα ή εκπαιδευση γινεται εκει που μπορει να μην περασεις και να περιμενεις την επομενη ΕΣΣΟ για μπερε οπως λενε αρκετοι εδω μεσα;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες