Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ)

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

Βασίλη,

Αν θα περάσεις ΛΥΒ θα το μάθεις την ώρα που θα σου πούνε στο Κέντρο τη μετάθεσή σου. Και αυτό γιατί συγχρόνως θα σου πούνε και την ειδικότητα που θα έχεις σε όλη τη θητεία σου. Αν η ειδικότητα λέει Υπαξιωματικός (ΥΠΑΞ), θα περάσεις ΛΥΒ. Αλλιώς δεν θα περάσεις. Πάντως, καμιά φορά έρχεται χαρτί (στη μονάδα σου) να περάσεις ΛΥΒ χωρίς να έχεις ειδικότητα Υπαξιωματικού. Συμβαίνει σε μερικούς τυχαία. Οπότε και να μη πάρεις ειδικότητα Υπαξιωματικού στο Κέντρο, μπορείς να συνεχίσεις να ελπίζεις!

Χρόνου Φείδου

Diver-X

Δημοσίευση από Diver-X »

Παιδια η ενδειξη οτι θα εισα υπαξιωματικος, δηλαδη δεκανεας, φαινεται στο χαρτι που σου ερχεται για να πας να παρουσιαστεις ή φαινεται οταν βγουν οι ειδικοτητες?
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Diver-X έγραψε:Παιδια η ενδειξη οτι θα εισα υπαξιωματικος, δηλαδη δεκανεας, φαινεται στο χαρτι που σου ερχεται για να πας να παρουσιαστεις ή φαινεται οταν βγουν οι ειδικοτητες;

Μόνο στην Στρατονομία υπάρχει αυτός ο βαθμός πλέον.

YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

Από πότε μόνο στην Στρατονομία υπάρχει; Από τα ΛΥΒ δεν βγαίνουν δεκανείς;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από D.Y.K »

Υπάρχουν ακόμη έφεδροι Δεκανείς παιδιά σε όλα τα Όπλα / Σώματα. Δεν ισχύει μόνο για Στρατονομία!
YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

@Ντάιβερ-Εξ

Και στις δυο περιπτώσεις συμβαίνει. Είτε Στο χαρτί που θα σου' ρθει για να Παρουσιαστείς, είτε όταν σου πουν την ειδικότητά σου. Καμία φορά συμβαίνει και το εξής. Να σε καλέσουν για ΛΥΒ Λίγους μήνες πριν απολυθείς, χωρίς να είναι σχετική η ειδικότητά σου- έτσι "στo άσχετο".

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

D.Y.K έγραψε:Υπάρχουν ακόμη έφεδροι Δεκανείς παιδιά σε όλα τα Όπλα / Σώματα. Δεν ισχύει μόνο για Στρατονομία!

Μέχρι και φέτος τον Μάρτιο που ήμουν ΕΠ. ΟΠ δεν περνούσαν πλέον ΛΥΒ οι έφεδροι, η μονάδα μου δεν έστελνε ΛΥΒ-ΙΤΕς, με απόσπαση για να περάσουν το σχολείο ΛΥΒ. Αυτό έζησα εγώ. Τώρα παραπάνω δεν γνωρίζω, οπότε δέχομαι ευχαρίστως την διόρθωση αν τελικά όντως είναι έτσι.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από D.Y.K »

Στην μονάδα την δικιά μου dn24 λαμβάνουν χώρα όλα τα σχολεία ΛΥΒ στον σχηματισμό τον δικό μου. Και γίνονται σχολεία και για έφεδρους αλλά και για ΕΠΟΠ.(de facto αυτό που σου γράφω διότι έχω κάνει και εκπαιδευτής) Εικόνα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

D.Y.K έγραψε:Στην μονάδα την δικιά μου dn24 λαμβάνουν χώρα όλα τα σχολεία ΛΥΒ στον σχηματισμό τον δικό μου. Και γίνονται σχολεία και για έφεδρους αλλά και για ΕΠΟΠ.(de facto αυτό που σου γράφω διότι έχω κάνει και εκπαιδευτής) Εικόνα

OK, μέχρι και τον Μάρτιο η Ταξιαρχία όπου άνηκα, δεν λάμβανε απο την μονάδα μου ΛΥΒ-ΙΤΕΣ τα τελευταία 2 χρόνια (2009-2011). Ίσως λοιπόν κάτι τώρα και εκεί να έχει αλλάξει. Το τονίζω για μην νοηθεί οτι ποστάρω ανεύθυνα και παραπληροφορώ τους χρήστες, λέω κάτι που είδα με τα μάτια μου σχετικά πρόσφατα. Οπότε ισχύει και κρατάμε την δική σου τοποθέτηση Εικόνα

dblade

Δημοσίευση από dblade »

Υπαρχει περιπτωση να σε προτεινει ο λοχαγος σου η ο διοικητης σου για λυβ χωρις να σου εχει ερθει στο χαρτι η ενδειξη υπαξ
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

dblade έγραψε:Υπαρχει περιπτωση να σε προτεινει ο λοχαγος σου η ο διοικητης σου για λυβ χωρις να σου εχει ερθει στο χαρτι η ενδειξη υπαξ

Bεβαίως όχι για ΛΥΒ όμως, απλά τιμητικά σε κάνει Υδνέα και φέρεις κ το ανάλογο διακριτικό.(μία παύλα). Έχει συμβεί στην μονάδα που υπηρετούσα. Για να συμβεί όμως αυτό, ο Λγός το εισηγήται στον Δκτή ή ο Δκτής παίρνει απο μόνος του την πρωτοβουλία, και αν αυτός τελικά το εγκρίνει, προωθεί το σχετικό αίτημα στον σχηματισμό, ακολουθείται η σχετική ιεραρχία, και στο τέλος έρχεται η διαταγή και να προαχθείς τιμητικά.

Xloup

Δημοσίευση από Xloup »

NΑ ρωτήσω κάτι που δεν έχω δει να αναφέρεται στις προηγούμενες σελίδες. Που περνάνε ΛΥΒ όσοι είναι σε μονάδες της Αθήνας;
Άβαταρ μέλους
earendil
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από earendil »

Καλησπέρα,
Έχοντας διαβάσει το σχετικό thread για τους ΔΕΑ στις ειδικές δυνάμεις, αναρωτιόμουν αν κάποιος γνωρίζει να απαντήσει τις παρακάτω απορίες για τους Εφεδρους Yπαξιωματικούς καθώς ενδιαφέρομαι (παρουσιάζομαι ΚΕΕΔ και θέλω να γίνω αλεξ/στης) :

1. Δέχονται/Γίνονται σχολεία ΛΥΒ στις ειδικές δυνάμεις και που;

2.Aν ναι, πρέπει να έχεις κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα για να περάσεις από ΛΥΒ (έχω διαβάσει ότι παίρνουν μόνο ΧΕΛίστες στο ΚΕΕΔ) ;

3. Σε ποια χρονική περίοδο της εκπαίδευσης περνάει κάποιος από ΛΥΒ;
Πχ μετά την ορκομωσία; Μετά το ΣΠΕΝ; Ή αν θέλει να γίνει αλεξιπτωτιστής, μετά το ΣΒΕΑ;
Πότε δηλώνω την επιθυμία μου;

4. Υπάρχει περίπτωση να χάσω σχολείο πχ ΠΕΝ της σειράς μου, για να περάσω από σχολείο ΛΥΒ;

5. Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να γίνει έφεδρος υπαξιωματικός, υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να κοπεί από Αλεξιπτωτιστής γιατί π. Χ στους αλεξ/στες δεν υπάρχουν έφεδροι υπαξιωματικοί;

6. Από κάποιον που γνωρίζει τα καθήκοντα των εφέδρων υπαξιωματικών στις ειδικές δυνάμεις και ειδικότερα στους αλεξ/στες, μια σύντομη περιγραφή για τις όποιες διαφορές είχε η Εκπαίδευση και η θητεία τους σε σχέση με τους υπόλοιπους καταδρομείς.

nastos

Δημοσίευση από nastos »

Καλησπέρα έχοντας τελειώσει Λ. Υ. Β ειδικών δυνάμεων θα προσπαθήσω να απαντήσω.Τα Λ. Υ. Β των Ειδικών δυνάμεων γίνονται στο Κ. Ε. Ε. Δ, δεν έχει συγκεκριμένη ειδικότητα π. Χ εγώ ήμουν πολυβολητής.

Γίνονται σίγουρα μετα τα ΠΕΝ και όσο για τους αλεξιπτωτιστές λόγω ΣΒΕΑ απλά πάει μία σειρά πίσω δλδ στη σειρά μου (314) παρουσιατηκαν καταδρομείς και πεζοναυτές 314 ενώ οι αλεξιπτωτιστές ήταν 313. Ελπίζω να σε κάλυψα

Άβαταρ μέλους
earendil
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από earendil »

Ήσουν κατατοπιστικότατος, σ ευχαριστώ πολύ! Εικόνα

Να φανταστώ, τα παιδιά που έχασαν τη σειρά τους άργησαν πολύ να περάσουν ΣΒΕΑ, λογικά γίνονται κάθε 3μηνο;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες