Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ)

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
marines
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από marines »

Δυστυχώς αυτή τη λεπτομέρεια δεν την γνωρίζω!
Άβαταρ μέλους
earendil
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από earendil »

Και πάλι σ ευχαριστώ πολύ.

Αν κάποιος αλεξ/στης έχει περάσει ΛΥΒ και θέλει να εξηγήσει τη διαδικασία, μπορεί να γράψει.
Άβαταρ μέλους
lionslaw
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από lionslaw »

Διαβάζω στην προκήρυξη του λιμενικού σχετικά με την μοριοδότηση το εξής:Έφεδροι Αξιωματικοί - Ανθ/στες:400 μόριαΑρχιλοχίες - Επιλοχίες - Λοχίες:350 μόρια

Δεκανείς:150 μόρια.

Το ερώτημα είναι το εξής. Πως γίνεται να είσαι Αρχιλοχίας-Επιλοχίας-Λοχίας αφού από ΛΥΒ βγαίνεις μόνο Δεκανέας;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μήπως εννοεί αυτούς που παίρνουν βαθμό εν εφεδρεία;

Πάντως από ΛΥΒ Λοχίες έβγαιναν μέχρι τη 295 ή 296 ΕΣΣΟ (2007)
Άβαταρ μέλους
lionslaw
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από lionslaw »

Nassos έγραψε:Μήπως εννοεί αυτούς που παίρνουν βαθμό εν εφεδρεία;

Πάντως από ΛΥΒ Λοχίες έβγαιναν μέχρι τη 295 ή 296 ΕΣΣΟ (2007)
Δεν ξέρω, τι να πω. Πάντως φίλος που απολύθηκε μετά το 2012 (δν θυμάμαι ακριβώς) πέρασε ΛΥΒ ΕΔ και είχε το σήμα του λοχία στο πέτο του. Σήμερα που τον ξαναρώτησα μου είπε ότι ήταν λοχίας

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από D.Y.K »

Κάποτε μοριοδοτούνταν με τα παραπάνω μόρια πρώην ΕΜΘ με τους παραπάνω βαθμούς για το ΛΣ σε ξεχωριστή κατηγορία και με διαφορετικά κριτήρια. Πλέον αυτό δεν υφίσταται και αποτελεί τυπογραφικό λάθος και καλό θα ήταν να το διορθώσουν κάποια στιγμή.

Οι έφεδροι Λχιες και Δνεις όντως παίρνουν τα παραπάνω μόρια.

Υπόψη ότι σε αυτή την κατηγορία συμπίπτουν και οι πρώην ΕΠΟΠ οι οποίοι παραιτήθηκαν και φυσικά πληρούν τις προϋποθέσεις και τα ηλικιακά όρια.

vagelis

Δημοσίευση από vagelis »

Καλησπέρα παιδιά!
Η εκπαίδευση ΛΥΒ τι περιλαμβάνει ακριβώς;
Αν γίνεις δεκανέας κάνεις κανονικά 9μηνο ή αυξάνεται η θητεία;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από D.Y.K »

vagelis έγραψε:Καλησπέρα παιδιά!
Η εκπαίδευση ΛΥΒ τι περιλαμβάνει ακριβώς;
Αν γίνεις δεκανέας κάνεις κανονικά 9μηνο ή αυξάνεται η θητεία;

- Γι'αυτό υπάρχουν τα προηγούμενα μηνύματα για να τα διαβάζουμε φίλε μου. Ρίξε μία ματιά και θα καλυφθείς.

- Η θητεία δεν αυξάνεται όχι. Μόνο για τους ΔΕΑ ισχύει αυτό.9μηνο θα κάνεις.

ΚΛ

Δημοσίευση από ΚΛ »

Καλησπέρα σας, έχω διαβάσει τα μηνύματα του post ωστόσο δεν έχω λύσε τις εξής απορίες: Λυβ=ειδικότητα οδηγού;(Υπάρχει περίπτωση πλέον να υπάρχει ένδειξη υπαξ/κου χωρίς να σημαίνει ότι θα γίνει οδηγός απαραίτητα;Ι1 ακατάλληλος για οδηγός με μυωπία 2 σημαίνει ότι κόβεται αυτόματα από τα Λυβ;

Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από lephleg »

ΚΛ έγραψε:Καλησπέρα σας, έχω διαβάσει τα μηνύματα του post ωστόσο δεν έχω λύσε τις εξής απορίες: Λυβ=ειδικότητα οδηγού;(Υπάρχει περίπτωση πλέον να υπάρχει ένδειξη υπαξ/κου χωρίς να σημαίνει ότι θα γίνει οδηγός απαραίτητα;Ι1 ακατάλληλος για οδηγός με μυωπία 2 σημαίνει ότι κόβεται αυτόματα από τα Λυβ;

Η ειδικοτητα σου δεν εχει να κανει σε τιποτα με τα ΛΥΒ. Εαν εχεις ενδειξη για Υπαξιωματικος, θα περασεις ΛΥΒ οπως και να'χει.

Το ιδιο ισχυει και για την σωματικη ικανοτητα απο οσο γνωριζω, τουλαχιστον μεχρι και Ι3 ενοπλο (τωρα να γινεις δεκανεας ενω υπηρετεις αοπλη θητεια, μου ακουγεται "καπως").

Άβαταρ μέλους
Kourtembeu
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Kourtembeu »

Οδηγούς παίρνουν χωρίς προβλήματα στα μάτια. Πχ Δυσχρωματοψία είσαι εκτός αυτόματα.
ΚΛ

Δημοσίευση από ΚΛ »

Ευχαριστώ, μιλάω πάντα για Ι1 απλά "ακατάλληλος για οδηγός". Αυτο προέρχεται λόγω μυωπίας αλλά χωρίς να αλλάζει το Ι. Απλά νόμιζα ότι Λυβ σημαίνει αναγκαστικά ότι γίνεσαι και οδηγός μετά.
YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

@ΚΛ Υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα.1) Να πάρεις ειδικότητα Υπαξιωματικός και κάποια στιγμή να περάσεις σχολείο ΛΥΒ.2) Να πάρεις ειδικότητα Υπαξιοματικός-Οδηγός και να περάσεις αρχικά σχολείο οδηγών και έπειτα σχολείο ΛΥΒ. Επίσης απ'όσο γνωρίζω- αλλά το λέω με επιφύλαξη- ΛΥΒ και Οδηγοί γίνονται οι Ι1 και Ι2. Οι άλλοι κόβονται. Όσον αφορά το βαθμό του έφεδρου Λοχία, αυτός καταργήθηκε, απ'όσο γνωρίζω οταν η θητεία έγινε από 12μηνη σε 9μηνη. Έπειτα, λοχίες γίνονταν μόνο τιμητικά από τους Διοικητές τους (όπως μια σειρά μου). @D.Y.K. Με όλο το σεβασμό στις γνώσεις σου επί του θέματος της μοριοδότησης στην προκήρυξη του Λιμενικού, τις οποίες δεν αμφισβητώ. Απλά, είχε γίνει παλαιότερα λόγος για αυτό το θέμα, όταν κατέθεσα το 2011 τα χαρτιά μου για το Λιμενικο και μου απάντησε η επιτροπή που συγκέντρωνε τα δικαιολογητικά ότι αφορά μόνο τους ΕΜΘ-ΕΠΟΠ και όχι τους έφεδρους.
Άβαταρ μέλους
manos959
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από manos959 »

Ερωτηση.Στο χαρτι καταταγξς λεει πανω ΥΕΑ. Αυτο απο οτι ξερω ειναι για αν θελω να υπηρετησω ως εφεδρος αξιωματικος η κατι τετοιο αλλα εγω δεν θελω. Ειναι το ιδιο με το λυβ αυτο; Η οχι;

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

manos959 έγραψε:Ερωτηση.Στο χαρτι καταταγξς λεει πανω ΥΕΑ. Αυτο απο οτι ξερω ειναι για αν θελω να υπηρετησω ως εφεδρος αξιωματικος η κατι τετοιο αλλα εγω δεν θελω. Ειναι το ιδιο με το λυβ αυτο; Η οχι;

Καμία σχέση, διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα και θα κατατοπιστείς.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες